Zayifladigim için Dahiliyeye gittim Kanımın sonucunda Doktor bana çölyak göründüğünü söyledi gastroenteroloji yönlendirdi ancak makarna ekmek kek mantı vb yiyince herhangi bir rahatsızlık yaşamıyorum sadece birtakım yemeklerden sonra çiğköfte gibi ishal oluyorum. Sonuçlarım ANTI GLIADINDeamine) IGG pozitif çıkmış. Ancak ANTI GLIADINDeamine) IGA negatif çıkmış ve colyakla ilgili iki sonucum daha negatif. Ben anlamadım çölyak olanlarda hepsi pozitif çıkmaz mı? Hemşire doktor ya da benim gibi test yaptıran sonuçların anlamını bilen birisi varsa aydınlatabilir mi. kan sonuclarinin resmini koydum
Tamamen negatif değil tamamen pozitifte değil demekki duyarlılık var
0
13 Yorumla
Soran
1 yıl
O zaman colyak miyim degil miyim? Yıllardır kek, börek, kurabiye ekmek lahmacun mantı yiyorum ama herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Hatta bugün denemek için makarna yedim şuanda iyiyim bir tepkime olmadi. Ancak annem evde çiğköfte tarzı şeyler yaptığı an anında ishal oluyorum midem bozuluyor o da bulgur. Anlamadım ben kafam çok karıştı sizce ne olabilir bu durum
çölyak olsan ekmek yiyemezsin makarna yiyemezsin bulgur yiyemezsin hamur işi yiyemezsin senin başka şeylere karşı gelişen bağırsak problemin var çölyak olan ishal olmaz
Ama nereden arastirdiysam ishalin çölyak olanlarla uyuyor ve çok zayıfladım bu da uyuyor çölyak kan testimin birisi pozitif çıktı ve doktorda colyaksin diyince kafam iyice bulandı
Bende yara falan yok. Şimdi anlamaya çalışıyorum bilerek makarna falan yiyorum ishal vs olacak miyim bir tepkime verecek mi diye bugün yedim makarna şuanda herhangi bir şey yok. Kafam o kadar karışık ki testi tekrar yaptıracağım bu pozitiften emin olamiyorum
O zaman bu pozitifin anlamı ne olabilir. Açılımına bakına bakınca çölyak diyor ancak vücudum gluten içeren şeylere pek olumsuz tepki vermiyor. Daha gastroenteroloji gitmedim gideceğim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tamamen negatif değil tamamen pozitifte değil demekki duyarlılık var
O zaman colyak miyim degil miyim? Yıllardır kek, börek, kurabiye ekmek lahmacun mantı yiyorum ama herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Hatta bugün denemek için makarna yedim şuanda iyiyim bir tepkime olmadi. Ancak annem evde çiğköfte tarzı şeyler yaptığı an anında ishal oluyorum midem bozuluyor o da bulgur. Anlamadım ben kafam çok karıştı sizce ne olabilir bu durum
Çölyak değilsin yazdım sana PM bak
Yalnız gizli paylaştım ama soruyu
Tam tanı istiyorsan endoskopi ile ince bağırsağından parça alınıp biyopsi yapılması gerekiyor
Aaaa bir istek geldi de sendsn sandım bir de yazdım bir sürü bilgi 😅
Bak sana ses atıcam şimdi iyi dinle
Endoskopi en korktuğum sey
https://voca.ro/15ebEB51qhGw
Dinle bunu
Dinledim inşallah çölyak çıkmam gerekirse parçada alınsın ama bir şey çıkmasın ya duyarlılık varsa neyi yiyip yemeyecegimi nasıl anlarım acaba
Bu arada sizdede mi vardi
Bende şüphelendiler ama çıkmadı
Anladım inşallah bendede çıkmaz çölyak her yediğin şeyi düşünmek istemiyorum
Ne kadar lezzetli atıştırmalık varsa glutenli
çölyak değilsin yediklerini iyi analiz etmek lazım
Nasıl anladınız doktor çölyak pozitif dedi kafam karışık. Sizde mi çölyaksiniz ve bu testlerden yaptırdınız mi acaba
çölyak olsan ekmek yiyemezsin makarna yiyemezsin bulgur yiyemezsin hamur işi yiyemezsin senin başka şeylere karşı gelişen bağırsak problemin var çölyak olan ishal olmaz
Ama nereden arastirdiysam ishalin çölyak olanlarla uyuyor ve çok zayıfladım bu da uyuyor çölyak kan testimin birisi pozitif çıktı ve doktorda colyaksin diyince kafam iyice bulandı
çölyak yara yapar ishal bağırsak enfeksiyonu
Nasıl yaradan bahsediyorsunuz acaba
Bende yara falan yok. Şimdi anlamaya çalışıyorum bilerek makarna falan yiyorum ishal vs olacak miyim bir tepkime verecek mi diye bugün yedim makarna şuanda herhangi bir şey yok. Kafam o kadar karışık ki testi tekrar yaptıracağım bu pozitiften emin olamiyorum
midede yaralar oluşur
ishal daha çok ürün kalitesine bedeninin verdiği tepki o bende de olur bazen farklı yerden yersem
Sizde mi çölyaksiniz
Yok evde annemin yaptığı cigkofteyi yiyince ishal oluyorum mesela dışarıdan alınca değil
gıda mezunuyum
O zaman bu pozitifin anlamı ne olabilir. Açılımına bakına bakınca çölyak diyor ancak vücudum gluten içeren şeylere pek olumsuz tepki vermiyor. Daha gastroenteroloji gitmedim gideceğim
Evde makarna mantı kek börek bunları yillardir yiyorum ve hiçbir şey olmadı şimdiye kadar acaba sessiz çölyak miyim
gastroentoloji baksın
Gideceğim gastroenteroloji doktoruna bakalım ne diyecekler inşallah çölyak cikmaz 🤲
bence değilsin
Umarım ama neden pozitif çıktı ki aklım karıştı 😫
Sonuç ne çıktı
Benimde 3 tanesi negatif 1 tanesi pozitif. Sizin ne çıktı sonuç
off geçmiş olsun
Sağolun çölyak misiniz