ABD'nin Alaska eyaletinde Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısını olan iki sağlık çalışanının alerjik tepki gösterdiği ortaya çıktı. Bartlett Bölge Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanlarından birinin aşı olduktan 10 dakika sonra fenalaştığı ve nefes almakta güçlük çektiği açıklandı.
Corona aşısı olduktan sonra alerjik tepki gösteren diğer sağlık çalışanının da 10 dakika içinde semptom gösterdiği açıklandı. New York Times, ismi açıklanmayan bu sağlık çalışanının gözlerinin şiştiği, başının ağrıdığı ve boğazında kaşıntı hissi meydana geldiğini yazdı. Kaynak
İnsanlar herhalde yağmurdan kaçarken doluya tutulacak.. Gel de bu gelişmeler den sonra güven bu aşılara.
Bilim dünyası şokta: Pfizer/ BioNTech aşısını yaptıran insanlar 10 dakikada yoğun bakımlık oldu! Aşılar güvensiz mi sizce?
Hola🎈🌸😊 Bu konuda emin olabileceğimiz tek bir şey bile yok tamamen yeni ve varsayımlar sonucu harekete geçiliyor. Öncelikle ben bir sağlıkçı adayıyım ve çevremdede bir çok sağlıkçı mevcut. Öğretmenler genel olarak önermiyor kendileri dahi yaptırmak da tedirgin. Buna benzer bir soru sorulduğunda yaptırmayacağım dediğimde çok tepki almıştım haklı da çıktım. Sadece bu etkiler değil yan etki olarak kısırlaştirabileceği de tahmin ediliyor. Bu konuda bir çok varsayım mevcut. 20 yaş aşağısı için düşünülmüyor ,20 yaş ve üzeri için ise kesin çözüm olarak bakılamıyor.. Benim görüşüm artık savaşlar tüfekle, tankla değil biyolojik silahlarla olucak. Ayrıca bu bir formattır belirli aralıklarla virüs çıkar ve çoğalan nüfus iner. Neden ilk Çin' de çıktı diye düşünürsek nüfus en orada. Dünya kendine format atıyor. Aşılarda kısırlaştırıcı etki olduğu da söyleniyor (varsayımlar arasında) bu açıyla bakarsak amaç insan nüfusunu düşürmek de olabilir.
Bunlar benim görüş ve varsayımlarım herkesin fikrine saygı duyarım lakin gelip fikrimi eleştirmeyin mümkünse.😊🌸🎈
Yahu arkadaşlar ilk zamanlardan beri diyorum acele etmeyin, araştırın bir şeyin arkasına körü körüne gitmeyin dedim dedim ama anlayamayan algılayamadan insanlarımız oldu. Çok bildiklerini sandılar iki kelam bir şey okuyunca. Sağlık bu arkadaşım ya kolay kolay elde edemediğin bir şeyden nasıl bu kadar kolay vaz geçer gibi riske atarsın. Aşılar konusunda yine diyorum, "YORUMSUZUM" kendime verdiğim bir sözü yerine getiriyorum burada bu konularda soru ve bence paylaşmayı düşünmüyorum. Aşılar çok iyi olacak demiyorum, asla aşı olun da demiyorum, aşı olmazsanız ölürsünüz de, demiyorum. Sadece bekleyin ve görün. Hadi bu konuda bir haber benden olsun, Çin, Alman firması BioNTech'ten 100 milyon doz Kovid-19 aşısı sipariş etti. Yapılan açıklamayı da buradan yazmak istemiyorum, çok bilen üşüşmesin hemen diye. Neyse yaa konuşturma beni şimdi 😊
Daha önceden yazmış olduğunuz bir yazı vardı, Daha da kötü bir virüsten bahsetmiştiniz. Onu da okumuştum; okurken de epeyce düşüncelere dalmıştım... Güzel bir yorum gerçekten 👏🏻👏🏻👏🏻 Teşekkürler
böyle olacağı az çok belliydi... Daha virüs için gerekli tedaviler dahi tam anlamıyşa geliştirilmedi... Tedavide kullanılan ilaçlar insan bünyesini ve kalbini çok fazla zorlarken bir aşının daha test sonuçları kesinleşmemişken , doğruluğu tam olarak bilinmezken , ortada ciddi yan etkiler varken piyasaya sürmeye çalışıp insanlara o aşıyı yapmak büyük bir saçmalıktan başka bir şey değil...
