Zonaya hangi besinler iyi gelir?
( zonaya yakalanmış olanlar mesaj atabilirmi )
( zonaya yakalanmış olanlar mesaj atabilirmi )
1. Kuşburnu
Özellikle kuşburnu bitkisinin zona hastalığının tedavisinde etkili olduğu söylenmektedir. Kuşburnu tohumlarından ve bazı gıdaların ilavesi ile hazırlanan birtakım su ve çaylar, zona hastalığının iyileşme sürecini hızlandırmakta ve zona hastalığının sebep olduğu ağrıları bir nebze de olsa rahatlatmakta ve azaltmaktadır. Bu nedenle kuşburnu tüketimi zona hastası kişiler için büyük önem taşımaktadır.
Ancak ne olursa olsun kuşburnunun aşırı miktarda tüketiminden kaçınmak gerekmektedir. Kuşburnundan hazırlanan karışımın kimileri tarafından günde üç kez tüketilmesinin zona hastalığının tedavisi için iyi geldiği söylenmektedir. Ancak yine de siz bu tüketimi yapmadan önce bir uzmana danışarak en doğru tedavi ve yöntem hakkında bilgi almalısınız.
Unutmayınız ki yanlış gıda tüketimi birtakım başka sorunları da beraberinde getirebilmektedir. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekmektedir.
2. Zerdeçal
Zerdeçal zaten hali hazırda çok sağlıklı ve çok faydalı bir besindir. Zerdeçalın zona hastalığına da iyi geldiği söylenmektedir. Bu sebeple zona hastalığı bulunan kişiler tarafından düzenli olarak tüketilmesinde fayda vardır. Zerdeçalı zona hastaları, çeşitli karışımlar ve sular halinde tüketmektedirler.
3. Bal
Bal, doğal olduğu müddetçe insan sağlığı için çok faydalı bir besindir. Besin değerleri bakımından da oldukça zengin bir yiyecektir. Balın zona hastalığının tedavisinde de etkili olduğu söylenmektedir. Özellikle bal, bazı gıdalar ile karıştırılarak hastalığın tedavisinde tüketilmektedir.
Geçmiş olsun.
Zona hastalında, ortalama 3 hafta içinde hem ağrılar hem de zona virüsünün bitimiyle,
yani tedavisinden sonra leke kalmasını engelleyen bitkisel kremler ve spreylerden faydalanılabilir.
Alternatif ve Hemopati de destek ve tedavide kalıcı çözüm için, kesin sonuç alındığı,
bitki özleri sayesinde medikal ilaç kullanmadan 2 ayda leke izi kalmadan garantili bitkisel yöntemlerle tedavi edebiliyor.
Zona hastalığına iyi gelecek, lahana kürü ile hastalığın daha çabuk iyileşmesine faydalı olacaktır.
Lahana yaprakları ezilerek, lapa halinde konulur. Günde 4 defa içilir.
Vücut saf zeytinyağı ile ovulur.
Vücut sirkeyle karıştırılmış suyla yıkanır.
Ağrıyan yerler badem yağı ile ovulur.
4 bardak suya, 4 kaşık ezilmiş kuşburnu konulur. 30 dakika kaynatılıp, nöbet şekeriyle tatlandırılarak, günde üç defa içilir.
Armut suyu güçlü bir antiviral bileşik olan kafeik asit bakımından zengindir.
Zona hastaları bolca armut yiyip, armut suyu içmeleri önerilir.
Semizotu Çin de herpes ilacı olarak ün yapmıştır. Semizotunu, ıspanak gibi pişirip yenilebilir.
Çarkıfelek çiçeği, yumuşak bir sakinleştiricidir. Zona ağrıları için kullanmak çoğu zaman fayda getirir.
Oğul otu, herpes familyasından virüsler üzerinde ki, etkisi kanıtlanmıştır.
Zona için bol miktarlar da oğul otu, zufa otu, yabani mercanköşk, nane,
biberiye, adaçayı, yeşil nane, ve kekik gibi herhangi birini karıştırarak, yapılan çay fayda sağlamaktadır.
Oğul otu ile, 250 ml. kaynar suya 2 çay kaşığı kurutulmuş halde hazırlayarak,
çayı doğrudan döküntünün üzerine uygularsanız faydasını göreceksiniz.
EİG için teşekkür ederim.
Benim başıma da gekeyent kalmıyor bahtsız Bedevi gibiyim, zona da geçirdim , Corona da geçirdim.😄
Krem kullandım sadece başka birşey yapamadım askerde olduğum için imkânlar kısıtlıydı.
Sol bacağımda oluştu bacağımın iç kısmından yukarı doğru belime kadar çıktı en son ama belimde çok yoktu çok az vardı Allah'tan yoksa yatamazdım.
20 gün de geçti tahminim izleri duruyor. kabarcıklar oluştu böyle tamamen dolmuş patlayacak gibi duruyor patlatınca izi kalır diye yapmıyordum ama uyku esnasında kendiliğinden parlıyordu.
Bir kaç tane bilerek yaptığım da oldu çok güzel bir histi pıt ediyordu😂😂
Vede çok kaşınıyor du öyle böyle değil , koparmak istiyordum o bölgeyi ,😄

Bal ve zerdeçal karışımı Zona hastalığına iyi geliyor diye duymuştum. Kullanma durumu sizin vücut yapınıza göre değişebilir. Geçmiş olsun.
Cevap
1Cevap
Zona varsa eger doktor ne dediyse onu yapin ama zerdecal mutlaka kullanin
annem gecirdi.. en cok portakal ve leblebi yemisti hastaligi suresince.. onlar iyi gelmisti ona
bilmiyorum heralde dikkat cekici bir leke kalmadi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?