Öğle saatlerinde başıma öyle bir ağrı geldi ki bu saate kadar 3 tane ağrı kesici kullandım :( günde en fazla kaç tane Ağrı kesici içilebilir?#Subarusti
Günde en fazla kaç tane ağrı kesici kullanabiliriz?
Hangi ağrı kesicileri hangi dozda kullandığına bağlı. Mesela etken maddesi paracetamol olan parol dan 2 tane aynı anda -yani 1000 mg paracetamol demek bu- alabilirsin ve bunu 4-6 saat aralıklarla 5 kezden fazla olmamak şartıyla tekrarlayabilirsin. Ama mesela apranax fort tarzı daha ağır ağrı kesicileri yalnızca günde iki defa alabilirsin 12 saat arayla.
bir defada anca bir tane icilir her yemekten sonra alınabilir ama artarda 3 içmissen çok zararlı. Ben basim ahrisa bile agri kesici kullanmamktan yanayım çunku vücudu oyle bir alistiyor ki baska zaman agri kesici almadan dayanacak gibi olamiyorsun. Bu yüzden kendi kendime iyilesmeyi bekliyorum
Sabah akşam olmak üzere, tok karnına 2 tane kullanılır (genelde) Duruma göre belki 3 Kullandığın ilacın ne olduğu da önemli 3 tane parol'la 3 tane arveles asla birbirine denk değildir
Ağrı kesici sorunu ortadan kaldırmıyor sinirleri uyuşturarak hissetmenizi engelliyor buda zamanla sinirlere zarar veriyor. Ben kullanılmamasından yanayım.