158 boyunda 71 kilo biriyim evet sağlıksız ama 12. sınıfım
Gerçi her zaman yaşıtlarımdan kısa ve tombul olan biriydim. Bu durum ta 6 yaşımdan beri var ve ailem kardeşim normal kilodalar ama nedense ben tombuldum erken ergen hastalığı var hastalığa sahiptim ve başım hep hormonlarımla belaydaydı hala öyle şuanda tiroid nödülüm var :d
Ailem ne kadar çok spora götürselerde pek bir faydası olmadı sıkıntım yemeği çok seviyorum ama aynada kendime bakmaya korkuyorum. Kısaca küçüklükten gelen özellikleri ailemin ve çevremin davranışları yüzünde takıntılıyım
Kilo vermeyi dene diyeceksiniz? neredeyse yılda 50 kere denerim ama beceremem sadece 1 kez odaklandım aşırı uğraştum 55 kiloya düştüm ve hayatımın en zayıf en mutlu anıydı. Malesef 2 ayda aldım
Başlıyorum bırakıyorum başlıyorum bırakıyorum gerçekten bunaldım takıntımı yensem ve bu kadar sabırsız davranmasam kilo sorunumu aşabilirim ne yapmalyım
Gerçi her zaman yaşıtlarımdan kısa ve tombul olan biriydim. Bu durum ta 6 yaşımdan beri var ve ailem kardeşim normal kilodalar ama nedense ben tombuldum erken ergen hastalığı var hastalığa sahiptim ve başım hep hormonlarımla belaydaydı hala öyle şuanda tiroid nödülüm var :d
Ailem ne kadar çok spora götürselerde pek bir faydası olmadı sıkıntım yemeği çok seviyorum ama aynada kendime bakmaya korkuyorum. Kısaca küçüklükten gelen özellikleri ailemin ve çevremin davranışları yüzünde takıntılıyım
Kilo vermeyi dene diyeceksiniz? neredeyse yılda 50 kere denerim ama beceremem sadece 1 kez odaklandım aşırı uğraştum 55 kiloya düştüm ve hayatımın en zayıf en mutlu anıydı. Malesef 2 ayda aldım
Başlıyorum bırakıyorum başlıyorum bırakıyorum gerçekten bunaldım takıntımı yensem ve bu kadar sabırsız davranmasam kilo sorunumu aşabilirim ne yapmalyım
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Doç. Dr. Nurhan Fıstıkcı ve Empatist Ekibinden Merhaba!
Unutmayın ki kilo kaybı veya kilo takıntısı sizi ne daha fazla mutlu edecek, ne can sıkıntınızı geçirecek, ne de kendinize olan güveninizi arttıracaktır. Zayıflama takıntısı aslında sizi daha mutsuz, stresli, yalıtılmış ve süper huzursuz yapabilir; ki anladığım kadarı ile siz de aileniz ve çevrenizdekilerin davranışlarından dolayı buna benzer hisler içindesiniz.
Önerim: Ailenize, çevrenizdekilere ve kendinize "Sağlığınızı değerlendirmek için güvenilir tıbbi yöntemleri kullandığınızı anlatın. Sizin vücudunuz ile barışık olduğunuz mesajını verin veya değil iseniz siz de vücudunuz ile barışın. Felsefeniz şu olmalı: "Kilo kaybı bir amaç değil, aksine daha iyi bir beslenme ve düzenli egzersiz gibi sağlıklı alışkanlıkların bir sonucudur." Zihin ve düşünce anlamında aşağıdaki 2 konu hakkında değişiklik fayda sağlayabilir:
1. Kendinizi olduğunuz gibi sevmeyi öğrenin ve bunu etrafınızdakilere hissettirin.
2. Kendinize ve ailenize alternatif bir anlam veya amaç duygusu aşılayın - Unutmayın ki kendi değerlerinizin belirleyicisi sizsiniz ve etrafınızdaki kişiler ve medya değil. Baskıyı bedenlerimizden uzaklaştırın. Aniden, bu kilo verme takıntınız ruh haliniz üzerindeki gücünü kaybedecektir. Tabi aynı anda bunu ailenize de anlatarak size destek olmalarını sağlamak gerekir.
Eğer hala ailenizin bu yiyecek ve kilo takıntısı devam ediyor ve bu da sizi negatif etkiliyor ise, ailenizin hayata dair anlam verme ve belirleme konusunda sıkıntıları olabilir ve bunu yenmek için aile terapisi alanında bir profesyonele danışmanız fayda sağlayabilir.
Sevgiler...