merhaba
hırvat asıllı türk vatandaşı ailenin çocuğuyum. dolayısıyla sünnetsizim. sünnet olmalı mıyım?
23 yaşındayım.
hırvat asıllı türk vatandaşı ailenin çocuğuyum. dolayısıyla sünnetsizim. sünnet olmalı mıyım?
23 yaşındayım.
godott sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Hayır olma. Sünnetin tarihi eski mısıra dayanır ve dinde pipi kesme diye bir şey yoktur zamanla islama geçmiştir. Çok çok eskiden erkek köleleri cezalandırmak için pipisini tamamen koparırlardı fakat böyle yapınca köleler acıdan ve kan kaybından öldükleri için üreyemezler bu da nüfus azlığına neden olacağı için kölelerin pipilerinin uç kısmını kesmişler çünkü orayı kesip koparmak çok acı verir bu da onlara göre tatmin edici bir cezadır daha sonra Yahudiler bu şekilde alıştırıldıkları maksadıyla artık bunu gelenek hâline getirmişler ve bugün tüm Yahudileri ebeveynler bebekken sünnet ediyorlar. Ben bir erkeğim bu arada. Tartışılmaz bir şekilde sünnet olan her erkek 90% his kaybı, sertleşme kaybı ve zorluğu, orgazm zorluğu çekiyor ve penisin iç kısmı (karın altındaki görünmeyen kısım) dışarı sarkar. Gelelim en üzücü kısmına ilerde evlendiğiniz kadını cinsel hayatında pek memnun edemezsiniz eğer sünnetliyseniz (Sünnetsize oranla). Oturduğumda bacaklarımın arasına giriyor ve oturduğum yere değiyor bacağıma yapışıyor glansa dokunduğumda sanki ölecekmişim gibi bir his oluyor penisim kasılıyor gibi böyle saçma bir felçlik hissi oluyor. O yara izi desen bir başka dert, deriyi almışlar penis etime dikmişler mallar. Öyle işte kardeşim bir şekilde geri alicam o deriyi sinir ucu olmasa bile deri uzasın da uç kısmını kapatsın cunku birşeyle sürtüşme olunca aciyor ve farkli igrenc bir his oluyor. Sünnet olursan pişman olursun diyim. Hele hele 23 yaşında cinselliği taniyorken herşeyin farkındayken sünnet olduktan sonra birçok zararını fark edeceksin. ben 13 yaşımda oldum.
Bana sorarsan seni seven insan seni her halinle sevmeli zaten kiz eger muslumansa yanlis anlama sakin ben bildigimi soyluyorum musluman olmadigin icin senle evlenemezde ama gel gelelim bunun sevgi boyutuna ki onemli bir olgu ne olursa olsun seni sen oldugun icin sevip oyle kabullenmeli yok sunnetliymis degilmis senin bence eger o kiza gerçekten sevgin varsa ki seni degistirmek istedigi halde bir şekilde orta yol bulmaniz lazim ama yipranan taraf olmani tavsiye etmem cunku insan ne ise o olmali ve karsisindaki insan tarafindan oyle sevilmeli kabullenilmeli
benden sana tavsiye islami sectikten sonra sunnet olursan hem bu dunyada hem de ahirette rahata erersin sıkıntilarin azalir huzura erersin hem bu konuda şanslısın da sonradan Musluman olanlar kul hakkı haricindeki bütun gunahlari Yüce ALLAH (c. c) affeder islam dinini iyice arastırırsan hem bilgin artar hemde düşüncelerin ve bakiş acin degişir birde sünnet olmak erkekler acisından cok sagliklı olursan daha iyi olur bu arada beni yanlis anlama olur mu? seni zorlamiyorum sadece fikrimi soylemek istedim gerisi sana kalmıs senin hayatın ve senin kararın 😊
türkiye'de kız verilmez derler de daha ben bugüne kadar hiçbir damat adayına sünnet soranı ne duydum ne gördüm. kendin nasıl istiyorsan öyle devam et. evleneceğin zaman yenge isterse yaptırırsın.
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Sünnet şart değil;adı üstünde "sünnet":) Sağlık için iyi ama 23 yaşındaki adama da "Sünnet ol."demek gereksiz bence. Kaldı ki sünnetsizse büyük ihtimalle Müslüman değildir ve Müslüman olmayı düşünüyorsa da gerek yok ama Müslüman olmayan ve Müslüman olmayı düşünmeyen biriyle evlenmeye karar verdikten sonra sünnetsiz olmasına takılacak kadar mantıksız biri değilim:)
Senin kararını etkilemek istemem, orasını sen bilirsin.
Ön yargı?
Sünnetsiz olmanı sorun etmeleri mantıksız ama gayrimüslim olmanı sorun etmeleri önyargı filan değil. Yani İslam'da kadınların Müslüman olmayan erkeklerle evlenmeleri yasak. Bu yüzden istememeleri normal. Sünnetsiz olmanı neden sorun ettiklerini bilmiyorum ama kendilerince sebepleri vardır belki. Evlilikten bahsediyoruz ve bu tarz şeylerde anlaşmak da önemli, dolayısıyla eğer o kızlarla anlaşamıyorsan, senin bunu "önyargı" olarak adlandırman ya da sorun etmen bence garip. Dünyada kaç tane kız var yani illa birisiyle evlenirsin değil mi, neden kabul etmeyenleri sorun ettin anlamadım.
Sünnet olman için illa müslüman olman şart değil. Evet dinimizce gerekli fakat sağlık açısından da çok çok önemli müslüman olmayan bir çok kişi sünnet oluyor sırf sağlığı için. Türk kızıylada evleneceksen tabi ki bu sorun olabilir sizin için. Ama herşeyden önce kendi sağlığın için yaptırmanı öneririm
Tabikide gerekli sünnet olmak fıtratın bir gereğidir. İlk kez İbrahim aleyhisselam sünnet olmuştur. Peygamberimiz de fıtri sünnetleri sayarken sünnet olmayı ilk sırada zikretmiştir.
bir tanıdığım hristiyandı eşi sünnetsiz istemediği için 43 yaşında sünnet oldu. Yani tamamiyle tercihe kalmış. Ama sağlık açısından yararlı olan bir şeyi bence yapmanda bir problem olmaz.
Sunnet muslumanlar için müslüman biriysen olmalısın ama müslüman degilsen ve müslüman bir ülkede yasıyorsan sünnet olmak zorunda degilsin ama olmak istiyorsan olabilirsin.
Pipin beni alakadar etmez soruna davet etmezsen sevinirim
Benimkini etme işte
Sizde
Turk bir kizla evlenmeyi dusunuyorsan kesinlikle olmalisin. Sunnet sadece muslumanlarin oldugu birsey degil yabancilarda oluyorlar. Internetten arastir biraz, sunnetsiz penisle sunnetli penis arasindaki farki gorunce kendin isticeksin sunnet olmayi
Turkiyede yasiyorsun ce buyuk bir ihtimal bir turkle evleniceksin. Sunnetsiz bir esi kabul edebilecek cok az kiz vardir. Yinede senin kararin ama bence ol
Ve*
Onu ben anlatamam sana Şu an . Yaz internete farklari diye wikipedia da onunla ilgili resimli yazilar vardi hala duruyorsa.
sağlık açısından ve görünüş açısından sünnet şart bence
sart tabi. hicbi turk kizi kabul etmez evlwnmwyi. sahsen ben etmem. ama edenlerde olur tabi bisy diyemem
Müslümansan olmak zorundasın yoksa sünnetini gerçekleştirememiş olursun davetin için teşekkürler o fazlalık kesilmesi lasım gğzel kardeşim şimdiden Allah şivalar versin 😇 Gecen hayrolsun
Yorumları görünce çok sinir oldum kardeşim bizim dinimiz İslam değil mi? Peki İslamda gereksiz yere yapılan hiçbir şey var mı? E o halde 👊
benim için sünnetli veya sünnetsiz fark etmez ya ;)
daha iyiii :))=)))))
Musluman birini arayan musluman biri icin sart tabi ki :-)
Ben aramiyorum..
Yani birini aramiyorum demek istedim :-)
Sevgilim varsa belki :-)
Ihtimal ariyo gibisin ;-)
Iste ben aramiyorum :-)
olman şart değil ama türkiyede sünnetsize kız vermezler bilgine 😀
tabi bu yastan sonra olmak istemiyorsun normaldir ama bakis acisi degisik olan bir kız bulursun elbet
türkiye ailesini takmayan ergen kızlarla dolu 😀
Smdi önemli olan Türk vatandaşı olmandan çok dinin ne? dinin Islamiyetse olcan zaten o Allahın emri.
o zaman niye olcan zaten kafan mi guzel 😅
yani orası ole tabiki. sen de yabancı bir kızla evlen 😅 bizim Türk erkekleri yabancı diye ölüyo sen nye Türk istyosun. git Hırvat bir kiz bul.
Öncelikle nickini çok begendim, mecburi degil sonucta senin vucudun da gidilecek tasarrufa kendin karar verirsin.
Evet en sevdigim kitaplardandır, ön yargılı insanlar hayatının sadece bu degil her alanında ön yargıli olacaktır, Hırvatsan Hırvat olarak kabul gör adetiniz usulünüz neyse.
Seni sevicekse biri olduğun gibi sevsin bu yuzden sevmiycekse de sevmiyodur zaten.
Sor nasil olsa açik görüs
Müslüman olmayı düşünüyosan sünnet olmak zorundasın tabi ki
Sünnet olayı Kuranda geçmez zaten. Sünnet Hz. Muhammed'in yaptığı ve yapmayı uygun gördüğü davranışlardır ve müslümanlar onun yolundan gittiklerinin göstergesi olarak sünnet olurlar. Ki zaten müslüman olmayanlar dahi sağlık açısından sünnet oluyolar. İnsan tabiki kusursuz yaratılmıştır. Ama sünnetli doğulmasının bir sakıncası olduğundan da böyle uygun görülmüş olabilir.
Hem kızlara soruyorsun yorumlarda da Sence vs gibi saçmalayıp kendini tatmin etmeye çalışıyorsun
Gerçekten ilginç karakterin var..
şart ve sağlık için faydasi var diye biliyorum bide bizim ulkeyi bilirsin sünnetsize kiz yok anlayışı var
Bize mi düştü senin şeyinin derdi yaaa BA NA NE armut
Niye biz arap miyiz. Turkler yani atalarimiz sunnet mi oluyordu? Hayir.
herkes bilinçli ve bilgili değil. Türk diye kullandıkları ismin kimlere ait oldugunu kültürlerini geçmişlerini bilmiyorlar. burda kendine Türk diyenin çoğu aslında arap. arap kültüründen başka bir halt bilmiyorlar.
sunnet adı üstünde sunnet yaparsan sevap yapmasan günay değil. ben din dil ırk ayrimi yapmam önce insan olsun yeter
olma hic gerek yok. seni kabullenen öyle kabullensin. kimse için de boyle bisey yapma çok sagliksiz
Hayır aksine daha sağlıklı her iki taraf için de
senin ailenin düşüncesi nedir ya da kız arkadşın varsa onların düşüncesi nedir? sen bilirsin ol yani
Gerek yok. Üstelik cinsel ilişkiden alacağın zevk azalır.
Gerek yok benim eşim yabancı asla sünnet ol demedim. 5 yaşında çocuk olda bilmez ama 23 yaşında adamsın mutsuz olursun zevk azalırsa. Yapma etme👍🏻 saglik acisindan temizligine dikkat ettigin takdirde hic bir sorun yasamazsin
Açıkla. Bence hiç bir kadın partnerinin az zevk aldığından ötürü mutsuz olmasını istemez👍🏻
Yok özelden gerek yok. Ben biliyorum o kızların kafasını. Yapacak bir şey yok. Sorun yapmayanı ile yoluna devam edersin. İyi günler
Aynen oyle
Ben gerekli görmüyordum zaten.
Evet. Dindar değilim zaten
Onlar da değil.
Senin inancın sonuçta. İstersen olursun istemezsen olmazsın. Kimse seni zorlayacak değil.
Seni seven böyle kabul eder. Kabul etmeyenin de keyfi bilir yani. Bu kadar takma kafana.
Benim için sorun değil. Seviyosam evlenirim.
Müslüman olacaksan olmalısın tabi. Sünnetin sağlık açısından da önemi var. Ayrıntılara hakim değilim ama enfeksiyon kapma olayı o fazla deride biriktiği için daha fazla oluyormuş. bir araştır zararlarını derim
Kendi kültürüne göre yaşa. Turkiyede yasayacaksin diye sünnetli olmak zorunda değilsin
Ya babam tutupda şeyine bakcak değil karın görcek bir tek boşver o yüzden gerek yok
Çok da sorun değil benim dinim inancım bana o isterse öğretim istemezse zorlamam inançların asıl amacı bir tanrı ya inanmak ve insan olmaktır. İncil de de Kur an da da ortak konular budur.
Ben ve diğer kızlar hep böyle oldu Türkiye sınırlarında
e herkes ben değil tabiiki
Tercih meselesi nasıl iyi hissediyorsan hangi dine inanıyorsan ona göre tercih yapmalısın😊
Sadece pek alışık olmadıkları için ama iyisen başkaları için kendini değiştirmene gerek yok
Herkesten sanane ki zaten?
Tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?