Ben çocukluğumdan beri kiloluyum ve şu an da aşırı derecede kiloluyum zayıflamak istiyorum ve ölsemde umrumda değil şu an incecik olanlar hayatında hiç kilolu olmamış olanlar ne diyo bu salak der ama işin gerçek tarafı öyle değil işte her şeyi yapıyorsun ama bir sonuca varıyorsun ve herkesin sen kilolusun çok şişmansın demesi ve aşağılayıcı gözle bakmaları çok kötü bir duygu bunu inanın yaşamayan bilemez çoğu kez çok sıkı diyetler yaptım ama bir sonuca varamadım bir kez daha kusarak zayıfladım 1 hafta yaptım ve 5 kilo verdim şu an o kilomdan bile kiloluyum ve zayıf olmak istiyorum biliyorum sağlıksız ama yapacak bir şeyim yok kilolu ölmektense zayfılarken ölmek ve zayıf ölmek tercihim gerçekten yargılamadan cevap verecekseniz yardımcı olacaksanız sorumu dikkate alın.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKesinlikle kusarak zayıflama bir kilo verme yöntemi olmamakla beraber, psikiyatrinin ilgi alanına giren psikolojik bir rahatsızlıktır.
Bir zayıflama yöntemi olmamasına rağmen son zamanlarda sıklıkla ve üzülerek karşılaştığımız daha çok gençler arasında yaygın olan bir yöntemdir. Sınırsızca her şeyi yedikten sonra midede sindirilmeden kendi yöntemleriyle (kusmayla) yenilen gıdaların geri çıkarılmasıdır.
Tıp dilinde kusarak zayıflama bulimia nevroza olarak adlandırılır ve psikolojik bir rahatsızlıktır. Yeme ataklarının kontrol edilemediği zamanlarda alınan kalorilerden üzüntü duyularak kusmaya yönelten ve bu şekilde baş gösteren bu hastalık daha sonraları alışkanlık haline gelir. Kişi her yemekten sonra gereksiz kalori aldığı düşüncesine kapılıp yediği gıdaları kusmaya çalışır. Psikolojik olarak yenilen gıdaların verdiği pişmanlık duygusuyla kusma isteği ortaya çıkar. Aslında bu kişinin yediklerine karşı verdiği cezadır. Kusma alışkanlığı kazanıldığında ise kişi istediği her şeyi tek öğünde yer ve sonrasında kusarak veya laksatif kullanarak yediklerinden kurtulur. Besinlerin sindirilmediği takdirde yağ olarak depo edilemeyeceği düşüncesi ile bu durum gerçekleşir. Gençler arasında ve mankenlerde oldukça yaygın bir yöntemdir. Hasta çoğu zaman bu şekilde ideal kilosuna gelip kusmalarının önüne geçemediği için zayıflama durumunu kontrol edemez hale gelir ve aşırı zayıflık durumları ortaya çıkar. Kişi zaman içerisinde çok hızlı kilo vermeye başlar.16 Yorumla- +1 yıl
Kısacası yediklerini kusarak çıkartmaktansa şişman kalman daha iyi daha sonra çok pişman olursun
Soran+1 yılBunu 2 hafta yapmıştım ve kilo verdim gerçekten de ve herkesin dediği gibi alışkanlık haline gelmedi istediğim zaman bıraktım o zaman
- +1 yıl
Lütfen bence yine de kendi sağlığın için yapma alınmazsan kilonu ve boyunu sorabilir miyim
