Merhaba, öncelikle geçmiş olsun diliyorum 🙂. Aslında virüs geçiren kişiler hakkında ve yaşadıkları hakkında epey çok bilgiye sahip olduk ancak kişiye göre farklılık gösteren bazı durumlar olduğundan size de birkaç soru sormaz isterim. Öncelikle korona virüsünün vücudunuzda bir yerlerde olduğunu hissediyor muydunuz? Evden çıkmadığınızı anımsıyorum detayda yazdığınıza göre ve nasıl kaptınız virüsü, neyden kaptığınızı düşünüyorsunuz? Son olarak da bazı kişiler hastanede tedavi görürken bazı kişiler de evde tedavi görebiliyor. Sizin hastanede tedavi görmenize sebep olan şey virüsün sizde oluşturduğu etkinin ağırlığından mıydı yoksa direkt olarak mı yatış sağlandı? Bir de doktorlar ve hemşirelerin size karşı olan tutumunu merak ediyorum biraz ve hastanedeyken diğer hastaları görüyor muydunuz yoksa bireysel odalarda mıydınız? Şimdiden teşekkür ederim cevapladığınız için biraz fazla soru sormuş olabilirim. Yeniden geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum sağlıkla kalın 🙂
12 Yorumla- +1 yıl
Her zerresine kada ciğerlerde hissettim :) Solunum sıkıntısı olmayan kimseyi hastaneye almıyorlar. Ben marketten kendi ellerimle bulaştırdım sanırım net bir tesbit yok. Doktorlar ve hemşireler ellerinden geldiği kadar pozitif olmaya çalışıyolar ama onlarda bitik durumda. Diğer hastaları görüyosun ama aralarda kalın naylonlarla ayrılmış durumda. Rica ederim 🤗
En İyi Cevaplar
+1 yılGeçmiş olsun lulu. Seni merak etmiştik nerelerde diyorduk. Nasıl bulaştı maskesiz mi çıktın? Sadece sana mı bulaştı ailene de bulaştı mı? İlk belirtisi neydi? Hangi aşamadan sonra hastaneye gitme kararı aldın?
Bağışıklık kazandın mı. Virüs tekrar bulaşabiliyor mu sana? Anlatsana nasıldı lulu02 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar kolay bulaşıyor. Demekki pozitif biriyle denk gelsek bize de bulaşıcak. Zira maske bile taksak elimizle sütekli maskeyi düzeltiyoruz :(
Yoğun bakıma alındın mı? Serviste mi yattın. Anlatsana merak ediyoruz. Süreç nasıl işliyo.
+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun nasıl bir süreçten geçiyorsunuz ilk belirtisi sizde ne oldu yoğun bakım ya da entube gurubuna girdiniz mi yoksa hafif mi atlattınız bu hastalık süreci bildiğimiz başka hangi hastalığa benziyor çokta abartılıor mu ağrısı sızısı
11 Yorumla
- Sağlık konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılöncelikle çok geçmiş olsun. pozitif olduğunuzu öğrenmeden önce ne kadar dikkat ediyorsunuz, ne önlemler alıyordunuz? nereden kapmış olabileceğinize dair bir tahmininiz var mı? bir de bu süreci atlattıktan sonra artık nelere daha çok dikkat eder oldunuz?
14 Yorumla- +1 yıl
@İfurkanm evet ora gözümden kaçmış demek ki
- +1 yıl
bölgenizde varsa online market alışveriş uygulamalarını kullanmak en iyisi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
228Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok geçmiş olsun Allah sabır versin. Eminim daha iyi olacaksın. Sen acile gittiğinde doktorlar korona testi yapılmasına nasıl karar verdi? Nefes alamıyor muydun hiç? Yani doktor seni görür görmez ne dedi?
18 Yorumla- +1 yıl
Peki röntgende belli oluyor mu bunun olduğu?
- +1 yıl
He durumun iç açıcı olmadığını söylediler yani... Peki parmağına taktıkları oksijen seviyesini ölçen alette oksijen seviyenin normal olmadığını da söylediler mi?
