ABD Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri yetişkin kadınların günde 2,7 litre, yetişkin erkeklerin ise günde 3,7 litre su tüketmesini tavsiye etmektedir.

ABD Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri yetişkin kadınların günde 2,7 litre, yetişkin erkeklerin ise günde 3,7 litre su tüketmesini tavsiye etmektedir.
Günlük 2 litre su içmeyi deniyorum. ama maalesef kola ve kahve gibi içecekleri çok sık tükettiğim için biraz daha az içiyorum aslında hiç bir içecek suyun yerine geçmiyor bu yüzden de sadece su içerek su ihtiyacını karşılayabiliriz bende buna oldukça dikkat ediyorum. sabahları kalkınca direk su içerim mesela. gün içinde de aklıma geldikçe içerim birde sulu yemekler yerim bunun dışında gece uyumadan önce de su içerim ve uyandığım zaman sorun olmasın diye yanında şişe litre ile su bulundurmayı düşünürüm mutlaka.
Vücudun alıp verme dengesi gereği güne yaydırarak, herkes kendisine en yarayışlı ölçüde suyu içmeli. 2 litre su içmek tek çözüm değil ama. Misal alınan bazı içecekler su kaybına sebeptir. O zaman o su çoğaltılmalı.
Normalde yeteri kadar tüketiyorum takip de ediyorum ama şu aralar çok kısıtlı bir vakit oluyor ve uyku zamanına denk geliyor ( genelde uyuyakalıyorum) şu an bir kaç gündür 1,5 ama normalde en az 3 oluyor
Cevap
19Cevap
Unutuyorum ben su içmeyi. Başım gözüm dönmeye başlarsa, anlıyorum 😅
Allahım inşallah o an üşenmiyorumdur :D yoksa bayılsam gitmem su almaya
hahasha 😂😂
2 litreyi mutlaka geçerim. Çayı dahil edersek 4 ü buluyordur 😃
3.7 Çok geldi biraz. Acaba günlük ortalama tuz endeksini mi baz aldılar. 2-2.5 arası benim.
Bence yiyeceklerin içerdiği tuzlar dahil olabilir. Mesela günde bir ekmek tüketmenin günlük tuz ihtiyacını karşıladığı söyleniyor. Hal böyle olunca diğer yediklerimizi de hesaplarsak baya baya tuz tükettiğimiz söylenebilir. Bu tuzları eritmek için bu miktarlar ortaya atılmış olabilir.
Ramazan'da 1 litre falan ama normal zamanda en az 2 litre tüketirim..
Ramazan girdiğinden beri çok az tüketiyorum 1.5 litre felan.
Normalde en az 3 litre su tüketirim
Normalde 3 lt tüketiyorum ama malum ramazan 2 lt anca
günde en az 4-5 litre arası bir yerde su tüketimim
2,5 litre tüketiyorum
Bunlar iyice şaşırmış.
Yakında 6 litreye çıkartırlar merak etme
Pek içmiyorrum ya..
2.5 litre
Tüketiyorum baya ya. Dikkat ederim.
Ben günde 2.5 falan içiyorum keşke o kadar içsem
Maalesef az su içiyorum 1 litre falandır
Her konuda israfa karşı yaşıyorum...