Bağ evine göçtük son 2 senedir yatili olarak kalıyoruz diğer senelerde gündüz gidip gelirdik bağa. Evde kırkayak böceği tahmin ettiğim bir böcek gördüm. Çok hızlı hareket ediyordu allahtan durdu hareketsiz uzun süre. Öldürmeye bile korktum elektrik süpürgesiyle cektirdim. Ama şu an devamlı kaşınıyorum olmadik yerlerde böcek görüyorum sabahladim nasıl uyucam bilmiyorum. Internetten arastirdim temas halinde zarar verirmis sadece. Çıyanla karıştiriliyormus galiba ama ınternetteki resimlere bile zor baktım. Bu resimdeki kırkayak mi ciyan mi bu ne allah aşkına yardım edin :(
Aklımı kaybetmek üzereyim yardım edebilir misiniz?
Kırkayak değil bu çiyan, endişelenmeyin zararlı değiller, hatta çekinler canlılar, iyi ki öldürmemişsiniz yoksa bacaklarını toparlamak zorunda kalırmışsınız :D Ben de odamda bir tane bulmuştum ama yatağımın altına girip kayboldu bir daha da görmedim
"Ev çıyanı" da derler. Akdeniz ülkelerinin neredeyse tamamında görülür ve insanlar için zararsızdır. :-) Hatta hamam böceği ve karınca filan yerler. O yüzden faydalı bile denebilir.
Yapma ama eğer mecbur kalırsan çok küçük bir sert cisim darbesi ile anında öldüğünü görürsün. Kitin tabakası çok yumuşaktır. Korkacak bir şey yok yani.
Rica ederim. Ben de sevmem böcekleri. Sevilesi değiller zaten ama dediğim gibi zararsız bu. Düşün ki o da senden korkuyor ve sana karşı hiç bir silahı yok. Korkacak bir şey yok yani.
Biliyor musun aşırı haşere fobim var kasinmaya başladım bende 😵 kırkayak ama bildiğin kırkayak değil cinsi farklı bunun süpürgeyle çektirdin o geri çıkar niye öldürmedin canım benim
😊😊iyi peki ya bisey sorcam bu jeller var yere dokuyosun tum bocekler yiyor hepsi kokten oluyor bu jellere baban ne der önerir mi? 😕bizim dvdede yazın hamam bocegi oluyor cok nadir
Bunun biraz uzun hali yatağımdan çıkmıştı benim 😂 artik nası girdiyse bilmiyorum surekli altımda birsey haraket ediyodu sonra yataktan bir uçtum yorganı yere salladım kırk ayak benzeri birsey (çiyanmış) yere düştü o gün uyuyamadım hiç korkudan sffjkdklhd
Niye bu kadar abarttin ya bizim evde yatagimdan kızıl bir akrep buldum öldürüp hicbirsey yokmus gibi hayatima devam ettim :D olabilir böyle şeyler dogal yerlerde oranın sakinleri bunlar evini guzel ve düzenli temizle yeter
Ben yatak odasını ders çalışma yerine çevirmiştim cam açıktı ışık yanıyordu dışarda hamam böceği girdi bunu gördüm öldüremedim, 1 haftadır odanın kapısı kapalı ve günde 2 defa çamaşır suyu döküyorum kapısının önüne oradan çıkmasına imkan tanımıyorum, çok değil 2-3 güne susuzluktan ölür tahminimce
Yazıda açıkladığım gibi gelip gidiyorduk ilk defa bu kadar uzun süre yatıyoruz. 2 günde alışilmiyor. Yarim isteyen birine yardimin dokunmayaksa boş yapma
Ben hala kendime gelemiyorum anlamıyosunuz yatağımin yanındayd ne yapacağımi bilemedim kocaman bisey fotoğrafya ne kadat gözüküyor bilmiyorum ama 5 6 santim vardı. Zararsız olduğunu bilmiş olsam bile uyuyacağım odada kocaman bir böceğin bulunduğunu bilerek asla uyuyamam. Ki şu an olmadığı halde hala uyuyamıyorum felçli gibi kaldım yatakta.
Aklını kaybetme. Alt tarafı böcek. Seni yaratan onuda yarattı. Bu zihniyetten kurtulun. Evren sadece bize ait değil. Onlar bizim hizmetçilerimiz. Faydasını bilsen öper başına koyarsın.
6 santim büyüklüğünde ne olduğunu bilmediğin bir böceği uyuyacagin odada, yatağının yanında görünce faydasindan çok zararini düşünursun. O kadar saçma şeyler yazmışsin ki anlatamam. Bu zihniyetten kurul ne ya? Asıl sen bu zihniyetten kurtul. Zor durumda korkan birine şunlar yazılır mi nasıl bir kafadasin sen? Umarım böyle yastığında yorganinda falan böyle bişeyle karsilasirsin da oturu acaba bunun evrene faydası ne diye düşünüp sonra öper başına koyarsın.
Ne kadar düşüncesizsin. Ne olduğunu bilmediğim 6 santim büyüklüğünde bir hayvanın yatağımin başında görünce haliyle korktum ya kusura bakma korkmak ne büyük hataymis. Allahim akıl ver ya