Detay Biraz uzun olucak ama okuyan herkese teşekkür ederim
Tam uykuya dalacakken nefesim kesiliyor anlam veremediğim bi korku geliyor kımıldayamıyorum sesim çıkmıyor hareket edemiyorum kalbim hızla çarpıyor sanki bi karadelik beni içine çekiyormuş gibi geliyor ve bu sadece gece değil ne zaman uyursam oluyor 21 yaşındayım 14 yaşından beri böyle her gün aynı şey önceden korkuyordum artık korkmuyorum da ama sanki korkuyormuşum gibi kalbim çarpıyor anlamsız bi korku yani abdest al sure oku falan demeyin yapıyorum yaptığım zaman da aynı bi fikri olan var mı bu konuda nedir bu ne yapmalıyım?
Tam uykuya dalacakken nefesim kesiliyor anlam veremediğim bi korku geliyor kımıldayamıyorum sesim çıkmıyor hareket edemiyorum kalbim hızla çarpıyor sanki bi karadelik beni içine çekiyormuş gibi geliyor ve bu sadece gece değil ne zaman uyursam oluyor 21 yaşındayım 14 yaşından beri böyle her gün aynı şey önceden korkuyordum artık korkmuyorum da ama sanki korkuyormuşum gibi kalbim çarpıyor anlamsız bi korku yani abdest al sure oku falan demeyin yapıyorum yaptığım zaman da aynı bi fikri olan var mı bu konuda nedir bu ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.
Bedensel ve psikolojik açıdan sorunlarımız olduğunda rahatsızlıklar yaşayabiliriz. Beden yeterli nefes alamadığında sürekli olarak zihin uyanık ve tetiktedir. Gün içerisinde de sürekli yorgun hissetme hali, konsantrasyon bozukluğu gibi bir çok şikayeti kendiliğinden getirir.
Yavaş ve sakin nefesler, kasları gevşeterek kalp atışlarınızın düşmesini, hormonal sistemin yavaşlamasını sonuç olarak bedeninizle birlikte zihninizin de rahatlamasını ve gevşemesini sağlayacaktır.
Doğru bir duruşla alınan sağlıklı nefesler sizi uykuya geçiş sürecinizi de kolaylaştıracaktır. Bunun için öncelikle nasıl nefes aldığınızı tespit edin. Bunun için çok sert ve çok yumuşak olmayan bir yere uzanın ve uzandıktan sonra karın bölgenize kalın bir kitap koyarak, burundan derin nefes alın ve nefes alırken karnınızın şişmesini sağlayın, nefes verirken de burnunuzdan yavaşça nefesi boşaltırken karnınızı da içeri doğru çekin. Gün içerisinde yapacağınız düzenli nefes egzersizleri zamanla uykuya geçerken yaşadığınız sıkıntıların azalmasını ve tamamen yok olmasını da sağlayacaktır.
Nefesi doğru pozisyonda çalışmalı bunun içinde lotus pozisyonunda nefes alıp vermelisiniz
Başlangıçtaki uygulamalarda yukarıda belirttiğim gibi uzanarak çalışabilirsiniz. Size önerim nefes egzersizlerinizi yaparken sayılarla çalışmanız, sayılarla egzersiz yaptığınızda hem kendi ilerlemenizi görürsünüz hem de zihninizi saymaya odakladığınız için sakinleşirsiniz. Farklı tekniklerle de çalışabileceğiniz gibi sizin için uygun bir egzersizi de paylaşıyorum. Gün içerisinde farklı zamanlarda 2 defa yapmanız yeterli olacaktır.
Sadece dikkat etmeniz gereken egzersizleri yaparken çok aç ya da çok tok olmamalısınız. Öncelikle nefesi uzun sürede vererek başlayın egzersize, sonrasında burundan 6 sayıda nefes alın, 6 sayı nefesi tutun, 6 sayı nefesi verin ve sonra tekrar nefesi 6 sayıda alın.
Sağlıklı günler diliyorum.
Teşekkür ederim çok sağolun 🌸