Kusura bakma ya soruyorum öyle ama umarım sıkmamışımdır seni.. - +1 yıl
Hee anladım. Peki sende kronik bir hastalık var mıydı?
- +1 yıl
Allah sağlık sıhhat versin merak etme iyileşeceksin. Ve çok daha iyi olacaksın eskiye nazaran.
+1 yılGeçmiş olsun öncelikle.
Anladığım kadarıyla hastanede 2 haftadır mücadele verdin sormak istediklerim sırasıyla şunlar;
- Nasıl bir tedavi uygulandı?
- Tedavi süresince kullandığın ilaçlar ve yöntemler hakkında bilgin var mı?
- Hangi hastanede bu süreci atlattın?
- Hastanede 14 gün karantina ve ardından test yapıldı mı?
- Kaç test sonrası ve kaç defa sonuç negatif çıktı?
- Bu süreçte kaç defa test yapıldı?
- Seninle beraber ailene de test yapıldı mı?
- Karantina uygulandı mı?
- Ailende enfekte olan var mı?
- Ailene test yapıldı mı?
- Tedavi sonrası devam etmen için destekleyici ilaçlar verildi mi?
- Taburcu edilmeden önce size tedavi olduğunuz hastanede size bir dilekçe okutup imzalatıldı mı? Evet ise içeriği neydi?
Sormak ve cevabını öğrenmek istediğim sorular bunlardı tekrar geçmiş olsun dileklerimle...
11 Yorumla- +1 yıl
merhaba, aorduğum kadarıyla minik bir sars tedavisi uyguladıklarını çünkü bu hastalığın sars kökenli olduğu söylendi. Günde 4 kez ismini hatırlamadığım 3 çeşit nebul solutuldu. Çıkarılmadan önce 4 kez test uygulandı 1i pozitif 3ü negatif çıktı. 3 negatifi almadan çıkartmıyorlar. Ben entübe olmadım ama sürekli oksijen takılıydı, yatışımın 4. günü yoğun bakıma girdim 2 gün solunumum çok kötüydü. Orada bir toraks tüpü takma ihtimali duydum ama takılmadı. Aileye test yapıldı 2şer kez negatifti 2side. Donör olmak istediğime dair bir kağıt imzaladım fakat buda 10 gün sonra gideceğim kontrolden sonra aktif olacak. Antibiyotiğe devam, iyi beslenme ve dinlenme şart dendi :)
+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun.
Bir sağlıkçı olarak bu virüsün ne kadar sinsi bir şekilde bulaştığını ben bile anlayamadım.. çok kişi gördüm evden dışarı çıkmayıp bir kaç sefer ihtiyaç için çıkıpta virüs kapanları. Ben de kendimden şüphelenmeye başladım cuma günü hastanedeyim testimi yaptıracağım umarım daha fazla bulaşmadan tamamen biter.31 YorumlaSağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çok geçmişler olsun atlatmış olmana çok sevindim. Süreci çok merak ediyoruz tabii ki. 2 hafta uzun bir süre, bilinç kaybı oluyor mu ya da söylendiği gibi konu gribe benziyor mu yoksa çok çok daha mı ağır? Diğer hastalarla aynı ortamda mı tutuldun? Çok soru var elbette bu konuda, tekrar geçmiş olsun.
36 Yorumla- +1 yıl
Bilinç kaybı yok ama ama uyutuluyorsunuz nefes alamadığınız için panik yapıp vücut seleksiyona girmesin diyeymiş. Daha ağır olan entübe edilmiş ya da boğazları kesilmiş hastalar yoğunbakımda tutuluyor, daha hafifler serviste. Servisteki hastalar kalın plastikle ayrı tutuluyor. Bende ateş ve öksürük yoktu ama oksijen seviyem 80lere düşmüştü ve normalde bir insanda 90ın altına düşmemesi gerekiyormuş. O yüzden oksijen takviyesi yapıldı burundan. Nebullerle günde 3 kez ciğeri açmaya çalıştılar. Hergün seyyar röntgenle film çekildi. Doktorların ve hemşirelerin ilgisi olabildiğince iyi ama onlarında psikolojisi bitik durumda. Ölen insanlar genellikle yaşı yüksek insanlar. Kronik rahatsızlığı veya yandaş hastalığı olan insanlarda var. Mesela bir abi kalp hastasıydı, ciğerleri kalbini zorladığı için yanımızda kalp krizi geçirdi :( En önemlisi psikolojiniz çok farklı oluyo.
