Arkadaşlar psikoloğumla görüştüm. Biraz konuştuktan sonra psikiyatriye yönlendirdi. Doktorda Zyprexa ve Prozac yazdı. Çevremdeki tecrübesi olan kişiler kullanma kullanıyo gibi yap kesinlikle alma diyor. Sizce ne yapmalıyım? Derslerime etkisi olur mu? Gün içinde nasıl değişiklilkler olur bende?
Cevabın nedir?
Alma diyen arkadaşların kaç kere doktora gitmiş ve bu ilaçları kullanmış da fayda görmemiş ? Ayrıca 10 12 yıl bu tarz hasta almış ve takip etmiş doktordan daha iyi ne biliyorlardır acaba?
Bunlar senin iyi olmanı pek istemiyor anlaşılan. Etkisi ve yan etkileri konusunda doktorunla zaten bağlantıda olacaksın. Unutmaman gereken ; bu ilaçlar aspirin aldım başağrım geçti tarzında değil , içindeki çok az etkin maddenin bağımlılık yapmaması için zamanında ve atlamadan aldığında yaklaşık 1 ay sonra cevap verecek türden ilaçlar. Yani hemen etki değil yayılmış etki gösterir, aldım geçmedi diye takılma sakın ve kafana göre de bırakma, bırakmanın da bir kuralı var zira.27 Yorumla- +1 yıl
Sorun yaşamazsın.. Konu şu : bazılarında sigarayı birden bırakan kişi nikotin yoksunluğuna girer ve bu da alerjik tepkiler ortaya çıkarır. Bu ilaçlarda da benzer yoksunluk etkisi olmaması için araları çoklaştırılır ve uzatılır , rahatça atman için. Yoksa , eminim bugün bırakıcak desen bırakırsın ama , istenen bu değil.
Bu arada psikolog ile de kafana takılanları özgürce konuşabilirsin , sana en çok destek olacak ve depresif düşünceden kurtaracak olan aslında budur, ilaç sadece destek için verilir.
En İyi Cevaplar
+1 yılHiç bir değişiklik olmaz kardeşim. Al kullan biraz önce tedavi ol geçsin hastalığın ilerlemeden. Bağımlılık yapmaz, bulantı yok kaşıntı felan derslerine bir etkisi olmaz. Kullanmazsan ilerde daha ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalırsın. Eczaneden herkezin elini kolunu sallayarak aldığı ilaçtan kimseye zarar gelmez. Şimdi girsen bir tanesine alırsın. Korkmadan kullan iyileşeceksin
12 Yorumla- +1 yıl
Kulaktan dolma bu ilaçlar bağımlılık yapıyor diye söylüyorlar. Düzenli olarak kullan arkadaşlarına da söyleme çünkü hepsi Doç Dr olduğu için aranızda muhabbeti geçer :) sen kullanmana bak
İkisi aynı anda alındığında uyku ve dalgınlık yapıyor kullandığımda 17 yaşındaydım dibimbe beni dürten adama tepki veremiyordum bazen. bir psikolog olarak tek birşey söyleyeceğim en deliside gitsee en akıllısıda gitse sebep ne olursa olsun iki ilacı yazıyorlar. Hoobaaa ben deliyim antidepresan kullanıyorum rolüne bürünme günümüzde herkese yazılan 2 ilaç anlayacağın, birşeyi düzelttiği yok dalgınlık verdiğinden dolayı hiç birşeyi umursayıp sinirlenemiyorsun o kadar:)
13 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende antidepresan kullanıyorum gayette memnunum. Eğer psikiyatriye gittiysen verdiği ilaçları kullan ne demek kullanmış gibi yap falan nasıl bir cehalet bu? Sen kullan eğer yan etkiler görülürse ya da iyi gelmediğini düşünürsen git doktora durumu belirtir benim öyle olmuştu ilaç değişikliğine gitti. Doktora sana bilgisizce ya da keyfi vermez veremez o ilaçları kardeşim kimseye bakma sen ülkemizde herkes her konuda prof maşallah zaten. Geçmiş olsun sanada.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Herkesin sorunu olabilir şükür ki derdimizin fermanı var kardeşim ;)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
8Cevap
Zyprexa nasıl bilmiyorumda Prozac kullandım kısa bir süre önce uyku falan herhangi bir etkisini hissetmedim. Doktorun önerdiyse kullan. Hastalık olarak ne tehşisi kondu?
110 Yorumla- +1 yıl
Bizim durumumuzda anca geçinecek kadar fakat sağlık hiçbirşeyden önemli değil. Biz ayda 500tl verdik ve ben hayat kalitemi yükselttim. O halde ilaçlarını kullanmaya devam et sakın kesme. Çok güvendiğin insanlarla dertlerini sıkıntılarını paylaş. Herkesede bahsetme tabi. Üstesinden geleceğine başarıcağına inan. İnanmak başarmanın yarısıdır çaba göstermekte diğer yarısıdır. Karşına çıkacak engeller illaki olacaktır. Sen bu engellerin üstüne giderek aşacaksın inşaallah. Kendine güven.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılO ilacı herkese yazarlar, pek anlayamıyorum doğrusu. Basit düzeyde ilaçlardır.
Öncleikle ilacı alma diyenlere aldırma, saçmalıyorlar. Ancak ilaçlardan büyük bir etki de bekleme. Biraz uyku yapabilirler, duygu durumlarında seni hissizleştirebilirler. Derslerine zararı olması bir yana odaklanmanı daarttırırlar.00 Yorumla
+1 yılKuzenim 8 once basladi liseye giderken şu an kiz çalışıyor hala kullanmaya devam ediyor hicte memnun degil birkaç arkadasim daha var kullanan bırakamıyor gibi senin ne problemin var panit atak vb?
17 Yorumla- +1 yıl
Onunda panik ataka ve takintilari aşırı dereceydi 2 senelik tedavi dedi ilerledi ilaclarin dozlari artti bence baslama pskiloga gitmen yeterli ve o hataları yaptığın kisilere kendini affettir sende affet kendini Allah affediyor biz kimiz ki üzme kendini lütfen
- +1 yıl
Eger inancli biriysen ibadet et dua et üzme kendini rahatlarsin cok ciddiyim bu konuda onlar aklına geldikçe Kuranin mealini falan oku
- +1 yıl
Ilaclari kullanma deriim. Umarım en kisa zamanda eskisi gibi olursun ^.^
+1 yılBen de antidepresan kullaniyorum. Cok memnunum. Kendime geldim yaa
13 Yorumla- +1 yıl
Eskiden cok kotuydum. Artik iyiye gidiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 sene önce banada başlamam söylenildi ancak almadım bile. Köpek aldım ve tüm sıkıntımı, stresimi onunla oynayıp konuşarak atlattım diyebilirim. Evin müsait değilse kedi de olur, şu an ikisinede sahibim. Almak derken sakın büyük ve cins alma ancak. Sokağa çıkıp önüne çıkan ilk yavru kediyi al evine götür. Ama sakın ilaç kullanma, depresyon bu şekilde atlatılmaz
01 Yorumla
+1 yılSenin yerinde olsam asla kullanmam psikoloji beyinde bitiyor sen Robot musun ilaçla uyutuluyorsun. .
Sana tavsiyem Savaş aç kendinle kavga et nasıl Ve neden bu hale geldin Anti depresan ilaçlar uzun süre kullanıldığında çok ciddi hastalıklar yaratıyor kan dolaşımını yavaşlatan etken maddeler var bu grub ilaçlarda kesinlikle kullanma sağlıkci olarak tavsiye ediyorum o lanet ilaçların kanın içinde çözülmelidir Saat ler alıyor.13 Yorumla- +1 yıl
Cem34 inanç Acizler için bir semsiyedir
+1 yılProzac kullandım. Açık söylemek gerekirse 2. Kutuyu çöpe attım. Antideprasanlar insanı daha kötü yapıyor. Beynin uyuşuyo mal oluyosun. En iyisi psikolojini düzelticek başka şeyler yapmak. Evcil hayvan falan bakabilirsin ben öyle yaptım açıkcası
05 Yorumla- +1 yıl
Lise son sınıf mısın? Pasif depresyon dedilerse kullanma ilaç falan bak çok ciddiyim sbs dönemimde içtim ben derslerde hep uyurdum ne dediğimi bilmezdim ilacı aldıktan sonra. Depresyon atlatılamayacak iey değil kardeşim. Bende çok ağır şeyler yaptım kendimi affedemediğim ama kendimle savaştım üstesinden geldim şu an çok sağlıklı bir bireyim şükürler olsun. Zorunda değilsin kendi iraden var başarabilirsin her şeyi
- +1 yıl
Evcil hayvan olayını düşün bence, kedi çok iyi gelebilir ^^
"Çevremdeki tecrübesi olan kişiler kullanma kullanıyo gibi yap kesinlikle alma diyor."
Hacı o zaman doktora niye gittin. Çevrendeki herkes ki burada da görüyoruz psikiyatri alanında master degree. Sonra ülkede niye psikopatlar çoğaldı oluyor01 Yorumla
+1 yılbu işin içinde olan birisiyim eczacı teknsyeni. prozac o kadar etkili değil tamam seni sakinleştirir ama zyprexa kullanma ağır bir ilaç seni çok etkiler birde ilk defa kullanıyorsan bu tür antidepresan ilaçları
00 Yorumlaben prozac kullandım edronax kullandım.. uyku yapıyor pek sorun olmuyor yani..
011 YorumlaEger gunluk hayatini etkilerse yavas yavas birakirsin zararli olsa doktor vermez. Ama tabiki problemlerinle yuzlesmek daha mantikli
03 Yorumla
+1 yılkardeşim sıkıntın ne ona göre , gerçekten gerekli ise al ama unutkanlık yapar çok zorlanırısn
00 Yorumlakişinin düşünce akışını durdurarak uykuya yol açarlar
07 Yorumla- +1 yıl
Zihnimde bir acı yaşamıyorum fakat konu uyumak olsun ya da odaklanma olsun gözümün önünde 2. bir etken mutlaka beliriyor. Mesela normal uyumak gözlerini kapatıp siyaha odaklanmakmış ancak ben uyurken yaşadığım bütün gün hayallerim gerçekler falan hepsi 1 saat film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. Zihnim yorgun düştüğünde ancak uyuyabiliyorum.
- +1 yıl
Şey kızlarla konuşurken ancak onları güldürme konusunda iyiyim onun dışında onlarla konuşurken genelde gözlerimi kaçırırım gülüşüm saklarım falan : Normal arkadaşlarım arasındada normal sayılırım :D onlarla takılmayı pek sevmem Sarp diye bir arkadaşım var onla 1 tenefüsü geçirip saçmalamak çok daha zevkli :3
kardeş ben paxil, anafranil, remeron, hatta xanax bile kullandım ama onları kullanmadım...
010 YorumlaZyprexa agir bir uyku ilaci uyumakta mi sikinti yasiyorsun? Psikiyatri verdiyse kullan derim ama ihtiyacin vardir ki vermistir.
00 Yorumla
+1 yılYorumları bekliyorum bende yarın psikiyatriye gidicem doktor yönlendirdi hap felan vericekmiş.
02 Yorumla- +1 yıl
ben araştırdım felan uyku felan mal gibi dolaşıomuşun kullanmak istemiyorum aslında
+1 yılAnnem de kullanıyodu melek gibi kadındı.
Sonra bıraktı terliğe başladı yine assdsa00 Yorumla
+1 yılHastaligin ne yani sorunun?
011 Yorumla- +1 yıl
Bende ailemle. sorun yasiyorum. sen ne hata yaptin? Cok mu ozel
- +1 yıl
Deist nedir? İlk kez duydum
- +1 yıl
Yani bu dine ozel bise yapiomusn
- +1 yıl
İyi birne benziosun zaten :)
- +1 yıl
Saol :)