İyi de bu hiç bi şeyin kanıtı değil ki, diğer ilaçlarda da yan etkiler var, okumuyonuz mu hiç yan etkilerini, çok fazla kişide böyle olmadığı sürece sorun yok.
@Pırtcık bütün ilaçların yan etkisi var zaten olmayan yok ama tedavide kullanılan ilaçların yan etkisi kalp krizine neden olup ölümle sonuçlanması... Sence bu yan etki diğer ilaçların yan etkisiylekıyaslanabilecek bir yan etki mi? .. Tedavi olupta ilaçlardan dolayı bünyesi zayıflayıp kalp krizi geçirrek ölen insanların ya da tedavi aşamasında ilaçlardan dolayı kalp krizi geçiripte ölen insaların ailesine söyle sen bu durumu... Eeee diğer ilaçların da yan etkisi var kalp krizi normal bir yan etki de bakim ne oluyor...
Aspirin dahi her ilacın yan etkileri var Kaldı ki bu firmalar ilaçlarımız hastalığı geçirecek diye bir iddiaları yok % değerleri var Basit bir açıklama temizlik ürünleri gibi düşün çoğunun üstünde %99,9 temizler ibaresi vardır Dolayısıyla her şeyden önce emek var Buyrun emek vermek isteyenler laboratuvarlar açık herkese😉
@suuuuu13 emek var herşeyde emek var ama henüz tam bir doğruluğu , garantisi yok ve garantisi olmadan da körü körüne bir aşı yaptırmakta mantıksızlıktır. Aşı için çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun ve burada anlatılmak istenen şey aşının henüz hazır olmadığı , tam bir doğrulama yapılamadığı , alerjik durumlardan bahsedildi ama tam olarak kimler yaptıramaz denilemiyor... Açıkcası ben çıkan hiç bir aşıyı şu an için yaptırmama taraftarıyım ta ki yan etkiler diğer ilaçlarda da olduğu gibi minumum seviyeye indirilinceye kadar... Daha bir kaç gün önce Rusyanın kendi aşısını yaptıranların Coronaya yakalandığına dair... ayrıca şunu da sormaklazım ; Şu an üretilmiş aşı Covid - 19 un hangi versiyonu için üretildi... Çinde ki ilk dalgada ki için mi şu an evrim geçirmiş olan ve öncekini kapsayan mı... Bunları bilmeden neden aşıya güveneyim...
hızla çıkan aşı için insanların çoğu bunu diyor zaten, bir tek sizin savunduğunuz bir olgu değil... bir çok insan da biraz bekleyelim diyor... yalnız ülkeler bekleyelim demeye fırsat vermeycek uygulamalar yapacak gibi, seyahat izni vermeme bunlardan bir örnek.. o nedenle elimiz mahkum.. bir de yan etkisi olmayan ilaç yok, bunun da mutlaka olacak, yalnız oranı ne olacak? yoksa ilaç kullanmadan modern tıbbı uygulamınız gerekirdi.
@Be_smart Ülkelerin derdi amacı belli o konuda ki fikrimi söylemek istemem açıkcası yoksa burası 3 ncü Dünya Savaşı alanına döner... Ülkelerin ne istediği şu an umurumda bile değil... Kaldı ki şu durumda Yurt Dışına iş için bile çıkılmaz ve çoğu şirket işleri uzak konferanslarla halletmeye çalışıyor... Ha ilerleyen zamanlarda neler gösteriri bilinmez belki tam bir tedavisi bulunur ki gönlümüzün istediği bu belki de hiç bulunamayabilir kalıcı olmayan riskli çözümlerle devam edilir.. Ama kimse de kolay kolay sonucunda ne olacığı bilmediği bir şeye bulaşmak istemez can tatlıdır nihayetinde.. Çoğunluk dünya genelinde halk olarak bekleyelim bakalım durumu kontrol edelim durumunda ama sabırsız bir kesim bulunuyor ve aşıya atılan her olumsuz laf için köpürmeye başlıyor... O yüzden şu an ki konuşmaları yapıyoruz... Tabi ki her ilacın mutlaka yan etkisi var ve bazı insanlar için alerjik duruma dönülüp ölümcül olabiliyor.. Misal Penisilin ve buna alerjik olan insalarda sonuç ölüme kadar gidebiliyor.. Dikkatli olmakta , beklemekte fayda var şu an için...
