Anksiyetem var hafifte olsa panik atak ilki için psikiyatriste gitmişti iki hap yazıp yolluyordu 5 ay gittim bir ondan 6 ay sonra da zorlanarak hapları bıraktım ve bu günlerde aşırı streste panikteyim çok zor birşey günden güne güçsüzleşiyorum doğal yollarla nasıl geçer bu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
merhabalar benim sayfamda anksiyete ile ilgili sorunlarımi yazıyorum bende 6 aydır anksiyetem ağırlaştı psikolog gidiyorum ama Corona dan dolayı 1 2 aya yakın gidemedim bende dayanamayıp kendim çözüm bulmaya başladım puzzle aldim 1000 parçalık 1 haftadır yapıyorum bana baya iyi geldi neredeyse ilk iki gün nefes darlığımı bile unuttum o derece sana da tavsiye ederim ve terapi boyama aldım n11 dan aldım gülümse diye onu da tavsiye ederim spor yapabilirsin ama kesinlikle boş boş yatma en çok o zaman kendini sorguluyosun çünkü
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler tatlım
En İyi Cevaplar
Dopamini azaltarak. Bağımlı olduğunu düşündüğün şeyleri bırakıp dopamin miktarını azaltıcaksın. Zamanla dopamin reseptörleri oluşucak. Zor bir şey ama kesin çözüm. Kullandığın haplar muhtemelen antidepresan ve dopamini arttırıyor hiçbir işe yaramaz. Dopamin zevk alınan her şeyde salgılanır. Yemek tatlı ; seks p*rno masturbasyon hap vb şeylerde çok yüksek salgılanır. Dopamin bağımlılık yapar. Dopamin reseptörlere bağlandığında zevk verir. Dopamin ve reseptör miktarı ters orantılıdır. Diyelim günde 100 dopamin salgılatıp 100 reseptörle bunlar buluşuyor ve gayet güzel bir hayatın var. Zamanla bir şeylere bağımlı hale gelip dopamini yükseltirsen diyelim 500 yaparsan reseptör sayın zamanla 20'ye iner. Bu şu demek 100 dopaminle yetinemez hale gelirsin. Aradaki 400 ü kapatmak için bağımlılıklarına devam edersin. Yüksek dopaminin getirdiği düşük reseptör anksiyete yapar. Bunun sebebi normal hayatta az dopamin olduğundan dopamin yetersizliği bok gibi hissettirir. Çaresi dopamini azaltmak ve reseptör miktarını arttırmak. Söylediğim kadar kolay değildir çok zordur ama kesin çözüm. Bağımlılıkların neler bunları düşün ve bırak.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağol
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktora sormadan ilaç bırakılmaz. Ben 8 senedir kullandığım anksiyete ilaçlarını doktorla planlayarak bırakayım dedim, ilaçlarınyarım almaya başladım, dördüncü gün eskisi gibi fenalaştım, doktor biraz dayanmamı istedi ama yapamadım, ilaçları tekrar tam olarak içmeye başladım. Etkisini on gün içinde tekrar gösterdi de iyileştim. Ama gel de bana sor, ne yemek giyebildik, ne de uyuyabildim. Bütün gün yattım. Bu ilaçları bırakması kolay değil yani.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen 1 sene kullanıyordum 2 ayda çeyrek çeyrek azaltarak bıraktım ama cidden zordu böyle ayakta duramıyordum çok kötü
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogal olmaya calıs aklını hobilerle yor mesgul et sana iyi gelen seyleri yap (mesela cok uyumayı sewıyosan uyu) bir el işi yap resim yap ne bilim cicek bak kuş besle , insanları cok kafana takmamaya gayret et , insanın su hayatta en büyük kaygısı maddiyat manewiyat we saglık üzerinedir
Yasamak icin hickimseye bagımlı degilsen ne kaygısı? burdan sonrası zırt yani hayatınızda olması gereken insan ya da insanlar egr burada kararlıysanız we mesafe koymayı biliyorsanız kaygı maygı kalmaz nirwana yaptınız demektir
Hap kullanmak yerine bitki cayları icin kapkaranlık bir odada uyumaya calısın we kaliteli bir uyku icin kendinizi güzelbi yorun yeterli sıvı alın ve yeterli beslenmeye özen gösterin
