Nedenlerini azda olsa sayarsak
Genelde kişi nefsinin istekleri yalnşta olsa karşı koyamamakta ve zaaflarna yenik düşmekredir
Kendilerine sorduğunda onlara yön veren kişiliklerini sağlam tutmalarına yardımcı olacak yol göstericileri yoktur
Kısaca özetlersek 5dk önce sakin bir kişinin elini duvara vurması mutluyken bianda hıçkırığa boğulması gibi
Azda olsa çözüm kişinin kendindedir
1) kesinlikle ben merkezli olma
Bütün sorunları sen yaşamışçasına en büyük sıkıntı sendeymiş gibi yaşamaktan vazgeç daha kötü durumda olanları düşün
2) kendinle barışık ol kendind saygın olsun
Kendine değer vermez saygı duymazsan başkalarıda sana saygı duymaz derler bunun kendine özgüveni saygısı yok bizden uzak dursun diye çıkış yapabilirler misal girdiğin ortamda oturaklı davranırsan olaylara ılımlı yaklaşırsan hemen hemen herkesin taktirini toplarsın
3) çözüm üretmesini bil
Biri canınımı sıktı hemen öfkeye kapılmak yerine üstesinden nasıl gelebilirim diye düşün
4) istediğin birşeymi olmadı kötü düşünmek yerine hayra yor
Örn işten çıkartıldın ya da istediğin işe giremedin diyelim pes etme bu seni mücadeleci yapar ve bu sayede karakterin dahada gelişir insanları tanıma fırsatını bulursun
5) herkesin hata yapabileceğini ve bu hatalardan dolayı olumsuz yaklaşmak yerine affedici olmayı bil zira affetmemek kalbi etkileyebilir insanın düşüncelerini etkiler
6) isteklerini tatlı dille sakince konuşarak ve sana neler kazandıracağını düşünerek anlatmaya çalış
7) herzaman olumlu düşün
8) iç huzurun olsun
9) empati kurmasını bil
10) Maneviyatını yükselt
11) herne olursa olsun tebessüm etmeyi gülümsemeyi ihmal etme25 Yorumla
Soran+1 yılevet sgk var. eminim hepsi vardır:)
- +1 yıl
Var ama neyi nerde aradığına bağlı örn sen normal bir hastanenin psikiyatri bölümüne gidersen pek ilgilenmezler ama tam teşekküllü ruh ve sinir Hastalıkları hastanesine gidersen daha iyi bide İstanbul'da oturuyonmu bilmiyorum ama Büyükşehir Belediyesi ücretsiz psikolojik danışmanlık eğitimi veriyor bilgi için 153 arayabilir ya da web sitesi ziyaret edebilirsin :)
Soran+1 yılİstanbul'da değilim. küçük bir büyük şehirdeyim:)
En İyi Cevaplar
+1 yılBilincsiz yasamaktan kaynaklaniyor bu, istedikten sonra biraz gayret ettikten sonra düzeltebilirsin bu senin elinde:
1) Kendini tani - Ben kimim? Iyi ve kötü özelliklerim ne? Hoslandiklarim hoslanmadiklarim neler? gibi seyler sor kendine
2) Senin yasama anlamin ne? Hedeflerin ne? Kendine hedef belirle ve bunlarin üzerine calis.
3) Her gün sabah kalktiktan sonra bugün neler yapmaliyim diye bir aklindan gecir, yani biraz düzene sokmaya calis zamanini kullanmaya calis abartmadan tabii.
Yani dengesizligini düzeltmek icin ne istedigini hedeflerini kendini iyi bilmen lazim.
