New York Times'ın (NYT) ulaştığı bilgilere göre, bir grup bilim insanı, Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının insan vücudunda Covid-19'a karşı yıllarca koruma sağlayabilecek güçlü bir bağışıklık reaksiyonu oluşturduğu yönünde deliller elde etti.
Yeni çalışma ayrıca bu iki mRNA aşısının, aşı etkinliğini azalttığı söylenen "beta varyantı" da dahil olmak üzere, Covid-19'un üç varyantına karşı etkili olan yüksek düzeyde nötralize edici antikorlar ürettiğini gösterdi.
Araştırmaya öncülük eden St. Louis'deki Washington Üniversitesi profesörü Ali Ellebedy, "Bu, bağışıklığımızın aşıdan daha dayanıklı olduğuna gösteren iyi bir işaret" ifadesini kullandı.
Nature dergisinde de yayımlanan çalışmada, her iki aşının da ilk dozundan yaklaşık dört ay sonra vücudun lenf düğümlerinde, bağışıklık hücrelerini gelecekteki enfeksiyonlara karşı koruma sağlamak için etkili bir şekilde eğiten germinal merkezlerin hala bulunduğu tespit edildi.Hangi aşı size güvenli geliyor? Şahsen ben BioNTech oldum daha güvenli olduğundan.
BioNTech
Sinovac
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bilim insanlarından ortak açıklama: BioNTech ve Moderna aşısının koruyuculuğu 10 ay değil, yıllarca sürüyor. Hangi aşıyı oldunuz?
Ben çok seyahat eden bir adam olduğum için uluslararası kabulü olan biontech oldum ama hiç bir sebebim olmasaydi yine biontech olurdum. Uluslararası arenada nerdeyse tüm ülkelerde kabul görmüş bir asi. Sinovac ise sadece. Türkiye, Brezilya gibi belli ülkelerin kabul ettiği bir aşı. Avrupa'ya kabulü için başvurusu bile yok.
Aşı karşıtligina gelince ise savunmaları abi aşının içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Soruyorum ona ya aspirinin içinde ne olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyoruz. E, o zaman. Sanarsın tıp profesörü, anlatsan anlayacak içinde ne olduğunu. RNA ne demek biliyor sanki de aşının mRNA ile etki ettiğini.
Rüyada ilaç firması olarak zaten 5-10 tane ilaç firması var. İnsanlar nüfusu azaltmak isterlerse Aşıya ihtiyaçları yok. Aspirinle bile Dünya nüfusunu yarıya düşürürler. Eğer niyetleri dünya nüfusunu düşürmek ise.
Sadece şunu sormak istiyorum. Diyelim ki Aşı olmadınız ve covid sizi etkiledi. Entepe olmadan önce keşke olsaydım demeyecek misiniz? İşte ben o keskeyi söylememek için bile aşı olurum.
ilk defa bi Aşıya güwenmiyorum niemi? Cünki trilyonlarca mikrop varken sadce ve sadce Coronadan korkun artk beni cok gerdi koptum Resmen !!! Bi yandan Savaşlar Açlık Eşitsizlikler Dünya iklim krizi tam gaz Devam ederken tüm Dünyanin sadece CORONA CORONA diye panik reklamlari yapmasi Bilime İnsanliga ve çogu şeye KARŞI ABES VE PESS Eger gercekten Cok korkunc bi Salgın ortaya cikarsa Tüm Dünya Malesef Yok olup gidicektir gerisini Tamamlamiyorum zaten Anlayan anlamistir ya da hepimiz Öldük
aşı olmayavağım ama eğer olsaydım almanınkini tercih ederdim. Aşı olmayan insanda yaşıyor evet zorunluluk olmazsa olmayavağım. Sadece bağışıklığımı zayıf olacak ama vücudumuz o kadar güzel yaratılmışki içine giren bakteri, virüse karşı savunma mekanizmamız var ben her hastalığı geçirdim aşılarım küçüklüğümdende eksikti (verem haricinde)çok hastanelik oldum evet ve daha iyileşemediğim bir rahatsızlığımda var sarılık geçirip üstüne tedaviden kaçtığım için, neyse olmayacağım ben ölümü dahi göze alıyorum kendi hür irademle sona kadar düşünmüyorum ama zorunluluk olursa alman , Çin e güvenmiyorum herşeyleri çürük zaten :D
Pardon da bu mRNA aşılarının yıllarca devam edecek koruma sağlayacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorlar? Bunun doğrulanması için şu an BionTech aşısı olanların en az 10 yıl boyunca, her yıl covid-19 antikor oluşumu ve varlığı açısından kontrol edilmesi gerekiyor. Daha sonra bunların bilimsel istatistik ve çalışmalarla ortaya koyulması, tüm bilim dünyasınca kabul edilecek bilimsel makalelere dayanması gerekiyor. Hâl böyleyken, biz bu söylentilerin, şu an bile kendilerine en az 50 yıllık kâr sağlayan aşı üretici firmalar tarafından piyasaya sürülmediğini nerden bileceğiz..
Yıllarca koruyuculuğundan nasıl bu kadar eminler? Aşı olmadım kaldı ki ben covid zaten geçirdim bana niye ekstra bir aşı vurma ihtiyacı hissediyorlar ki. Vurulmadım vurulmayı da düşünmüyorum umarım 10 yil sonra bu konuların aksini konuşmak zorunda kalmayız.
BioNTech oldum ben, 2. dozu daha olmadım, ilk gün biraz baş ağrısı ve yorgunluk oldu, onun haricinde hiç bir sorun yaşamadım, ağrı kesici alıp dinlendim zaten, yıllarca sürmesi güzelmiş sevindim buna, ama yinede tedbiri elden bırakmayalım mesafe, maske, temizlik, devam diyelim.
Hem akciğerimdeki bir sorun hem de kronik böbrek hastalığım nedeniyle doktor tavsiyesi ile sinovac oldum. Çalıştığım fabrikada biontech olan üç arkadaşım yan etkileri nedeniyle kötü oldu ve şu an üçü de raporlu. Biontech koruyuculuk açısından fazlasıyla etkili ama tanık olduğum o yan etkilere maruz kalmak benim için ciddi bir risk yaratacaktı. Bu yüzden sinovac olmak zorunda kaldım.
gene aşı sorusu :) gene bilgisizlerin damlayacagı bir soru :) cunku bilgi var :) eee bizim en buyuk marifetimiz bilgiye medyum kaynakları ile itiraz etmek :) aşı olunmalı nokta
Biontek vurul diye çok baski VAR üzerimde ama yan etkisini yaşayan da. Kesin banada etki edecek ağrılardan bıkmışım zaten BEN. Yerli aşı olmak istiyorum oda çıkmadı daha
Ana Sayfa > Gündem > Anketler > Bilim insanlarından ortak açıklama: BioNTech ve Moderna aşısının koruyuculuğu 10 ay değil, yıllarca sürüyor. Hangi aşıyı oldunuz?