insülin direncimden ötürü 68 kiloya ulaştım. ( boyum 1,68 yaş 21) şu an onunla ilgili tedav görüyorum. iştahım düzelmeye başladı. bununla birlikte doktorum diyetisyen takviyesini şart koydu. yapılan ölçümde
beden yaşı 27
bazal metabolizma: 1,428
kilo 68.2
vücut kitle indeksi 24.2
KAS ORANI: %43
YAĞ ORANI %34
diyetisyen yağlanmanın fazla olduğunu ama yanı zamanda kas oranımın iyi olduğunu söyledi.
yağlanma azalınca, nispeten hafiften kaslı bir görünüm olabilir mi?
yağ oranın da %27 hedefledi.
sorum şu: sizlere göre olması gerekn oranlar nedir?
nasıl daha kolay yağdan veririm? yani özellikle yapmam gerekn spor nedir?
konuyla ilgili bilgim yok, ne tavsiye edersiniz?
beden yaşı 27
bazal metabolizma: 1,428
kilo 68.2
vücut kitle indeksi 24.2
KAS ORANI: %43
YAĞ ORANI %34
diyetisyen yağlanmanın fazla olduğunu ama yanı zamanda kas oranımın iyi olduğunu söyledi.
yağlanma azalınca, nispeten hafiften kaslı bir görünüm olabilir mi?
yağ oranın da %27 hedefledi.
sorum şu: sizlere göre olması gerekn oranlar nedir?
nasıl daha kolay yağdan veririm? yani özellikle yapmam gerekn spor nedir?
konuyla ilgili bilgim yok, ne tavsiye edersiniz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Doktor ve diyetisyen gözetiminde insülin direncini tedavi edip aynı zamanda kilo vereceğinden hiç şüphem yok. Onların yönlendirdiği doğru beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarını edinerek de tekrar insülin direnci ve kilo problemi yaşamazsın.
Profesyonel cihazlarla bir kas yağ ölçümü yapılmış. Senin yaşındaki genç bayanlarda ideal yağ yüzdesi 20-22 arasında olmalıdır. Ancak diyetisyenin insülin direncini de göz önünde bulundurarak, aşama aşama yol kat edebilmek adına öncelikle %30'un altını hedeflemiş ki bu da doğru bir yöntem.
Daha sonra 25'lerin de altına inebilirsin. Verdiğin her 1 kg. yağ ile % olarak 1 birim gitmez. Çünkü vücudunda depoladığın fazla su da vardır. Atacağın fazlalık su ile birlikte yağ yüzdesi azalması daha yavaş aşağıya inebilir.
Bu yüzden de biz başarılı kilo verme yüzdelerini, verdiğin kilonun %75 'ini yağ olarak verebilmeni ön görürüz.
Yağdan kilo verebilmenin en iyi yolu egzersiz gibi görünse de beslenmede aldığın kalori miktarından çok yeterli ve dengeli bir karbonhidrat, protein ve yağ kombinasyonudur.
İnsülin direnci olduğu için daha protein ağırlıklı beslenme, daha az karbonhidrat ve sağlıklı karbonhidrat seçimleri ile her gün düzenli yapacağın ortalama 1 saatlik yürüyüş yağ kütlesinden kilo vermeni kolaylaştıracaktır.