Yaşamımızı devam ettirmek için su en önemli kaynak. Metabolizmamızın hızlı çalışması için de en çok suya ihtiyacımız var. Vücudumuzun %70'ini oluşturan su, hayatımız için çok önemli. Vücudun su oranını korumak ve tüm sistemlerinin uygun şekilde çalışmasını sağlamak için yeterli miktarda su tüketmek büyük önem taşıyor... Siz yeterince su içiyor musunuz? Günde kaç litre su içiyorsunuz? Kaç günde bir su siparişi veriyorsunuz?suBen 3-3,5 Litre su içiyorum.. Kışın 2-2,5 oluyor..
Su demek hayat demek, günde kaç litre su içmeye özen gösteriyorsunuz?
standart var bende günde 2 litreyi aşıyorum Şöyle yapıyorum sabah kalkınca bir bardak 200 ml sonra işe gidene kadar 500 ml daha iş yerinde 1500 ml standart akşam 5 e kadar sonra yavaşlatıyorum yatana kadar 500 ml daha
Merhaba. Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması, organlarımızın görevlerinin sağlıklı şekilde yerine getirmesi için su, genç yaşlı demeden hepimizin enerji kaynağı 🤗
Günde kaç litre su içmek gerekir?
Su
Yetişkin bir erkek vücudunun %60'ı, kadın vücudunun %50'si, çocuk vücudunun ise yaklaşık %70'i sudur. Yaş arttıkça vücuttaki su oranı düşer bu yüzden yaşlı bireylerin vücudundaki su miktarı %40'lara kadar düşmektedir. Günlük su tüketim miktarı boy, kilo, yaş, egzersiz, sağlık gibi durumlar göz önünde bulundurularak değişiklik gösterir. Erkek bireyler günde 3,7 litre su tüketmeli iken bu oran kadınlarda 2,7 litre, çocuklarda 1-3 yaş aralığı 1 litre, 4-8 yaş arası 1,3 litre, 9 yaş ve üzeri çocuklar için ise 1,5 litredir. Biz evde 3 kişi yaşayan bir aileyiz ve online şekilde damacana su siparişi veriyoruz. Damacana su bize yaklaşık 4 gün dayanıyor. (gündüzleri evde tekim) Doğru şekilde ve doğru miktarda içilen suyun; tansiyon dengelemek, bağışıklığı güçlendirmek, damar tıkanıklığını önlemek, metabolizmayı hızlandırmak, kanser hücrelerinin oluşmasını engellemek, şekeri dengelemek, vücudun nem miktarını dengelemek, besin sindirimini sağlamak, ödem atmayı sağlamak, terlemeyi sağlamak, zararlı besinlerin vücuttan atılmasını sağlamak gibi daha birçok faydası vardır.
Online su siparişi nasıl verilir?
BİSU uygulaması
Pandemi zamanı marketlerin saat kısıtlamasına girdiği veya marketlerin yoğunluktan dolayı siparişlerimizi eve teslimat yapmadığı ilk zamanlar BiSU uygulamasını keşfettik. Dilersen uygulamaya kayıt ve sipariş aşamalarını anlatayım ve suyun ayağına gelsin 🌺
uygulamaya üyelik aşamaları
Uygulamayı telefona yükledikten sonra üye olmak için telefon numaramızı, adımızı ve adresimizi giriyoruz ve üyeliğimiz başarılı şekilde gerçekleşiyor 💕 Kampanyalardan haberdar olmak istiyorsak butonu tıklamayı unutmuyoruz.
Ardından karşımıza ana sayfa kategorisi geliyor. Oradan markalar kategorisine tıklayıp şehrimizde bulunan markalar karşımıza geliyor. Biz pH derecesi ve sağlık açısından saka su damacana ve yarım litrelik sulardan aldık ardından sepete gittik. Bize uygun olan teslimat günü ve saatini seçip diğer ödeme sayfasına geçip buradan da teslim şeklini seçiyoruz ve siparişi ver butonuna basıp siparişimiz gerçekleşiyor.
BİSU uygulamasının özellikleri nelerdir?
Uygulama 2015 yılından beri faaliyet gösterdiği için güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Kolay kullanıma sahiptir. Kapıda ödeme, kredi kartı, BKM ekspres, Hopi paracık ödeme şekillerinden kendimiz uygun olan şekli seçebiliyoruz. Siparişlerimiz, belirttiğimiz adres ve saatte geldiği için "acaba evde yokken gelirse" diye düşüncelere girmiyoruz. Birçok marka olduğu için fiyat karşılaştırması yapabiliyoruz. Üye olurken ekstra maliyet ödemiyoruz. Tek tıkla alışveriş yaptığımız için zamandan tasarruf ediyoruz, sıra beklemiyoruz.
sipariş iptal aşamaları
Yanlış veya hatalı verdiğimiz siparişi siparişlerim kategorisinden saniyeler içinde iptal edebiliyoruz.
Verdiğimiz her siparişte UNICEF güvencesi ile bir çocuğun günlük su ihtiyacını karşılıyoruz.
BİSU uygulaması kampanyası
Umarım aklınızdaki soru işaretlerini atmış, yardımcı olabilmişimdir. İyi günler 🌼🌻🌹🌷💐🌺🌸
neden be :D 1 lt çay, yarım litre kahve, limonata soğukçay filan yarım litre de onlar. akşamları da 2 şişe bira filan. ooo ooo içim dışım su ya. sen hala yetmez diyon :D
Sizde benim gibi akşama kadar dükkana gelen arabaların o sıcak motorlarının içinde tamir yaparsanız daha fazlasını içebilirsiniz bir küçük şişe bir dikiyorsun bitiyor üç dakika sonra beden suya kesiyor sürekli ağız kuruyor sizce normal değil mi?