AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Sünnetsiz haram diye biliyorum. O bez fazla oluyor yani. Ve alınması gerekiyor.
Kuranda allah ben sizi ne eksik ne fazla yarattim diyor
Neden o zaman müslümanlar sünnet oluyor. Walla bilemicem artık sosyologum din konusu çok derin biz biraz farklı gördük. Biraz deistlik var bende.
Hahaha sunnet aslinda zararli da ayni zsmanda. Ve haram olduguna dair bir durum da yok farz da degil adi ustunde sunnet zaten.
Hım walla bilmiyorum bizimkiler kardeşimi doğar doğmaz sünnet ettiler yazık bebekti daha bir de biraz fazla kesmisler kıyamam ya 😐
Nasil fazla kesmisler noldu peki
Walla bişey olmadi heralde. şimdi 10 yaşında şuanki durumunu bilmiyorum 😀
Pipisini gormedin mi gergin mi duruyor?
Walla utanıyor görmedim. En son gördüğümde fazla alındığı belliydi düzgün de kesmemisler bir degisik duruyor.
Tkip edr msn dmden konusalim burdan zor oluyor
Tamam
Yazik cok uzuldum ergenlige girdiginde erekte oldugunda cok aci cekicek bir daha ameliyat olmasi gerekicek psikolojisi bozulcak. Hic gerek yoktu sunnet olmasina. Bircok sinir hucresi de atildi. Durus bozuklugu da var
Walla bilmiyorum hiç.
Çok eski Afrika kanilelerin yaptığı çok tehlikeli kız sünneti
Ben erkek sunnetini soruyorum. Kiz sunneti de erkek sunneti de tehlikeli ve canice bence
Gerekli tabi olmadan olmaz
Neden peki
adet öyle hende kesilmesi şart kesilince erkekliğe adım atıyor
Peki tesekkur ederim
Rica ederim
Bu konuları düşünmüyorum ama erkekler sünnet ediliyor
Hic dusunmedin mi sunnet edilme sebebi nedir olmasa nolur niye olmak zorundalar vs diye?
Niye düşüneyim bana nee ya😂
Kullanici sensin 😂
Benim sünnetsiz biriylede ilişkim oldu. Sorunu yoktu
Sunnetli mi sunnetsiz mi daha guzel tercihin ne olur?
Fark yok aynı gibiydi. Görmesen hissetmez kimse
Fark yok aynı gibiydi
Ereksiyon olunca sunnet derisi geriye siyriliyor pebis basi acikta kaliyor ayni gorunuyor sadece sonukken farkli
Müslüman için sünnet gerekli birşey önemli husus , geleneksel haliyle düşünürsek erkek adam sünnet olmalı 🙂
Olmazsa olmaz midir senin icin?
Olmazsa olmaz.
Çok acimasizsin
Açıkçası müslüman değilim, bu işlerden pek anlamıyorum ama bence biraz gereksiz, hem boşu boşuna acı çekiliyor.
Aynen öyle zararlı da aynı zamanda
Ne zararı varmis,?
@Jdnmdmrmrkk sünnet derisi penis başımın nemli ve sıcak kalmasını sağlıyor. Böylece vajinaya girdiği sırada kuru ve soğuk kalan sünnetli penis başı şoklama geçiriyor ve erken boşalmaya sebep oluyor. Aynı zamanda sünnet derisi üzerinde sinir hücreleri var. Bu sinirler alınan zevki arttırıyor. Kesilen sünnet derisi ile yüzde 30 erkeklerin aldığı zevk azalıyor. Tiksinmene sebep nedir sünnet derisinde?
Tiksindigimi kim dedi ki? Heralde yanlış yazdin
@Jdnmdmrmrkk senin icin demedim kizlarin bir cogu icin belki bakis acisi olarak yorumlayabilirsin diye
Bilmiyorum 😅
@Jdnmdmrmrkk şimdi ne düşünüyorsun?
Benim kuzenim sünnet olduktan yıllar sonra sünnet çok zararlı demişti, sünnet diye bir kitap okuyup. Ama pek bir şey bilmiyorum.
Aynen oyle cok zararli kac kisi biliyor ya da bilmiyor merak ediyorum gelecegin anneleri olarak kizlar ne kadar bilincli bu konuda
zararının ne olduğu konusunda gerçekten hiçbir fikrim yok.
Merak ettin mi arastirmayi ya da kuzeninle konusmayi denedin mi?
Sünnet, sağlık ve müslümanlık açısından gerekli. Yabancı müslüman olmayan bazı erkekler de sağlıklı olmak için yaptırıyor
Muslumanlikta farz degil ama ustunde sunnet?
Farz demedim?
Peki
saglık açısından onemli dıye duymustum
Aslinda yarardan cok zarari var baska birseyi yok
bilmem
Sağlıq üçün gərəqli diyə bilirəm
Tesekkur ederim
Tabikide bu nasil bir soru
Dusunceleri merak ettim
ben bi adet ortaboy sünnetli alayım, acısız olsun. Soğan mı soğan kalsın kokar şimdi kdşdldşkfşflfl
Anlam karmaşası yaşıyorum
😅😂😂
kesinlikle gereksiz bişey bence. ateist olduğum için demiyorum bu arada
Ben de ayni gorusteyim cok gereksiz neden peki?
sünnet yapılması galiba sağlık açısından iyiymiş ama herkesin kararına saygı duymak lazım :))
Senin icin sunnet ne kadar onemli?
önemli değil benim için
Takdir ettim keske butun kizlar bu dusunceye sahip olsa
Farkları bilmiyorum ama Müslümanlığın simgesi olarak biliniyor. Gerekli olan neyse o yapılmalı.
Ya zararli birseyse yine de erkeklerin sunnet edilmesini savunur musun
Zararlı olsaydı Allah bunu emretmezdi be kardeşim hangi yaptığın şey sana zararlı. Kuran okumak mı oruç tutmak mı namaz kılmak mı zararlı valla biri çıkıp zararlı desende yapılacak şimdiye kadar yapıldı yaptıranların canı yokmu? Sen sünnet olmadınmı bu kadar soruyon araştırıyon
Allah kuranda ben sizi ne eksik ne fazla yarattim diyor neden sunnet ediliyor o zaman. Farz da degil adi ustunde sunnet
Sünnet olmak Kur’an’da yer almamıştır. Ancak Hz. Peygamber (a. s. m)’in sünnetinde/hadislerinde yer almıştır.
Hz. İbrahim, seksen yaşında iken sünnet olduğuna dair -Buharî, Müslim gibi en sahih kaynaklardan gelen- rivayetler vardır (bk. Neylu’l-evtar, 1/111).
İslam’da da, “fıtrattan olduğu” ifadesiyle daha önceki peygamberlerin prensibi olarak zikredilen hususlardan biri de sünnet olmaktır.
Hanefî ve Malikî mezhebine göre sünnet olmak sünnettir, Şafiî ve Hanbeli mezhebine göre vacip/farzdır, çünkü bu İslam’ın/Müslüman olmanın bir simgesidir. (bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/306-7, 310)
Sünnet olmak, İslam’ın bir şiarıdır. Bu sebeple, şiarlar/simgeler sünnet kabilinden de olsa, farzlar gibi önemlidir. Bu sebeple, sünnet olmayı “sünnet” olarak kabul eden alimlerin görüşlerini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. İslam ümmeti hayatı boyunca bu işe böyle bakmıştır.
İslam’da onlarca, farzlar veya haramlar vardır ki, Kur’an’da değil, Kur’an’ın gerçek bir tefsiri olan Hz. Peygamber (a. s. m)’in hadislerinde yer almıştır. Örneğin, namazın rekat sayısı, diğer bazı şartları, Orucun, Haccın, Zekâtın önemli şartları Kur’an’da değil, hadislerde beyan edilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için çok “temel usul” bilgilerine sahip olmak gerekir. İlgili kaynaklardan bunlar öğrenilebilir.
Anladim sen olmazsa olmaz olarak dusunuyorsun erkeklerde sunnetti
Sünnet gerekiyor sağlık için
Tesekkur ederim
Gerekli tabi sağlık açısından da iyi
Saglik acisindan nicin iyi? Ne gibi yarari var?
Müslüman ya da yahudi değilsen sorun yok ama sağlık için iyi
Yoo değilim böyle seviyorum sürekli bakımını yapıyorum sıyırıp derisini
tamam
Sünnetlide gördüm sünnetsizde sünnetsiz daha güzel bence
Hmm merak ettim aslında konuşabilir miyiz
Tabikş
Tkp etmen lazm
Sağlık ve estetik bakımından sünnetli daha iyi bence
Estetik kişiden kişiye değişir ama sağlık olarak zararlı aslinda
Estetik evet değişir ama o başka bir konu ama genel bazında bana göre sünnetli daha görselliği iyi
Tercihim sünnetli penis
Anladım peki gördün mü sünnetli penisi ve sünnetsiz halini
Evet gördüm
Her ikisinde mi gordun,? Ne zaman kimde gördün?
İlk filmlerde gördüm ama sünnetsiz reelde görmedim
Reelde sünnetli mi gördün kimde gördün
Onun cevabı bende kalsın
AA neden ya
Anlatamam 🤭
Dm olmaz sonu iyiye gitmiyo
Peki
Bilmiyorum. Gerekli müslüman için ama bende olmadığı için hiç bilmiyorum
Sevgilin ya da eşin sünnetsiz olsa sorun olur mu?
Bence hiiç gerek yokk bu kisinin kendi iradesine goree
Bence de katiliyorum sana. Bu arada trans oldugunu farkettim sunnet olmus muydun onceden?
H mm hayir ailem musluman değil
Sunnetsizdin yani değişmeden once
Bence gereklidir. Benim için sünnet olmayan bir erkek utanmalı tabii her kesin düşüncesi farklı
Neden utanilacak birsey?
Söyledim ya her kesin kendi düşüncesi var. Utanılacak bir şey değil aslında sadece şimdiye kadar bu bir gelenek bu yüzden insana tuhaf geliyor
Ama aslinda sunnet kuranda da yok. Adi ustunde farz da degil. Gelenekler dogru kabul edilirse sacma sapan kiz cocuklarinin diri diri gomulme gelenegi de var baska toplumlarda ya da kizlarin sunnet edilmesi. Bunlar da dogru.
Gelenek yüzünden boş versene
Anladim. Disliyorsun anladigim kadariyla sunnetsiz birini. Yani arkadas olmazsin
Dışlamıyorum. Benim için fark etmez kim nasıl her kesin kendi hayatı karışmıyorum hakkımda yok
Peki kisisel bir soru cok sevdigin evlenecegin ya da evlendigin adam sunnetsiz cikti. Ne dusunursun?
Yalan söylemiycem istemem. Onu öyle isteyen biriyle evlenmesi daha iyi bence.
Tamam canim tercih zevk senin saygi duyuyorum. Sunnet olmasi sart anladigim kadariyla senin icin
Neden anlamıyorsunuz? Her kesin kendi düşüncesi var. Bazı erkeklerde kız olmaktan utanıyorlar bir şey diyormuyum. İnsanız biz kendi aklımız, düşüncemiz fikrimiz var çok büyütüyorsunuz
Saygi duydugumu soyledim. Bazi erkekler kiz olmaktan utaniyor derken?
Bir youtube kanalında bir günlük kız olsanız ne yapardınız soruyorlar ve bazı erkekler utanırım evden çıkmam diye cevap vermişdiler
Hmm anladim simdi. Kapali bir kiz misin?
Hayır
Gelenek ve goreneklerine bagli bir kizsin. Nerelisin?
Aslında öyle biri değilim. Mesela içki gibi şeyler normal benim için kendim içmiyorumda ama içene bir şey söyleyemem.
Anladim saygim var butun dusuncelerine. Bakirelik hakkinda ne dusunuyorsun?
Evlenmeden bozulmasına karşıyım. Ha mesele tecavüzse o zaman külaklar değişir
Normal sartlarda konusuyoruz
Peki birseyler yasmali mi gencler kizliga kadar
Fark etmez güveniyorsa yaşasın. Güveniyorsa demişken eğer evleneceyi biriyse bir heves uğruna değil
Anladim. Piercing olayina nasil bakiyorsun ya da dovme. Meme ucuna klitorise piercing ya da popoya filan dovmeye
Dövemyi sevmem. Allah bizi nasıl yarattıysa bizde ona onun yarattığı gibi bedenimiz temiz gitmeliyiz bazı şeyleri çıkmak şartı ile. Piercinge kötü bakmıyorum ama onuda sevmiyorum.
Ben de ikisini de sevmiyorum. Acik acik durustce konustugun icin tesekkur ederim. Yanlis anlama seni itham etmedim asla sadece dusuncelerini merak ettim
Önemli değil sen sağ ol
Dinende sünet gereklidir çümkü sünet erkeklige adimdi
Sunnet sirasinda aslinda hem zevk veren hucrelerin kesildigini yani sunnetli erkeklerin sunnetsiz erkeklere gore daha az zevk aldigini hem de erken bosalma yasadiklarini biliyor muydun?
Biliyorum ama eyer sünet yapilmadiginda müslüman olunmuyacagini biliyonmu tabiki sizin kendinize göre bilginiz vardir ama. Dinen diyorum
Dinen sunnet demek peygamberin hal ve davranislaridir. Erkeklerin pipilerinin ucundaki derinin kesilmesi demek degil ve kuranda da yazmiyor. Musluman olmak icin kelimei sehadet getirmrk yeterlidir
Arastirin derim
Peki sence nicin Allah erkeklerin sunnet edilip zevk almasini ve erken bosalmasini istiyor ben sizi ne eksik ne fazla yarattim ddmesine ragmen kuranda
Bak bnim ablam hafiz kuranikerimi ezberlemiş kişi
Onada anlatim dediki eyer sünet erkekler için farz olmasaydi neden kafir olan bir adam müslüman olurken sünnet ediliyor çümkü dinen haram
Dmye gelir misin
Mesaj yazilmiyor yeni açtigim için
Beni Takip edebilirsin ben yazarim sana
Tamam ediyorum
Taküp etim
Etmemissin
Nasil ediyorum bilmiyomki yeni açtim ya
Takip etim
Profilime girip takip et butonuna basmalisin
Bastim
Ben şahsen müslüman değilim yani bana farketmez ama sünnet İslam dininde gerekli
Sunnetli sunnetsiz farkini biliyor musun yarari zarari hakkinda bilgin var mi
Sünnetli daha fazla zevk verir ama sağlık açısından zararını bilmiyorum
Sunnetli ya da sunnetsiz kadin icin soyle farkeder. Sunnetli erkekler erken bosaliyor genelde sunnetsizlere gore. Erkeklerde de penis basinin acikta kalmasindan dolayi kiloda surttugu icin nasirlasma oluyir ve alinan zevk azaliyor
Gereksiz. Kadinlar iliskiden zevk almiyor neden boyle sacma bisi yapsin ki
Aynen oyle erken bosalmaya ve penis basinin nasirlasmasina sebep oluyor
Sağlıklı’ymış, ben farz değil diye biliyorum. Lakin cinsel hissi azaltıyormuş diyorlar
Aynen oyle canim zarardan baska birseyi yok hic bir yararinyok sunnetin
Sağlıklı dedim
Degil ama iste
Kardeşim Sünnet olunmali hem sağlık açısından hem de muslumanlarda olması gereken bir durum 👍👍👍
Cinsel zararlari var ama bilimsel olarak bilinen ayrica farz degil adi uzerinde sunnet
Sünnet saçmalıktan da öte
Neden peki boyle dusunuyorsun
Her şeyin bir sebebi varken erkek cinsel organının bir kılıfı varsa mantıklı bir sebebi vardır onu kesmek ne saçmalık
Takdir ediyorum gercekten mantikli dusunuyorsun. Yerden goge kadar haklisin. Keske herkes senin gibi dusunebilse