Yalnlizliga karsi da sunu söyleyebilirim: baskalarina bagli olmasin mutlulugun huzurun, sen tek basina kendi icinde mutlu olmayi becermelisin, senin en iyi arkadasin sensin, kendine deger ver ve bu duygulardan uzaklastigini göreceksin. Kim yanliz hissetmemistir ki hic hayatinda, kendini anormal olarak görüp fazla anlam verme bunlara, gecici hersey, hayat inisli cikisli bazen cok neseli bazen yalnliz üzgün hissedebiliyor insan, bununla dogru yasayabilmek önemli olan :)35 Yorumla
Soran+1 yılbana kendimi şu an en iyi hissettiren duygu şu: sen konuşulmaya değer biri değilsin bunu kabul et. herkesin sana böyle davranması çok doğal. sakın onların davranışlarını düşünme :(
- +1 yıl
böyle olumsuz düsüncelere kapilmaman lazim, senin kendinle ilgili olan düsüncelerin disina da yansiyor, sen kendini sevmezsen degerli hissetmezsen bunu baskalarindan nasil beklersin? Saglikli bir özgüven lazim sana, inan bana, bende bir ara kendimi degersiz hissediyordum ama degistim hersey kafanda bitiyor hersey senin elinde inan buna ve pes etmeden gelistir kendini, güven kendine, sev kendini, özelsin sen bu hayatta senden baska bir tane yok ki herkes farkli ve herkes esit kimse senden üstün degil! Ve kim nederse desin dinleme, önem verme o kadar, insan baskalarinin düsüncelerine takarsa devam edemezki katlanilmaz ki o zaman hep mutsuz olmak icin bir bahanen olur, bak benim nickim bu yüzden "TurnOffTheWorld" yani kapat dünyayi cevrendekileri dinleme anlaminda kullandim bu cok önemli tavsiye ederim sanada canim. Insanlarin ne psikolojik sorunlari var, bu cok masum kaliyor baska seylerin yaninda, bu haline sükret önce yasadigin icin sükret ve olumlu düsünmeye calis lütfen :)
Soran+1 yılinşallah. bunları yazmak bile iyi geliyor.
- +1 yıl
Yazmak iyi geliyor dedin ya, günlük tutsana, veya icindekileri kagida dök sonra yak, en azindan yazmak iyi geliyor gercekten bende yapiyorum arada bunu cok bunaldigim zamanlarda...
Soran+1 yılbunu yapıyorum.
+1 yılPsikiyatra gitmeni tavsiye ederim öncelikle...
emin ol hepimizin böyle dönemeçleri vardır hayatımızda sıkıntılı ruhsal bozukluğa uğradığımız zamnlar önemli olan bu dönemeçlerden en az hasarla ayrılman aslında kimse yapayanlız veya değersiz değildir önce kendini sevmeyele başlamalısın hayata aşırıya kaçmamak kaydıyla kendini seveceksin değer vereceksin ki hayata ve insanlarrada değer veresin..
sıkıntılarını kendi içinde çözmeye çalışma dert ortağı edin reel veya sanal bir şekilde hayatın düzene giriyor belirli bir süreden sonra...212 Yorumla
Soran+1 yıldevlet hastanesini tavsiye edermisiniz?
- +1 yıl
özel bir psikiyatra gitmeni tavsiye ederim nerede yaşıyorsun il bazında?
Soran+1 yıltürkiye diyelim
- +1 yıl
:))) komplekse girmene gerek yok il söylemende bir sakınca yok adresini sormuyorum
devlet hastahnesini bilememde eğer biraz maddi imkanın varsa özele git hasthane bazınde demiyorum tabii..
birde insanlara karşı art niyetli olma herkes sapık veya art niyetli değildir mutlka dost edin kendine
Soran+1 yılestağfirullah böyle düşünmeni istemem. özele gidecek imkanım var. çalışan biriyim. ama eşime budurumdan hiç bahsetmedim bahsetmemde. sakın ona anlat deme. özele gidersem harcamalarım artar ben psikatriye gittiğimi bilmesini istemem özetle:)
- +1 yıl
öyle düşünmeme sebep oldunuz hanımefendi...
anlaşılan evlisiniz neden eşinizle konuşmuyorsunuz bu durumu onu haberdar tmiyorsunuz bir insanın en büyük destekçisi eşidir...maddi açıdansıkıntı çekebilirsiniz belki ama sağlığınızdan olmanız dahamı iyi?
Soran+1 yılona söylemeyi çok denedim ama yapamadım. ruh halim gerçektn de iyi değil. devlet hastanesi işe yarar mı karar veremedim. çünkü ilaç istemiyorum.
- +1 yıl
ilaç kullanarak çözüm olma sakın haa ilaç kullanma derim ben neden eşinle kouşamıyorsun ne sıkıntı olacak hayat arkadaşın aynı yatağı paylaştığın insanla arana mesafe koymamalısın..devletede gitme İstanbul'da yaşıyorsan fazlasıyla psikiyatr avr zaten
- +1 yıl
sıkıntılarını bir çare umarım bulmuşsundur ve asla kendinden vazgeçmemelisin sen çevrendeki insanlardan vazgeçmelisin ayakların yere sağlam basmalı...
