AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
aşının içindeki bir maddeye karşı alerjileri olabilir belki de
sonuçta antibiyotik vb maddelere alerjik reaksiyon gösteren çok insan var
Tek güvendiğim yabancı aşıydı o da güvenimi fazlasıyla sarstı.
Olur böyle vakalar.. Yeter ki çarklar dönsün, fabrika bacaları tütsün.
Henüz güvenilir bir aşı yok ki aşi var yaptıranı var ama iyileşen...yok
Güvenilemez ki bu haberlerden sonra çok karıştı bu işler ya.
Asi olmuyoruz. Bu asiyla bagisikligimizi cokertmek gibi ciddi hedefleri var. Mesele covid olsaydi 1 ay eve kapanip sorunu kokten cozerdik, nedense asiya milyon dolarlar veriliyor ve zorunluluk olusturuluyor. Akli olan yaptirmaz
Yanlız ülke bir ay eve kapansa ekonomi çöp olur. Yani aşıya verilen paranın 3-4 katını kaybederler.
Şu ana kadar kullandığımız bütün ilaçların denenme aşamasında bu ve buna benzer yan etkiler olmaktadır zaten. En basit ilacın bile prospektüsünü okuduğunuzda bir dünya yan etki sıralanır. Önemli olan bunların belli bir oranı geçmemesi, yani kar-zarar dengesidir. Faz 1 faz 2 faz 3 çalışmalarının ne demek olduğuna bakmak lazım.
Ben doktor değilim ama kimya severim. Aşı da sonuçta kimyasal. Çok acele ediyoruz. Önce hastalığı kabullenmek gerek. Biz daha hastalığı kabullenmedik ki onu yenelim
Alerjik reaksiyon her aşıda olabilir. nRNA aşısı çok yeni teknoloji, risk daha çok aslında. Çin aşısı klasik eski teknoloji çok güvenilir ama çoğu gereksiz demogaji, popülizm yaptı.
MRNA aşısı yeni bir yöntem ve şuana kadar ilk defa kullanılıyor. Bu tarz sonuçlar yaratacağı belliydi açıkçası
aşı yaptirmayalim da ne yapalim? kucuk cocugum var ve annem bakiyor. Annem 65 yasinda ve tansiyon hastasi. Hergun ben isten gelirken annem tedirgin oluyor. Aşı yaptirmayalim da ne yapalim?
Aşıya karşıyım yaptırmayacağız dediğimde yüzüme çemkiden insanlar nerede? Ben size demedim mi güvenmeyin diye ne safmışsınız be
Belki alerji oldu ona bakarsan ilaç kullananlarda da yan etki yapıyor milyonda bir ihtimal oldi diye kötü anlamı çıkmaza bu kadar paranoyak olmayın
Abd ve alman menşeili bi ürünün fiyasko çıkması beni şoke etti, dumurlardayım resmen 😳
@Sevgili_Adayı_Okan beğenip sonra geri çekip eksi atmak 😂
Ne sanıyordunuz acaba o kadar kolay mı? Üst akıl izin vermeden ne aşı çıkar, ne de virüs biter beklenecek biraz daha maalesef.
Kaç kişide 2 kişi o da önemli birde alerjik reaksiyonda acil mudahele edilirse bisey olmaz. Bas antihistamini devam et 😅
Su anda çıkan aşıların hiç birine güvenmiyorum bir aşının bulunma süresi 1 2 sene olamaz daha uzun süre de bulunur
Güvenmiyorsanız yaptırmazsınız olur biter. Bu kaynak doğru mu acaba burda Boyle şeyleri paylaşıyorsunuz.
Yalnız alerjik reaksiyon veren 2 doktor var sadece aşıya. Aşı olmaya kesinlikle karşıyım ama şu an sayıyı hatırlamıyorum ama 100 kişiden 2 kişide böyle sıkıntı olmuş yani biraz da araştırmak lazım.
Her ilaçta insanların etkilenebilceği yan etkiler var, çok fazla kişide olmadığı sürece endişeye gerek yok
Zaten güvenmiyordum ve olma konusunda kararsızdım şimdi tamamen güvenmiyor ve asla olmayı düşünmüyorum.
Böyle böyle öğrenecez demek ciddi yan etki olmasın da.
siz ne milletin kafasını karıştırıyorsunuz alerjik reaksiyon göstermiş 1 hastada zaten alerjisi olanların yaptırmaması tavsiye edilmiş ve durumları İYİYMİŞ şuanda.
Aşıya gerek yok virus bana gelirse geldigine pisman olur zaten maffetederim onu evelallah
kaç denekten 2 si alerji göstermiş?
10 denekten 2 simi
yoksa 10000 denekten 2 simi?
bu iki neyin 2 si bro?
