Diyet yaparken 3 beyazı menülerden tamamen çıkartmak gerekir mi? Günaydın herkese 🌺 Hep söylenir ya '3 beyazdan uzak durun!' diye. Kilo vermek için un, tuz ve şekeri tamamen kesmek mi gerekir, yoksa sağlıklı ölçülerde ve formda olduğu sürece az tüketmek sorun olmaz mı? Bu konuda fikriniz ve bilginiz nedir?
Diyet yaparken 3 beyazı menülerden tamamen çıkartmak gerekir mi?
Tuz günlük 4 -5 gr alınmalı. Tuz olmazsa besin transferi ve kan basıncı düzjün çalışmaz. sadece 3 beyaz değil sağlıksız yağlar ve tatlandırıcılar da kesilmeli. Peki nasıl yapılmalı. Eğer kiloluysanjz ve hızlı sonuç almak istiyorsanız. İstediğiniz kiloya gelene kadar 1-2 haftalık periyotlarla. beyaz un, şeker ( günlük 20-30 gr doğal şeker girebilir herşeyde şeker vardır) ve kötü yağı almamalıyız. Diyette yapılan en büyük yanlış her gün ya da 2 3 günde bir kaçaktır. Kan şekerinizi düşük tutamazsanız kilo vermeniz zorlaşır ve su da atamazsınız. 2 hafta boyunca kaçaksız yapılan diyette hemen kilo düşüğü ve su atımı başlar. Ödül öğünü hariç kaçak yapmayın. Taki iseal kiloya gelene kadar ondan sonra gevşetin diyeti 2 3 günde bir yağın kaçağınızı ama kilonuzu da takip edin..
Tamamen kesmek kesinlikle ters teper. Hele ki bir türlü diyet yapamayan, diyete kalkıştığında baş ağrılarından ve baygınlık hal durumlarında olanlar başta olmak üzere oranlarını azaltıp tüketmelerinde fayda olacaktır.
Özellikle geç saatlerde şeker baş düşman olduğu için onun diğerlerine göre biraz daha az oranda tüketilmesi vücut için daha iyi olacaktır.
Benim tuzla aram yoktur. Hamur işleri ile de pek aram yoktur. Daha çok şekeri kesmek, azaltmak biraz daha beni zorlasa da ilk 1 haftadan sonra akşamları tamamen kestiğim oldu. İnanılmaz bir rahatlık geliyordu sonrasında.
Sabahları da 3 adet yumurta, 1 su bardağı yulaf karıştırır pişirir, 1 bardak bitki çayı ile içerim.
Olabildiğince uzak durmak lazım. Bunun alternatifleri var mesela beyqz şeker yerine bal, meyve kullanılabilir aynı tadı doğal olarak almış oluyoruz daha sağlıklı. Un için de çok alternatif var kepekli kara un vs oluyor ya da yulafı romdodan geçirip yapılıyor. Bynlar daha sağlıklı olur 🙃 tuz için de aşırıya kaçılmasa daha iyi veya farklı baharatlar tercih edilebilir tuz tadı için.
Ama zaten az az tüketildiğinde hiçbiri sorun değil aslında biz hep sınırı aşıyoruz sorun orda. Alışmışız yemeye😕
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle. Bu arada önerilerin için teşekkür ederim, süpersin 👌
Kilo verme döneminde şeker ve unu çıkarmalıyız sadece az tuz tüketilebilir. Zayıflayınca yavaş yavaş una dönülebilir ama şeker olabildiğince tüketmemek en iyisidir.
tuz kesinlikle gerekli. iyot eksikliğinde: 1- Düşük veya erken doğum 2- Tiroit sorunları 3- Zeka fonksiyonlarında bozulma 4- Büyüme geriliği 5- Tiroit kanseri gibi durumlar uluşmaktadır. bunlar daha çok bebek ve çocuklarda görülse de yetişkinler için de oldukça önemlidir. deniz ürünleri-süt-yumurta-et iyot bakımından zenginde olsa bazen takviye olarak almamız gerekebilir. yani bildiğimiz tuz. -- ayrıca kişisel tecrübe olarak özelikle ağır fitness sonrası vucuttan atılan tuz kesinlikle kısa sürede yerine koyulmalıdır yoksa bağışıklık sistemi ciddi şekilde çakılır.
Abarti tatlardan kacinmak lazim hazir urunlerde bol bol tuz var lezzet icin ama bir insan esigi ne kadar yukari koyarsa doyuma ulasmasi da zor olur bu sebepten daha istahli olacagindan da daha cok kalori alir unu bilmem de tuz ve seker icin dogru kararinda almak lazim hazir urunlerden kola vips vs kati surette diyette veya normal korumada kacinmak lazim
Kesinlikle uzak durulmalı ben denedim çokta sağlıklı oluyor sağlıklı veya formda bir ölçüde dahi olsa tüketmemek lazım neden? Vücut zaten gereksinimi olan tuzu ve şekeri diğer gıdalardan alıyor nasil mi şöyle patateste şeker var mesela zaten yediğin patates brokoli ıspanak karnıbahar v. s gibi ürünlerle bunları bu uda yüklüyorsunuz. Un konusuna gelince daha saglikli ürünlere kayarak tam buğday unu tahıllı ve çavdar unundan yulaftan yapılan besinlerle alabilirsin.
Şöyle ki suni olan herşeyi çıkarmak gerekir. tuz, karbonhidrat ve glukoz olmadan yaşayamayız. Diyet süresince zeytin, peynir, meyve yulaf, bulgur gibi yararlı karbonhidratlar tüketiyoruz. Bunların miktarına ve extra dışardan alımına dikkat etmeliyiz. her şeyi aptâlâ anlatır gibi anlatmaya gerek yok sanırım...
Günaydın. Hiçbir şeyi tamamen menüden çıkarmayın. Tamamen çıkarmak onlardan aldığımız ihtiyaçlarımızı gidermemizi engeller ve vücut hasar görür. Tekrardan tüketildiği andada kilo yapacaktır ve vücudun dengesini bozacaktır.
Vücudun herşeye ihtiyacı var. Önemli olan miktarı kontrol altında tutabilmek. En basitinden terlediğinşzde vücudunuz tuz atar. Bunun yerine kaya ve iyotlu tuz ile doldurmazsanız bir süre sonra halsizlik başlıyor.
Fark etmiyor ama aşırı değil dozunda yenirse mühim değil vücut şeker buğday tuz gibi şeylerede ihtiyacı var özellikle şeker yani şekerin maddesi glikoz dozunda beyin için sağlıklı.
Tuz vücutta su tutar normalde de kullanılmasını tasvip etmiyorum. Şekerde ekmekte aynı şekilde vücuda pekte yararı olan şeyler değil. Bence çıkarılması gerekiyor.
En İyi Cevaplar