En İyi Cevaplar
Ölmezsin. Tam tersine iyi yapmışsın. Eski Yunan'da kimi besinler varmış bilgeliği artırırmış; zeytin gibi iğde gibi zeytin yağı gibi. Kimi besinler varmış libidoyu artırırmış; incir gibi bal gibi. Bu besinler kişinin o anki ihtiyacına göre yeri geldi mi normalden fazla tüketilebilirmiş.
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Hahaha iyi bari bir ise yaramis 😄
- Soran+1 yıl
Yok bimden aldik 😄
- +1 yıl
Cenazene çağırırsın yarın :D, Şaka bir halt olmaz, nasıl olsa doğal besin. Ha gidip 50 tane karpuz yersen orada sıkıntı büyük :D
23 Yorumla- Soran+1 yıl
Hahaha ölürsem çağırırım 😄 onu da denerim bir gun
- +1 yıl
Flaş flaş flaş, biri 50 tane zeytin yedikten sonra, 50 tane karpuz yeyince can verdi. :D Bence yinede sen mide hazmı kolay olsun diye bir şeyler iç.
- Soran+1 yıl
Vucut tuz komasina mi girsin seker komasina mi girsin diye karar veremeyip iflas etti 😄
- +1 yıl
Hahahah :D
Cildinizi tahriş edebilir. Zeytin tüketiminde aşırıya kaçıldığında, deride ciddi alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilmektedir
Miden ağrılarına neden olur. Bazı zeytin türleri mide tahrişi ve aşırı ishal gibi vakalara yol açabilir. :(13 Yorumla- Soran+1 yıl
Oha sakasina sormustum ama ciddi misin? Korktum 😱
- +1 yıl
Hahahah, aman diyim yeme sonra tuvaletten çıkamazsın :D
Ouufff ne yaptin senya ;( mekanın cennet olsun ;( kalbimizdesin
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Topragim bol olsun 😢
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- +1 yıl
Kabız olur acı çekersin ölmeyi yeğlersin ama ölmezsin 😄
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Hahaha çözümü var 50 tane kuru kayisi yerim o zaman da nasilsa alistim 50lere 😄
- +1 yıl
Afiyet olsun miden harlem Shake yapar 😄
50 tane çekirdeği çıkarmaya üşenir insan. Maşallah^^
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Yemek yemiyim diye zeytine basladim yazik oldu 😄
hmmm zor bır soru lakın su tuketmenı tavsıye ederım bolca o kadar tuz bu havada
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Ay evet susatmaya basladi bile namussuz
Afiyet olsun ahahah yok birşey olmaz merak etme. Miden falan rahatsızlanır en fazla
10 YorumlaCanan Karatay kahvaltıda zeytinde sınır yok ne kadar istiyorsanız yeyin demişti
20 Yorumla- +1 yıl
Ancak her şeyin olduğu gibi zeytinin fazlası da zararlıdır. Eğer zeytin çok fazla tüketilirse sindirim sisteminde bazı sorunlara yol açabilir. Zeytinin fazla tüketimi kişiyi ishal eder.
00 Yorumla Bende sen gibiyim okadar çok yemiyorum ama yine de fazla yiyiyorum... olmezsin merak etme:) zeytinde lio var mor kapaklı tavsiye ederim bayılıyorum onun lezzetine çoğu markadan daha iyi
00 YorumlaBisey olmaz ya... cekirdeksiz biberli yesil zeytin bende okadar yerim bazen... seviyom 😐
10 YorumlaBen yarim kiloyu susamlu biskuviyle yemistim bisi olmadi
10 YorumlaÖlecek olsam ben ölürdüm , bir kase zeytin yiyorum günde. Bayılıyorum yeşil zeytine 😍
20 Yorumlaölmezsin ölmez birşey olmaz o değilde sabah kahvaltısına saklasaydın iyidi hepsini bitirmişsin
10 Yorumla- +1 yıl
Yaşarsan haber ver vshaja
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamam asfghs
Günde 8 yeşil zeytin kalp hastalıklarından korur bilimsel olarak kanıtlanmıştır efendim..
00 Yorumla- +1 yıl
Bu soruyu sorduğunuza göre hala yaşıyorsunuz. :D ama gece yediğiniz için kilo alacaksınız.
00 Yorumla - +1 yıl
Afiyet olsun. Ölmezsin teyzem her gün yiyor :D
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Yalniz degilmisim 😄
- +1 yıl
:D :D
Bunu yazmak istemezdim. ÖLECEKSIN.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Kalbime indi sen yazinca öldüm insan alistira alistira soyler
- +1 yıl
Canan Karatay bir oturuşta 71 tane yemiş.😂 Bir şey olmaz...
20 Yorumla - +1 yıl
Icinde zeytin agaci cikma potansiyeli var bacim :)
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Hahaha oksijenimi kendim uretirim iceriden😄
- +1 yıl
Bu soru şey gibi oldu; hamileyim maden suyu içtim çocuğum erimiş midir?
00 Yorumla bir doktora görün beyin tomografisi çektirisin iyi olur herkes için :)
00 Yorumla- +1 yıl
hayatımda gördüğüm en mukemmel soru tenks.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Asil ben tenks
- +1 yıl
i'm on the weird side of KS again..
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Not weird you are in dark side. Sorry bro.
- +1 yıl
Dark as 50 olives, weird as a girl who has eaten 50 olives..
- Soran+1 yıl
Not that weird like the Turkish person who answers english on Turkish site and question, ha? We all see that you know english. Congratulations.
- +1 yıl
Wowow look out! We got a genius over there👏
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
[url=https://hizliresim. com/OMprB0][img]https://i. hizliresim. com/OMprB0. jpg[/img][/url]
00 Yorumla Olursn.
Yesil yeseydn olmezdin.11 Yorumla- Soran+1 yıl
Tüh
Troit sorunun olabilir, o yüzden belki o kadar zeytin yeme isteğin vardır. Antitpolar dahil bi tsh hormonlarıniza baktırın derin
11 Yorumla- 28 gü
Zararlı mı yani
İçinde zeytin ağacı çıkmıştır 😀
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Hahaha cekirdegiyle yeseydim keske bari kendi oksijenimi uretirdim icerden 😂
Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. yok ölmezsin ama siyah sıçacağın kesin :D
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 577 cevap paylaştı. Massallah yo olmaz herlade bisey afiyet olmus 😊😁
10 Yorumla- +1 yıl
bu sebeple ölmezsin ama bununla öleceğini sanıp buraya yazacak zekan ile çok da yaşamazsın
00 Yorumla Soru çok komikti 😂 herşeyin illa ki çoğu zarardır onaw göre abartma bence
00 Yorumla- +1 yıl
Ölmezsin.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Tüh.
- +1 yıl
Ölmezsin. Zeytin faydalııdır.
11 Yorumla- +1 yıl
5 kalori b, ir zeytin zaten.
- +1 yıl
50 tane zeytin yiyecek ne yaşadın..
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Açım aç
- +1 yıl
Allah babana maddi manevi güç versin o zaman :D
Afiyet olsun da, neden saydın?
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya saymiyordum aslında cok guzel geldi birakmak istemedim saydim sonra tam sayiya tamamliyim dedim 5 tane 5 tane daha derken 50 oldu
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ölmezsin merak etme ama abartmada durumu. :D
10 Yorumla Saydin mi bir de issiz gibi
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Saydım dedim hadi 5 tane daha yiyim sonra 5 tane daha sonra 5 derken bir baktım 50 olmus. Sen napiyorsun atomu mu parcaliyorsun?
- +1 yıl
benim rekorum 67 umarim gecemezsin ezik mal
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır ama siyah sıçarsan şaşırma))))
00 Yorumla - +1 yıl
Karatay yiyin diyor😁
00 Yorumla Ölmezsin ama çok sağlam kilo aldırır haberin olsun
012 Yorumla- Soran+1 yıl
@Aşıkçilli ben olmezsem yarin sen de yiyebilirsin bence 😂
Ölürsün kanka hadi a. r. e
00 Yorumla- +1 yıl
Karatay 70 tane mi ne yemişti.
