Temiz hava almak biraz kendime gelmek için dışarıya attım kendimi sabahın erken saatlerinde çok güzel kokuyor hava temiz havada insan kendine geliyor ama temiz havada uyumakta bam başka gerçekten, peki uykumu açıyor yoksa uykumu getiriyor?Temiz havada derin ve bol oksijenli bir nefesle uyumak insanın kandaki oksijen miktarını artırır, bedeni dengeler seni kendine getirir bütün yorgunluğu alıp uyandığında hiç olmadığın kadar dinç olmanızı sağlar en sevdiğim uyuma ortamıdır sessiz sakin temiz ortam ben ve rahat yatağım :)
Temiz hava insanın uykusunu mu getirir yoksa uykusunu mu açar?
Kesinlikle uykudan uyanınca daha bir enerjik hissederin kendimi sessiz sakin olması önceliktir herkesi yayla evinde ya da dağ evinde uyumasını tavsiye ederim
Temiz havayı aldığın ortamdan ortama değişir diyelim milli parkta küre dağların arasında kamp yamaya gittiniz kampı kurduktan sonra o temiz havada kahvaltı yaptıktan sonra güzel bir yürüyüşe ne dersin varya ne uykusu enerji dolu olup ormanda yürürsün saatlerce geldin kamp yerine hamağı da kurdun mu off bir uzan temiz hava o oksijen insan sadece açık ve ormanlık alanda alabilir sanki çok güzel bir tadı var belki ağaçların tadıdır :) hamakta sallanırken ya da uzandıysan eğer gözlerine durduk yere yorgunluk gelir kapatırsın o kuş sesleri ağaç dalların sesi gelir kulağına huzur içinde bir uyku bastırır sanki sonsuza dek uyumak gelir içinden her ikisi de harika bir his <3
Temiz havanın afrodizyak bir büyüsü vardır. Yapraklar sizi hipnos eder. Beyniniz habire normalden çok daha hızlı bir şekilde mutluluk hormonu salgılar. Ve bir yerden sonra beyin yorulur. Doğal olarak da uykunuz gelir.
Vegas kumarhanelerinde ortam havasız olmasın diye içeriye oksijen verirler ama aynı zaman da bu bir hiledir çünkü oksijen zihni açar ve oyuncular oynamaya devam eder yani mantıksal olarak uyku açar
Günaydın... Temiz hava insanın uykusunu getirir mi açar mı tartışılır ama #CİĞERİNİ kesinlikle ve kesinlikle açar... 😎
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yazin sicak aksamlarda guzel uyku yapar ben sicakta yatamam yazin o yuzden balkona atiyorum yatagimi yataga girmem yatmam yarim saati almiyor 😃 tam tersi gunduz ozellikle sabah saatlerinde temiz hava uykuyu acar