@Damlakatre kusura bakma da yazın haldır haldır gezen milyonlar, bugün aşıya mesafeliyim diyorsa, herkes maskesi çenesinde "yaa kimse maske takmıyor yıaa" diye masabaşı sohbetleri yapıyorsa, ben de pek bekletmesinler derim... insanlar kendi sorumluluğunu istlenmiyor, aşıya gelince herkes alim gibi konuşuyor... benim canım tatlı değil sanki, fakat milyonlarca hoyrat insanla aynı ülkede yaşarken, koronadan korkarken de canım tatlı... bir de benim yorumum gidin olun değil,, iki kişi de alerjik tepki görünce "" aaaa bak ben dediydım bu aşılara güven yok " tavrının bilimsel ve akılcı olmadığı... haberlerde çıkan "x aşısından hasta oldular" haberlerini, Y aşısı firmalarının çıkarıp çıkarmadığını bilen var mı?
@Be_smart peki kardeşim... yaptıran yaptırır yaptırmayan yaptırmaz... her koyun kendi bacağıdna asılır bu hayatta.. Yaptırana nedne yaptırdın , yaptırayana da neden yaptırmadın diyecek halimiz yok... Her insan kendi hareketinden sorumlu nihayetinde ... hayırlı geceler...
@Be_smart ben maskemi takıyorum , kimseyle temasımı yapmıyrum , bir taraflarıma bezir yağı değmiş gibi cafelerde avm lerde gezmiyorum , 6 da evimde olup duşumu temizliğimi yapıyorum , evimden işime , işimden evime , eve misafir kabul etmiyorum ki bu ilk sokağa çıkmağı yasağı geldiğinden beri , beslenmeme ve uyku düzenime dikkat ediyoerum , gözümün kestiği heryere yürüyerek gidiyorum ve toplu taşıma araçlarını minimal seviyede kullanıyorum , yeri gelirse de sadece taksiye binip gidiyorum... Ha bu kadar dikkate rağmen bana bulaşma riski yok mu elbette var ama en azından bunu kinimale indirgemek için uğraşıyorum elimden geldiğince de... Benim bireysl tavrımın topluma yansımadığı bellioluyor , o yüzden de her koyun kendi bacağından asılır sözünü kullanıyorum... Aşı içinde yaptırmak isteyen yaptırabilir durduracak halim yok , amanyaptırma bak riskli diyecek halim yok kimseye de...
@Damlakatre Evet kıyaslanabilcek bi yan etki, bi çok ilaçta ilaçta kalp krizi yan etkisi dahi var, bu azınlık kitlede olabilcek bi yan etki ama herkesde değil, çok fazla kişide olursa sorun.
@Pırtcık bana göre kıyaslanabilecek birsey değil... bana göre güvensiz.. ha siz kobay olmak istiyorsanız bu kadar gidin kendi üstünüzde deneyin tabi yapma cesaretiniz varsa... herneyse konuyu artık lastik gibi sündürmesin gereği yok... aşılar halkın büyük bir kesimi tarafından hala güvensiz olarak görülüyor , sizin gibi güvenilir olduğunu döşenen azınlık keyfine bakabilir tabi asi çıktığında yaptırma cesaretiniz olur... daha da cevap verme gibi bir durumla zaman kaybetmem bu konuda... sağlıcakla...
mRNA aşısı olan Pfizer ilk defa küresel anlamda uygulamaya konuluyor hatta bu aşı yöntemi ilk kez uygulanıyor gibi, etkili olma şansı yüksek ama kimseye tam güven vermiyor, geçen gün CEO bile daha aşı yaptırmadım demişti.