00 Yorumla - +1 yıl
çekirdekleriyle yemediysen sorun yok
00 Yorumla - +1 yıl
Çekirdeklerini de yuttum de :D
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Denedim olmadi 😄
- +1 yıl
yutsaydın eyidi :D
- +1 yıl
Bu Zekayla yaşıyor olman mucize değil mi?
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Karatay 72 tane yedi raad ol
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 3,3b cevap paylaştı. Canan Karatay o kadar yiyin diyo ya
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Oooo hepinizi gomerim o zaman ben 😄
- +1 yıl
Gel bide beni ye yuh be
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok zeytin varken sana bakmam
rekor bende 56 sağlamım :D
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Gider 7 tane daha yerim görürsün 😄
iyi misin ag o kadar kolaymı
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Kolay iste yedim
- +1 yıl
Valla 125 rekorum
10 Yorumla - +1 yıl
Tam sınır 51 olsa ölmüştün
00 Yorumla - +1 yıl
Hoşgeldin kaloriler. :))
00 Yorumla - +1 yıl
Aha ömrünün elli ayı gitti knk
02 Yorumla- Soran+1 yıl
60'a yuvarlayalim 5 sene
- +1 yıl
Yazık oldu be
Çekirdeklerinide yedin mi
07 Yorumla- Soran+1 yıl
Yuh o kadar da degil 😄
- Soran+1 yıl
Tamam
- Soran+1 yıl
Aycekirdegi gibi yedikce yiyesim geldi
Yağlı ve tuzlu olduğu için zararlı olabilir..
00 Yorumla- +1 yıl
Yok be zeytin şifalı.
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bilmem zeytinden ölen duymadm
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır en fazla sakat kalırsın.
00 Yorumla - +1 yıl
çekirdekleri yuttun mu
00 Yorumla - Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Sevgili zeytin dostları,
Aşırı zeytin tüketiminin zararları yoktur denemez. Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi gereğinden fazla zeytin tüketmenin ve bir takım sağlık sorunları olanlar için zararlı olduğunu söyleyebiliriz.
Giriş
Zeytin, zeytingiller familyasından meyvesi yenen Akdeniz iklimine özgü bir ağaç ve onun meyvesine verilen addır. Zeytin, boylu bir çalı veya 10 metreye kadar boylanabilen, sık dallı, yayvan tepeli, her dem yeşil yapraklı bir ağaçtır. Geniş, kıvrımlı ve yumru bir gövdesi vardır. Baharın sonlarına doğru yaprakların koltuğunda seyrek salkımlar halinde açan, küçük beyazımsı-sarı renkli, kokulu çiçekleri vardır.
Rüzgârların taşıdığı çiçek tozlarıyla döllenen çiçekler etli ve yağlı meyve verir. Zeytin önce yeşil, olgunlaştıktan sonra da parlak siyah bir renk alır. Etli meyvenin içinde sert bir çekirdek vardır. Meyvenin etli kısmından ve çekirdeğinden elde edilen zeytin yağı “yağ” bakımından çok değerli bir ağaçtır. Aynı zamanda ağacının çok heybetli ve estetik bir görünümü vardır. Odunu çürümeye karşı son derece dayanıklıdır.
Öncelikle bu ürünün faydalarını anlatmak daha doğru olacaktır.
1. Zeytinin faydaları
Uygun ölçülerde tüketildiğinde zeytinin birçok faydası vardır. Zeytinin faydaları, ne kadar yoğunlukta kullanıldığı ile ilgilidir. Zaralarına geçmeden önce ne kadar tüketilmesi gerektiği hakkında birkaç önemli bilgiyi paylaşmalıyız.
Yüksek tansiyonu olanlar için önerilen miktar: Günde 30-40 gr.
Yüksek kolesterolü olanlar için önerilen miktar: Günde 20-25 gr.
Kalp hastalığı ve kalp krizi riskine karşı korunmak için: Günde 54 gram (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
2. Zeytinin besin değerleri
Zeytin, kalorisi yüksek bir besindir. 100 gram zeytin yediğinizde, bu 46 dakikalık yürüyüşe denk geliyor. Veya 14 dakika yüzerek bu kalorileri verebilirsiniz. Besleyici bir gıda olan zeytin tüketimi fazla abartılmamalıdır.
Zeytinin kalorisi yüksektir. Özellikle kahvaltı yaparken zeytin tüketimi abartılmamalıdır. Zeytinin zararlarından korunmak için hangi miktarda kullanılması gerektiği bilinmelidir. Bu bilgiler ışığında zeytini tüketmek olumsuz etkilerin aksine birçok faydası olacaktır.
3. Zeytinin zararları
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytinin zararları dikkat edilmesi gereken bir konudur. Zeytin tüketimi arttıkça bazı olumsuz durumlar meydana gelebilmektedir. Bu durumun önüne geçilmesi adına sizlere birkaç kısa bilgi vereceğiz.
Zeytinin zararları dediğimiz zaman kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytinin ne gibi zararları olabileceği konusunda pek çok kişinin yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını görebiliyoruz. Bu durum kişilerin bilinçsiz bir biçimde zeytin tüketimine bağlı olarak bazı sorunlar yaşamasına da neden olabiliyor. Pek çok faydası olduğu bilinen zeytinin aşırı tüketimine bağlı olarak bazı sorunlar yaşamanıza neden olduğunu da söyleyebiliriz.
Zeytinin zararları söz konusu olduğunda bilmeniz gereken bir husus da zeytinin yağlı olması konusudur. Hem yağlı hem de tuzlu olması sebebi ile kilo alımına neden olabileceğinden dolayı zeytini aşırı şekilde tüketmemek daha doğru olacaktır. Bunun için dengeli ve düzenli bir kullanım gerçekleştirdiğiniz konusunda emin olmanız faydanıza olacaktır. Her ne kadar zeytinin farklı çeşitleri bulunuyor ve farklı yağ ve tuz oranlarında hazırlanabiliyor olsa da aşırı tüketilmesi yanlış olacaktır.
Zeytin ve zeytinyağı her ne kadar doğal ortamlarda hazırlandığı takdirde oldukça besleyici bir besin olsa da aslında fazla tüketilmesi sebebi ile kişide kolesterol sorunları gibi problemler meydana geldiğini görebilmek mümkündür. Bu sebeple de fazlasıyla dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde önlenemeyen bir kilo artışına yol açabilmesi mümkün olduğundan özellikle kalp ve kolesterol sorunları yaşayan kişiler tarafından dikkatli tüketilmesi gerekir.
Tuzlu ve yağlı bir yapıya sahip olan zeytinin zararları konusundan bahsederken böbreklere zararından da bahsetmek gerekiyor. Tuz böbreklerin en büyük düşmanı olduğundan dolayı zeytin tüketiminin etki ettiği organlardan biri de zeytin olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple de tüketiminde aşırıya kaçmamanız ve dikkatli olmanız gerekir.
Zeytinin aşırı tüketilmesindeki zararlarına isterseniz kısaca göz atalım;
Zeytin yaprağının yan etkileri;
Sonuç
İşte bütün bu nedenlerden dolayı uygun ölçülerde tüketildiğinde zeytinin birçok faydası vardır. Zeytinin faydaları, ne kadar yoğunlukta kullanıldığı ile ilgilidir. Bu nedenle yüksek tansiyonu olanlar için önerilen miktar: Günde 30-40 gr.Yüksek kolesterolü olanlar için önerilen miktar: Günde 20-25 gr. Kalp hastalığı ve kalp krizi riskine karşı korunmak için: Günde 54 gram (yaklaşık 4 yemek kaşığı) gibi bir takım sağlık sorunları olanlar için zararlı olduğunu söyleyebiliriz.
Sağlıklı bir ömür dileklerimle.
Afiyet olsun.
Saygılarımla…