Daha 19 yaşındayım ama 70 yaşındaki nineler bile benden daha dinçtir. Sürekli uykum gelir halsizlik hat safhada. Azıcık koşunca bile nefes nefese kalırım. Çok halsizim. Uyku düzenim çok bozuk. 5 yıldır az olsa da tütün sigarası içiyorum. Bunların etkisi var mıdır bilmem. Liseye başladığımdan beri böyleyim. Bana ne önerirsiniz?
Hareketli ve enerji dolu biri olmak için ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Güncellemeler
+1 yıl
Gncl
Gün içinde daha dinç ve enerjik olmak için ne yapmalıyım?
Nefes çalışmaları beden ve ruh sağlığımızın dışında uyku düzenimiz, hayat enerjimiz, karışık düşüncelerimiz gibi en önemli yaşamsal aktivitelerimize kadar uzanan geniş bir alanı kapsamaktadır. Nefesimiz enerji alıp verme aracımızdır. Bedenimizin yaşamı devam ettirmesinde görevli olan enerji için besine ve besinleri yakacak oksijene ihtiyacı vardır. Eğer bu ikisi yeterli ve tam ise ATPdediğimiz enerjiyi elde ederiz. Bedenin beslenmesi kısmında sorun yoksa, bu besini yakmak ve enerjiye dönüştürmekle ilgili olan oksijenlenmeyi yeterli şekilde yapmamız gerekiyor.
Bedenin yeterli oksijenlenmesi için diyafram dediğimiz karın nefesi ile uzun sürede yavaş alınan havaya ihtiyacımız var.
Tüm hücreler ve dokular oksijenlenirse, gün içinde ihtiyacımız olan enerjiyi elde edebiliriz. Bunun için egzersizlerle karın nefesi yapacağınız vakti kendinize ayırmalı, nefesi mutlaka burundan almalı ve sayılarla takip ederek çalışmalısınız. Nefesi sayılarla çalışmak hem kendi gelişiminizi takip etmenizi sağlar hem de zihninizi sakinleştirir.
Çok fazla uyumanı tavsiye etmem. Fazla uyku da yorgunluk ve moral bozukluğu yapabilir. Bol su tüket. Abur-cuburdan sakın. Çünkü böyle bir dönemde kendini iyi hissetmen önemli. Bunun dışında, müzik dinle. Yoga yap, kendinle vakit geçir. Öz şevkat göster. Umarım kendini bulursun ve iyi hissedersin.
Erken yat erken kalk. Geç kalkmak ağırlık kasvet veriyor insana. Bir de günümüzde mutlaka probiyotik ya da vitamin alman lazım. 5B öneririm probiyotik olarak, vitamin olarak da solgarV tercih senin. Spora yazılabilirsin, yüzebilirsin, tabi virüs bitince.
Merhaba, aynı durum bende de vardı. Şekeri kestim ve gluteni azalttım. Büyük fark! “Fibromiyalji” yaz Google’a ve eminimki belirtilerinden bir çoğu sendeki sorunları anlatıyordur. Maalesef günümüz hastalığı.
öncelikle ben zaten halsizim bıkkınım dememen lazım. sabah uyandığında güzelce bir hava al jendini motive et. mutsuz olsan bile ben harikayım çok güzel bir gün de ve beynini buna innadır sonrasında söylediklerin gerçek olacak inan. beslenme düeninin de ço etkisi var. bol bol meyve sebze tüketmeye çalış bitki çayları yapıp içebilirsin iyi gelir umarım
Hqtta benim eski sevgilimde oyleydi, kiz utangac hayattan bezmis gibi ama tipi güzel , koskoca okulda 3 arkadasi filan vardi bence bunlar sosyalleşmeyle alakali
Sosyalleşme değil ya fazlasıyla arkadaşım vardı ama hiç biriyle gezip tozacak çılgınlık yapacak enerjik yoktu. Hafta sonu buluşalım dedikleri zaman bahane uydururdum benimki farklı bir şey
Sosyal fobi de değil benim sorunumu benden daha iyi mi bileceksin 😄. Nadir de olsa dinç oldugum zaman gayet iyiydik herkesle konuşur iletişim kurarım bunda sorun yok. Enerjim yok halim yok diyorum sürekli uykum geliyor hep yoruluyorum arkadaşım
Sigaranın da etkileri vardır tabi kitap okumak veya spor yapmayı dene özgüvenin artar dinç olursun
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kitap okurum ama sporu hiç yapmadım bu yaşıma kadar.. bu yaz başlamayı düşünüyordum virüs çıktı. Ama 20 sn bile koşunca nefes nefese kalan ben sporu becerebilir mıyım ki. Yoksa zaman geçtikçe alışır mıyım?
Ben atlattığım için söylüyorum, enerjik bir arkadaş yasaktan sonrada gezip dolaşır siniz tamamen piskolojik adaçayı nane limon olabilir insanı rahatlatıyor
Merhabalar,
Nefes çalışmaları beden ve ruh sağlığımızın dışında uyku düzenimiz, hayat enerjimiz, karışık düşüncelerimiz gibi en önemli yaşamsal aktivitelerimize kadar uzanan geniş bir alanı kapsamaktadır. Nefesimiz enerji alıp verme aracımızdır. Bedenimizin yaşamı devam ettirmesinde görevli olan enerji için besine ve besinleri yakacak oksijene ihtiyacı vardır. Eğer bu ikisi yeterli ve tam ise ATP dediğimiz enerjiyi elde ederiz. Bedenin beslenmesi kısmında sorun yoksa, bu besini yakmak ve enerjiye dönüştürmekle ilgili olan oksijenlenmeyi yeterli şekilde yapmamız gerekiyor.
Bedenin yeterli oksijenlenmesi için diyafram dediğimiz karın nefesi ile uzun sürede yavaş alınan havaya ihtiyacımız var.
Tüm hücreler ve dokular oksijenlenirse, gün içinde ihtiyacımız olan enerjiyi elde edebiliriz.
Bunun için egzersizlerle karın nefesi yapacağınız vakti kendinize ayırmalı, nefesi mutlaka burundan almalı ve sayılarla takip ederek çalışmalısınız. Nefesi sayılarla çalışmak hem kendi gelişiminizi takip etmenizi sağlar hem de zihninizi sakinleştirir.
Sağlıkla Kalın.