- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle doğrusunu söyleyeceksin ben obezlerle çok çalıştım spor salonun da özel evlerin de ilk başladığım da konuşmaya direk girerdim bazen sevdiğin insanları korumak adına onlara kötülük yapmış olursun 140 kilo bir insan 2 yıla çok güzel bir fiziğe sahip olabilir sadece sabır isteyen bir süreç ilk 1 ay uyum süreci sürer gerisinde bedeni onu zorlamaz
01 Yorumla
Soran+1 yılTatlı dille söyliycem bugüne kadar hiç ona o denli konuşmadım beni anlayacağını düşünüyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılBence düşündüğünüz ve sorunun içeriğine yazdığınız gibi samimi.. naif bir şekilde gözlerinin içine baka baka elini karnınıza koyun ve anlatın durumu... sağlıklı iletişim kurulduktan sonra bir orta yol bulunur... hamilelik dolasıyla da hassas olmanız çok normal... ve ben bu tatlı çabanızın boşa çıkmayacağına inanıyorum... hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alır anne baba olarak sağlıklı huzurlu büyütürsünüz inşallah... 🙏🏻😇
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) sadece onu artık bu haliyle beğenmediğimi düşünsün istemiyorum
- +1 yıl
Öyle anlamayacaktır siz sorunun içeriği benzeri bir konuşma yapın yeter ki onu ailenizi geleceğinizi düşündüğünüzü anlayacaktır bence hoşuna bile gider duygulanır... birlikte ve destek olun yeterli içinizi de ferah tutun iyi düşünün... 😊
Soran+1 yılTeşekkür ederiz :)
- +1 yıl
Rica ederim... 🙃
Eşini kırmadan açıkça konuşabilirsin.
Öncelikle bunu istemesi gerekir. Sonrasında irade ve plan yapması gerekir. Kilo verdikçe daha da motive olacaktır. Ama hemen olmaz. Sonuçları görebilmek için kararlı ve sabırlı olması lazım.
İkinci alternatif miğde küçültme ameliyatı. Bunu da yaptırabilmek için sağlık ile ilgili başka bir sıkıntısının olmaması gerekir03 Yorumla
Soran+1 yılBaşka sıkıntısı yok ama ben korkuyorum riskli
Soran+1 yılBakalım durum nasıl ona göre doktor ne derse
Beslenme alışkanlıklarını bilmiyorum, yemeği evde mi yiyor ya da ne ağırlıklı besleniyor. Ona sağlıklı hafif yemekler yapabilirsin düzenli yürüyüş onu forma sokar. Kilonun sonu yok maalesef, her türlü hastalığa açık hale getiriyor bünyesini
05 Yorumla
Soran+1 yılİşteyken dışardan yiyor evde de sabah kahvaltısını hazırlamaya çalışıyorum hamilelik malum kalkamadığım zamanlar oluyor olabildiğince sağlıklı az yağlı ve tuzlu şeyler yapıyorum
Soran+1 yılÖnce bir konuşucam doktora gideriz artık o ne derse
Soran+1 yılEvet iş yerinde en çok korktuğum zaman evde ben varım ama iş yerinde kontrolden çıkabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Boyu 1,80 nin altında ise topaç gibi olur bide 🙄 dalga geçmiyorum yanlış anlama...
Bence deki beni yanlış anlama ama çok kilo aldın seni beğenmediğimi zannetme seni çok seviyorum ama kilolar yüzünden sana birşey olacak diye korkuyorum 😔 de...
Sağlık için...
Olmadı mide küçültme ameliyatı olsun araştırıp113 Yorumla
Soran+1 yıl1.87 boyunda kocam. Ameliyat riskli bu stresi yaşatamam ona
- +1 yıl
Hangi ameliyat riskli?
Arkadaşım vardı işyerinde adam 1.90 boyu vardı 160 kiloydu mide küçültme ameliyatı oldu 6 ayda 90 kiloya düştü ve bekçilik sınavına girdi kazandı şimdi bekçi eskiden manita yapamıyordu şimdi evlendi manken gibi karısı var...
Riskli durum olsa bekçi yapmazlar sağlık raporu nezdinde...
Eksiyi verin bana görüş yapanda kabahat
Soran+1 yılEtrafımda bundan ölen tanıdığım var ve korkuyorum
- +1 yıl
Doğrudur ama ben kötü bir şey yazmamama rağmen eksilenince üzüldüm... Ameliyatın her türlüsü riskli ama az miktarda riski var...
Atıyorum eşinizin kronik rahatsızlığı varsa ameliyat olursa yükselir risk...
ya da en basit ameliyatta bile uyutuyorlar uyanmama riski vardır...
Ama bu risk çok azdır
Soran+1 yılBen eksi vermedim size. Herhangi bir rahatsızlığı yok ama işte evham yapıyorum eşimi çok seviyorum onu kaybetmek istemiyorum
- +1 yıl
O zaman kusura bakmayın özür dilerim yargısız infaz yaptım 🙄
Eşinizin boyuna göre 30 kilo falan fazlası var 100 kilo ideal bence artısı eksisi 10 kilo desek 110 olsa kâfi bence 😉
Soran+1 yılEvlendiğimizde 110 kiloydu. Sağlıklı olması için elimden geleni yaparım Harika bir baba ve eş. Uzun olduğu için avantajlı ama doktor ideal kilosunu kaç kabul edecek acaba bilmiyorum
- +1 yıl
Bakın ben kisayim 1.70 boyum var doktora sordum senin boyun için 65 ideal dedi 68 ila 71 kilo arasında dolaşıyorum o da 70 kilo gelmiştim 5 kilo fazlan var sıkıntı olmaz demişti
İyi kilon demişti...
Bende ona istinaden yazdım 2 metreye yakın boyu var eniştenin 10 kilo fazlası olsun hadi 110 dedim en üst sınır bilmiyorum anlatabildim mi ☺️
Soran+1 yılDoğuma kadar böyle devam ederiz şu an o da çok stresli bebekler bir doğsun profesyonel destek alıcaz
- +1 yıl
Tamam o zaman 😉
Kabul ediyor ise kırılmadan iyi sevindim adına ☺️
Soran+1 yılKonuşmadım henüz
- +1 yıl
Güncellemenize cevap:
Hadi hayırlısı olsun inşallah ☺️
Soran+1 yılSağolun :) bakalım önce birlikte deneyeceğiz :)
Acikcasi tamda bunu söylemelisin. Esine zayiflamasi icin bir motivasyon kaynagi vermelisin. Cünkü bu sürec cok zorlu olacaktir. Ona onu ne kdar sevdigini ve kaybetmek istemedigini cocuklarinin hep yaninda olmasini istedigini gibi seyler yaz. Yani icinden geldigi gibi. Eminim ki esin bu durumu ciddiye alacak ve baslayacaktir
11 Yorumla
Soran+1 yılYarın konuşucam onu kaybetmek hiç istemiyorum
+1 yılşu an elınızdeki en büyük koz doğacak çocuklarınız. bunu kullanabilirsiniz. çocuklar seninle koşup oynamak isteyecek daha aktif ve hızlı bir hayat bizi beklıyor onlarla iki dakıka oynayıp yorulursun daha çok vakit geçirmen içn saglıgına ve kilona dıkkat etmelısın diyebılırsın
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet inanılmaz düşkün çocuklara her şeyleriyle bir bir ilgileniyor.
- +1 yıl
Bunu kullanın lütfen etkili olacaktır
Soran+1 yılUmarım. Sağolun
- +1 yıl
Rica ederim eşinizi kırmadan en iyi yaklasımız çocuklar üzerinden olur gerçektende çocuklarla ugrasmak zor zanaat ki aşırı kiloyla daha zor olur
Soran+1 yılEvet binbir emekle uğraşıyor bebeklerin her şeyiyle
- +1 yıl
Allah bozmasın. çocuklar geliyo bakması zor ve hareket isteyen seyler zayıflaman senın içinde çocuklarla vakit geçirmen içinde daha sağlıklı diyebilirsin
Soran+1 yılEvet çocukları öne atıcam biraz
- +1 yıl
Peki iyi günler size durumdan haberdar edersınız
- Sağlık konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılEğer bu soru troll değilse önce seni kutlamak gerek böyle bir adama her ne şartla olursa olsun evet dediğin için. Sen onun için bir mucizesin inşallah bunun farkındadır. Çünkü bunu her kadın yapamaz. Soruya gelirsek aynen soru başlığını ona söyle yeterli olacaktır...
12 Yorumla
Soran+1 yılBen onu gerçekten severek evlendim. Sadece sağlığından şüpheleniyorum ve çocuklarımız olduktan sonra daha da stresli hissediyorum. Bir hastalığı olsa çocuklarını bizi yarı yolda bırakması aklıma geldikçe korkuyorum
- +1 yıl
İşte söylemen gereken bunlar. Boşuna soruyorsun bizlere...
