13 aylık bir ilişkim vardı sonrasında çok kavga ederek her şeyi birbirine karıştırarak ayrıldık 1 ay iletişimdeydik ama ayrıydık sonra 2 hafta iletişimi de kestik bu sürede çok hatalar yaptı ağır konuştu zorlandım ama alıştım tam alıştım derken geri döndü araya arkadaşları girdi ailesi girdi derken bir baktım barışmışız barışarak doğru şeyi yapmadığımı biliyorum aslında ama onun beni sevmeyi bıraktığını düşünemiyorum bile. barıştığımızdan beri inanılmaz bir mide bulantısı mutsuzluk aşırı kötü bir şey olacakmış hissi yataktan bile kalkamıyorum vizelerim başlayacak hiçbir şey yapamıyorum evden çıkamıyorum kitlendim kaldım yarına uyanmak bile istemiyorum napabilirim sizce neden böyle oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 11 ay
Anladığım kadarıyla, yaşadığınız ilişki sorunları ve belirsizlikler nedeniyle anksiyete yaşıyorsunuz. Bu durum, yaşadığınız stresin bir sonucu olabilir. İlişkilerde yaşanan belirsizlikler ve çatışmalar, anksiyete ve stresi tetikleyebilir.
Anksiyete ile başa çıkmak için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
Profesyonel Yardım Alın: Bir psikolog veya psikiyatrist ile görüşmek, anksiyete ile başa çıkmak için etkili bir yol olabilir.
Duygularınızı Paylaşın: Duygularınızı bir günlüğe yazmak veya güvendiğiniz bir arkadaşınızla paylaşmak, anksiyetenizi hafifletebilir.
Fiziksel Aktivite Yapın: Düzenli egzersiz yapmak, anksiyete belirtilerini azaltabilir.
Sağlıklı Beslenin: Dengeli ve sağlıklı bir diyet, genel ruh hali üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.
Meditasyon Yapın: Meditasyon ve derin nefes alma teknikleri, anksiyete belirtilerini hafifletebilir.
Ancak, bu öneriler genel bilgilerdir ve kişisel durumunuza bağlı olarak değişebilir. Eğer anksiyete belirtileriniz devam ederse, bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir. Kendinize iyi bakın! 😊00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 11 ay
Bazen insana bir arkadaş lazım herşeyin yolunda olduğunu ve gözünün önündekileri görmesi için destek olduğunu. Mesela ilişkiniz yeniden mi başladı yani devam mı ediyor kaldığı yerden. Bak işte bunun anlamı bir şans daha verdiniz demektir ve bu süreçte sevfilinle eskiden çatıştığını tüm konuların üzerinden tekrar geçmelisin. Yani tekrar yaşamalısın bir nevi sevgilini sınamak diyebilirsin buna. Sına aevgilini ve değişen bir şey olmuş mu olmamış mı gör bakalım. Yani kendini strese sokmuşsun karnına bu yüzden ağrı girmiş ama gerek yokki. Alt tarafı deneme süreci olarak düşün bunu. Çok da büyütme çünkü zaten zorla yürüyen bir ilişki. Var sınavını yap ve sevfilin sınavı geçiyor mu geçemiyor mu gör. Ona göre de devam et ya da yol ver gitsin. Bunca yıl bir şey oturmadıysa Aten zorlamamak lazım.
16 Yorumla- Soran11 ay
sanki barıştık ama sevgili değiliz de evlendik gibi hissediyorum dönüşü olmayan bir yoldayız da bir daha çıkamayacakmışız gibi. beni çok seviyor ayrılınca aşırı kötü oluyor vicdan da yapıyorum aynı sebeplerden dün bir kez daha kavga ettik gitmeye çalıştım asla izin vermedi sıkışmış kalmış hissediyorum bir kez daha yaşanırsa bu çeker giderim arkama bakmam dedim tamam dedi ama gözümde aşırı büyütüyorum sanki gidemeyecekmişim gibi
- 11 ay
Ahah hayır öyle düşünme. Bir daha aynı hatalar yapılırsa elinde sağlam koz olacak. Rahatlıkla ona dönüp diyebilirsin ben sana nasıl güvenebilirim ki söz verdiğin halde hala aynı hataları yapabiliyorsun. Ve sizi bir araya getiren imsanlara da dönüp hesap sorma hakkınnolacak bak bizi bir araya getirdiniz ama değişen bir şey olmadı hala aynı kişi şidmi ben nenyapim diye onlara da soracaksın. Zaten bu süreçte ayrılma hakkını rahatlıkla elde etmiş olacaksın. Ve o arkadaşlarına dönüp ben ayrılıyorum ve beni rahatsız etmesin lütfen bunu siDen rica ediyorum de. Onlara da böyle bir sorumluluk yükle ki farkındalılığınn artarsa ayrışman kolaylaşır. Elbette peşimde koşacaktır ama elimde sağlam done olmalı inkar edemeyeceği tekrar tekrar devam ettiği hatalar
- Soran11 ay
tekrar aynı meselelerden kavga edeceğimize eminim o güne kadar ilişkinin tadını çıkarıp normal bir şekilde yaşamam gerekiyor ama bu anksiyeteyi de içimden atamıyorum hiç mutlu değilim birinin bana sakin ol demesi lazım
- 11 ay
Sakin ol ve bir fincan kahve iç 😅 sana en başından beri bu yüzden yazdım zaten
- Soran11 ay
🥹😅 sakinlesmeye çalışacağım. teşekkür ederimm
- 11 ay
var mı bir gelişme bakim
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı. Tekrardan başlayarak anksiyete yaşıyor olabilirsin. Çünkü ruhun istemiyor. Sende bazı şeyler bitmiş, ilişkiye dair inancın kalmamış. Araya birileri girince kendini zorunda hissetmişsin.
Eğer gerçekten istemiyorsan yapma bunu kendine. Ruhunu dinle, kendini dinle. Zorla güzellik olmaz. Kimse için istemediğin bir şeyi yaparak sıkma ruhunu.
Biraz sakinleş ve kendini dinle iç sesini duyacaksın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Bunun tek sebebi bağımlılık. Muhtemelen zor bir döneminizde girdi hayatınıza ve bir an da sizin için her şey bambaşka bir hâl aldı. Ancak sonrasında yaşadığınız ilişki travmaları, öncesini aratır oldu ve bu sizde panik bozukluğa sebebiyet verdi. Kimseye ihtiyacınızın olmadığını anlamanız halinde sorunlarınız ortadan kalkacaktır.
14 Yorumla- Soran11 ay
peki şu anda ne yapmalıyım ilişki olağan akışında devam ediyor sadece ben iyi değilim
- Soran11 ay
eski halimize göre
- Gizli Üye(25-29)11 ay
Ayrıldınız üzüntülüsün depresyona giriyorsun en iyisi çok düşünmemek çocuguda heryerden engelle
02 Yorumla- Soran11 ay
barıştık dedim ya ayrılmadık tekrar
- Cevap sahibi11 ay
tühh neden barıştın ayrıl hemen seni üzer bu ö özösöd
- 11 ay
Sağlık olsun ya
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi