Anneme depresyon ve uyku hapı vermişlerdi kullanması için. Baya yan etkisini gördü. Bırakmasın da bir sakınca var mi diye sordum bırakabilir dedi. kendisini halsiz hissediyor. namazını bile kılamıyor. İlacın yan etkileri kaç günde geçer?
Lustral (sertralin), genellikle depresyon tedavisi için kullanılan bir antidepresan türüdür. Ancak panik atak, sosyal anksiyete bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk ve travma sonrası stres bozukluğu olan kişiler için de reçete edilebilir. Beyinde serotonin düzeyini arttırarak ruh halini iyileştirmeye, panik atakları azaltmaya yardımcı olur. Tam etkilerinin hissedilmesi genellikle dört ila altı hafta sürer. Sadece reçeteyle satılan Lustral; yorgunluk hissi, baş ağrısı, uykusuzluk ve ağız kuruluğu gibi hafif yan etkilere neden olabilir
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama yan etkisi öyle böyle değil.. ilaçları kullandığı zaman kendisini iyi hissetmiyor. Zaten bir sorunu yok, gizli şekeri olduğu için stres ve üzüntüsü azalsın diye verdiler
Serotonin gerialim inhibitoru ilaçların kesinlikle bir anda bırakılmaması gerekir. Doz azaltimi yapılarak (1 hafta süreyle yarim) bırakılmalı ve mutlaka doktora bilgi verilmelidir. Aniden kesilen serotonin ilaçları (lustral, prozac, Selectra) yoksunluk sendromuna yol açar
2
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama sordum, bugünden itibaren bırakabilir dedi. 10 gün kullandı sadece. İlaçları içmeden önce çok çok iyiydi
Uzun süreli kullanmadıysa problem yaratmayabilir, 10 gün kullanım yapıldıysa bırakabilir.
Bu tür ilaçların etkisi en az 4-6 haftada ortaya çıkar ve bu siteden sonra bırakılmak istenirse mutlaka dozaj azaltimiyla biraktirilir; yoksa çekilme semptomları görülür
iyi ki aklima geldi de aradim doktoru. Yoksa devam kullanmayi düsünüyordu. 🤦🏻♀️ Aslinda annemin hic bir sorunu yok, sinirlenmemesi icin yazmislar bu haplari
Anı gelişen baş dönmesi nöbetleri, huzursuzluk, boğulma hissi, uykusuzluk, iştahsizlik ve beyinde elektrik kıvılcımı şeklinde bir anda ortaya cikan ve kaybolan kısa süreli his kaybı
Merhaba oncelikle gecmis olsun. bu konuda cok dikkatli olmasi lazim. oyle pat diye birakilcak ilaclar degil bunlar. ne kadar zamandir kullaniyor ve kac mg kullaniyor. bu ilaclar zamanla azaltilarak birakilir ve bunun yaninda uyku duzeni cok onemlidir.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Merhabalar, korktum şimdi. Nasıl birden bırakılmamalıdır anlamadım? Hemşireye sordum bırakabilir dedi. 10 gün kullandı sadece
Bunlar insani intahara kadar surukler asla kullanmasin anneni su akan bir yere gotur su sesi dinlesin ya da guzel sesli bir kuran okuyucu inan bunlardan bin kat daha fayda saglar
hic bisey yasamadi ki.. annem seker hastasiydi, ameliyat oldu midesinden. Muayene gittik gecen hafta, gizli sekeri cok yüksekmis. Stres ve üzüntüden olmus hepsi. bu yüzden o ilaclari yazdilar onlar da yan etki yapti
En İyi Cevaplar