Teşekkürler ❤️
Günlük ortalama ne kadar su tüketiyorsunuz?
Teşekkürler ❤️
Bu değişir ancak özellikle yaz aylarında ortalama 3 litreden fazla su tüketirim. Peki ya siz ortalama ne kadar su tüketiyorsunuz

Günlük su ihtiyacı, kişiden kişiye değişir, ancak genel bir kılavuz olarak, sağlıklı bir yetişkinin günlük 2-3 litre (8-12 su bardağı) su içmesi önerilir. Bu miktar, cinsiyet, yaş, fiziksel aktivite, iklim ve beslenme alışkanlıkları gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Genel Su Tüketim Önerileri:
Erkekler için: Günlük yaklaşık 3 litre (yaklaşık 13 su bardağı) su içmek önerilir.
Kadınlar için: Günlük yaklaşık 2.2 litre (yaklaşık 9 su bardağı) su içmek önerilir.
Bu miktar, yalnızca içtiğiniz suyu değil, aynı zamanda yediğiniz yiyeceklerden ve içtiğiniz diğer sıvılardan (çay, kahve, çorba gibi) gelen suyu da içerir. Örneğin, bazı meyve ve sebzeler (örneğin, karpuz, salatalık) de yüksek su içeriğine sahiptir ve bu da toplam sıvı alımınızı artırabilir.
Su İhtiyacını Etkileyen Faktörler:
Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz yapan biri, terlemeyle su kaybettiği için daha fazla suya ihtiyaç duyar.
İklim: Sıcak hava, terlemeyi artırarak su kaybına yol açar. Bu nedenle sıcak iklimlerde yaşayanlar daha fazla su içmelidir.
Sağlık Durumu: Hasta olduğunuzda, özellikle ateş, ishal ya da kusma gibi durumlar su kaybına yol açabilir, bu yüzden sıvı alımını artırmak önemlidir.
Gebelik ve Emzirme: Hamilelik ve emzirme sırasında su ihtiyacı artar. Hamileler için günlük yaklaşık 2.3 litre (9.5 su bardağı) su önerilir, emziren anneler için ise bu miktar 3 litreye kadar çıkabilir.
Su İçmenin Faydaları:
Vücut Fonksiyonları: Su, hücrelerin düzgün çalışması için gereklidir. Ayrıca sindirim, dolaşım, metabolizma gibi pek çok biyolojik fonksiyonu destekler.
Cilt Sağlığı: Yeterli su içmek cildin nemli kalmasına yardımcı olur ve cilt kuruluğunu engelleyebilir.
Zihinsel ve Fiziksel Performans: Dehidrasyon (su kaybı), zihinsel keskinliği ve fiziksel performansı olumsuz etkileyebilir. Yeterli su içmek odaklanmayı artırabilir.
Toksin Atma: Su, böbreklerin toksinleri ve atıkları atmasına yardımcı olur, bu da vücudun temizlenmesine katkıda bulunur.
Dehidrasyon Belirtileri:
Ağız kuruluğu
Halsizlik veya yorgunluk
Baş ağrısı
Koyu renkli idrar
Azalmış idrar yapma
Eğer bu belirtileri hissediyorsanız, su içmeye başlamak faydalı olabilir.
Su İçmeyi Kolaylaştırmak İçin İpuçları:
Yanınızda su bulundurun: Su şişenizi sürekli yanınızda taşıyarak hatırlatıcı yapabilirsiniz.
İçmeyi alışkanlık haline getirin: Örneğin, her yemek öncesi bir bardak su içmek, alışkanlık haline getirebilir.
Su içmek için belirli zamanlar belirleyin: Günü planlarken belirli saatlerde su içmeye karar verebilirsiniz (örneğin, her saat başı bir yudum almak).
Sonuç olarak:
Ortalama bir yetişkin için günlük 2-3 litre su içmek iyi bir hedef olabilir. Ancak kişisel ihtiyaçlarınızı en iyi siz belirleyebilirsiniz. Susama hissini takip etmek ve vücudunuzun ihtiyaçlarına dikkat etmek de çok önemlidir.
Bugün 1 buçuk bardak su içtim sadece. O da az önce
Cevap
19Cevap
Günde yaklaşık 2-2.5 litre su içiyorum, kişinin aktivitesine ve ortam sıcaklığına göre değişir.
2.5 litre ideal benim için, şu an Bromelain vitaminimi bol bol suyla içip sonra uykuya dalacağım.
2 litre içiyorum ama fazlasını içmeye gayret ediyorum. Metabolizma hızlandırması için su şart. Ayrıca ödem atmak için
1.5 2 litre arası tüketiyorum şefim fakat meyve suyu fazladır aksamda raki ile su fazla aliyorum
1-1.5 litre içiyorum o da zorlamayla. En az 2-2.5 litre içmek lazım da fazla içemiyorum
8 bardak falan. Çok içemiyorum hareketim de az zaten
1 litre su 5 su bardağı su demektir. Gerektiği kadar içerim.
En az litre içiyorumdur
2 litrenin altına düşmüyor
Fazla içmem ama en fazla 2-3 bardak içerim
yaz kış elimde termosla geziyorum
en az 2
1.5-2 lt ortalama
Ben su tüketmem o beni tüketir xhdb
2.5 litre
5 litreyi geçiyordur herhalde
Bu sıcakta sanırım 3 litreyi geçiyorum.
2 lt belki daha fazlası
6 7 litre tüketirim sanırım 😅