- +1 yıl
Kim neden yansıtmıyor bunu nerden duydun?
Ya bırakın Allah aşkına ya bide bu saklama işi çıktı bir suriyedeki savaşta birde şimdi tutturdunuz gerçeği söylemiyorlar çok fazla neyi kinden saklayabilirler aileler döylemicekmi yıkarlar ortalığı saçmalamışsınız Düpe düz.
Geçmiş olsun.
+1 yılGeçmiş olsun sevindim covid-19u yendiğine
Kaç gün sürdü iyileşmen ve bu süreçte hangi tedavileri uyguladilar marketten kaptığini söylemişsin o marketi karantinaya aldilar mi dezenfekte etmek. icin ve senin virüs kaptiğin günü tespit edip o gün o markette olan çalısanlar ve kaldığin mahalleye bir karantina test uygulamasi yapildı mi?12 Yorumla- +1 yıl
Anladım. dikkat edin kendinize tekrar çok geçmiş olsun 😊😊
- Sağlık konusunda 544 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun, belirtiler arasında boğaz ağrısı ve ateşin bir arada olması gerekiyor mu, sende ilk belirtiler nasıl başladı mesela ben ufak bir soğuk alsam boğazım hemen ağrır, boğazım ağrıdığı zaman kıllanıyorum kendimden, ama ateş yükselmediği için rahatım nedense,
11 Yorumla Sağlık konusunda 406 cevap paylaştı. Öncelikle çok geçmiş olsun. Çevremde birkaç kişi sizin gibi yendi ama bildiğim kadarıyla herkese etkisi farklı.
Nasıl bir süreçten geçtin? Bilmek isterim.
Ve hastane ortamında bulundun, sağlık çalışanları ne durumda? En çok yıpranan onlardır diye düşünüyorum.21 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
Yoğun bakımda kaldınız mı?
Sigara içiyor muydunuz?
Bunun ne gibi olumlu olumsuz etkisi oldu veya olabilirdi.
Maske ve eldiven varmıydi?
Yoksa hangisinin yokluğu bulaşmada etkisi oldu?12 Yorumla- +1 yıl
Bununla geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
+1 yılRahat kafa dinleniyormu
Covid olunca ödemeleri erteleye biliyormuyuz
Psikiyatri servisine mi yoksa covid ile mi yatsam daha iyi olur dinlenmek için..
Şaka şaka cok gemişş olsun şükür ki atlattın.. umarım bir daha kapmazsın14 Yorumla- +1 yıl
ben mezarlıklar da bir dünya uyumuş insanim.. zaten bir gün öleceğiz insan ölümden neden korksun ki. kimse bu dünyada kalıcı değil..
Bu Dünya ne sana ne başkasına kalmaz sultan süloya bile kalmadı...
https://www.youtube.com/watch?v=EOvycPZ6E4Q - +1 yıl
Yok tabi dursana 3 dk. nefessiz bak neler oluyor:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeçmiş olsun. Şu an iyi olmana sevindim. Merak ettiğim çok detay vardı, ama tüm görüşleri okudum, cevapları aldım. Yine de bu süreçle ilgili bir Bence yazarsan ilgiyle okurum ve eminim birçok kişinin de işine yarar 🌺
32 Yorumla- +1 yıl
inşallah 1 2 güne oda olacak ama dün daha hastaneden çıktım ve hala bir sersemlik var :) çok berbat bişeydi şakaya gelecek gibi değil :(
Cevap sahibi+1 yılÇok geçmiş olsun tekrar. Muhakkak bir süre daha devam edecektir o halsizlik. Kolay değil. Zor bir mücadele verdin ve kazandın. Sağlıklı günler dilerim ☺️
+1 yılMerhaba öncelikle geçmiş olsun umarım tekrarlamaz. Benimde kardeşimin testi bugün pozitif çıktı ona da iş arkadaşından bulaşmış muhtemelen. şu an evde tek başına kalıyor ama siz neler önerirsiniz neler yiyip içmeli bu süreçte nasil davranmasi gerekli sizin yaptıklarınızdan önerileriniz var mı?
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler ederim umarım biran önce biter bu kabus. 🙏🏼
Çok geçmiş olsun. Marketten nasıl kaptigini sorabilir miyim çünkü biz de arada alışverişe gidiyoruz dikkatli olmak istiyorum. Cevaplarsan sevinirim. Çok büyük geçmiş olsun tekrar
14 YorumlaVirüsü atlatanlar kısa süre sonra organ yetmezliğinden ölüyorlar, birçok araştırma kısırlık ve daha büyük kalıcı hasarlar bıraktığını söylüyor, ne diyorsun buna, nasıl hissediyorsun kendini?
13 Yorumla
+1 yılBen de atlattım virüsüü ne güzeliz biz sağlıklı nice günlerimize
42 Yorumla- +1 yıl
1 ay oldu bulaşalı değişik zamanlardı benim testim negatif çıkmıyordu bir türlü sonunda çıktı
Çok geçmiş olsun Rabbim daha beterinden korusun inşallah. Kötü yorum yapanları da takma. İlk belirtilerin neydi nasıl anladın ve ne yaptın sorum bu:) 🌸
12 YorumlaBu soeudaki 100kisinin soru, cevaplarini okumaktansa;sureci sebepleri, basindan sonu, tedavi surecine kadar ki gelismeleri "BENCE" ile paylasabilirsen daha faydali olabilir.
21 Yorumla
+1 yılHastanede swna karşı nasıl davrandılar, ne hissettin?
31 YorumlaCok gecmis olsun evde oturup marketten virus kapmis olman beni bir parca endiselendirdi... maske kullanmadigin halde mi kaptin virusu
12 YorumlaSağlık konusunda 574 cevap paylaştı. Bu virüsü taşıyanlara devletin desteği ne durumda acaba? Bu hastalığı geçirmiş birisi olarak bu açıdan nasıl bir izlenim edindiniz?
12 Yorumla
+1 yılcok gecmis olsun
klasik olacak ama ilk belirtileri nasildi sende? nezaman anlaya bildin?
ve evdekilere bulasti mi?11 Yorumla
+1 yılÇooookkkkkk geçmiş olsun öncelikle. Akciğerlerinizde herhangi bir hasar oldu mu? Ve söylendiği gibi öksürük çok oldu mu?
11 Yorumla113 yaşın da ki hatun da yeniyor bir gün hepimiz covid olacaz yani bu ülke de en azından :D anne babalarınızı koruyun yeter gibi.
11 YorumlaAllah şifa versin ablacım❤️🌹
İn şa Allah yorğunluğunuzda geçer🤲🏻
Çok mu zordu? Nefes almak fln?
Ne gibi tedavi uyguluyorlar?🥺🥺12 YorumlaGeçmiş olsun.. :)
Umarım eski sağlığına bir an önce kavuşursun. :)
Sormak istediğim soru var. Vürüse dikkat ettiğin halde mi kapıldın?11 Yorumlacok gecmis olsun seytanin bacagini kirmaniza sevindim umarim cevrenize ve bu illete yakalananlara umut isigi olursunuz... sorum yok saglikli bir hayat dilerim...
12 Yorumla- +1 yıl
sadece Turkiye de degil emin olun... covid 19 vektoru ve pandemi sureci devletler acisindan fiyasko bence.. koas ve anarsi ortami sosyal devlet yardimlarindan kesmek icin gercek vakalar aciklanmiyor.. ne yazik ki sizin de dediginiz gibi hem cok farkli semptonlar hemde cok farkli ölüm oranlari var ama bunu dile getirmek cok zor... medya denilen zehir ne yazik ki dunyada sermaye ve iktidarlarin elinde...
+1 yılÇok geçmiş olsun uzun süredir görmüyordum sizi Öner’i tavsiye bu konuda bir çok bilgiye ihtiyaç var anlatırsanız sevinirim belirti yaşadığınız o rahatsızlık nasıl bir tarif ederseniz
12 Yorumla- +1 yıl
Anladım inşallah daha iyi olur daha çok dikkat edersiniz
+1 yılHastanedeyken telefonum yanımda degildi dedin psikolojik açıdan hastalıkla nasıl baş edebildin sonuçta kimseyle konusamadin haber alamadin
12 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun Rabbim bütün hastalarin yardımcısı olsun 🙏 inşallah bir an önce tamamen kurtuluruz bu hastalıktan normal hayata doneriz🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmiş olsun. Bana covid-19 teşhisi koymuşlardı 14 gün karantinada kal dediler o kadar. Hastanede yer yokmuş. Kimseyle temas etmedim ama bilmiyorum geçti mi
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim
Vücudu en çok yoran beynindeki o “ölecek miyim” paniği mi?
Yoksa gerçektende fiziksel, kimyasal olarak vücudu yoran, hasar veren bir virüs mü bu?
Ben daha çok pskolojik olarak insanın olması gerekenden daha çok kendi düşünceleriyle kendini boğduğu düşüncesindeyim.10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılmüthissin :)
önce cok gecmis olsun sonra tebrikler tabiiki :)11 Yorumla
+1 yılMarketten aldığın ürünleri dezenfekte etmedin mi merak ettim?
11 Yorumla
+1 yılCovid19 diyince luluşkayı kuluçka olarak okudum bir an.
12 Yorumla- +1 yıl
Gecmis olsun bu arada😃
Ailenizde ki insanlara da bulaştımı nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?
11 Yorumla
+1 yılMerhaba cok geçmiş olsun, marketten nasıl kaptınız virüsü? Birde belirtileri nasıl ve ne zaman ortaya çıktı 😔?
11 Yorumla
+1 yılGecmis olsun 🥰
Marketden nasil kaptiniz?
Belirtiler ne zaman sonra cikti ve nasil?11 Yorumlaayy çok sevindim sizin adınıza Allah'ım bir daha yaşatmasın (diğerlerine de) 💖💖💖
11 Yorumla- Sağlık konusunda 355 cevap paylaştı.
+1 yılÇok geçmiş olsun.
Çabucak toparlanıp sağlığına kavuşursun inşallah.. 🙏🏼11 Yorumla Gecmis olsun telefonu neden alamiyoruz? Biri getirse falan kabul etmiyorlar mi?
15 Yorumla
+1 yılCanm sen hiç ortada yoktun geçmiş olsun naptn neler yaptın iyimisin yazacaktım vazgeçtim sana 😐
12 Yorumla- +1 yıl
Çok ama çok geçmiş olsun şükürler olsun allah sağlık nasip etsin daima sevdiklerinle olman dileğiyle 😊
İnan çok sevindim senin adına. Çok geçmiş olsun. Umarım kimse bu illetle karşılaşmak zorunda kalmaz.
11 Yorumla- Sağlık konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılçok geçmiş olsun. semptomlar ağırlaştı mı yoksa hafif miseyretti?
12 Yorumla- +1 yıl
peki marketten aldıklarını eve geldiğinde güzelce dezenfekte ediyor muydun. alır almaz açıp yiyor muydun
+1 yılGeçmiş olsun :) Umarım bundan sonra daha sağlıklı bir hayatın olur...
13 Yorumla- +1 yıl
Önemi yok sen yavaş yavaş cevapla, bir hafta sonra yazsan da olur.
Çok geçmiş olsun cok sevindim adınıza yoktun zaten buralarda
15 YorumlaSağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı. Geçmiş olsun markette nasıl kaptın ürünleri eve gelince açık alanda tutmadın mı elini eve gelince yıkamadım mı?
15 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin.
11 Yorumla
+1 yılSüpersin büyük geçmiş olsun. Nefes darlığı var mıydı? Neler yaşadın?
12 Yorumla- +1 yıl
Büyük geçmiş olsun
+1 yılBen de bu kız nerede diyorum. Büyük geçmiş olsun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
13 Yorumla- +1 yıl
Yokluğun çok belli
Sağlık konusunda 324 cevap paylaştı. Sen ciddi misin? 😳 Büyük geçmiş olsun bende diyorum nerelerde bu.
15 YorumlaBelirtileri neler mesela belirtinin ilk gününü hatırlıyor musun? Senin icin en kotu an ne zamandi?
11 YorumlaSağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çok geçmiş olsun bir daha böyle şeyler yaşama. Çok Geçmiş olsun. Sizin tavsiyeleriniz var ise paylaşın bizlerle. Nasıl yakalandınız? ne tip semptomlar görüldü?
10 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun piremses
Farkettim sitede gözükmediginı.
İş başı yaptığını
O yüzden de siteye girenedigini düşünmüştüm.
Geçmiş olsun tekrar
Nasıl oldun şimdi10 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun benim dayım da Koronavirüse yakalandı ve halen evde karantinada Size sorum şu Koronavirüs, belirtiler olarak normal gripten farklı mı? Allah tekrardan şifalar versin
10 YorumlaGeçmiş olsun. En başından, belirtiler, hastaneye gitmeye karar verme, yaşattığı his, hastane süreci müsait olunca komple bir kaleme alabilirsen sevinirim. Takipteyim
10 Yorumla
+1 yılBüyük Şehirler de Yaşayan İnsanlar Riskli İstanbul İzmir Ankara ve buna benzer Metropoller de yaşayanlar. kapma riski yüksek, Ben Köyde Yaşıyorum :) 11 martdan beri 1 Vaka bile çıkmadı
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun gençlerde sorum olmuyormuş yani kolay anlatılıyormuş bir de bişey duydum bir hoca dedi ki kan grubu pozitif olanlar çabuk atlatıyor negatif olanlar sıkıntı yaşıyor diye bunlar doğru mu?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇekilen tomografi veya MR'ında herhangi bir bulgu gördüler mi yani koronanın bıraktığı kalıcı bir hasar akciğerlerin üzerinde?
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTamamdır teşekkür ederim ama sen yine de şartlar biraz daha düzelince bir film çektirmeye git kurtulsan bile peşini bırakmamak lazım çok iğrenç ve tehlikeli bir virüs çünkü
Cevap sahibi+1 yılAnladım, çok geçmiş olsun tekrar :)
luluşka müdür hanım çok geçmiş olsun allah sağlık versın bir an önce eskı sağlına tekrar kavusursun.
12 YorumlaÇok geçmiş olsun, seni kutluyorum. Umarım tekrarını yaşamazsın ve lütfen diğer hastalar için kendini iyi hissettiğinde plazma vermeye çalış. Senin adına çok sevindim ve bu yaşadığın sevinci başkalarıyla da paylaşmak için plazma ver.
02 YorumlaSağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Gecnis olsun guzelligim korkuttun beni. Endiselendim baya
11 Yorumla
+1 yıl1. Sendeki belirtileri neydi , bazen hiçbir şey hissedilmemesine rağmen olabiliyormuş 2. Sana kimden bulaştı , ailece mi karantinaya girdiniz?3. Hastanelerde yeterince ilgileniyorlar mı?4. Burdan olmak istemeyen insanlara neler söylersin? Çok geçmiş olsun, bir daha tekrarlamaz umarımBu da geçmiş olsun çiçeği 🌸🌺🌷🌹🌼
30 Yorumla- Devamını Gör (279)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat