Belçika'da ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman şirket BioNTech'in corona virüsü aşısından olan 82 yaşındaki bir kişi 5 gün sonra hayatını kaybetti. Norveç'te ise aşı uygulamasından sonra 23 kişi yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Avrupa'dan peş peşe gelen ölüm haberleri sonrası olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Aceleye gelen aşı daha mı tehlikeli olacak sizce?
Dünyanın en güvendiği BioNTecH aşısına soruşturma açıldı, 24 kişi hayatını kaybetti! Aşılar risk mi sizce?
Bildiğim kadarı ile Aşılar canlı ve inaktif aşılar olmak üzere ikiye ayrılır. İnaktif aşı ölü aşı demektir. İnaktif aşılar uzun süredir kullanılan ve güvenilir bir metot. Çocuk felci ve bazı tip grip aşıları bu teknik kullanılarak üretildi. İnaktif aşılar ısı, kimyasallar ve radyasyon kullanılarak virüslerin kendilerini kopyalarak çoğalmalarını engellenmesi ile üretiliyor. Bu virüsler çoğalamasa da bağışıklık sistemini tetikleyebiliyor. Canlı aşılara kıyasla bağışıklık süresi kısadır. Bir'de RNA yani biontech firmasının geliştirdiği Aşı var genetik yoldan etki eden ve daha kısa sürede üretilebilen bir aşı. Bu aşı insanlarda yeni uygulanan bir teknolojiyle hazırlanıyor. Çalışmalarda erken dönemde antikor ve hücresel bağışıklık geliştirme konusundaki sonuçları başarılı, ancak orta ve uzun vadede sonuçları bilinmiyor. Bunun nedeni de salgında mRNA yöntemiyle ilk kez kullanılıyor olması. Mesajcı RNA, sentezlenecek bir proteinin amino asit dizisine karşılık gelen kimyasal şifreyi taşıyan bir moleküldür. mRNA, bir DNA kalıptan transkripsiyon yoluyla sentezlenir ve protein sentez yeri olan ribozomlara, protein kodlayıcı bilgiyi taşır. bu bilgiyi okuduğum bir makaleden alıntı yaparak yazdım arkadaşlar.
Arkadaşlar öncelıkle şunu bilmekte fayda var bugun evınızdekı herhangı bır ılacın prospektusunu okuyunuz yan etkılerını okuyunca ınanın cogunuz en basıt ılacı bıle almazsınız. Sonucta her bunye farklı alerjık reaksıyonlar vs vs. Bal süt yumurta bıle öldürücü olabılır bu kadar basıt detaylara takılmayın aşıların faz 1 ve faz 2 çalısmalarında sorun yaşanmadıgı oldukca aşikar herhangı bır kayıt yok faz 3 ün ıse amacı aşının yan etkısınden zıyade etkınlıgı ıle alakalı yanı bu aşının vuruldugu taktırdekı koruyuculuğu uzerınedır yanı kımısı %90 ıken kımısı%70 olabılır faz 3 tekı beklenen sonuc koruyuculuk oranıdır guvenlık testı degıldır bunu ıyı ayrtetmek gereklı bu aşılar %100 güvenlıdır bunu bırkere anlamak gereklı ben afaki konusmuyorum en az sızın kadar arastıryorumkı benım avantajım her nekadar bu işle uğrasmasamda ticaretle ugrassamda kımyagerım ve 4 yabancı dılım var ve her bılımsel mekaleyı takıp edıyorum. Her ılacın yan etkısı olabılır atıyorum 100 mılyon kısıye uygularsınız bundan 200 bın kısıde öldürücü olmayan yan etkıler her ılacta görulur buna aspırın dahıldır eger astımınız varsa aspırın sızı komaya bıle sokabılır ama 1 mılyon kısı aspırın ıcer şifa bulur sız kosckoca kumsaldakı trılyonlarca kum ıcındekı sekılsız kumu arıyorsunuz. Fınalde bu ılletten kurtulamanın tek yolu asıdır onun bunun lafınla paparazı gazatelerı ıle yanlıs sonuclara varmayın. Bugun gelısmıs ulkelerın cogu aşı bulunmadan sıparıs vermıs dunyanın en zekısı bır tuklermıyız hala bunu sorguluyoruz. Olay basıt aklı selım herkes aşı olmalı tabıkı aşı bulursanız bırde öyle bı sorun var :)
İlla ki bu aşıların bir yan etkisi olacak gadası. Çünkü normal şartlar aşı üretmek için yıllar gerekiyor. Bir yıl içinde üretilen aşının güvenir olması konuşulur.
Her ilacın öyle ya da böyle bir yan etkisi vardır, ayrıca tüm insanlar için ortak bir değerde üretilmiş aşıların, parmak ucu izleri bile birbirinden farklı olan her insanda aynı olumlu-olumsuz etkiyi vermesi beklenemez. İlaç firmaları aşılar satılmadan önce devletlerle protokol imzaladılar herhangi olumsuz sonuçlarda mesuliyet kabul etmeyiz diyerek. Bu konularda artık şart görüyorum şu açıklamayı, "Aşı karşıtı değilim" umarım anlaşılmıştır.
Aşı olsanız da olmasanız da öleceksiniz Fakat , bı fark var arada tabii.. Aşı olduğunuzda kaderinizin sonu ve ecel yön değiştirecek yani size biraz daha yakın olacak.. Risksiz bir aşı , güvenilir bir aşı olsaydı herkes yaptirirdi bunu.. Bilmem yüzde 50 ye yakın insan ben yaptırmam demezdi , Millet keyfinden , iğneden korktuğundan yaptırmam demiyor , Guvenmedikleri için, İnanmadıkları İçin , Riskli gördükleri için Anlaşılıyor mu acabaaa Zaten kanitta var daha hala neyi tartışıyoruz ¿ İnsanlar yavaş yavaş ölüyor.. Ha 5gun sonra ha 5 yıl sonra.. Yan etkileri desen çabası , aynı korona etkileri gibi Ateş , baş ağrısı , baş dönmesi bilmem nesii O televizyonda devlet başlarının iğne olmasına ne dersiniz peki %100 korona aşısı oldugunun bir kanıtı var mı.. Yok ...
Hiç birinin güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Ama bir yandan da başka çaremiz yok gibi. Hepsinin biribirinden farklı özellikleri birbirinden farklı riskleri var. Kimisi alerji yapabilecek bir yan etkiye sahipken kimisin en büyük yan etkisi ölüm oluyor. Bu kadar zaman vu virüse yakalanmadan kalabildim. Şükür ki virüs canımı da sağlığımı da alamadı benden. Ama ben şimdi gidip aşı olsam da bunadı vana yan etki yapsa ve ölsem çok pardon ama b. k yoluna gitmiş olmayacakmıyim? Hastalıktan kurtulup tedaviden ölmek çok saçma geliyor. Eskiden asiyi savunmuyordum. Sonra dedim herkes asi olmalı. Ama şimdi kafalar çok karışık. Hangisinin tedavi hanginsin ölüm getireceği hiç belli değil. Pişi pisine gitmek istemez kimse. O yüzden kesin bisey soyleyemicem. Bekleyip görelim.
Ben her zaman dediğim gibi Aşı olayına güvenmiyorum Nedeni , Hiçbir şekilde test edildiğine inanmıyorum ve bu hastalığı yendiğine dahil bir kanıt yok! eğer varsa öyle bir kanıt. Hiç sanmıyorum ama insan yaşamı değerliyse hükümetler için o zaman neden marka seçer gibi ayrı ayrı şirketlerden alıyoruz ya da neden böyle bir şeye izin veriliyor.
Tüm dünya bilim insanları toplanır ve denek olmak isteyen gönüllüler üzerinde deneylerini yaparlar ve daha sonra dünya çapında açıklama yapılarak aşı bütün ülkelere dağıtırılır.
Ama ne yazık ki Emparyalizm , Güç ve Para yine en başta... İnsan sağlığından çok önde tutuluyor. Kendi görüşüm ben Türkiyenin % 60 ı aşı olmadan ve en az 2 3 ay geçmeden aşı olmak istemiyorum.
Almanların aşısı mrna aşısı ve virüs doğrudan canlı şekilde vücuda veriliyor yani dışarıda gezerken koronoya yakalanıp vücudun ilaçsız mücadele etmesi gibi ve tabiki eğer korona bulaştığında hayatta kalamayacak bağışıklıktaysa sonu ölımle bitiyor. Aslında dünyada mrna aşıları pek yaygın değil çünkü riskli bir aşı türü ve kuvvetli olduğundan ötürü tek doz yapılıyor.
Bizim ülkemizde uygulanan Çin aşısı ise yıllardır bildiğimiz ölü virüsü vücuda vererek bağışıklık sistemine tanıtma mantığıyla çalışan bir aşı ve virüs ölü olduğundan dolayı risk düzeyi Alman aşısına göre oldukça az ama bağışıklık tek seferde kazanılamayabilir bu yüzden 2 doz uygulanması gerekebiliyor. Yani Çin aşısı çok daha az riskli Alman aşısına göre.
Fakat ben yinede çok fazla güvenmiyorum ve onun için acele etmeyeceğim. Bir ilacın veya aşının etkisi kısa sürede ortaya çıkacak diye bir durum yok belkide uzun vadede başka sorunlara yol açabilir o yüzden bir süre bekleyeceğim.
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Bilimsel olarak %95 etkili denilmişti bu aşıya. Maalesef ki böyle oldu bittiye getirdikleri için bilim bile yanıldı. Çin aşısının Endonezyadaki ve Brezilyadaki etki oranı Türkiyedekinden daha azken hal böyleyken bu aşı işlerinde hile hurda var.
Bu kadar kısa sürede bulunan aşıdan medet ummak gerçekten akıl tutulması. Hem hasta edip hem ilaç buldum demek bana biraz tuhaf geliyor. Yıllardir kanserle savaşan insanlar var neden ona çare bulmuyorlar bulmazlar çünkü islerine gelmez.
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya corona olup antikor üreten bile bağışıklık kazanmıyor tekrar yakalananiliyor. Bunlar vücutta olmayan antikoru nerelerinden çıkardılar ki vücutta olan antikor en iyi savasan antikordur çünkü direk virüse karşı üretilir. Yani olmayin asi. Benim düşüncem kaslara ve sinire direk zarar veriyor bu haber varsayım üzerine değilse.
2 gundur cok sukur birsey yasamadim ne sinir ne kas hic bi sknti yok milleti galyana getrmeyin olmayan olmaz ama yok olmayn vs her agzi olan knusuyo gidin ataturk gibi kendinizi turk hekimlerine emenat edin
@Securty3434 2 gün olmuş zaten tabiki ol de günümü gör tipinde değilim. Inşallah yanılırım. Ancak benim dediğim virüsün beyinde büyük etkileri var sinirleri etkiliyir anlayacağın. Aşının da etkiyi durdurması için bir o kadar etkisi olacak üstte da anlattığım üzere.. Neyse sen olmuşsun ben olmayanlara diyorum artık. Saygı duy güzel kardeşim
Ben olmayacağım @mutantnproud benim zaten iletişim kurduğum insan pek yok işten eve evden işe gerekli tedbirlerimi alırım.. kimse ile temas kurmam.. gerisi boş.
Aynen öyle. Çok fazla acele ediyorlar ve insanların hayatını riske atıyorlar. Bir yandan da toplumun baskısından kaynaklı olarak sürekli ortaya aşının bulunduğuna dair iddialar atılınca mecbur bir gösterge yaratıyorlar bu da yanlış adımların atılmasına sebebiyet veriyor.
Ben olmayı düşünmüyorum zaten aşı. Dünya güvenir ben yine güvenmem. Çok şükür hiçbir şeyim yok ve coronaya yakalandım mı yakalanmadım mı bilemem ancak hala sağlamım. Bir kaç kere ateşim yükseldi 2 kere hastaneye gitmem söylendi gerek yok geçer dedim ve geçti. O an hastaneye gitseydim durum daha kötü olabilirdi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Olmak isteyen olsun. Önümüzde ki 6 ay boyunca gözlem yapıp ona göre hareket ederim. Durduk yere bilinmeyen bir yan etki çıkması ihtimaline karşın kendimi riske atamam. Bir de çıkmış ben oldum 2 gün önce bir sıkıntım yok diyor bir de sağlık çalışanı olduğunu söylüyor. Madem sağlık çalışanısın o zaman senin daha iyi bi, lmen lazım her insanın vücudunun , metobolizmasının ve metobolizma dayanıklığının aynı olmadığını. Sana bir şey yapmadıysa bir başkasına her hangi bir yan etki yapamyacağı belli değil. Çok isteyenler yaptırsın zaten denek ve de denek olmaya gönüllüler lazım aşıya.
Biontech in aşısı bildiğim kadarıyla mrna aşısı yani protein oluşumu odaklı. Bu da vücutta virüsün yaptığına benzer semptomlar ortaya çıkarıyor yüksek ateş nefes darlığı vs. Bunu kaldıramıyor bazı hastalar sadece. Bu bir risk evet ama başka çare yok şu an için. Ayrıca yüzbinlerce kişi aşılandı şu an bu firmanın aşısından ki 24 rakamı çok düşük kalıyor yanında.
Aşı konusunda tedbirli yaklaşanlara atar yapanlar cevap versinler. Ben alman aşısına Israilde uygulanıyor diye nispeten daha çok guvenmistim. Bu da fos çıkarsa çin aşısına güvenmek hiç kolay olmaz.
Alerjik reaksiyon olabilir normal gözetim altında tutmak gerekiyor o yüzden ben de korkuyordum açıkçası alerjik reaksiyon gelişir diye alerjik bir vücudum var çünkü ama çok şükür olmadı yan etkisiz şekilde oldum aşımı
Bütün aşılar tehlikeli. Ya beni versinler şunların başına hepsinin foyasını ortaya çıkartırım. O kadar diyorum aşı olmayın diye ama boş. Herkesin beyni var, çeksinler cezalarını.
Ülkede birşeylerin döndüğü kesin ona lafım yok ama bende bir sağlık çalışanıyım hocalarımla beraber bende randevu aldım aşı olacağım sen ne gördünde foyasını ortaya çıkarırım diyorsun
@flfkdkeldd siz sağlık çalışanısınız ve olacaksınız doğrusu pes. Siz hiç bu aşının prospektüsünü okudunuz mu? Okuduysanız amenna, bir kadın yok. Herkes kendi kaderini kendi çizer. Çok şükür okuma yazmam var, araştırmışım ki biliyorum.
Ben başından beri bu aşıları tehlikeli buluyorum. 1 sene içinde neyi yaptınız geliştirdiği testleri yaptınız da piyasaya saldınız. Zaten hiçbirinin etkisi yok Who söylüyor bunu etkili değiller diye o zaman neden millete vuruyorsunuz?
Bu aşıların uzun vadede etkileri tam olarak bilinmiyor. Ve böyle böyle oturacak ve son halini alacak bizdeki sağda solda aşı oldum diyen şovmenlere bakmayın. o bahsedilen 3 faz durumuda önemli şeyler şu an 3. faz denen ve belli ülkelerde belli yaş durumlarında ve başka kronik hastalığı olanlarda yapılan aşılamanın sonuçları yeni yeni ortaya çıkıyor
bide çin aşısına bahane buluyorlardı çin dünyanın en kaliteli ve aynı zamanda siparişe göre en kalitesiz mallarını üreten ülke. aşıya güvenmemelerini anlarım ama çin üretti diye güvenmiyorlarsa ellerindeki i-phone'ları da çin üretiyor yani.
asıcılardan ses kesildi :) demekki güvenmediğimizn bir sebebi varmıs bu kadar masum değil arkdaşlar bence hiç olmayın bağısıklığınızı güçlendirin yeter virüsü hissetmeden atlatacaksınız
Twitter'a baktın birgün sönmez denilen şahsiyet aşı olmayanlara kuduz köpek benzetmesi yapmış. Aşılara ön yargılı bakıyordum zaten şu saatten sonra iyice soğudum.
Hızlı koşan atın poku seyrek düşer diye bir deyim var. Aklıma bu geldi. Etkin ve yaygın olan yöntem ile üretilen aşı güvenli deniyor. O da şu an için çin aşısı görünüyor. Uzmanların demesine göre.