Devletlerin algısı Almanya yaptıysa güvenilirdir oldu. Türkiye de 1 milyon doz almıştı sanırım Nisan ayına kadar. Ne kadar test yapılsa da virüsün herkeste farklı semptom göstermesi gibi aşılar da farklı yan etki gösterebilir.
Şimdilik bir şey demek için erken ve tüm umutların aşıya bağlanması da yanlış. İnsanlar yeterince bilinçlenmedikten sonra dünyanın en etkili aşısını üretsek bile bir şey değişmeyecek, Türkiye'de binlerce kişi virüsün olduğuna inanmıyor bile. Bu yüzden aşı herkese uygulansa bile yeterli sonuç vereceğini düşünmüyorum.
Bu yüzden aşılara dikkat edilmesi gerekir şu an da yüzde 95 yan etkisi olmayan aşı geneksel olan aşılar yani çin aşıları çin diye insanlar tereddütte kalıyor ama sağlık alanında yine en başarılı ülke de orası.
Aynı durum penisilin gurubu iğneler de de var hatta tüm antibiyotik gruplarda var sağlık odakları antibiyotik yapmak istemez buyuzden hastaneye gidin derler aspirin in dahi allerjik reaksiyon gösterdiği gorulur... Durum normal kaç binde bir ya da hangi olaylarda alerji gösterdiğinin tesbiti önemli olabilir.
Ben aşı olmayı düşünmüyorum ve olmayacağım da kişinin kendi kararına kalmış bir şeydir insanlara ol ya da olma demek doğru değil o yüzden karışamam. ama bana göre hayatta sorgulamadan araştırmadan bilmeden bir şeye inanmak doğru değildir :)
m-rna gibi yeni bir yontem dir inaktif gibi stabil yillarca kullanilan bir aşı yontemi degildir biontech ve pfizer in aşısı ama m-rna yontemi aşıların gelecegidir yeni bir biyoteknolojidir bu tur phase/faz 3 asamalarinda olan butun asilarda boyle sorunlar cikabilir.. bu biontech/pfizer aşısının kotu oldugu anlamina gelmez.. ayni sekilde çinli sinovag in urettigi coronovag aşısı icinde gecerli.. kasim 12 de zaten biontech/pzifer aşısının operasyonel olmadigini okumustum le monde da.. https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/11/12/le-vaccin-contre-le-covid-19-de-pfizer-ne-semble-pas-adapte-a-une-vaccination-de-masse_6059498_3244.html
bu olayda brezilyadaki çin coronavg aşısı olduktan sonra intihar eden kisi olayina donup manipulatif konu olmamali ama... bu aşıalr pandeminin bitmesi icin tek yontem bana gore.. aşılara karsi algi ve global milyarlarca pazar oldugu icin kapitalist agizlarin ve onlarin pazarlacilarinin olacagi ve sosyal medya da zaten belli.. a
Penisilin veriliyor 10 tane. 10 iğneden 1 si öldürebiliyor. Bilimsel düşünemiyor kimse. Anestezi alerjesi olan olabiliyor. Majezik ve Apranax forta alerjm var. Arıcı olamam arı sokmasına alerjim var. Ama 2013 senesine dek hiç arı sokmadigi için bilmiyordum. Kalbime yayılmaya başlaması 3 saati bulmuştu. Arıcılık yapanı gün de 50 arı sokuyor bir şey olmuyor. Bu herkese olacak diye bir durum yok. Kemoterapi de canlı hücreleri öldürüyor. Ama seçenek yoksa alıyor hastalar :( Yaşamadan, oksijensiz kalmadan bilemeyiz
@Excitement3417 çok geçmiş olsun. Majezik ve apranax fort içtiğim de yaşamıştım. Demem o ki, bahsedilen aşıların güvenilirliği 5-7 seneyi bulacak. Ama hala penisilinin öldürdüğü insanlar var. Yapacak bir şey yok. Istatistikler ortada maalesef
Annemin mezarına ziyarete giderken arı soktu. Elim morarmaya başladı, sonra koluma yayılmaya başladı. Ateş çıktı. Doktora gittim neyi beklediniz dedi alerji iğnesi yapıldı
alerjik reaksiyon kişinin bünyesiyle alakalıdır yumurtaya alerjisi olan var yumurta yiyince hastanelik oluyor o zaman kimse yumurta yemesin? bakın arkadaslar alerjik reaksiyonlar her üründe her maddede olabilir ve hastane ortamında aşı olduğunuz için öyle bir durumda ki anafilaksi deniyor buna, hemen müdahale edilir. lütfen yapmayın Nisan mayıs aylarında ya aşı ne zaman çıkacak bi aşı çıkaramadılar diyen insanlar aşı çıkınca ben aşı olmam diyor. lütfen yapmayın. inaktif aşılar yılların tekniğidir gayet güvenlidir. lütfen aşı karşıtlığı yapmayın. iyi günler.
tıpkı ilaçlar gibi aşılarında yan etkileri var bazısı sık görülen bazısı nadiren bazısı yan nedenlerle... bahsedilen iki sağlıkçının daha öncede alerjik nedenlerle eskiden saglıklarını kaybettıklerı ortaya cıktı.. aşılar who tarafından onaylı.. ister çim ister alman ister rus ister abd.. bu aşıya who onay vermeden dağtım yapılamaz zaten.. milletin kötülediği hakir gördüğü çin firmasıda çok uzun yıllardır dünya sağlığına çok faydalı aşılar üreten firma.. aşı olarak ölme ihtimali aşı olmayarak ölmekten binlerce kat az!
Ben hiç bir ülkenin hiç bir aşısına güvenmiyorum. Gururumla ölürüm ama asi olmak istemiyorum. Güvenilir ve sağlıklı bulmuyorum öyle olsaydı her gün asi yüzünden başka bir yan etki çıkmazdı ortaya, yüz felci geçiren var ölen var daha başka şeyler var. Güvenilir ve sağlıklı değil baştan sona şüpheli bisey için zaten bu durumda riskte olan hayatımı yapay birşey için daha çok riske atmam.
@damlakatre Endişe yapmayalım lütfen daha Türkiye’ye aşı gelmedi Kaldı 11Aralık2020 de tarih verilmişti GeliyorGeliyorGeliyor diye Ama şu an gelen bir aşı yok Ayrıca istatistiklere bakmanızı rica ederim
Aşıdan daha önemli konular üzerinde durulsun lütfen Aşı olursun olmazsın bu kişiye kalmış Kaldı ki şu bile çok bencilce Bekleyelim Pardon da neyi bekliyorsun derler insana Diğer insanlar ölüyor mü ölmüyor mu onu bekleyelim görelim Bu mudur zihinler Herkes bilgiç olmuş Tebriklerrr
Orada ki bekleyelimi sanırım yanlış anladınız.. Beklemek isteyen bekleyebilir , yaptırmak , steyen yaptırabilir.. Ben herkes beklesin demiyorum ki... Dünyada 6 Milyardan fazla insan var ve ben o 6 milyara bekleyin yaptırmayın demiyorum.. Demek istediğim şey aşı şu an için riskli ve ben beklerim , bir başkası yaptırırsa da kendi bileceği iştir benim değil... İnsnalar ölüyor bunu bende biliyorum bilmiyor değilim ve istatistiklere hele ki şu durumda pek güvenmem ve hani öyle bir söylemişsiniz ki sanki ben vefat eden insanlar için üzülmüyorum gibi... Gerçi boşverin ya söylediğim tüm sözleri es geçin... Zihniyet neyapalım tedbirli olmak , bazı şeyleri sorgulamak zihinler bu demekse ne yapalım zihnimiz bu.. hayırlı akşamlar... -
@lapadula bence sen öyle bir gvşeksin ki, paylaştığın haberde bile şeytanlık yaptığının farkında değilsin veya farkındasın bilerek seytanlik yapıyorsun.
Haber başlığına alıntı yaotigin cümle de " insanlar diyor" yani çok çoğul bir anlam. Haberde metinde ne diyor, " İKİ KİŞİ!!!"
yan etkiler ne, "DEVEDE KULAK!!! "
SEN HANGİ ÜNİVERSİTELERİ OKUDUN, HANGİBİLİMLRRİ BİLİMLERİ TİBBİ YALADİN YUTTUNDA 130 MİLYONLUK BİR DEVLETTE, İKİ İNSANİN YASADİGİ OLAGSN BASİT YAN ETKİLERİ , KIYAMET DİYE TANİMLADİN!!!