Her aşının yan etkisi vardır. Tetanoz aşısı yapınca kolunuz ağrır, başınız çatlar. Bunun da yan etkileri olacaktır. Yoğun bakımlık olma durumu abartılı bir ifade
Aşılar biyolojik silahtan başka birşey değillllll anlayın artık şunu yaptırmayın
Birde Çin aşıları kötülerler çin aşılarında dene turkiyede hiçbir sorun yok faz3 deneniyor sorun yok
Sağlık bakanımız bilimkurulu üyleri bildiği var
Korana tedavisi bulan da çin
Aşıdan çok düzgün maske takmak sosyal mesafe hijyen
Maskenin yan etkileri zararları yok mu peki sürekli karbondioksit alıyoruz. Nereye kadar?
Yani asida sonuc olarak virus vermek vucuda daha etkisi kirilmamis demkki.
Alerji ayrı bir şey ama.
Ona bakılırsa penisilin büyük bir buluş ama benim alerjim var ve hatta anında öldürüyor.
Bu penisilini sorgulatmaz
Herkesin alerjisi olamaz herhalde. Açığını arıyorsunuz resmen.
Alerjisi olanlarin kullanmamasi gerektigini bilmeleri gerekirdi
Bir kişide bunların olması aşının kötü olduğunu göstermez.
2 kişi diyorsun
Binlerce kişi arasından 2 kişi ise normal bakarım ben.
Orantınız yok!!!
Alerjisi olanlar olabilir normal bir durum her ilaç herkese yaramaz bizim için faydalı olan bir başkasına zarar verebilir
Bazı insanlarda ağır yan etki yapabilir herkesin bünyesi farklı aşıda değil bi ağrı kesicide bile olur yan etkiler.
Ulan ben de önemli bir şey oldu zannettim. Altı üstü anaflaksi geçirmiş. Sanki mutasyona uğradı hulk oldu.
Ben de güvenmiyorum açıkçası ama elbet zorunlu tutucaklar ve olmak zorunda kalıcaz
Bu insanlar hakikaten kafayı yemiş ya. Lan günler önce herkes amerikadan alıyor aşıyı biz niye çinden alıyoruz diue kendini yırtanlar şimdide ben demiştim dimi diyor. Acaba bu neyin kafası 🤔
At kafası
sadece oxford aşısı olacağım ben. ilgilenmiyorum bu çin aşısı ve diğer alman aşısıyla falan..
Aşılara güvenmiyorum, güvenmeyecem
🤦♀️ Nasıl gücenecez biz bu aşılara 😒
Aşılara güvenmiyorum. Vurdurmayı da düşünmüyorum.
Abd daha telefon ekranı yapamiyo ilaç yapacağına inandiniz mı
Bunların Ceo'su değil miydi bende kendi aşımızı olmadım diyen 😃 Pek bir manidar.
Aşıdan oldum olası hep korkmuşumdur
Eksileyenler neyin kafasını yaşıyor acaba nasıl hale gelmiş memleket korktuğun şey için bile linç yiyosun.
@lapadula aşı karşıtlarına cahil diyordun, zeka fışkırıyor diyordun noldu 🙂 keşke sende yaptırsan bu aşıyı 😏
Aşı karşıtlığı hala yapmıyorum, aşı karşıtlığı evet cahillik. Denensin bakalım bir henüz daha erken sonuç almak için hızlı çalışmalar bunlar. Ha bu arada sen vurdurtacaksan ben parasını ben ödeyeceğim senin aşının.
Yok vurdurtmucam :) senin üzerinde denensin işte
Herkesin kendi görüşü saygı duyarım ama benim görüşüme göre de aşı yapmak bir şeyi bilmeden araştırmadan duyumla inanmak cahilliktir. sorgulamak gerekiyor hayatı sorgulamadan her şeye evet doğrudur diye inanmak bence en büyük cehalettir. bende aşı olmayı düşünmüyorum kişinin kendisine kalmış bir şey bence
@Barış_LonelyForever kesinlikle
Aşı olmam herhalde büyük ihtimalle
Artık yaşamaktan korkuyorum
Hiçbir zaman güvenmiyordum şaşırmadım.
Güvensiz olduğunu düşünüyorum, yaptırmayacağım.
Umarım iyileşirler bir an önce çok üzücü.
Sanırım şimdi bku yedik
En baştan da demiştim. Antiviral ilaç bulunmadığı sürece koronadan kurtulmak mümkün değil.
Asiya bunu gordukten sonrada inanda ne bileyim
Her türlü sokacaklar iğneyi
Zaten guvenmiyordum hic sasirmadim ama uzuldum.
Kimyasal her türlü karşıyım.
Korona olsam bile aşı olmam
Yüz felci geçirenler varmış yaa korkunç :(