Yaşadıgım bir korku yüzünden depresyona girdim ilaç kullanıyorum fakat bir türlü geçmiyor böyle korkuyla depresyona girip kurtulan varmı? :'(
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılbende 2 sene önce yasadım bu durumu gece cıglık atarak uyanmıştım halüsülasyonlar falan görüyodum sonra psikoloğa gittim terapi gördüm cok kısa bir süre inaan kendinde asabilirsin eğlenceli şeylerle ugras aklın korkunda oldukca içinden cıkamazsın bende biraz var etkileri gece , gece lambası olmadan uyuyamıyorum kötü rüya gördüğüm zaman vs bilinç altıma yerlestiği için ara ara rüyalarla tekrar geliyo kalkıp su içiyorum annemi uyandırıyorum yanıma geliyo beni biraz rahatlatıyo tekrar uyuyorum gidip halüsülasyon görmüyürum yani eskisi gibi ama cok zor bir durum allah yardım etsin neler hissettiğini biliyorum ben sınıfta ders dinlerken bile aklım rüyalarımda gördüklerime gidip geliyoduu
26 Yorumla
Soran+1 yılya ıste senınkı o mesela benımde baska bir korkum var geçmiyor 5 haftadır hayatımı kısıtlıo yanı cıkmak ıstemıyrm böyle acaip ya sen benı anlarsn
- +1 yıl
biliyorum sürekli yataga girip düşünmek istiyosun degili mi ben kimseyle konusmak istemiyordum o dönemde ve cok dalgın olmuştum dısarı cıkıncada markette falan paramı unutuyodum bakısların bile degişiyor cünkü düşünüyosun sürekli düşündükçe daha cok halüsüasyon görüyosun ve onlar senin aklını bu dünayadan alıp baska bir dünyaya götürüyo sanki benim bakıslarım ölü gibiydi aynaya bakınca kendimi igrenc görüyodum ve bazen isnalar bişey soyleyınce uzun bir sure duymuyodum gelip dokununca bakıyodum zor hemde cok sana bir tavsiye vereyim halüsülasyon görüp uayndıktan sonra ayna karsına gecme ben yuzumu yıkamak için geciyodum suratıma bakınca gördüğüm rüyalardaki tipleri aynada görüyodum kendimi bile farklı görüyodum o yuzden surekli dısarda ol kendini zorla eglenceli seyler yap biliyorum hem yalnız kalmak düşünmek istiyosun ama buna fırsat verme uystrucu falan almayıda dusunme
Soran+1 yılhayır onlarıda düsünmüyorm ama ben yanlz kalmak ıstemym birileri olsn istym benım korkum farklı yani ne bilim hayatım cok kötü oldu ya bir anda
- +1 yıl
o zman seniki o kadar kötü degil daha iyi biraz terapi alsan bile hemen kendine gelebilirsin dert etme büyük bir sorun degilmiş arkadaslarınla takıl
- +1 yıl
sen bir özelden yazsana bana ben sorunu tam olarak anlayamadım
+1 yılYalnız kalmamalısın hep yanında biri olmalı başka turlu geçmez bir ara bendede olmuştu geceleri korkudan uyuyamıyodum
11 Yorumla
Soran+1 yılevettt
+1 yılİlaçlar ne kadar rahatlatır bilemem.
Korkun her nedir bilemem ama hayatına daha fazla bakmaya , adapte olmaya, daha fazla meşgul olmaya, hayatında daha çok şey yapmaya, günlerini dolu dolu geçirmeye çalış.
Günler o kadar dolu geçsin ki, korkuların seni tetiklemeye yer bulamasın, yer bulsa bile en azından karşılaş ki sonrasında boşa çıktığına rastlayabil.
Hayatın ne kadar ritmik olursa bunu o kadar kolay atlatacağını düşünüyorum, Fakat durgun bir hayatta o süre daha da uzayabilir.011 Yorumla
Soran+1 yılöylede korkuyla ne bişey yapasım var nede dısarıya çıkasım
- +1 yıl
-Arkadaşların olsun
-Kuzenlerin olsun
destek almaya çalış. Kurs vs olur, çeşitli bahaneler olsun bir yerlere gitmeye, elden geldiğince bir şekilde kendini teşvik edebilmelisin veya edilmelisin.
Ha zaman içinde kaybolabilir bunlar, süresi uzar diye düşünüyorum.
Soran+1 yılya etrafımdakilerde sureklı konusuyor ama ben rahatlayamıyorm yani
- +1 yıl
Gerginliğin sürer, ama sen elden geldiğince bu konudan sıyrılma konusunda kararlı olmaya çalış, sürekli aklın bir şeylerde olsun, ama kendi içinde değil, hayatın tam içinde olsun.
Bir anda rahatlamayı bekleme, sadece zamanla düzeleceğine ikna ol.
Soran+1 yılinsallah dedigin gibi olr cünkü geçecek gibi durmuyor :S
- +1 yıl
Elinden geldiğince tüm yaptıklarını korkuların üzerine yapma, sadece keyfinin, kafanı dağıtmak için yapmaya çalış, korkunu geri plana atmaya çalış elden geldiğince.
Destek de almaya çalış elden geldiğince, anında değil zaman içerisinde bir sonuç bekle derim. Anında beklemek daha kötü eder seni
Soran+1 yıl5 haftadır geçmedigi için hiç geçmicek sanıyorm bilmiyorm :S
- +1 yıl
Süre ne kadar sürerse sürsün, sabırla üzerine gitmeye çalış.
Olmadı gitmedi deyip kendini salmamaya çalış.
En ince en ufak işlerden tut, en büyük işlere kadar her şey de seni iyi hissettirecek şeyler yapmaya çalış. Şayet seni çevrende teşvik edebilecek kişiler varsa bunlarla da takıl bir süre
Soran+1 yılgerçekten ddigin şeyler cok mantıklı ama korkduan ne dısarı cıkasım var nede baska birşey yapasasm var
- +1 yıl
Harekete geçmelisin bir şekilde, bir an önce bir başlangıç yapmalısın.
Burada söylenenler yeterli olmayabilir, seninde bir şeyler yapman lazım, ve en yakınların en fayda sağlayacaklar olacaktır.
Soran+1 yılinsallah dedidigin gibidir ama korkum cok baska özelden yazarsan anlatrm
nasıl bir korku ne hissediyosun en çok hangi durumlarda açığa çıkıyor ve bunu tetikleyen şeyler ne bunları ayrıntılarıyla bilmen ve kendi gücünle üstesinden gelmen lazım. ilaçlar sadece kısa bir süreliğine daha ileri gitmesini engeller tamamen yok etmeyebilir
01 Yorumla
Soran+1 yılyanı 5 6 haftadır böyle korkularm farklı özelden yazarsan anlatrm
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
32Cevap
+1 yılşimdi canım kardeşim, yaşça bana yakınsın. En azından günümüz ergenlerinden değilsin. Günümüz ergenleri bir tokat yese altı ay terapi görür gene de kendine gelemez. Ama sen de taktir edersin ki bizim çocukluğumuz onların ki gibi el bebek gül bebek geçmedi. Daha sert daha güçlü yetiştik. Senin de öyle olman lazım. Ha yaşadığın talihsizlik çok büyüktür travması ağırdır ona bir şey diyemem. Ama kendi korkularımı atlattığım yöntemi seninle de paylaşayım. Hiç öyle atlın reçete gibi cevaplar formüller bekleme. Sihirli iksir ya da büyü de değil. Çok daha basit. Zor olan kısmı irade göstermek. İyi dinle. Travma dediğin şey beyninde iz bırakır ve beyninin panik odasına yumruk gibi iner. Ve seksen yaşına gelsen gene unutamazsın. Ama iş beyin de başladığı gibi beyinde biter. Mesela ben eskiden yılanlardan çok korkardım. Çünkü benim kafamda onlar korkunç birer katil ve avcıydılar. Derken belgeselle tanıştım. İzledim öğrendim bilgi edindim. Sonunda anladım ki yılanlar dünyanın en korkak hayvanlarından biri. Sağırlardır. Duymazlar. Vücutları titreşimi dilleri ise havadaki ısı değişimini algılar. Bir yılan mı gördün? Hiç panik yapma. Yere ayağını sertçe vurduğun anda yılan korkudan anında topuklar. Köşeye sıkışmadıkları sürece tehlikeli olmazlar. Bunu öğrendiğim an kafamdaki o canavar figürü zbaaammm diye yıkıldı. Ve artık yılanlardan korkmuyorum. Çünkü işi kafamda bitirdim. Senin sorunun her neyse üstüne git. Düşün. Neden korktuğunu ve ne için korkman gerektiğini daha da önemlisi buna değer mi diye düşün. Korkmaman gerektiğin gerçeği gözünün önüne gelecek.
00 Yorumla
+1 yılVar o korkunun ne olduguda önemli sevgilim artık kimle konustu ise şeytanmı cinmi bir yaslı kadın bişey istiyo oda yapıyo pat bir anda kayboluyor o korkuyu 1 günde atlattık konusa konusa :D varsa bir sevgilin onunla konusabilirsin bu konuyu ilaçlar vs sadece sinirlerini filan yatıştırır
14 Yorumla
Soran+1 yılya cok kisiyle konustumda geçmiyor bnmkii
- +1 yıl
tamam pekide neyle ilgili?
Soran+1 yılözelden yazsam
- +1 yıl
peki yaz yardımıım olursayardım ederim :)
Bu hemen atlatılacak bir durum değil. Öncelikle paniğe kapılmadan doğru adım atmalısınız. Bu süreçte o korkuyu anımsatacak her ne varsa uzak durmalısınız. Korkunun boyutu da önem arz eder bu halin geçmesinde.
Geçmiş olsun :(00 Yorumla
+1 yılDepresyona girmek değilde mesela Babamla birlikte arabada hafif kaza ve Daha sonra onun tek başına çok büyük bir kaza yapması nedeniyle Arabalardan ve hızlarından çok korkuyorum Geçiceğini de zannetmem Bence sen psikoloğa gidebilrisin Yardımı dokunabilir
00 Yorumlasana yardimci olabileceğini inandiginiz buradaki ya da reel de ki arkadaslarin birine anlatirsaniz daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz gecmis olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılanlatttımda geçmdi
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen deprasyona girdim dersen zaten direk olarak beynini hasta etmiş oluyorsun ben hasta degilim demek zorundasın inanmamalısın psikolojik hastalıklara yok okb yok bilmem ne bunlara inanma.. inanırsan geçmez daha kötü olursun...
beyin usb takılıp düzeltilebilen birşey degil tek kendin düzeltirsin bir doktor geçici düzeltir ama tekrarlar..00 Yorumla
+1 yılGeçer hiç kafana takma o tür ilaçlar hemen etki etmez biraz beklemen lazım ilerde geçtiğini göreceksin geçmiş olsun bu arada.
12 Yorumla
Soran+1 yılinsallah dedigin gibi olur teşekkürler :(
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılkorkunun ecele faydası yok deyim şahadet getir ayet el kürsi oku 7 kere bişeycin kalmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılnamazda kılıyorm ama geçmiyr 5 haftadır yani :S
- +1 yıl
içinden okuyomusun inanarak
Soran+1 yıliçimden dısımdan her yerde ama dın konusunda bazı celiskilerim var belkide ondan tam ınanamıyorm
- +1 yıl
anladım konusalım bunları
+1 yılilaclar daha panik yapar seni mesele ne bilmiyorum ama birisinden destek alip korkunun üstesinden gelebilirsin
06 Yorumla
Soran+1 yıl5 haftadır böyle yani doktorada gittim fakat geçmyr
- +1 yıl
bir arkadasin destek olsa sana yani mesele ne bilmiyorum ama guvendigin birtisinin sana destek olmasi iyi olur bu gibi durumlarda
Soran+1 yıloluyorlarda işte gecmıyor :S
- +1 yıl
mesele nedir peki?
Soran+1 yılözelden anlatsam :S
- +1 yıl
olur yaz bakalim
+1 yılGeçmiş olsun ilaçlarla kurtulan görmedim % 25 ilaç % 75 senin hayata olan bağlarınla oluyor
11 Yorumla
Soran+1 yıldogrdur S
Deliler gibi koş deliler gibi gül deliler gibi yemek ye eğerki biri sana bu delirmiş derse doğru yoldasın. Devamke
00 YorumlaEvet.. Psikiyatriye tekrar gidip görünmelisin. İlacının miktarını artırması gerekebilir.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:S:S olabilr
Geçmiş olsun bende aynı şeyleri yaşadım bıraktım kendimi filan pişmanım kendini toparlaman lazım.
07 Yorumla
Soran+1 yıl5 haftadır böyleyim bir geçmiyor S:
Soran+1 yıldaha cok korkutma ya :S
Soran+1 yılorası öylede bilmiyorm geçecekmi :S
Soran+1 yılbununla yaşamayı ögrenırsem hayatım boynca bişey yapamam
Zayıf gibisin aşamayacağını sandın durumu sanırım. sadece biraz güclü olduğunu hisset olumlu düsün.
02 Yorumla
Soran+1 yılevet zayıfım çok çöktüm yani :S
+1 yıldilersen özelden anlatabilirsin
belki nedene göre yardımcı olma olasılığım artar00 YorumlaSen su olumden korkan kiz degilmisin ya bu yuzden mi depresyona girdin yoksa
01 Yorumla
Soran+1 yılölümden de korkuyormda asıl korktugum sey baska :((:(
Bence bunun ilaçlar la bir ilgilsi yok tamamen psikotik bsy
03 Yorumla
Soran+1 yılöylede ilaclarda psikolojiyi düzeltmiomu
Soran+1 yılya bilmiyorm mecburen icmek istiyrm napm. s
+1 yıleğer hala korkun endişen devam ediyorsa tavsiyem neuro format araştırman.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkendi doktorun kendin olcaksin ilaclar falan hepsi sadece uyusturuyo korkun neyden
01 Yorumla
Soran+1 yılözelden yazsan :S
ne korkusu ki bilmeden ne diyelim, ama genel olarak çok büyük bir şey değilse geçer
02 Yorumla
konuşabiliriz istersen canımm bu arada geçmiş olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılteskkürler :S:S
+1 yılSeni korkutan neydi söylersen daha cok yardımcı olabilirim
02 Yorumla
Soran+1 yılözelden anlatsam :(
- +1 yıl
Olur yazın bekliyorum
+1 yılTamamen korkuya nedenine duygusal kişiliğine ve benzeri komoplikasyonlara bağlı olarak değişebilir istersen bana normal olarak yaz sana yardımcı olamaya calisiyim
00 YorumlaAtlattin mı bende de aynı durum var? Özelden yazsana nasıl atlattin ihtiyacım var.
00 Yorumla
+1 yılYaşadığın korkuyu anlatman lazım önce
01 Yorumla
Soran+1 yılözelden yazarsan anlatrm
Film ya da eşşek şakası mi ne oldu?
04 Yorumla
Soran+1 yıldaha farklı gerçek bir krkuuu
Nasıl bir korku yaşadın?
02 Yorumla
Soran+1 yılözelden anlatsam
Sağlık konusunda 330 cevap paylaştı. ilaçları kullanmayı bırak, geçer;)
06 Yorumla
Soran+1 yılalakası yok
Soran+1 yılbenım etrafımda benden baska böle bir hastalga yakalanan yk
Soran+1 yıliçtigim bagımlılık yapmıyormus
+1 yılgeçmiş olsun iraden zayıf güclendirmelisin
05 Yorumla
Soran+1 yılhaklısında işte :S geçmiyor bir türlü korku
- +1 yıl
5 vakit namaz senin çaren başka birşey değil.
Soran+1 yıl5 vakit namaza başladım zaten ama duada ediyorm ama kurtulamadım daha :S
- +1 yıl
secdeye kapan uzun bır sure ALLAHI TEALAYA ANLAT KONUS
Soran+1 yılsürekli yapıyorm ya her namzda dua ediyorm sürekli böyle
Neden korktun ona gore yardimci olayim.
01 Yorumla
Soran+1 yılözelden yazz
+1 yılKorkunum başlıca sebebi ne
02 Yorumla
Soran+1 yılözelden yazsan :S
- +1 yıl
Tamam canim
Nasıl bir korku bu? Ona göre yorum yapicam
01 Yorumla
Soran+1 yılözelden yazsma
Özelden yazarsan akşam yardımcı olabilirim.
00 Yorumla
+1 yılNe olduki
00 YorumlaXper kasıyorum slzşsşaldkdflsdjldsldndsdlsmdmmddk
00 Yorumla
+1 yılNe korkusu
03 Yorumla
Soran+1 yılözelden anlatsam?
- +1 yıl
Olur
+1 yılNe yaşadın
00 YorumlaNeyden korktun?
04 Yorumla
Soran+1 yılözelden anlatsam :(
Soran+1 yıltakip et ya da mesaj at yazAMADM SANA
Soran+1 yılattm
+1 yılgeçer geçer :D
00 Yorumlaalkol kullan
10 Yorumla
+1 yılKorkunla yüzleş
00 Yorumla
+1 yılyalniz kalmamalsn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne yaşadın ki canım
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltamam bekliorum canım
Soran+1 yılgizlisin
Cevap sahibi+1 yılewet
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Günlük yaşamlarımızda yaşadığımız bazı olumsuz olaylardan dolayı kendimizi mutsuz, keyifsiz, üzgün ve karamsar hissetmemiz oldukça normal karşılanan bir durumdur.
Örneğin; kötü bir gün geçirdiğini düşünen bir kişi, güzel bir haber aldığı zaman keyiflenebilmektedir; ancak depresyonda olan bir kişinin, böyle bir durumda ruh halinin değişmeyeceği söylenebilir.
Depresyon hastalarında en sık görülen belirtiler
Tek başına bir belirti büyük ölçüde depresyonda olunduğunun göstergesi olmayabilir. Depresyonda olan kişi bu belirtilerden bir kısmını yaşamaktadır. Bahsettiğim belirtileri zaman zaman herkes yaşamaktadır ancak tanı için önemli olan bu belirtilerin şiddeti ve sıklığıdır.
Tedavide ise ilaç ve psikoterapinin birlikte kullanımı iyileşme oranlarını arttırmaktadır. Bu nedenle ilaç tedavisinin yanında psikoterapi desteği almanızı da öneririm. İki tedavi türünün birlikte kullanılması önem taşımaktadır.
Geçmişte yaşanılan olumsuz durumlar da depresyona neden olabilmektedir. Bahsettiğiniz korkuları üzerinizden atamıyorsanız, günlük hayatınızdaki olaylar bu anıları hatırlamanızı tetikliyorsa ve sıklıkla aklınıza geliyorsa EMDR terapisi almanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın.
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM.