Kilo vermek veya almak isteyenlere "iş beyinde bitiyor" deniliyor. Bu kalıplaşmış cümle bizi düşünmeye sevk ediyor, hatta benim için direkt düşünmeye zorluyor. Kilo verme çabasına girdiğim zaman diyete başlamak ve beynimi kilo vermeye yönlendirmek gibi yöntemler aklıma geliyor. Sizce beyni bir konuya odaklamak, adeta beyni programlamak mümkün mü?beyin
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kilo problemi beyinde başlayıp beyinde bitiyor diyorlar. Sizce beynimizi kilo vermeye programlayabilir miyiz?
Beyin vücudu yönetir ve akıl davranışlarımızı. Beynimiz vücudu korumak adına aç veya susuz kalacağı zaman hemen tedbirler alır. Bu sebeple beyninizi kilo vermek dışına programlamanız şart. Kilo vereceğim, diyete girdim, az yiyeceğim, günde şu kadardan fazlasını yiyemem vs gibi düşnceler oluştuğu anda beyin hemen depolamaya ve enerjiyi, vitaminleri kısıtlı olarak vücuda vermeye başlıyor, bu da ödem denilen sıvının boşlukları doldurmasına sebep oluyor. Amacım kilo vermek değil, sağlıklı kalmak düşüncesi le başlayacağız. Kilo vermiyorum, aç kalmıyorum sadece dilediğim zaman yer ve içerim. Hem zaten çok yemek bedenime zararlı. Çölde susuz kalan kişinin eliindeki suyu dikkatli kulalnması gibi, beyin kısıtlanırsa o da bedendeki yağ ve proteinleri kısıtlı kullanacaktır.
şimdi size beyinde bittiğini ispat edeceğim. fakat bir sitede 2 adet yazı var. Onları okumanız gerekiyor. google'a alternatifsifa yazın bitişik olarak ilk açılan sayfada 29 yazı vardı. 1. olarak nasıl kilo verilir? yazısı 2. olarak da ruhsal hastalıklar. bunlar okunursa mesele anlaşıllır.
Buna çok inanıyorum. İnsan bedeni muazzam bir mekanizma. Ovülasyon döneminde stres al ovülasyonun durdurulması, enfeksiyon kapan bedende ateş yükselmesi ve diyete giren bedenin kendini daha çok koruma amacıyla daha fazla yağ depolaması...
Savunma mekanizmamız bizden bağımsız çalışır ama kontrol edilemez değil. Plasebo etkisi buna küçük bir örnek. Zeka yönlendirilebilir, önemli olan kavrama segmentasyonunu iyi yapmak
Sadece kilo değil her konuda beynimiz birizi dinliyor. Yani siz kendinizi şartlandırırsanız ven bunu yapıcam, başarıcam diye beyniniz istediğiniz şeyi başarmak için bütün yolları uygular. Kimi zaman içinizden bişey geçirirsiniz ve olur keşke başka bişey dinleseydim diye düşünürsünüz. Gerçekten istediğiniz bir şeye ulaşmak için beyniniz çaba sarfeder.
Kast ettigi şu olsa gerek beyinde kendini kilo vermeye şartlarsan beyin seni ona gore diet veya spor aktivitelerine yonlendirir. Yoksa oturdugu yerde kilo vermek fizik kurallarina aykiri bir durum.
benim beynim haz odaklı çalışıyor.. yeni yerler gezmek yeni şeyler keşfetmek sürat sigara vb.. hepsinden keyif alıyorum.. yemek konusuna gelince, evet ondan da keyif alıyorum, doğal olarak engellemem :)
Sürekli zayiflaman gerektigini dusunmen ve bunu beynine aşılaman lazim. Ayrica iradeni de saglam tutmalisin. Ornegin yagli yiyecekler ve abur cubur yememeye zorlaman lazim kendini. Bunlar yerine meyve sebzeue yonelmeli insan
En İyi Cevaplar