Günde kaç kalori almalıyım?

Gün içindeki hareketlerine bağlı birşey bu. Kesin birşey söylemek yalan olur. Kimisi vardır hiperaktif tir gezer tozar koşar spor yapar o kişi çok da yese kilo almaz. Kimisi vardır evden çıkmaz fazla gezmez koşmaz. okuldan eve evden okula vs... o zaman da az kalori alması gerekir. Yani bu sana bağlı birşey.
Yaş kilo ve boyunu söylersen ortalama bir değer çıkartabilirim.
link En aşağıdaki kutucuklara gerekenleri yazarsan günlük ihtiyacın olan kaloriyi gösterecektir.
link burasıı tatlıım :)
Cevap
11Cevap
bence sen bir diyetisyene git. kan tahlili falan yapar ve ona göre bir yemek listesi verir günde kaç kalori alman gerekiğini de söyler.
yasa, kiloya, metabolizmana ve yasamina bagli olacak sekilde hesaplaniyor. o tablolar yerine gidip bir uzmana hesaplatmalisin.
güvenli bi site değilde ben bilgi verebilirim beslenme dersi aldım ideal kilo günlük kalori hepsi hakkında bilgi alabilrsin görüşmek üzere ;)
site site gezmeyi bırak da en iyisi bir diyetisyene görün. o ne olacağını herkesten iyi bilir.
Beslenme ve diyet bölümüne gidip vücut analizi yaptırırsan bu bilgiler arasında var.Günlük kaç kalori alman gerektiği yağ oranın kas oranın su oranın bel kalça oranın.Vücut kitle endeksin.Hepsi çıktı olarak veriliyor.
yaşa kiloya cinsiyete pek çok şeye göre değişir.en güvenilir olanı yağ-vücut kitlesi analizi yaptırmaktır öyle çok zor bir şey değil.
ben hiç anlamıyorum o kalori hesabından gunde 2 ogun yiyorum 5 kilo verdim :D
Ayy kız nasl yaptıın onuu sen :D
spor yapıyorsan 2000 cal civarı, yapmıyorsan harcayabileceğin kadar ;)
etiform formadakal sitesine gir orda var kalori hesaplama:))
sen bana sorsana bi ben beslenme ve diyetetik okuyorum
erkekler için 2500 kadınlar için 2000'dir. yine de bir doktora danışman daha iyi olur.
Yaşın kaç , kilon kaç. , boyun kaç bizi zor durumda bırakıyorsun
maximum 2000 kalori bir bayan icin
kalorisepeti.com
1907 kalori
2000
600 700 iyidir :D
sorunun ne ki ?
En İyi Cevaplar