Bende anksiyete var. Birde çok çabuk sinirleniyorum her şeye. Yarım saat önce ders çalışıyordum her yerden gürültü geliyor diye herkese bağırıp çağırdım sonra derse odaklamayınca defteri yırtıp attım. Ağlama krizine girdim. Zar zor kendimi sakinlestirebildim. Bu bir anksiyete krizi midir? Ve yaşayan var mı böyle durumlar bana sürekli oluyor. Her şeye sinirleniyorum ve sakinlesemiyorum. Çoğu zaman da kaygılıyım zaten o ayrı bi konu
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
bende de bu sorun vardı sürekli sinirliydim herkese bağırıyordum ve sonra bağırdığım için pişman oluyordum ve çokta strestliydim hiç başaramayacak gibi hissediyordum en sonunda pskiyatriste gittim anksiyete ve okb teşhisi konuldu şu an ilaç kullanıyorum ve çok iyiyim arada yine ataklar geliyor ama cidden ailem de bende rahat bir nefes aldık bence sen de gitmelisin ve unutma ki bu utanılacak bir şey değil boğazın acıyınca nasıl doktora gidiyorsan sinirsel rahatsızlıkların da da pskiyatriye gideceksin kimseyi takma utanma da umarım iyi olursun ❤️
32 Yorumla- Soran+1 yıl
Psikiyatriste gidiyorum :)) diğer seansımda bunu da anlatacağım umarım fayda eder
- +1 yıl
umarım 🥰
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
4Cevap
- +1 yıl
Ben mi yazdım acaba bunu diye okudum. Daha geçen aynı olay oldu. Evde çok gürültü var ders çalışamıyorum.. panik atak-anksiyete hastasıyım zaten odaklanamıyorum seste olunca delirdim 3 saatte zor sakinleştim. 😥
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet evdekiler anlayış gösterseler keşke
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Eger tahamulsuzsen uyku problemleri yasiosan kahve cay cok tuketiosan kafanda surekli seneryolar kurup onlara inaniosan surekli kaygi icinde huzursuzluk yasiosan tebrikler klube hosgeldin
17 Yorumla- +1 yıl
Hassk tr hepsi vaaar
- Cevap sahibi+1 yıl
Rahatsizlik boyutuna geldiyse doktora gidin
- +1 yıl
Rahatsızlık nasıl mesela
- Cevap sahibi+1 yıl
Surekli oluosa hergun varsa odaklanamiosan artik doktora gitmelisin
- +1 yıl
Ne doktoru oluyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Psikiatri
- +1 yıl
Hee yok ona gitmem ya teşekkürler
- +1 yıl
Sen benimsin acaba ama ben baya törpüledim kendimi. Bunun için çabala ilaç kullanıyo musun herhangi bir. Sakinleştirici çaylar kullan.
17 Yorumla- Soran+1 yıl
Lustral kullanıyorum
- +1 yıl
5?0 mi 100 mg mi
- +1 yıl
50*
- Soran+1 yıl
@paytakprens 75
- +1 yıl
Anksiyete kaygı demek biliyorsunuzdur. Kaygılı bir olayla öfke anı farklı nedenlere bağlıdır. Öfke kontrol desteği alabilirsiniz.
00 Yorumlaben de normalde çok sakin bir insanım ama son zamanlarda hiç uyuyamadığım için ani patlamalarım filan oluyor. belki senin de onunla alakalıdır
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bende oyleyim sinirli halimden bazen ben bile korkuyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Bence hayır
00 Yorumla Allah yardımcın olsun
00 Yorumla- +1 yıl
Olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
Anksiyeteyle alakası yok
00 Yorumla - +1 yıl
Sanmam
01 Yorumla - +1 yıl
Evet genelde anksiyete yüzünden oluyor
00 Yorumla Evet.
00 YorumlaDoktora git
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Duygularımız bizim kendimizi iyi ya da kötü hissetmemizi sağlayan göstergelerdir
Hepimiz nefesimizi kullanarak duygularımızı kontrol edebiliriz. Mutlu, sağlıklı, huzurlu yaşamak, olaylar ve o olayların içindeki kişiler karşısında dengede kalmak için düzenli nefes teknikleriyle çalışabiliriz. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlıkla birlikte duygular da düzene girer ve dengeye gelir. Diğer insanlarla ve kendimizle barışık oluruz.
Doğru nefes alma belirli sayılarla sistemli bir şekilde çalışılırsa, duygusal blokajlar çözülür. Tüm bunlar doğuştan doğru ve yeterli aldığımızın ne kadar kıymetli olduğunu gösterir. Biz insanlar doğuştan doğru ve yeterli nefes alarak dünyaya gelmemize rağmen sonradan yaşadığımız çevre, büyüdüğümüz aile gibi etkenlerle sığ ve yetersiz nefesler almaya başlar ve yetişkin bir birey olduğumuzda da eğer farkındalığımız yoksa kaygılı, öfkeli, korkuları olan, kendini yalnız ve yetersiz hisseden kişilere dönüşürüz. Bunun nedeni sığ ve yetersiz aldığımız nefeslerin sadece ciğerlerin üst tarafından alınması nedeni ile stres hormonlarının sürekli aktif olması anlamına geliyor.
Stres hormonları bize heyecan ve korku gibi duygular yaşatan hormonları salgılatır
Oysa dopamin ve serotonin salgılamamıza neden olan diyafram nefesi yani karın nefesi bize mutluluk ve sakinlik veren duyguları yaşatır. Bu nedenle yaşadığımız ve içinde bulunduğumuz duyguları anladıktan sonra bedenimizi de tanımalıyız, bedenimizin içinde dışarıdan destek olmadan bize çözüm sağlayan yaşamsal aktivitemiz olan nefese gerekli özeni gösterir ve sistemli bir şekilde çalışırsak çok daha dengeli, sağlıklı ve mutlu olabiliriz.
Nefes egzersizlerini yaparken yavaş, sakin nefesleri burundan alıp burundan vermemiz gerekiyor. Kendimize karşı anlayışlı olurken ve o an için elimizden gelenin en iyisini yaparak egzersiz yapmaya özen göstermeye dikkat etmeliyiz.
Sağlıkla kalın.
Diyafram nefesi nasil aliniyor
Teşekkürler