Soran+1 yılgerçekten onlardan vazgeçmelimiyim. yüz çevirip onlarla dialoga girmemek bu davranışın sanki en çok beni üzer ve ben, onlar benle nasıl olurlarsa olsunlar kendime bu davranışı yakıştırmam. işte böyle zaman içinde çözüm bulurum inşallh. ilginiz için teşekkür ederim
- +1 yıl
zaman çözüm bulamazsın bu şekilde kendinden feragat ediyorsun ve sadece kendine zarar evriyorsun önce kendin değer vermeye başla sana "zarar" veren herkesi hayatındn çıkarmalısın bu zararı küçük orta ve büyük olarak guruplandırabilirsin estağ. buradaki amaç birbirimize yardımcı olabilmek...
- +1 yıl
eşinizle konuşmayı falan denedinizmi? isterseniz bir süre uradann konuşuruz...
Psikoloğa gitmek çözüm olabilir ama, vereceği bir ton ilaç ile seniin vucudunu uyuşturacak ve söylediklerini dinleyecek hımm seni çok iyi anlıyorum falan diyecek. Bunu yapmak yerine sıkı fıkı bir dostun ile dertleşmen seni daha iyi hissettirecektir. +
Dine ne kadar bağlısın oda önemli bu ruh hali konularında?213 Yorumla
Soran+1 yıldinime bağlıyım Allah şaşırtmasın. bana karşı bazılarının öyle davranışları varki git intihar et diyor. buna rağmen hayır intihar etmeyeceğim diye bağırasım geliyor
- +1 yıl
Anladım. Aynı durumdayız ben bir süre önce dengesiz bir ruh ali içindeydim ama ne zaman ki islama yönelidim ruh halim o zaman düzene girdi.
Şimdi mesela Risali nur kulliyatı dinliyorum arada, tefekkur ediyorum mesela benim sohbetlerini dinlediğim bir site var sozlerkosku yaz googleye oradan bakabilirsin Risali Nur ile ve kuranı kerim ile konuları tartışıyorlar güzel bir sohbet havası var her pazartesi saat 7de canlı yayın olarak yayın yapıyorlar insana iyi gelir istersen bakabilirsin.
Soran+1 yılbenim derdime orda çözüm yok ben dine dalıp gerçek hayatımdaki sorunları unutmaya çalışmıyorum. bir çözüm arıyorum
Soran+1 yılbenim durum daha feci bu derdime somut çözüm olmaz
Soran+1 yılçok feci bir durum aslında daha önce derdimi yazıp çözüm istemiştim. sitede. gizli olarak tabi. onlarda umutsuz vaka olduğumu söyleyidiler. zaten bir derdim yok bir çok birbiriyle içiçe geçmiş birbirini tetikleyen dertlerim var. en iyi derdim sosyal fobik oluşum ve bunun sonucu biraz dışlanmam ve bunların en sonucu toplum içinde rezil olmam ve...
Soran+1 yıl:) teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılKendini değersiz hissettiren başkaları değil kendinsin canım. Eğer konuşacak doğru düzgün insan yoksa çevrende psikolog iyi bir seçenek. Kimse mükemmel değil ve en az senin değerli olduğun kadar değerli herkes. Ancak sana seni değersiz hissettiren insanlar senin için değersiz insanlardır. Onlarla sürekli yüz göz olmak senin kendine vereceğin değer olacaktır bu saatten sonra. Kendini iyi hissettiğin şeyleri yaparak başlayabilirsin. Ne yapmak istiyorsun onu bir söyle kendine. Kendini onların seviyesine düşürecek yanlış şeylerle uğraşma. Her şeyin bir yolu var Sen istedikten sonra arkası gelir.
21 Yorumla
Soran+1 yılçevremde aslında değrli insanlarda var. diğeride. beni en çok üzen değer verdiğim birinin bana haksızca sırtını dönmesi.
bende o hal içindeyim. Kendinde çözebilirsin elbet. Dua et, namaz kıl, bol bol aynaya bak güzel geçir zamanlarını. Bırak depresyonu falan falanı. Hiç gereği yok bunların. Kendini düşünmen gerek artık. Umut senin içinde olsun. Bir hayalin varsa ona ulaşmaya çalış. İyi olduğun alanları dahada ileri götür :)
30 Yorumla
+1 yılPsikolog sart. Bitkisel tedavi icin sari kantaronu dene.. internetten arastir mucizelerini goreceksin. Bol bolda arkadaslarinla zaman gecir.
23 Yorumla
Soran+1 yılyok konuşacağım kimse yok
- +1 yıl
1 tane arkadasin bile mi?
Soran+1 yılyok. derdimi anlatacağım. herkesle paylaşılmıyor
+1 yılbiraz aktivite yap değişik hobiler edin canım psikolog son çare olmalı bence :)
24 Yorumla
Soran+1 yılaslında son çarem gibi. devlet hastanesine gidecem nasıl yaklaşımları
- +1 yıl
bence ilacı en son çare olarak düşünmelisin devlet hastaneleri hemen ilaç yazıp yollarr ilgilenmezler bile
Soran+1 yılbu kötü bende ilaç içme taraftarı değilim sadece derdimi anlatıp çözüm yolu bulmalıyım. aslında bir çözüm var bulunduğun yeri değiştirmek. onuda maalesef yapamıyorum.
- +1 yıl
valaa en çare psikolog psiyatr değil canım ama devlet hastahanesinde malesef yok. ama arkadaşlarınla falan vakit geçirmeyi dene sosyol olmaya çalış biraz
böyle durumlar üstünde fazlaca düşünmenden oluyor bunlar hep bir akışına bırak hayatı yine değistiremiyorsan alışmayı öğren
30 Yorumlakimseyı takma bunların nedenı ınsabları fazla umursuyor olman kımse senın yerınde degıl ve kımse sende degıl sen ıstedıgın gıbı yasa hayatı bırak kım ne derse desın
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSpor yap.
Evde oturma, insanlara karış.
Klasik romanları oku, kaliteli filmler izle.
İçine kapanma, sır küpü olma.
Hobi edin.
Düzenli bir de cinsel hayatın olursa senden güzeli olmaz.
Baktın olmadı o zaman git psikoloğa.20 Yorumla
+1 yılhımmmm anladım galıba kafayı yıyorsun:) şaka şaka:) bende öyleyim ruh halım çok dengesiz galıba bende kafayı yiyorum
30 Yorumlaseni tanımadan sana tavsiye veremem psikolojik yardım sunabilirim sana
111 Yorumla
Soran+1 yılnasıl?
Soran+1 yılhe beni tanıman gerek.
Soran+1 yılevet şimdi şöyle ben çekingen sosyal fobisi olan, kendine güveni az başkalarının ne düşündüğünü çok önemseyen biriyim. bu yüzden kendimi değersiz hissediyorum. ve bunu arkadaş ortamında yansıtıyorum. ve dışlanıyorum bir miktar. bunlar yetmezmiş gibi çok talihsiz bir olay geldi başıma. etrafımda bana karşı biraz saygısı olan diğerlerini çok önemsemeyen bu insanlarda benim başıma gelen bu talihsiz olay yüzünden uzaklaştılar benden utandılar. ve ben içinden çıkamıyorum bu olayın içinden. bir defa başa geldi ya bu talihsiz olay onun etkisinden şartlanmasından kurtulamıyorum. dikkatimi toplayamıyorum. bu yüzden kimse unutmadığı gibi bir dah bir daha bu olayı yaşıyorum.
Soran+1 yılSıkıldım hep başkalarının yerine kendimi koyarak onları anlamaya çalışmaktan, onlara iyi davranıp beni üzseler bile görmemezlikten gelmekten
- +1 yıl
selam hesabımı kapatmıştım yenisini açtım. ama mesaj atamıyorum.
- +1 yıl
hala çok kötü herşey.yardıma iyi bişeyler duymaya ihtiyacım var.dengesiz ruh halimden dolyı kapattım hesabı ama yapamadım yine açtım.
Oluruna bırak dengesizliğini takma hiç bir şeyi düşünme okb olma ihtimalinde var sanırım
10 Yorumla
+1 yılAbdest al ve namaz kıl ;)
26 Yorumla
Soran+1 yıl:) yani
- +1 yıl
Hadi şimdiden ALLAH kabul etsin :D
Soran+1 yılaminn sizde dua edin. benimkinden daha yakındır Allah a belki de
- +1 yıl
ALLAH her kuluna yakındır ;) Ben kimim sanki sende kulsun bende kulum.
- +1 yıl
Eyvallah reis kralsın ;)
işin gücün yok mu ev kızı mıısn ansıl bir statüdesin ki
10 Yorumla
+1 yılpskiloga git ve kitap oku
30 YorumlaKimseye muhtaç olmadan yaşamayı öğrenmelisin.
00 YorumlaHimm yengecmisin balik mi
11 Yorumla
Soran+1 yılterazi :)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne