Eşim, erken sıkım yüksek polifenol içeren bir zeytinyağı almış. Yemeklere mutlaka kat diyor ama ben ilk defa böyle bir şey duydum, midem de çok hassastır dokunur mu bana?
Nedir bu yüksek polifenol zeytinyağı dedikleri şey?
Nedir bu yüksek polifenol zeytinyağı dedikleri şey?
POLİFENOL / PHOLYPHENOLS
Sevgili Zeytin Dostları,
Sanıyorum iyi bir zeytinyağı nasıl olmalıdır? Nasıl olmalıdır?
Yüksek Polifenollü natürel sızma zeytinyağı olmalıdır.
Burcu burcu mis gibi, parfüm gibi olmalıdır. Neden mi? Çünkü Naturel sızma zeytinyağı meyve suyudur.
Yüksek polifenol yemeklerde pişirilmemelidir. Yemeklerde pişireceğiniz yağ kusursuz iyi bir natürel sızma zeytinyağı olmalıdır.
Midenize asla dokunmaz bilakis tedavi eder.
Özellikle Yüksek Polifenollü natürel sızma zeytinyağı aldı iseniz kesinlikle soğuk tüketmelisiniz. Yani salatalarda kullanabilir ya da direk içebilirsiniz.
Çünkü;
2012 yılında Avrupa Birliği, "Zeytinyağı Polifenolleri"yle ilgili sağlık talebini onaylayarak bu kategorideki zeytinyağlarına “Hayat Damlası” adını verdi.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından "Zeytinyağının Faziletleri" resmen kabul edildi. FDA; zeytinyağından elde edilen doyurulmamış yağların, nitelikli sağlık hizmeti için uygun olduğunu ve günde 2 çorba kaşığı zeytinyağı tüketmenin koroner kalp rahatsızlığı (CHD) riskini azalttığını duyurdu.
Yüksek dozda ve düzenli polifenol tüketimi, kalp ve damar hastalıkları ile belli kanser türleri ve sinir sistemindeki arızaları gidermekte; kalp ve damar hastalıklarında flavonoidler lipit metabolizmasında değişim oluşturabilmektedir. Düşük yoğunlukta lipoprotein oksidasyonunu engellerken, arteroskleroz lexyonlarını ve plak oluşumlarını önlemektedir. Vasküler hücrelerin birbirine yapışmasının önüne geçen, endotel fonksiyonlarını düzenleyen ve kan basıncını düşüren yine bu "Polifenol"dür. Ayrıca bu "Polifenol" algılamayı güçlendirmekte ve sinir sisteminde yaşlanmaya bağlı bilinç azalmasının ve kireçlenmenin önüne geçmektedir. Tümör hücrelerinin apoptozunu azaltırken, kanser hücrelerinin üremesini durdurmakta ve damar genişlemesine engel olmaktadır. Bilhassa tümör hücrelerinin saldırılarına da engel olmaktadır.
By Abidin tatlı; yüksek seviyede polifenoller içeren ürünleri, onaylanmış bir sağlık düzenlemesi olan “AB Sağlık Beyanı”na uygun olarak üretmiştir. Sağlıkla tüketiniz...
Bu konuda sayısız makalem vardır. Son kalem 52 sayfalık ve bütün detayı ile tüketicilerin faydasına sunulmuştur.
Sağlıklı bir ömür dileklerimle,
Afiyet olsun.
Saygılarımla…