Bence sen insanların kötülüğünü isteyen, canı bir beynsizsin
Asilar her zaman herkeste %100 yan etkisiz diye bisey zaten yok. Hala asilara bagli otizm gercegi mevcut. Genetik hastaligi olan ve bu duumdan habersiz olan cocuklar asinin tetikledigi durumlar sonucu ya hayatini kaybediyor ya engelli oluyor. Kaldiki 1 yilda bulunan bir asiya asla guvenmem
O covid asisina hic guvenmiyorum ztn bu koranada bi anda cikti ben insanllarin nufusunu azlatmak icin lavorotuvarda cikarilan bi virus olarak dusunuyorum bu yuzden de aşıyla da insanlari oldurcekler olmeseler bile olanlar dna sinla illaki oynucaklar ilk basta bastakiler olsun saglik bakani falan herkesin gozu onunde yoksa ben olmam yani
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Koronayla ilgili bir soru ya da yazi gorunce, hep catlak bir arkadasim aklima geliyor😀bastan bu koronayi abd cine gitti ve labaratuarda urettiler. Bunlar hep dunyayi yoneten piramitte yasayan illuminaticilerin isi. Maksatlari insanlari evlere kapatmak. insanlari isteklerine gore yonetmek icin diyordu. Korona testi yapilirken taa ucuncu gozumuze ve beynimize cubuk sokuyorlar ve cip yerlestiriyorlar diyordu. Sonra bu korona aslinda yok. Tum gribal enfeksiyon ve zature gecirenlere korona bulasti diyorlar dedi. Maskenin hic bir koruyuculugu yok aslinda. Maskeyle gezerek karbondioksit soluyoruz, yakinda herkes bu yuzden kanser olacak diyor. Kendisi maskenin koruyuculuguna inanmadigi icin cenesinde agzi ve burnu acik geziyor. Uyaran olinca da agzina siciyor. Asi yaptirmayacakmis kesinlikle , asiyla yine cip yakacaklarmis. Bir de hayat eve sigar uygulamasiyla insanlari kontrol ediyorlarmis. Muhurluyorlarmis bir nevi diyor. Butun bu a. salak teorilere de beni zorla inandirmaya ugrasiyor🤭
@bellatrix-lestarange iyi de ayni ortamda durmak zorundayim malesef. Bir de anasi kadir gecesi dogurmus sanirim. Kedi gibi dort ayaginin ustune dustu. Tam kendisine itaat edecek sogan erkegi birini 38 yasinda buldu😀
@bellatrix-lestarange illuminati piramidiyle kafayi bozmus. Bu arada diyor ki;Ucaklarin arkasinda havada beyaz iz oluyor ya o aslinda buhar degilmis. Bizi havadan spreyliyorlarmis. Bocek gibi zehirliyorlarmis yani. Maksatlari milleti hasta ederek ilaclardan para kazanmakmis. Depremleri de bu dunyayi yoneten aile yaptiriyormus. Piramitte yasayanlarin isiymis bu😂
@bellatrix-lestarange amin sagolasin.38 yasinda kendisi. Tam afedersin aptal sarisin kafasinda. Acik ogretimden isletme okudu diye kendini doktora yapmis gibi etrafa pazarliyor.
@bellatrix-lestarange Bir de yapmak istemedigi ve semedigi herseye karsi alarjisi var bunun. Yemek yapmak ev isi yapmak ve calismak da dahil. Cevresindekiler de inaniyor buna.
Bir ay içinde iki kez korona olan biri var dediler, daha önce geçirenler tekrar korona oluyor. Aşı nedir? Bağışıklık, zayıf virüz, ölü virüs, mRNA falan filan... Daha önce bu illeti tadanlar neden tekrar oluyor? Eğer bağışıklık kazanılmıyorsa aşı ne ayak?
Alerjik reaksiyon gelişmesi normal alerjisi varsa kişinin bu çok nadir olabilecek bir şey ve kişiyi arı da soksa başına gelebiliyor bu yüzden aşıya kulp bulmak yanlış bu aşının sorunu değil
Yani bence de, pfyzer aşısı kimyasal ağırlıklı, ama çin aşısı pfyzer e göre alerjik kişiler için daha doğal ağırlıklı olduğu için daha güvenli duruyor, bu ileriki zamanlarda eczanede satılırsa doktor tavsiyesi ile reçete ile satılmalı aşılar. (Tamamen kişisel düşüncelerdir, marka kötüleme yapmadım)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O kadar toplu taşımaya bindim kalabalığa girdim aylardır coronaya yakalanmadım çok şükür. Ben bu virüsün insan seçtiğini düşünüyorum artık, herkese bulaşmıyor. Aşı olmak isteyen olabilir ama ben olmam. Virüsle dünyayı kasıp kavurdular milyonlarca kişinin öldüğü yetmemiş herhalde bir de aşıyla öldürmeye çalışıyorlar. Kaç milyon insanın ölmesi gerekiyor acaba daha?
Geçen gün de bir haber vardı... Çocuk düşünenler aşı yaptırmasın ilk 1-2 ay etkisi devam eder yazmışlar kısırlaştırmıyor diye de eklemişler. Kendileri açıklama yapmış.
Diyorum işte yaptırmayın aşı biliyoruz da konuşuyoruz.
Eninde sonunda bu aşı yapılacak, illa yan etkileri vardır. Yan etkisi olmayan ilaç var mı. Askere gidenler bilir, aşı olunca 1 hafta mideniz bulanır. Kimi sabah akşam kaşınır, kimi kabız olur. Şu an covid yakalananlara verilen ilacın kalp ritmini bozduğu aşırı derecede yorduğunu kaç kişi biliyor. Ama mecbur olduğundan kullanmak zorunda kalıyorsun. Hayır ben kullanmam diyemiyorsun can bu sonuçta
Bazı insanların vücutlarının bazı ilaçlara karşı alerjik tepki vermesi ne kadar olağan bir durumsa aşıda da bu böyledir. Önemli olan yüzdeye bakıldığında böyle bir şeyle karşılaşılma oranıdır. İçerisindeki bir maddeye alerjisi var ise tespit edilip o maddeye karşı alerjisi olanların aşı olmaması gerekir. Ölmedilerse ya da kalıcı bir hasarla karşılaşmadılarsa böyle bir olaya iyi tarafından bakmak lazım.
Bu virüsün sentetik, el yapımı olduğunu biliyorsunuzda. Bu aşılara nasıl güveniyorsunuz ya. Öldürmek için değil insanları aşılamak için bir gayret var. Amaçları iyi bir gayeye çıkmıyor. Bunu okuyan herkes umarim kendi bağışıklılık sistemlerini stabil tutarken aşı olmazsınız umarım. Korona değil aptallık öldürür.
En başından itibaren ne salgına nede pandemiye inanmadim tamam ortada bir salgın var insanlar çoğaldıkca virusler bakteriler hep olacak ama bunu pandemiye dönüstürmenin baska amaclari var pandemiden nemalanan küreselciler var.. filler tepisiyor çimenler eziliyor ortada bir biyolojik silah var ve ordusu tv internet medya siber alem korku pompalaniyor aşıya mecburiyet oluşuyor ve biz böyle dedigimizde komplocu ve deli oluyoruz 😄
Bizim kiracının babasına aşı yapmışlar Türkiye de. Hastahane de sağlık bakanlığı henüz onaylamadı diye biz şu an elimizdeki aşıyı bekletiyoruz ama siz isterseniz eczaneden paranızla alabilirsiniz demişler. Bunlarda almış gelmiş. Adam aşıdan sonra ölmüş hemen 🤷
Bu cıddı bır semptom degılkı bunu gıda alerjısı olarakta yaşayanlar var her ılacın yan etkısı vardır kullandııgnız en basıt ılacın bıle prospektusunu okuyun içmekten korkarsınız bu as, şıların yan etkılerı olmamaya etken degıl bence abartmamak lazım. Yllardır tonlarca şuursuz şekılde antıbıyotık kullanan türk toplumunun aşıya tereduut ıle yaklaşması hıc bılımsel olmaz bence:)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunda bir şey yok insanları korkuttugunda ne oluyor sonra aşı olmak istemeyecekler yan etkileri illa ki 3 5 kişide ağır seyredecek gerçekten böyle yaparak bir çok insanı korkutup koronaya yakalansa agir geçirecek belki de yenemeyecek kişilerin hakkına giriyorsun
Aşıların bu kadar kısa sürede çıkartılıp doğru bir sonuç vermeyeceğinden emindim. Umarım bir umut aşı olup yoğun bakıma kaldırılan sağlık çalışanları eski sağlıklarına geri döner..
Güvensizlikten değil bir ilaç ın çıkılması için min 10 yıl gerekir geçmişteki bilgi birikimlerini kullanarak en hızlı şekilde bir mucize bulmaya çalışıyorlar çıkan ürün de bu zaten uğur Şahin şöyle bir lafı vardı 30yıl...(kaç aydı unuttum)
Çin aşısı büyük ihtimal kalitelidir çin kendisi virüsü çıkardı zaten ellerinde vardı aşısı piyasaya yeni sürdüler şimdi ülkelerle ticaretini yapması kalacak bunun yüzünden de ekonomi düşecek herşey pahalı olacak.
Bir aşının geliştirilebilmesi için geekli test süreçleri ortalama 3 senedir. Böyle birkaç ayda geliştirdik denilen aşıya güvenilmez. Bu aşıyı ne kendim yaptırırım, ne de aileme yaptırırım.
abd ingiltere falan yurtdusindan cikan hic bi ilac asidir guvenilmez kalleş gecmisleri var hersey beklenir Benim guzel ülkem Türkiyem yapabilirse kullanılır ve asla tam emin olmadimcada piyasaya surmezler insanlarinn canini riske atmazlar ama avrula yurt disinin umrunda olmaz
yüzdesi kaç kişi? önemli olan bu.. yoksa her ilacın yan etkisi var, etkilenen insanların toplam uygulananlara oranı önemli.. aksi takdırde dünyadaki hiç bir ilacı kullanmamak gerekli... başlıkta aşı olan herkes yoğun bakım hastası oldu gibi bir algı vari doğru değil.. aşıdan başka bir çare varsa da bunu ülkeler de insanlar da uygulamyor. görüyoruz
İnsanları yanlış yönlendirmeyin bilime , doktora güvenin yaptığınız kesinlikle yanlıştır. Bakın kaç yaşındasınız içerik üretmek için seçtiğiniz konuya bakın bu işin okulunu okuyan doktorlar henüz birşey diyemiyor siz nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz
hadi be ciddimi bro. millet ne reklamını yaptı onun. ayrıca piyasa onu fiyatladı bile. bilmiyorum bence dünya bunu kabul etmez. mutlaka ekonomi duzelmeli artık virüs bitmeli. şaşırdım. fake haber olabilir rakiplerinin işi olabilir.
Genel olarak aşılar güvensiz diyemeyiz ama demek ki bu aşı güvensiz ve aceleye getirildiği için güvensiz olmuş. Normalde ilaç geliştirmelerin çeşitli faz aşamaları olur bunların hepsinden tek tek emin adımlarla geçilirse neden güvensiz olsun ki.
Aynen bu aşılara bende güvenmiyorum insanlığın sonunu hazırlıyorlar gibime geliyor en iyisi kendimizi korumak elden geldiğince bağışıklık kazanmak ya da duruma göre asiyi en geç yaptıranlardan olmak istiorm
Zaten aşı birer hata bağışıklık kazanmak önemli ve mantıklı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bir aşı öyle 1 senede gelismez.10 yil diyorlar. sirf kapitalzm yuzunden milleti kurban ediyorlar. virusun yayilmasi oldu da proje degil ama bu asilarda bir proje olabilcegini dusunuyorum..
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Bilim dünyası şokta: Pfizer/ BioNTech aşısını yaptıran insanlar 10 dakikada yoğun bakımlık oldu! Aşılar güvensiz mi sizce?