O halinden zaten memnun degildir, senin söylemenle degismek istesede degisemez, cünkü elinde olmayan birsey.
Kilo sorunu zaten birkac kilo degil, ciddi boyutlarda ikna edin, beraber düsünün mide kücültme ameliyati olsun.
Görüntü icin degil, o kilo ile 15 -20 yil sonra cesitli ciddi saglik sorunlari baslar, seker, tansiyon, kalp vs...11 Yorumla
Soran+1 yılAmeliyat bilmiyorum riskli yanları var ama Doğumdan sonra ona destek olup birlikte diyet yapmayı söylicem
Sagligindan endise ettigini onunla paylaş. Üzüldüğünü söyle. Dunyaya çocuğunuz da geldiğinde ileride onunla yaşayacaginiz guzel ginlerden bahset ve kilo verirse cok daha sağlıklı ve mutlu olacagini söyleyebilirsin. Hem fit bir baba her zaman daha iyidir 👍
04 Yorumla
Soran+1 yılYarın konuşucam onu çok seviyorum ve bizi bıraksın hiç istemiyorum
Soran+1 yılUmarım çok teşekkürler
+1 yılEşin sonuçta belirli saatten sonra yemek yemesine izin verme geceleri mutfağın kapısını kitle sürahiyi doldur odada dursun suyu ordan içsin. Annem babama öyle yapıyordu 110 kilodan 80e falan düştü yani
23 Yorumla
Soran+1 yılBöyle de onu zorluyor gibi olmak istemem
- +1 yıl
iyide onun iyiliği için mecbur zorlayacaksın
Soran+1 yılKabul etti zaten artık birlikten yapıcaz
+1 yıl"Seni çok seviyorum ve olduğun gibi kabul ediyorum ama a sağlığın için çok endişeleniyorum sana bir şey olur ise yaşayamam lütfen artık sağlıklı beslenip spor yapalım her zaman yanındayım." diyebilirsin 🌸
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) evet böyle söylesem onu artık sevmediğimi düşünmez
- +1 yıl
🌸🌸
- +1 yıl
Çok sevindim 💞
Soran+1 yılBende sağolun :)
Ya anlamıyorum, evlisiniz, yani her şeyi net bir şekilde söyleyebilirsiniz. Bu dediklerinizin aynısını ona söyleyin, "çocuklarımız için aşık olduğum adamla sağlıklı bir ömür geçirmeyi diliyorum, onun sağlığına en ufak bir zarar gelse ben ne yaparım? Yarınlarımızda beraber olabilmek için, daha sağlıklı ve spor dolu bir hayata ne dersin?"
21 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten söyleyecektim ama nasıl söyleyebilirim ki kırılmasın onu sevmediğimi düşünmesin diye fikir almak istedim
- Sağlık konusunda 448 cevap paylaştı.
+1 yılSen kötü yorum yapanları boşver. Eşinle bunu durumu onu kırmadan konuşabilirsin. Görüntüden dolayi degil sağlığı için endişe ettiğin için kilo vermesini istediğini söyle ve bir diyet programı hazırlayın. Bu durumu beraber aşacağınıza eminim 🤗
022 Yorumla
Soran+1 yılKonuşucam onunla doğumdan sonra destek olup onunla diyet yapıcam :)
- +1 yıl
Bu durumu aşacağınıza inanıyorum. İçinizi ferah tutun. Şimdiki önceliğiniz bebişleriniz olsun 🥰😍
Soran+1 yılHarika bir baba ve eş onu kaybetmek istemiyorum
- +1 yıl
Yaa ne güzel. Sizin adınıza çok sevindim. İnşallah hep böyle mutlu olursunuz :)
Soran+1 yılSağolun :)
- +1 yıl
:)
Soran+1 yılBazen gece nefes almakta eşim zorluk çekiyor ve çok korkuyorum
- +1 yıl
O yüzden kilo vermeli. Evet ne kadar kilosu varsa vücuduna ve kalbine o kadar yük. İnşallah en kısa sürede kilo verir
- +1 yıl
Eşinizin boyu kaç? Kilosu boyuna göre ne kadar fazla?
Soran+1 yıl1.87 boyu yine de kilosu çok 50 kilo vermesi lazım
Soran+1 yılBazen yüreğimi ağzıma getiriyor. Nefes alamıyor ara ara ve ben korkuyorum ona bir şey olacak diye
Soran+1 yılDoğuma da 3 hafta kaldı zaten uyuyamıyorum stres iyice tedirgin etti beni
- +1 yıl
Bu korkunu eşine dile getirdin mi? Neyse ki boyu uzunmuş.
Soran+1 yılBazen fark ediyor ama söyleyemedim onu üzmekten korkuyorum ama konuşucam artık yarın
- +1 yıl
Konuşmalısınız
Soran+1 yılBiliyorum ama doğum zamanındayım şu aralar tek odak noktamız var. Konuşucam yarın umarım beni anlar
- +1 yıl
Umarım. Tabiki önceliğiniz bebeğiniz olsun. Bebişlerinizin sağligi için kendinizi fazla üzmeyin.
- +1 yıl
Üzülmenin bebekleriniz için iyi olmaz.
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsunuz eşimle paylaşıcam bu konuyu
- +1 yıl
Eşinizin bunu anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Sonucta saglik söz konusu. İyi bakın kendinize. İyi akşamlar :)
Soran+1 yılSağolun sizede :)
- +1 yıl
:) :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılSelâm ün aleyküm hayırlı geceler allah yardımcınız olsun inşallah mutluysan kimin ne dediği önemli değil bence sıkma canını ama tüp mide ameliyatı kesin çözüm olucaktir tanıdık doktorumuz felanda var özel hastanede kimseyi kafana takma kötü söz soyleyipte eşinide küstür ne sakin lütfen
07 Yorumla
Soran+1 yılÇok riskli o riski eşim göze alsa ben çok korkarım
Cevap sahibi+1 yılKorkacak bişey yok ama bence rahat olun lütfen takip edermisin?
Soran+1 yılKusura bakmayın
Cevap sahibi+1 yılPeki yardımcı olmak isterdim bazı konular da yapabileceğim herseyde bir art niyet düşünmeyin lütfen
Soran+1 yılArt niyet düşünmedim ama en nihayetinde evliyim çok doğru olmazdı
Cevap sahibi+1 yılBende evliyim çok şükür ama nihayetinde tartismaya değer bir konu üzerine iletişim olduğu için ricaydi hayırlı sabahlar
Soran+1 yılSizede
+1 yılbence sen hiç uğraşma bir doktora gidin ve doktor söylesin daha etkili olur ama beraber gidin yalnız bırakma ve onun kilo vermesi için elinden geleni ardına koyma...
11 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyi yapıcam tabii ki eşimi çok seviyorum. İlk önceliksiniz doktor zaten
+1 yılHamile olmasanız beraber spor yapalım mı, bisiklet sürelim mi? Gibi tavsiyeler de bulunmanızı söylerdim ama şu an aklıma bir şey gelmiyor. Sağlıklı beslenmeye dikkat edin her ikinizde ✂️
15 Yorumla
Soran+1 yılDoğumdan sonra ona destek olucam şu an zaten yüzmeye gidiyorduk salgın çıktıktan sonra ona ara vermek zorunda kaldık
- +1 yıl
Beraber diyet yapın şekeri zaten çıkartın hayatınızdan ve tam buğday, kepekli ekmek gibi ürünler tüketin
Soran+1 yılDoğumdan sonra ons destek olucam
- +1 yıl
Şeker diyorum çay da corba da almayın
Soran+1 yılDoktor kontrolünden geçsin diyetisyen artık ne derse şekeri filan çıkartıcaz hayatımızdan
- Sağlık konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılSeninde dpgum kilolarin olusmustur elbet. Bu kilolari vermemde bana yardim edip yoldaslik yapmak ister misin tarzinda onun kalbini kırmayacak sekilde fikir atabilirsin ortaya
11 Yorumla
Soran+1 yılBöyle yapmayı düşünüyorum. Birlikte yaparsak en azından destek olmuş olurum
Birlikte spora gitsek sağlığımız için dyebilirsin ve buraya yazdigin gibi ben senin kalbini çok seviyorm dış görünüşün önemli değil ama sağlığın için korkuyorm dersen alınmaz bence
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuşucam yarın doğumdan sonra ona destek olmak için omunla beraber diyet yapacağım
Bence konuya hala onu çevdiğini söyleyerek başla ve konunun önemini anlat. İleride çocuklarımız büyüdüğünde de ne bileyim kırmadan ve her söylediğini güzelce açıklayarak anlatman lazım seni yanlış anlamamlı daha çok salabilir kendini. Eminim o da dert ediyordur zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılBen eşimi hala çok seviyorum ama sağlığından endişeliyim ve korkuyorum tatlı dille anlatıcam umarım kırmam onu
Burdaki aptal yorumlara bakma.