Soran+1 yıl156 boyum 75 kiloyum
- +1 yıl
Şuanda kusarak kilo vermeye çalışmıyorsun değil mi
En İyi Cevaplar
+1 yılLütfen önce gerçekten sağlığın için yap bunu. O insanların sözleri tavırları evet çok kırıcı fakat onları hiçbir konuda umursamamalısın. Bu senin bedenin ve srn zayıf olmak istediğin için zayıflayacaksın. Kusarak olmaz o iş. Önce onu geç tamam mı? Jsdjsksl sen doktora git gittin mi bilmiyorum gitmediysen de sadece diyetle olmaz spor artı diyet denemen lazım. Bu gerçekten hırs, azim gerektiren bir şey. Bunun için kendini motive etmelisin. Bol suyu, bol hareketi, küçük ve az porsiyonu asla unutma. Uzun bir yol bu kimse 1 haftada 40 kilo veremez. Bunu yavaş yavaş pes etmeden istikrarlı şekilde yapacaksın o kadar.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
31Cevap
+1 yılMerhaba gizli üye. Burdaysan sana sesleniyorum. -Dış sesim gibisin çünkü- Bebekliğimden beri hep tosuncuk gibiyim. Hayatımda zayıf ya da formda göründüğüm bir an bile olmadı. Gitmediğim diyetisyen, endokrinoloji doktoru kalmadı. Ve bir dönemde kusarak 7-8 kilo verdim ama gözlerim çöktü, hastalıklı gibiydim sürekli ve sonra verdiğimin daha fazlasını aldım. En son bir rutin kontrol için gittiğimde hormonlarımın içine ettiğimi ve bunun kilodan kaynaklı olduğunu böyle devam ederse ilerde çocuk sahibi olmamın çok çok zor olduğunu söylediler ve bende böylelikle diyete değil sağlıklı beslenmeye başladım. Diyetisyenlerin verdiği günde 59 öğünün bana bir faydası olmadığını da o zaman anladım. Çünkü öyle olunca sabah ne yesem ara öğünde ne yesem aksam napcam falan kafam sürekli yemekte kalıyordu. Ayrıca diyetisyenime bir parça baklava yedim dediğimde cıkcıklamasına da ayrı sinir olmuştum. Ömür boyu hayatımdan çıkarmak istemediğim birşeyi kökten yasaklamasına sinir olmuştum. Ve İntermittent fasting yöntemiyle tanıştım.
https://www.youtube.com/embed/QVBWeba-OEgVe dahi Canan Karatay'la. Günün belli bir süresince yemek yedim (sabah 11-akşam 6 arası) dolu dolu yedim diğer kısımlarda su ve şekersiz sütsüz kahve dışında hiç birşey tüketmedim. Tatlı çok mu çekti canım sütlü tatlı yedim yemek serbest olduğu saat dilimi içerisinde bir dilim baklava yedim. (Nefsi körletmek hesabı) Ekmeği ve pirinci çoğunlukla da patatesi bıraktım ama abartmamak şartıyla yemek de mümkün-bırakınca çok daha hafif hissettiğimi söyleyeyim. Saatleri bazen esnettim bazen daha sıkı yaptım ama herşeyi kendim belirledim kendime uydurdum ve nasıl sağlıklı hissedeceksem öyle davrandım. Ayrıca pek tavsiye edilmese de ben haftanın her günü spor yaptım. Bu spora da çok ağır olmadan Leslie ile başlayıp sonradan yoğunlukları arttırdım. Haftanın 4-5 günü de yeterli olur.
https://www.youtube.com/embed/enYITYwvPAQSonuç olarak çok hızlı bir şekilde 60 kilo verdim falan dememi bekleme :) 85 kiloydum diyete başladığımda şimdi 69-70 arasında oynuyorum. Yaklaşık 4 ay diyet yaptım ama dediğim gibi kaçamaklar yaptım. Arada yedim saati kaçırdım falan ve 27 yıllık hayatımda yaptığınız bir sürü diyetten sonra ilk defa diyette mutlu ve sağlıklı hissettim çünkü herşeyi kendi istediğim gibi birilerinin direktifi olmadan yapmıştım ve hayatımda ilk defa diyeti bir buçuk ay bıraktıktan sonra hiç kilo almadım. Çünkü fark etmeden bu diyeti beslenme alışkanlığı haline getirmişim. Geçen hafta biraz daha kendimi sıkı yönetime sokup 10 kilo daha verme kararı aldım. Benim için güzel ve keyifli bir yolculuk olacak :) Eğer denemeye karar verirsen aklına birşey takılırsa ya da bir şekilde konuşmak istersen -ki diyet dönemi insan halinden anlayan birilerine çok ihtiyaç duyar- Ben buralardayım :) Umarım sağlıklı ve mutlu olursub. Öpücükler:)
10 Yorumlailkokulda olsa bıraz okula gıttıgını varsayıyorum ve mevzuya gırıyorum insan yedıklerınden vıtamın mıneral su vsvs vucut icın ıhtıyacı olan şeylerıde alır bunları mıgde öğütür ve ıcındekı faydalı şeylerı vucudun ılgılı organları ıcın kullanır. Sen bırseyler yıyyerek mıgde bunu öğütüp sısteme aktarılamadan tekrar gerı atayım dıyorsun. Bunun sonucunda vucuduna daha kalıcı hasarlar verırsın ve sacların dökulur cıldın buruş buruş olur hafıza kaybı su kaybı. Sısteme aykırı davranıslar kendının hızal çökmesıne sebep verır ayrıca bu tarz basıt yolu secıtıgne göre bıraz tembelıkte var sende.Öncebunu aşman lazım sanırım yemek sonrası cıkıp 1 saat yuruyus yapmak senı öldürmez. Yedıgıne ıctıgne dıkakt edeceksın abur cubur yemeyeceksın vucut zaten buna tepkısız kalmaz sene olmus 2020 genclerın kafa yordugu duruma bak. Buradakı en önemlı unsur kararlı olma ne ıstedıgını bılmek. Bu tarz şeylerı dusunmek saglıklı ruh hali degıl. Devlet hastaensıne gıderek ilgili bölümden profosyonel bır hızmet alman önemlı bellıkı senın kafan oldukca karısık
00 Yorumla
+1 yılDerdi veren ALLAH TIR
Dermani verecek olanda yine ALLAH tır
ALLAH a yönelmeyi denedimi
Zayif öleyim diyorsun bende diyorumki imanli öleyim son nefeste imanli öleyim nasil ölürsem öleyim peygamber efendimiz s. a. v buyuruyorki ALLAH ü tealaya çok dua edin tencereye koyacaniz tuza ve ayakkabinizdaki bağcıga kadar her ihtiyacinizi ALLAH tan isteyin
Alay konusuna gelince seninle alay edenler yanlarina kalacakmi saniyorsun
Rabbimiz Hucurât suresinde şöyle buyurmaktadır: “Ey müminler, bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da başka kadınları alaya almasınlar, belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplayıp, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın; inandıktan sonra yoldan çıkmış olmak ne kötü bir isimdir. Kim de tevbe etmezse işte onlar zalimlerdir.”[1]00 Yorumla
+1 yılGüzelim kendinde söylüyorsun sağlıklı değil.
Seni anlıyorum her genc kız cıtı pıtı görünmek ister ama kusarak ilk defa sende duyuyorum bu ilerde sana büyük sıkıntılar acabilir kendini bukadar zorlamana gerek yok bence.
Migde kücültme ameliyatını deneyebilirsin diyetist deneyebilirsin sağlıklı beslen cips Cola cikolata gibi yağlı ürünlerden uzak durarak.
Belki coğunu denemişsindir ama kusarak yapma be güzelim sağlığını geri getirmeye calışırken kendini daha cok mafedersin.
İyiliğin icin söylüyorum.00 Yorumla
+1 yılkusarak zayıflayıp bir dünya hastalıkla mutlu olacağını mı zannediyorsun ben de senin gibiyim iyi bir diyet spor ve irade gerekli bunun için bir uzmana başvuru ben de senin gibiyim ve hala öyleyim canın sıkıldıça üzüldükçe bana yaz insanlar çok acımasız ama bu insan sıfatlı şeytanlar yüzünden kendini harcama
00 YorumlaBir dönem denedim. Üzgünüm ama ne düşünürsen düşün aptallıktan başka bir şey değil. Senin hayatını sen yaşıyorsun. Bu özgüven sorunu yaratıyorsa güzel bir diyet listesiyle daha iyi bir şekilde (en azından sağlıklı) zayıflarsın. Olmuyorsa eğer bir hastalığın vardır, diyetisyene git mesela. Ölsem de umrumda değil demek doğru değil. Bedenini değiştirebilirsin. Öldükten sonra bir anlam ifade etmez. Basit düşünme lütfen. Bunu yaşamış biri olarak diyorum, hayatına yazık etme. İdeal bir liste uygula kendine, spor yap düzenli olarak. İnan kendine azim et. Başarı yalnızca çalışmaktan gelir. Armut piş ağzıma düş değil, listene uygun besinler tüket. İnan kendine, inandıktan sonra yaparsın, yapacaksın zaten...
00 YorumlaMerhabalar.
Detaylı görüşerek yardımcı olmak isterim.
Önemli olan ve üzerini çizerek söylüyorum ki sağlıklı olarak zayıflama yapılmadığı taktirde yağ yakımı ve kilo kaybı yaşanmaz. Öncelikle sağlıklı bir şekilde bir uygulama ve kısmi olarak ev egzersizi ile bu başarılabilir. Herşeyden önce kendiniz bunu istemeli ve bunu istediğinizi belirteceğim uygulamaya egzersize uyarak göstermelisiniz00 Yorumla
+1 yılİşe ben yapabilirim , başarabilirim diyerek başla. Motivasyonunu topla , kendink her halinle sevmeye çalış. Kalori hesabı yap ama bir yandan da spor yapmaya başla. İnternette ne kadar gerekli kalori alman gereken hesaplamalar var , onları araştır. Protein alımını arttır , bol su iç. Yaptığın sporu bir zorunluluk olarak değil , yaşamın bir parçası olarak gör. Aşırı az kalori alma alırsan o zamanda yaptığın beslenme şeklinden bıkmaya başlarsın. İnternetten gördüğün her diyeti uygulama. Bir diyetisyenden yardım al. Diyet yapma , sağlıklı beslen. Beslenmende yaptığın en küçük ve sağlıklı değişim insanı çok değiştirir.
00 Yorumla54 bedenden 40 bedene düşmüş ve bunu hiçbir profesyonel destek almadan yapmış biri olarak şunu söyleyeyim yeterince dikkat ettiğinde kesinlikle yapılamayacak birşey değil. Ama çok sağlam irade gerekiyor.
00 YorumlaKusarak zayiflamak yerine saglikli beslenme yollarini denemelisin surekli bole devam edemezsin metabolizmani hizlandirma gerekiyo.. sekste cok kalari kaybi oluyo.. zayiflatir o zmn sabah aksam seviselim.. harbi haa yeni geldi aklima mantikli.. d
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama hemen bı hastaneye git kan tahlili yaptır ordanda diyetisyene yönlendirmesini söyle. Belki bir hastalığından dolayı kilo veremiyosundur bende demir eksikliği ve insülin direnci olduğu için kilo veremiyodum doktorun verdiği diyet sayesinde 7 kilo verdim
00 Yorumla
+1 yılBoğazını tahriş eder kusmak, zamanla çok kötü sonuçları olur.
Gören obez zannedecek, 75 kiloymuşsun sanırım şu an. Hiçbir şey o, çok rahat halledilir.
Git diyetisyene, spora tamamdır.00 YorumlaMumkün ama bir süreden sonra otomatik olarak çıkarıyorsun istemsizce ve kötü sonuçları oluyor sana tavsiyem spor salonuna falan gidebilirsin eğer gitmek istemiyorsam spor programları var onları yapabilirsin ben bu sayede 64 den 50 kiloya indim baya faydasını gördüm
00 YorumlaEvet mümkün ama cikardiklarinla beraber mideni de orada bırakırsın sonra saçlarını en son kemiklerini filan
00 YorumlaAraksiyo nevroza hastalığı mutlaka tedavi olman gerekli sağlıkli ve az beslenerek ayrıca bol su tüketerek yeterince zayiflarsın
00 Yorumla
+1 yılYürüyüş yapabilirsin ekmeği şekeri hamur işlerini bırakmalısın
00 YorumlaAnoreksiya çok kötü ve ölümcül bir hastalık. Kusarak zayıflama yani. Sakın deneme.
00 YorumlaMümkündür ablam. En azından kusarak ölürsün de bizim oksijenimizi boşa ziyan etmezsin.
00 Yorumla
+1 yılacıcehre diye bir tohum var iç 4 gun de 2 kilo verirsin
00 Yorumla
+1 yılBlumia nevroza için tedavi olmalısın böyle bir sonuca varılmaz
00 Yorumla
+1 yılSürekli kusarak bağazının tahriş olmasına sebebep olursun. Onun yerine tıp dokyorunun bir kitabı var aidin salih / gerçek tıp diye ona bir göz at derim. Güzel diyetler var. Ben birini denedim çok memnunum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSağlıklı şekilde diyet yapıp spor yapsan kolay şekilde zayiflarsin sagligini bozarak değmez bir sonuç alamazsın sadace kendini hasta edersin.
00 YorumlaO iş öyle olmuyor eğer devam edersen zamanla anoraksiya oluyorsun bir deri bir kemik olursun ölümle yüz yüze gelirsin
00 Yorumla
+1 yılMümkün , diyete başlamaya karar verdiğim zaman yiyorum yedikten sonra kusuyorum önce midemi kucultuyorum. Ama şunu söyleyeyim bende aşırı yeme bozuklugu var o yüzden yapıyorum iyi geliyor bu yöntem
00 Yorumla
+1 yılsakin yapma onu. Bir süreden sonra vucut alışır ve yediklerini istemsiz bir şekilde atarsın.
06 Yorumla
Soran+1 yılHerkes de öyle değil
Soran+1 yılDaha önce de yaptım ve alışkanlık olmadı denildiği gibi kişiye göre değişiyor
- +1 yıl
Zamanla herkeste öyle oluyor iyi araştır
- +1 yıl
1 ay yaparsan görürsün olup olmadığını.
Soran+1 yılYaptım zaten ve olmadı
Soran+1 yılKısa bir süre yaptım ve hiç bişey olmadı
+1 yılSaçmalama çok kötü bir tercih,
Bir zaman sonra hastalık haline geliyor,
Ne yesen miden bulanıyor ve kusuyorsun kendini tutamıyorsun...00 YorumlaDeğil. Ve tehlikeli. Aneroksia hastalığına davetiye çıkarır.
00 YorumlaMümkün ama çok zararlı bizzat şahit olmuş biriyim zararına
00 Yorumla
+1 yılAğzına oarmagini dehil de benim küçük dolucanı soksamm olur anınds zayıflamak mümkün
00 Yorumla
+1 yılDiyetisyene gitsene veya spora başla ölmekten iyidir
00 YorumlaDişlerin curur... Saclarin dokulur yuzun Igrenc olur... Zayiflamassin bide..
00 Yorumlahayır kusarak zayıflayamazsın sağlığın bozulur hasta olursun
00 Yorumla
+1 yıl10 15 kayısının üstüne su iç koş dinlen uyku düzenini ayarla 1 ay'a kilo verirsin.
00 Yorumla
+1 yılSu orucunu denemelisin, eminim senin için faydalı olacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılfitnessa git ya da diyet yap ama kusarak kilo vermeye çalışma bence, blumia olursun. bilen birine danışmanda fayda var
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılhayır tabiki de şu içmelisin
10 Yorumla
+1 yılSakın yapma ilerde hastalık derecesine geçer
00 Yorumla
+1 yılMiden için çok zararlı
00 Yorumla
+1 yılşu an kusirim zaten😒
00 YorumlaAgzini tut azcik az ye hareket et surekli
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 931 cevap paylaştı.
+1 yılSakın yapma çok sağlıksız zarar verirsin kendine
00 Yorumla Kusarak zayiflamak tamamen spora basla
00 YorumlaYemezsen kilo almazsın🤷♂️
00 Yorumla
+1 yılMümkün ama sağlıksız kesinlikle yapmamamlisin.
00 Yorumla
+1 yılMümkün ama erken ve hızlı olduğundan sagliksiz
00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 422 cevap paylaştı. alakası yok o bir hastalık
00 Yorumla
+1 yılEvet aöa saglık açısından tehlıkelı
00 YorumlaOlmmm sakın yapma feleğim şaştı benim
00 YorumlaDaha neler
00 Yorumla
+1 yılKendine zarar verir yıpratırsın
00 YorumlaSaçmalama hasta olursun
00 Yorumla
+1 yılben denedim kusamıyorum ya
00 Yorumla
+1 yılsakın çok tehlikeli
00 YorumlaYanlis bir tutum
00 YorumlaAblam yapmişti baya zayiflamişti
00 Yorumlaİnan bana ölüm anında aynı şeyi düşünmeyeceksin
00 Yorumla
+1 yılBence sicarak zayifla şişko
01 Yorumla- +1 yıl
Sende zeka geriliği olduğunda hemfikiriz sanırım :)
+1 yılsaçmalama
00 Yorumla
+1 yılSağlıksız
00 YorumlaYapma kanka ;(
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba,
Kalori hesabı yaparak ve aynı zamanda kalori harcamaya çalışarak yani egzersizle birlikte bir hayat stili haline getirerek kilo vermek, zamana yayılarak ve uygulanması daha zor gibi görünse de sağlıklı bir kilo verme ve sağlıklı bir bedene sahip olmanın da tek yoludur. Bunun dışındaki tüm zayıflama yöntemlerinin kalıcılığı, uygulanabilirliği ve sağlıklı olup olmaması ile ilgili birçok olumsuz sonuç vardır.
Kusarak zayıflamaya çalışmak da, literatürlere geçmiş oldukça riskleri ve sağlığı olumsuz etkileri olan bir davranış eğilimidir. Bu konuda davranış eğilimi gösteren kişilerin beslenme programlarını düzenlemek biz diyetisyenlerin konusu ancak bu davranış eğiliminin tedavisi ise bir psikiyatrist tarafından yapılmalıdır. Öncelikle kilonun altında yatan medikal bir sorun var mı, hipotiroit, insülin direnci, polikistik over sendromu gibi durumlar kilo direncine neden olabilir. Herhangi bir medikal problem yoksa da sağlıklı beslenen, hareket eden, biraz fazla kilolu bir metabolizma mı yoksa egzersiz yapmayan, sağlıklı beslenmeyen zayıf bir metabolizma mı konusunda yapılan birçok araştırma, fazla kilosu olan ancak yeterli ve dengeli beslenen kişilerin çok daha uzun ömürlü olduğunu göstermektedir.
Kilo hiçbir zaman kalıcı değildir, biraz disiplin, sabır, azim ve doğru yönlendirmeler ile her zaman sağlıklı bir kilo ağırlığına sahip olabilirsin. Bunun için de bir uzman yardımına ihtiyacın olacaktır.
Hocam günaydın
Sağlıklı Kilo almayı da anlatır mısınız
Hocami dinle aptal aptal is yapma 😊