10 gündür pilates yapıyorum.
1 gün bozduysam diğer gün yemem anlık ama kilo oldu.
82 den 62 ye düştüm. Bu arada cevaplar için teşekkürler.
malesef aynı durumdayım. azıcık kaçırsak alıyorum. okadar diyet yapıyorum azıcık kaçamak yapmak yasak. ama şöyle yağlı yemezsen aynı hızda verirsin. ben köfte yiceksem hindistan cevizi yağında pişiriyorum. ya da tatlı canım çektiğinde şekersiz fıstık ezmesini kullanıyorum genelde tavuk vs besleniyorum herşeyi yesemde ekmek yemiyorum.
Bende öyleyim canım ne yapsam bılemedım
Cevap
11Cevap
Kilo verdiğin de günlük kalorinin de azalır ona göre yiceksin kilo vermek kolay olsa da almakta çok kolaydır günlük kalorini hesapla ona göre ye akşam 8 den sonra yediğin herşey kilo olarak geri döner
Sadece diyetle olmaz bu işler birazda spor yapmalisin daha çok faydasını görürsün😊
Pilates yapıyorum
Kiloya dönüşüyor değil yediğin şey vucüdunda su tutuyordur glikojen depoların doluyordur ondandır
Ben 2 gün bozdum 2 kg almıştım anlık o 1 hafta sonra felan tartıl
Ben haftanın bir günü istediğim ne varsa yiyip, geriye kalan 6 gün boyunca yediklerime dikkat edip yürüyüş yapıyorum. Kızlar yazın bu taktiği, tutar. 😅
Alman gereken kalori miktarından fazla alırsan 6 günün çöp olur
Bu neymiş böylee hahaha 😂 merhaba Maşallahhhh
Hareket yok galiba 😅metabolizman da yavaştır eritemezsin çok zor
Pilates yapıyorum canım
Ya gerçekten takılmayın böyle şeylere. Sağlıklı beslen spor yap kilo alman zaten çok zor. Biraz da dayanman lazım yemeden. Yinede ben senin yerinde olsam umursamam. Rahat ol bir kere dünyaya geliyorsun.)
Kiloya dönüşmüyor, su tutuyor vücut.
Ölçün ayna olsun, tartı değil.
Biraz saçma bi düsünce olmus. Evvelsi gün yediğin tatlı kalorisi ertesi güne 200 gram fazla göstermez düsün biraz
Merhabalar nasılsınız turkiye de gercek jigolo ajansları var mı bunlar hangiler bilen var mı saygılar
Bir yıl boyunca kaçtan kaça kadar dusebildin?
82/62
Bana verebilirsin fazlalığının birazını
Sıcmadan tartıya çıkmışsan demekki.
Bende yiyip yiyip kilo almayan tipim haha
1 senede kaç kg verdin
20 kilo
O diyete daha ekleyerek hep onu yap
Boy ve kilon kac
160-62
@akvon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Hemen size işin aslını anlatayım.
Kişi eğer bundan önceki hayatında uzunca süreler kiloluyduysa o kişinin hipotalamusu o kişinin kilolu bir birey olduğunu biliyor kişi her kg vermeye çalıştığında hafızasındaki eski kiloya çekmeye çalışıyor. Çünkü uzun süreler kodladığı kilolar hep fazlasıydı. Bu yüzden verirken vermesi zor, alırken de verdiğinden daha kolay kg almanız hep bu yüzden. Siz her kg verdikçe ok içinde yay içinde gerilmekte, verdikçe gerilmekte gitgide kilolar verildikçe ok yay içinde en gergin hale gelmekte.
Ufacık sizlerin tabiri ile ufacık ya ufacık bozdum dediğinizde ok bir anda yaydan fırlıyor ve hipotalamus sizi eski kilolarınıza çekiyor.
Önce fazla kilolarınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulmayı deneyin. Kg verme süreci ne kadar uzarsa geri kg alma riskiniz o kadar azalacak.
Ardından verdiğiniz kilolarınızı en az 6 ayla 2 sene arası koruyun ki hipotalamus yeni kilonuza adapte olsun ve ufacık bozmada size anormal kilolar aldırmasın.
En büyük hatalardan birisi kg verme sürecinde sürekli tartılmak yani tartıya bağımlı yaşamak ve üzerine ulaşılan hedefe gelince diyeti bırakmak ve eskiyi gibi yemeye başlamak ya da eskisi gibi yemese de aniden fazla disiplinden esnek beslenmeye geçmek.
Bunlar olduğu sürece sizler metabolizması yavaş ve zor kg veren bir kişiyseniz ya da uzundur obez bir bireyseniz hep bu sıkıntıyla karşı karşıya geleceksiniz.
Sevgilerimle.
Hocam 1 senedir düzenli yürüyüş ve spor yaptım. Diyetimi 3 ayda bir bozarım sonra devam ederim 20 kilo verdim kolay olmadı iradesiz insan zaten yapamaz.
Bu arada hipotalamusumdan nefret ediyorum 😄