Ona destek çıkıp motive et düşüncelerini belirt. Eminim seni anlayacaktır.21 Yorumla
Soran+1 yılOna sonuna kadar destek olucam eşimi kaybetmek istemiyorum
Doğumdan sonra insan kilo alıyor. Bence birlikte kilo vermeyi deneyin.😊
24 Yorumla
Soran+1 yılDenerim tabi ki onunla. Çok korkuyorum
Soran+1 yılOnu çok seviyorum çünkü :)
Bence eşi olarak ona cok yardimin dokubilir yemekleri sen yapiyorsan daha saglikli seyler yaparak yaşantinizi degistirmeyi dusunebilirsin kucuk yuruyuslere cikabilirsiniz ama kendisini zorlamamasini oneririm o kiloda kalbe cok yuk biner kucuk yuruyusler iyi olur kahve vs tuketebilir son olarak hormonlarda sıkıntı olabilir insulun troid baktirilabilir
00 YorumlaŞekeri varsa tehlikelerinden bahsetmeyi dene. Aslında bir kilo vermeye başlasa devamını kendisi de getirmek isteyecektir.
07 Yorumla
Soran+1 yılOnu kaybetmekten korkuyorum
- +1 yıl
Benim eniştemde evlendiğinde 110 civarıydı ve sonra kilo almaya başladı 130 lara gidiyordu. Sonra hem kendi ailesi hem de bizimkiler tepki verince şeker tedavisi olmaya başladı ve öyle yaklaşık 10 kilo kadar verdi. Daha sonra başka bir yöntemle de kilo vermesini destekledi. 1 yıl bile olmadı şimdi 93 kilo ve daha fazla zayıflamak istiyor. Bence sende ailesiyle konuş. Doğacak çocuklarınızı ve sağlığını öne sürerek artık kendine dikkat etmesi gerektiğini belirtin.
Soran+1 yılÖyle yapıcam tek çare ama psikolojik sorunlar yatıyor eşimin kilo almasının altında
Soran+1 yılÇok korkuyorum geceleri bazen nefes almakta zorlanıyor
Soran+1 yılDoğum çok yakın şu aralar tek odağımız bebekler. Doğumdan sonra harekete geçmemiz lazım
+1 yılBence mide küçültme ameliyatı Öner benim etrafımda çok kişi oldu ve gayet sağlıklılar su an etkili bir cozumm
012 Yorumla
Soran+1 yılÇok riskli ama
- +1 yıl
Alında değil her ameliyat gibi benim ablam 6 yıl önce oldu
Soran+1 yılDoğumdan 1 yıl sonra belki olabilir 2 çocuğumuz olacak Üstüne eşimin bakımı biraz zor olabilir o süreç
- +1 yıl
3 gün hastanede yattı 1 hafta da evde sonra çalışmaya başladı 😊
Soran+1 yılEşime söyledim hiç terslemedi :) uzun zamandır düşünüyordum dedi doğumdan önce strese sokmak özel bir çaba içine girmeni istemedim dedi. Doğumdan sonra doktora gidicez :) önce diyetisyen
- +1 yıl
Evet sağlıklı ve hayat standardı daha yükselecektir 😊
Soran+1 yılİçim biraz daha rahat etti :)
- +1 yıl
Her zaman memnun olduğunu söyler bir daha olsa yine yaparım diyor o da 120 kilodan 60 a düşmüştü 6 Ay gibi bir süre de şimdi gayet sağlıklı biraz güçsüzlük ve halsizlik oluyor o yüzden ömür boyu vitamin ilaçları alacak sadece
Soran+1 yılMide ameliyatı bakalım diyetler başarısız olursa şimdilik dikkat edicez. 1.87 boyu zaten
- +1 yıl
Hadi bakalım hayırlısı şimdiden geçmiş olsun 😊
- +1 yıl
Doktoru seçmek çok önemli ama her yapıyorum diyen yapamıyor bu ameliyatı ona çok dikkat edin iyi araştırın
Soran+1 yılÇocuklar bir doğsun gidişata göre karar vericez sağolun :)
+1 yılSen de onun yanında sağlıksız bir şeyler yap. Gözüne sok. Neden diye sormasını sağla. Sonra sen de dikkat etmiyorsun sağlığına diye lafa gir.
Ya da beraber spora gidelim mi diye konuya gir.03 Yorumla
Soran+1 yılÇok sinirleniyor bebeklerimizi düşün diye arada temizlik yapıyorum. Konuşucam doğru düzgün
- +1 yıl
En güzeli o, umarım seni dinler
Soran+1 yılUmarım sağolun
+1 yılBiraz diyet ve biraz sporla yavaş yavaş düşer hem diyetisyene gitsin hem de telefona egzersiz programı indirsin onuda yapsin bayaa fayda görecektir
01 Yorumla
Soran+1 yılİlk böyle deniycez bakalım umarım ayak uydurur ona bende destek olucam doğumdan sonra
Yemekler senin elinde birlikte karataya başlayın “Bana lazımsın sırf bu yüzden kendine dikkat etmelisin” tarzı cümleler kur.
03 Yorumla
Soran+1 yılYemekleri sağlıklı yapmaya çalışıyorum ama iş yerinde serbest ondan korkuyorum
Soran+1 yıl1.87 belki 1.90 boyu var
+1 yılObezite cerrahisi var tüp mide o sayfaları takip edin tanıdığım 4kisi emliyat oldu ve çok memnun fit yani oda istiyordur zayiflamak
01 Yorumla
Soran+1 yılRiskli değil mi? Hayatını kaybedenler var. Bile bile eşimi riske atamam ki o ister mi ameliyat olmak bilmiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılYanına git, spor konusunu aç hafiften. Konuşmaya başladıktan sonra "ikimiz de spora başlayalım mı, hem daha fazla yakınlaşırız" diyeceksin. Sonra ikiniz beraber spor :)
12 Yorumla
Soran+1 yılDoğumdan sonra birlikte kilo vermeyi söyliycem
Cevap sahibi+1 yılMükemmel fikir !
Beraber kilo vermeye karar verin!.. motive et adamı, durumunu ve korkularini dile getir.
15 Yorumla
Soran+1 yılDoğumdan sonra olabilir sadece
Soran+1 yılAnladım ona destek olucam
Soran+1 yılTabi ki destek olucam
+1 yılDiyetisyene gidebilirsiniz vücut kitle indeksi orta sınıf obezite gösteriyor kalp rahatsızlığı başlayabilir nefes darlığı çabası acil olarak diyetisyene başvurun
11 Yorumla
Soran+1 yılNasıl konuşmalıyım bilmiyorum kırılsın istemiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılMide kucultme ameliyati olsun.. bu konuda destekleyin onu. ciddi bir kilo fazladi car ve cok iradeli biri degil ise diyetle vermesi cok zor.. benim abimde 154kilo ile ameliyat du ve şu an 75kilo. gayette saglikli
01 Yorumla
Soran+1 yılİradeli değil pek ama şu an doğuma 3 hafta var ve ameliyat için biraz zaman var diyet yapmak ilk başta daha mantıklı
+1 yılBu kadar kilolu olma sebebi çok yemek mi yoksa sağlık sorunu mu
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok yemek
- +1 yıl
O zaman o pis boğazını tutmasını söyle ona
Soran+1 yılOnun kalbini kırmadan ve artık onu bu haliyle sevmediğimi düşünmeden söyliycem bunu
- +1 yıl
Gerekirse kalbi kırılsın
Çekinme ağır konuş
Soran+1 yılKıramam eşimi ama çocuklarımızı öne atarsam yapacağını düşünüyorum
- +1 yıl
Ben senin gibi düşünmüyorum akıl sınırlarını zorlayan insanın kalbi de kırılmalı Gerekirse bir tane de vurulmalı Bu benim görüşüm Sen nasıl düşünürsün bilemem
+1 yılBenim de babam böyle. Bence onu motive edin beraber spor yapın beraber zayıflayın.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapmayı düşünüyorum doğumdan sonra
Maşallah eşin hiçmi sağlığını düşünmüyor? Sen kaç kilosun?
06 Yorumla
Soran+1 yılHamileliğimde aldığım kilolarla 70
Soran+1 yılTabi ki çalışabiliyor ağır yaşamlarda ki gibi zannediyor herkes herhalde eşim 300 kilo değil
Soran+1 yılTabi ki az değil çok fazla kilosu var. Ama çalışamıyor mu ya da mekanı cennet olsun vs gibi yorumlar da yapılmamalı.
+1 yılAranizda ki kilo farkı ne kadar ve sence kaç kiloya düşerse senin için yeterli olur?
011 Yorumla- +1 yıl
Genel erkek boyu 170-180 arası. Bence sağlıklı birisi olmak için en az 60 kilo vermesi gerek.