İnanın bu dediklerimi kendi hayatıma yapsam nirwana kıralı olurdum ama bdn kendimi saldım fakat tawsiyelerimle insanları hayata döndürmeyi cok sewiyorum
Kendinizi oldugunuz gbi kabullenin12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılKendinizi cok sewin kendinizle konusun kendinizle cok iyi arkadas olun yasadıklarınız sizin icin birer tecrübedir hepsinden ayrı ayrı dersler cıkartın sunuda asla unutmayın kendinizin tek dostu arkadası doktoru yine sizsiniz 😊
+1 yılSosyal anksiyete vardı bende de. Hâlâ tam geçmedi. O ilaçlara bir anda başlamakta bir anda bırakmakta sıkıntı. Keşke hemen bırakmasaydınız, doktorunuzla beraber karar vermeniz en doğrusu olurdu. Sonuçta ilaçlar bir yere kadar ama olayın birde psikolojik boyutu var. Mutlaka siz bilmeseniz bile bilinç altınızda aşırı stres ve panik halinde olmanızın nedenleri vardır. Bu nedenleri bulur ve yüzleşirseniz ve bunun yanında panik olduğunuz zamanlarda nefes egzersizleri yaparsanız, size bir parça yardımcı olacaktır.
10 YorumlaBende de bir ara bu rahatsızlık vardı ilk gittim psikyatriye antidepresan yazdı 1 hafta kullandım sonra kendi kendime dedim neden hap kullanıyorum herşey kafada bitiyor ilaçların hepsini çöpe attım bir daha kullanmadım şu an gayetde normalim hicbirseyim yok 😅🤣😂
10 Yorumla
+1 yılYoutubda gule gule stres diye bir video var ofelya thomasin 21 gun dinle gece yatmadan ince ilk gun grcksn etkisini dua etcen bna
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ☺️
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılBiliyorum ciddiye almayacaksın ama Farkındalık diye bir kitap var çok iyi psikologlar tarafindan yazilmis onu tavsiye ederim bende de anksiyete vardı baya azaldı krizler
12 Yorumla
Soran+1 yılBaşka birşey yaptın mı
- +1 yıl
Okursan kitap sana yaptırıyor zaten
Sağlık konusunda 563 cevap paylaştı. Abdest, namaz, Ayetel Kürsü, Amener Resulü, felak, nas, sadaka, Saffat Suresi ve duşta sirke kullanmak. ya da işinin ehli iyi bir hoca bulmak.
263 Yorumla
Soran+1 yılDinsel birşey istemedim
Soran+1 yılKim ne büyüsü yaptırsın bana be
Soran+1 yılNapayım
- +1 yıl
@Pegasus67 Sorununun kaynağını bilmekten korkuyorsa korksun, Sorunu bilmek ve ona göre tedbir ve tedavi uygulamak daha mantıklı, sorununun kaynağını bilmeden doktorlara gitmek ilaçlar kullanmak hiçde hoş bir şey değil, aksine daha kötü olur.
- +1 yıl
@Pegasus67 Hem sen yorumunu bana değil soruyu soran kişiye yapsan daha iyi olur bence. Kendi yorumunu kendi satırına yap.
- +1 yıl
@Pegasus67 Ayrıca bu sorununu çözdürmezse kendisi annesinden nasıl aldıysa bu sorunu, kendisindende kendisinden doğacak tüm çocuklara ve gelecek kuşaklara ırsi olarak geçer bu sorunlar.
- +1 yıl
@Pegasus67 Bütün lanetler, büyü yapan. büyü yaptıran ve büyü yapılmasına aracı olanların üzerine olsun, Allah bin belasını versin büyü yapanların ve yaptıranların.
- +1 yıl
@Pegasus67 Ben hacı hoca değilim, fakat yazılmış olan bir kelime üzerinden en doğru bakımı yapabilirim, kişinin yazmış olduğu tek bir kelime üzerinden kişinin üzerinde bulunan tüm negatif enerjileri tesbit edebilirim.
- +1 yıl
@Pegasus67Soruyu soran kişinin annesine 23-24 yıl önce yaptırılmış bir takım büyüler var, annesine yaptırılmış bu büyüler göbek bağı yoluyla ve anne sütü ile bu kişiye geçmiş durumda, psikolojik sorunların temelindede büyüler ve musallatları vardır, insanları ilaçlara mahkum ederek, hayatlarını karartıyorlar.
- +1 yıl
@2prgrf İnsanın basireti kapalı olunca bazı şeyleri anlatmak çok güç oluyor,4 kuşak öncesi anne tarafı büyük annene yaptırılmış olan büyüler, özellikle yedirme içirme yoluyla yaptırılmış olan büyüler göbek bağı yoluyla ve anne sütü ile sana kadar gelmiş, yani doğuştan daha anne karnındayken musallatlara karışmışsın, bu musallatlarda senin üzerine bağlamalar, soğutma ve ayırmalar, soğutmalar ve ayırmalar yapmışlar, bu musallatlar sen daha doğmadan anne karnından bu zamana kadar senin üzerinde oldukları için seni sahiplenmişler.
- +1 yıl
@2prgrf Bu durumdan kurtulabilmen için işinin gerçek ehli varlıklarla çalışmayan büyü yapmayan, doğuştan soysalın tesbitinden ve çözümünden anlayan, musallat evliliğini tesbit edebilen birilerini bulmalısın ve üzerindeki tüm sıkıntıları çözdürmelisinki, sendende senden dünyaya gelecek çocuklara geçmesin bu lanet.
Soran+1 yıl@Rocky31 böyle saçma sapan namus anlayışlarınız olmasa daha mutlu olacaksınız ama nerde
Soran+1 yılErek bey siz bunları nerden biliyorsunuz?
Soran+1 yılTövbe yarrabim😅
Soran+1 yılErek bey benim sorunum ney
- +1 yıl
Bu doğuştan soysalının musallatlarınında senin üzerine yapmış oldukları,17 bağlama,17 soğutma ve ayırma,17 ayırma ve 17 soğutma büyüleri, ve doğuştan soysalının temelini oluşturan bedeninin içerisindeki büyü ve bu büyünün sihirleri, muskaları, vefkleri, bölgesel ve genel bağlamaları vb. musallatlarının yapmış oldukları işlemler.
- Sağlık konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılRuhun nefsine azap ediyor. Bu yaşadıklarını anlıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılYani?
+1 yılBol bol kitap oku. Korkularının ne oldugunu bil ve kendini anla. Korkularını bir kas gibi düşün üstüne gittikçe gelişir gelişir bir bakmışsın ki aynadaki insan hayal ettiğin karakter
10 Yorumladirenerek kolay değil ben 10 sene kullandım ilaçları
09 Yorumla
+1 yılHiçbirşeyi kafaya takmayacaksın
00 Yorumla
+1 yılSürekli bir işle mesgul olmalisın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılibadet et ALLAH’a sığın isimlerini tesbih et
13 Yorumla
Soran+1 yılDinsel birşey sormadım
Cevap sahibi+1 yılsordun demedim şifa olabilecek şeyi söyledim
Soran+1 yılSanmıyorum allahın benden hoşlandığını ondan gerek yok
Spor yap (:
10 YorumlaÜzüldüm
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
https://www.youtube.com/embed/0h_5pxWJKsgÖncelikle geçmiş olsun. Anksiyete yaratan durumların ne olduğunu öğrenmek sana yardımcı olabilir. Yaşamında neler sana kaygı yaratıyor? Temeldeki suçluluk duygusu veya yargılayıcı tavır veya kendini eleştirme halleri anksiyeteye sebep olabilir. Tabii bunu doktor daha iyi bilebilir veya belki de sen daha iyi biliyorsun.
Kendinle iletişim kurabilirsen anksiyete ve kaygı yaratanın ne olduğunu keşfederek çözebilirsin. İlaçlar maalesef geçici olarak durumu bastırıyor. Ama asıl sebebi öğrenmene yardımcı olamıyor. Benim çözümüm yoga yapmaya başlamak oldu.
Yoga yaptıkça anksiyetemin ilaçla çözülemeyen etkileri hafifledi ve zamanla kayboldu. Bu tabii benimle ilgili bir süreç. Sende nasıl olur bilemiyorum. Anksiyete için özel hazırladığım videoyu paylaşıyorum. Denemeni öneririm. Sevgilerimle,