Bizim burada bir doktor var, 2 ay sonraya randevu bulamıyoruz. Kadının resmen boş zamanı yok. Herkese sorduğumda çok güler yüzlü çok tatlı falan diyorlar. Başka bir doktorun ise ben şahsen çok tecrübeli olduğunu biliyorum ama o diğer doktorun yarısı kadar bile hasta görmüyor. Sizin tercihiniz güler yüzlü ama tecrübesine güvenmediğiniz doktor mu, yoksa tecrübeli ama soğuk doktor mu olur? Doktorun güler yüzlü olması neden bu kadar önemli?
Tercihiniz güler yüzlü tecrübesiz doktor mu, yoksa soğuk ama tecrübeli bir doktor mu olur?
İnce düşünüp empati yaparak, kendi tecrübemide katarak, benzetme örneklemeleride kullanarak görüşümü Acizane olarak yansıtayım.
Emeklemeden bebek yürümeye başlıyamaz, yürümeye başladığında ise ''Anne veya Babasının onu tutması ile yürümeye alışır ve güvende olur''.
Doktor olmak isteyen bir insanın, tecrübeli doktorların yaptığı muayene ve ameliyatlarında yanlarında bulunarak vede bazen kendileride uygulamalı olarak dahil olarak tecrübe ve uzmanlık basamaklarını çıkarlar.
Doktor belgesi ve ünvanını alarak işine başlayan doktor ''Genellemesiz''çok dikkatli ve itinalı olarak muayene ve ameliyat uygulamalarında bulunur. Tedbiren vede mantıken güler yüzlü samimi vede alçak gönüllü yaklaşım ile muayene ve ameliyat olacak hastasına yaklaşan doktorun ''Genellemesiz'' hastasının saygısını ve güvenini kazanma ihtimali yüksektir.
Sonuç olarak ; Doktor belgesi ve ünvanını alan bir insana güvenilmesi doğal ve mantıklıdır. Muayene veya ameliyatta elbette hata riski azda olsa ''Genellemesiz olabilir''. Güler yüzlü ve güzel üslubla saygılı muhattaplık kurduğum doktoru tercih ederim.
Kendi tecrübem ; Orta kulak iltihabı rahatsızlığımdan dolayı ameliyat olmam gerekiyordu, tavsiye üzeri doktor araştırdım. K. B. B. Op. Dr. Güldeniz GÜLER Hanımefendi'yi bularak muayene oldum. Güler yüzlü olarak vede güven hissi veren bir üslub ile anlayabileceğim netlikte tıbbi terimleri bana detaylıca riskleride dahil ederek anlattı. Ameliyat olmamım şart olduğunu, başka doktorlarada muayene olma isteğimin olmasınında mantıklı bir tercih olacağını fakat sonuç olarak ameliyat olmamın şart olduğunu dedi. Özel hastane doktoru olduğu için istenilen ücretin ne kadarının kendisine el emeği olarak ödendiğini söyledi. İsterseniz ameliyatınıza Prof. Dr. yapar bende yardımcısı olarak bulunurum ve o günün parası 100.00 TL. fark ödersiniz dedi. Önemli olan sizin sağlığınız, Prof. Doktorun ameliyatında yardımcı Dr. olmak beni incitmez vede zoruma gitmez dedi. Ameliyatımı kendisi yaptı vede uyutulmamdan önce bana ''Önce Allaha sonra bana emanetsiniz'', kulağınızın durumuna bakarak gereken müdahalelerim olacak ve İnşallah başarılı bir ameliyat olacak dedi.
Ameliyat sonrası ; 4,5 saat ameliyat sürem olduğunu söyledi. tüm yaptığı işlemleri anlattı. O arada kustum çünki ameliyattan çıkalı 1 saat civarı olmuştu vede bana o an ''Ah evladım''geçecek bu süreç ve kusman az sabret iyi olacaksın dedi ve sıkıntıma üzüntüsünü dile getirerek dahil bile oldu.
Yıllar sonra iş için sağlık raporu almak adına sağlık heyetine girdim. Kbb. doktoruna muayene anında orta kulak iltihabından ameliyat oluşumu dediğimde bana cevaben ''sen kulak sağlığı olarak ameliyatından dolayı olumlu onayı benden alamassın çünki gireceğin işte en hafif ince sesleri bile duymalısın dedi. Ancak yinede duyma testi ol bakalım dedi. Test evrağıma baktı senin ameliyatını kim yaptı diye sordu bende söyledim. Allahın izni ile Çok başarılı ameliyat yapmış, neredeyse ameliyat olmamış gibi net duyuyor kulağın dedi :).
Bir çok kişinin cevaplarını okudum. Fakat aklıma takılan ; Banane güler yüzünden, tecrübeli olsun yüzünden banane nikahımamı lıcam vb. denmesi hoş değil. Tecrübeli denilen doktor, zamanında yeni doktor olup uygulamalarda bulundukça tecrübe sahibi olabildiğini unutmamak ve benzetmeli cevap içeriğinde saygıyı ve empatiyi elden bırakmamak gerek.
Güler yüzlü ve tecrübeli 2 tane tanıdım şu ana kadar biri aile hekimimiz diğeri de askerde bizim birliğe gelip kontrol yapan doktordu. Askerdeki doktor kısa sürede bir yere başkan olarak yönetici atanmıştı ki hiç şaşırmadım çünkü adam her şeyi biliyor hastalıkları çok iyi tanıyordu yükselmesi kaçınılmazdı. Aile hekimim hala yerinde pozitif vaka olarak ev hapsinde olduğum için arıyor boyna. 😂
😂😂 açıkcası poğaça mı simit mi desen daha fazla arada kalırdım😅 ben doktoru değilde doktor beni seçiyor genelde🥴 ameliyat olabiliyorsak şanslıyız😬😬 memleketin sağlığı berbat😏 her ne kadar iyi deseler de😐 gerçekten çok kötü yaa adam sigorta ödeyemedi diye hastahaneye gidemiyor😐 borç yazılıyor sonra o borca da faiz geliyor🤦♂️ arkadaşım bunu düşünen zihniyet asıl Hastaa😬
Güzel güldüm 😊 öncelikle soru için teşekkür ederim. Aslında gerçeği söylemek gerekirse bir doktor olmak o fakülteye veya üniversiteye girmek biraz zor iş. Fakülteyi kazanan bir insan en baştan en son kursa kadar uygulamalı veya teori dersleri geçmek oldukça zordur. Diyelim hadi geçti hocaların dilinden kurtulamaz hadi onura salladı diyelim takmadı etmedi intörn olduğunda işler değişir işte. Yani zamanım müsait olsa hepsinin aşamasını bir bir anlatmak isterim ama ne yazıkki müsait değili beş dklık dinleniyorum onada senin sorunu cevaplıyorum değerini bil derim 😎 Bu soru tecrübeden ziyade daha çok kişilik karakter meselesi durumudur. İster sırat asar ister güler. Her insanın yapısı karşısındaki insana yaklaşım ve iletişim şekli farklıdır. Atalar demiş ya hani her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. İşte tamda böyle ☺️
Davet için tsk Şahsen soğuk olana giderim Girmedende hazırlık yaparım Ornek veriyorum insanlar pek dikkat etmez kbb a gider sigara içer içeri öyle girer Dış için gider yanında dış fırçası filan olmaz Ustu başı temiz olmaz Oralar hastane yeri normalde de temiz olunması gereken bir yer Birde onun senin için iyi çalışmasını istiyorsan sende onun için iyi olmalısın Adamdan güler yüz beklerken içeri girince hemen bi yoklama cekersin Nasılsınız bugünde yoğun galiba rahatsız ediyorum ama durum şu gibi kibar cumleler kurmak kimseyi zora sokmaz Yararı olur zararı olmaz Oylelerinin çoğu insan gibi davranildiginda çok yumuşak yüzlü çıkıyorlar ben çok denedim sizede tavsiye ederim Geçmiş olsun
Güler yüzlü doktor çok seviyorum... ama sinirli olunca diş hekimlerin bazileri sinirli... ben birkeresinde dişimi cektirecektim doktor çok akrasifdi... yine teşekkürler ediyorum dişimi çekti... kurtardı beni o dişten...👍🙂🙂
Bir sürü cildiyeci gezmiştim bilgili ama ilgili olmayanına tekrar dönmek zorunda kaldım o çözdü sıkıntımı. Bilgi tecrübe önemlidir ister öğretmen olsun ister doktor olsun. Napayım samimiyetini ben?
Kesinlikle tecrübeli doktor bi tanesi canım cicim yedi beni ağzıma sıçtı ama bi bamyaya de yaramadı bırak soğuk olsun arkadaşı değilsin sana Güler yüz göstersin ama tecrübeli olsun işinde taşaklı olsun