- +1 yıl
Sende adamı öldürdün bitirdin... 1 adam kilosu kadar eksilttin... :)))
Soran+1 yılEşim 1.87 boyunda ben 57 kiloyum hamileliğimi de katarsam 70
Soran+1 yılBen onu her haliyle seviyorum sağlıklı olduğu kiloya insin yeter
- +1 yıl
Bayaa senin kilon kadar kilo vermesini istiyorsun :) iddialı bir durum
Soran+1 yılBen benim için kilo vermesini istemiyorum. Sağlığı için versin istiyorum öbür türlü olsaydı onunla zaten evlenmezdiö
- +1 yıl
Sana birsey demedim de 60 kilo dedin ya. Çok buyuk bir rakam geldi gözüme.. :))
- +1 yıl
187 ise 80'e düşse iyi olur. Yani 60 kilo vermeli.
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yıl@Cemregündoğdu1 sağlıklı olsun yeter
- +1 yıl
Aynen saglikli olmasi ön planda.. onu düsündüğün belli
+1 yılAğır yaşamlar diye bir tv programı var onu TLC kanalında onu izlersen anlar mı acaba? Anlamazsa gönderme yaptığını izlet derim
00 Yorumlaİlerde mutlu olamayacağınız bit çok aktiviteyi yapamayacağınızı söyle
03 Yorumla
Soran+1 yılSağolun
2 gün önce eşim 140 kg üzerime atladı ölüyordum diyen şahız sensin demekli
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır böyle bir soru sormadım
+1 yılEve bir tane koşu bandı bir tane bisiklet alın ilk başlarda ayda 13kg gibi bir kilo verecek sonrasında yavaş yavaş ayda 3-4 kiloya düşecek
01 Yorumla- +1 yıl
Eğer özel metabolizma problemleri yoksa diyetisyene gerek yok bence bu işin ilacı spordur
Açık açık konuşman gerek, aksi takdirde bir şey değişeceğini düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılAçık açık söylesene bize dedigin gibi eşin degil mi senin
10 YorumlaSağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. Onu diyetisyene götürmelisin. Senin boyun ve kilon kaç
07 Yorumla
Soran+1 yılBen 1.68 57 kiloyum
Soran+1 yılBiliyorum bir şekilde konuşucam Alınabilir artık bu haliyle onu sevmediğimi düşünebilir
Soran+1 yılBen 25 eşim 32
Soran+1 yılEtmeye çalışıcam
Uzmedeni mi kalmis artik soyle yoksa sagligindan olucak
00 Yorumla
+1 yılBence onu spor yapmaya ikna et al karşına konuş sağlığın için önemli de anlayacaktır seni
00 Yorumla
+1 yılOnu spora başlamasına tesvit etmelisin başka şekilde olmaz
00 YorumlaOnu al götür aile hekimine bir kan tahlili yaptırın doktor ona anlatır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDiyetle olacak bir şey değil bu. Diyet yapacak kapasitede olsa bu duruma gelmezdi zaten. Obezite cerrahisi üzerine araştırma yapmaya başlayın.
010 Yorumla
Soran+1 yılAmeliyat riskli bundan ölenler var
Cevap sahibi+1 yılİnternetten okuduklarınız yerine doktordan bilgi almanız daha sağlıklı sonuç vermez mi sizce de :) mide kelepçesi dışında tonla güvenli yöntem var kilo vermek için.
Soran+1 yılYakınlarımda bunların kötü örnekleri var maalesef bundan korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılKelepçe dışını yöntemler de var dedim.
Ayrıca eşinizin beyninde bir sorun olsaydı "beyin ameliyatında ölenler var" mı diyecektiniz? Kilo da o kadar ciddi bir sorun tedavi olmazsa zaten uzun bir hayat beklemesin.
Soran+1 yılDiyetle ilk başta denese daha iyi olur gibi
Cevap sahibi+1 yılDene tabi ama sonuç yine benim dediğime çıkar. Diyet herkesin yapabileceği bir şey değil, o kapasitede olsa bu hale gelmezdi.
Cevap sahibi+1 yılHa yemeyince zayıflayan ama diyeti beceremeyen biri olduğunu keşfederseniz mide botoksu yaptırabilir. Ameliyat değil, endoskopiyle botok uygulanıyor mideye. Midenin boşalma süresini yavaşlattığı için normalde 3 saatte acıkıyorsa o zaman 8 saate çıkıyor doğal olarak daha az yiyor. İştah da kesiliyor.
Soran+1 yılİlk önce diyet deneyelim olmazsa cerrahi müdahale düşünürüz
Cevap sahibi+1 yılCerrahi müdahaleden önce botoks için görüşün ama. O cerrahi değil.
Soran+1 yılGidelim bir doktora konuşuruz bunları sorarız en iyisi nasıl olur diye
- Sağlık konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılOnu spora teşvik et sende onunla beraber yap kendini zorlamadan
00 Yorumla
+1 yılKırmadan spor yapmasını ve yemesine dikkat etmesini söyle
00 Yorumla
+1 yılkilolu olmanın kötü yanlatın anlat bir şekilde direk degil ama
00 YorumlaKibar bir dille söylersen kırılacağını düşünmüyorum.
00 YorumlaKalp rahatsızlıkları ile ilgili konuşursan belki kendide korkar biraz dikkat eder
03 Yorumla
Soran+1 yılBiliyor az çok neyin ne olduğunu bebekler geliyor çocuklarımız için yapmalı
Soran+1 yılSağolun
+1 yılbende 120 kıloydum su an 74 kıloyum inanması lazım en basından cocuklarını ve senı dusunmesı lazım kendınden once
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet korkuyorum ve bizi bıraksın istemiyorum
- +1 yıl
hareketlerı nasıl kısıtlı onu anlat ona caktırmadan
Soran+1 yılÇabuk yoruluyor çok hızlı hareket edemiyor kahvaltıdan sonra bahçede oturucaz açıcam konuyu
- +1 yıl
benım hareketlerım kısıtlıydı cok sıkıntılı hıssedıyordum kafam da bıtırdım işi ilk
Soran+1 yılEn önemlisi psikoloji zaten
- +1 yıl
aynen öyle cok zorlar senide zorlar bunu bilmesi lazım
Soran+1 yılKonuşucam kahvaltıdan sonra
- +1 yıl
bence hiç konusma bunu soylersen alınır ama yapamayacagı seyler söyle onları yapmaya calıssın
Soran+1 yılEşime söyledim hiç terslemedi uzun zamandır düşünüyordum dedi doğumdan önce strese sokmak özel bir çaba içine girmeni istemedim dedi. Doğumdan sonra doktora gidicez önce diyetisyen
- +1 yıl
hadi hayırlı olsun kardeşim
Soran+1 yılSağolun
Cocuklarimi düsünyüorm ne yaHerseyden en en en önemlisi saglik icin vermeliBunda kirilck bisi yokSagligin icin dogum dan sonra sıki bir diyete baslyialm de
06 Yorumla
Soran+1 yılBirlikte başlamayı teklif edicem muhtemelen geri çevirmez beni
Soran+1 yılSağlıklı olsun başka bir şey istemiyorum
Soran+1 yılÖnce hastaneye gidip değerlerine baktırıcaz sonra diyetisyen
+1 yılsöyle zayıflasın olum 140 kiloyla hayat mı yaşanır mq
00 YorumlaSağlık konusunda 362 cevap paylaştı. Sana önerim ona destek olman ve onu kırmadan zayıflayamaya ikna etmen yönünde
06 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum. Eşimi çok seviyorum ve kırılsın hiç istemiyorum
Soran+1 yılAsla tabi ki geçmem
Soran+1 yılÖnemli olan dış görünüşü değildi benim için
+1 yılOnunla oturup konusup diyetisyene bir gitseniz oncelikle ona danisip onlar mutlaka yonlendirir sizi
11 Yorumla
Soran+1 yılÖnce konuşucam güzelce sonra doktora gideriz ilk başta
canım benim kesinlikle onu kırmak istemiyorsan bir pskilogdan yardım alabilirsin veya alıp karşına güzel ve tatlı bir dille konuşabilirsin
15 Yorumla
Soran+1 yılAslında psikoloğa danışsam iyi olur
Soran+1 yılKonuşucam yarın doğumdan sonra ona destek olmak için omunla beraber diyet yapacağım
Soran+1 yılSağolun
Dogum yaptiktan sonra birlikte spor yapip, diyete girebilirsiniz. Ona gercekleri soyle. En onemlisi bu, ona gercekleri soylemelisin ilk once...
11 Yorumla
Soran+1 yılKonuşucam yarın
Doğumdan sonra abla senin de doğum kiloların olacak birlikte zayıflayalım bana yardımcı olurmusun gibi sorabilirsin konuşabilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapmayı planlıyorum ona destek olmuş olurum
+1 yılBu durumu açıkça konuşmalısın yoksa geri dönüşü çok zor olabilir her geçen gün risk artıyor ertelememelisin bence..
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ertelememem lazım
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle eşine sadık olduğun için helal olsun inşallah senin gibi birisiyle karsilasirim bırakmayız
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşAllah
- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler