Bende anksiyete var. Birde çok çabuk sinirleniyorum her şeye. Yarım saat önce ders çalışıyordum her yerden gürültü geliyor diye herkese bağırıp çağırdım sonra derse odaklamayınca defteri yırtıp attım. Ağlama krizine girdim. Zar zor kendimi sakinlestirebildim. Bu bir anksiyete krizi midir? Ve yaşayan var mı böyle durumlar bana sürekli oluyor. Her şeye sinirleniyorum ve sakinlesemiyorum. Çoğu zaman da kaygılıyım zaten o ayrı bi konu
Her şeye sinirlenmek anksiyete ile mi alakalı?

Merhabalar,
Duygularımız bizim kendimizi iyi ya da kötü hissetmemizi sağlayan göstergelerdir
Hepimiz nefesimizi kullanarak duygularımızı kontrol edebiliriz. Mutlu, sağlıklı, huzurlu yaşamak, olaylar ve o olayların içindeki kişiler karşısında dengede kalmak için düzenli nefes teknikleriyle çalışabiliriz. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlıkla birlikte duygular da düzene girer ve dengeye gelir. Diğer insanlarla ve kendimizle barışık oluruz.
Doğru nefes alma belirli sayılarla sistemli bir şekilde çalışılırsa, duygusal blokajlar çözülür. Tüm bunlar doğuştan doğru ve yeterli aldığımızın ne kadar kıymetli olduğunu gösterir. Biz insanlar doğuştan doğru ve yeterli nefes alarak dünyaya gelmemize rağmen sonradan yaşadığımız çevre, büyüdüğümüz aile gibi etkenlerle sığ ve yetersiz nefesler almaya başlar ve yetişkin bir birey olduğumuzda da eğer farkındalığımız yoksa kaygılı, öfkeli, korkuları olan, kendini yalnız ve yetersiz hisseden kişilere dönüşürüz. Bunun nedeni sığ ve yetersiz aldığımız nefeslerin sadece ciğerlerin üst tarafından alınması nedeni ile stres hormonlarının sürekli aktif olması anlamına geliyor.
Stres hormonları bize heyecan ve korku gibi duygular yaşatan hormonları salgılatır
Oysa dopamin ve serotonin salgılamamıza neden olan diyafram nefesi yani karın nefesi bize mutluluk ve sakinlik veren duyguları yaşatır. Bu nedenle yaşadığımız ve içinde bulunduğumuz duyguları anladıktan sonra bedenimizi de tanımalıyız, bedenimizin içinde dışarıdan destek olmadan bize çözüm sağlayan yaşamsal aktivitemiz olan nefese gerekli özeni gösterir ve sistemli bir şekilde çalışırsak çok daha dengeli, sağlıklı ve mutlu olabiliriz.
Nefes egzersizlerini yaparken yavaş, sakin nefesleri burundan alıp burundan vermemiz gerekiyor. Kendimize karşı anlayışlı olurken ve o an için elimizden gelenin en iyisini yaparak egzersiz yapmaya özen göstermeye dikkat etmeliyiz.
Sağlıkla kalın.
Diyafram nefesi nasil aliniyor
Teşekkürler