İsıniyorum da anlamadım böyle batmalar oluyor halıda yapıyorum felce sebep olur mu bilen yardım eder mi?🤲🤲
#saglamkafasaglamvucutta bulunur
#saglamkafasaglamvucutta bulunur
Cevap
2Cevap
Birşey olmaz daha fazla ısınma hareketi ile bu sorunu çözersin bence
Böyle batmalar oluyor anlamadim ignelenme oluyor bu felce sebep olur mu
Biraz daha ısınma hareketi yap spor yapıyorsun sonuç olarak ufak tefek batmalar olabilir bu birşeye sebep değildir
Herkeste mi oluyr bu peki spor yapanlarda
Vucuttan vucuda değişir bu durum ben ısınmadan başlarım bir sorun olmuyor
Kemikleri çalıştırıyorsun. İllaki olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Skolyoz felce neden olmaz. Skolyozda batmalar kas kemik arasında olabilir.
Tipleri ve derecelerine göre sınıflandırılan ileri düzeyde korse ve cerrahi tedavilere ihtiyaç duyulan bu tanıda yine postüral bozukluk derecesi 20 derecenin altında olan egzersizden uzak kalmış her insanda olma ihtimali mevcuttur.
Düzeltebilmek için bazı egzersiz önerilerimiz olacaktır. Egzersizleri yine mat veya sert zeminde yapmayı ihmal etmeyiniz.
Pelvik tilt
Karın ve kaba et kaslarını kasarak bel çukurunu 5 sn düzleştirmeye çalışın. 2 set 8 tekrar yapmanız önerimiz.
Kedi-deve egzersizleri
Nefes alırken belinizi kamburlaştırın ve boynu gevşetin. Nefes verirken göğsünüzü yere yaklaştırın. 2 set 8 tekrar yapınız.
Çift bacak karın presi
Önce bacaklar 90 derece bükülü şekilde kendinize doğru çekin. Bir yandan da kollarınızla bacaklarınızı itin. 2 set 8 tekrar yapın.
Çaydanlık
Ayna karşısında omurga eğriliği yönüne göre sola ya da sağa eğimle ağırlık vermeye çalışın. 20 sn durun 8 tekrar.
Yana kayma
Duvardan destek alarak kalçayı sola eğin. 8 saniye gerin. 2 set 8 tekrar hem sol hemde sağ için uygulayın.
Kolay gelsin.
Hareketli günler dilerim. :)