Yapyalnizkowboy sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
+1 yılDinen kuranda böyle bişi yok ama müslümanlar bunu bir simge haline getirmiş ve biraz araştırırsanız bunun pagan geleneği olduğu da geçiyor. Ama ne yazık ki çocuk doğunca kimse sormuyor sonuçta dinide hazır aileler istediklerini yapıyor çocuğa o deriyi ordan kesiyorlar neyse,
Yara ve Zararlarına geçelim
yararı dersek zevk alamayı daha çok sağlıyor 2000 sinir hücresi mi ne vardı tam hatırlamıyorum araştırıp bulabilirsiniz bu deriyi alinca o da zarar olmuş oluyor yani erkeğe erken boşalmasına sebep oluyor ve az zevk alıyor
copy paste yapacağım bu kısmı :)
SÜNNETİN ZARARLARI
Sünnetin zararlarına gelecek olursak, yapılan araştırmalara göre sünnetli erkeklerde sünnetsiz erkeklere göre...
- Penis yaralanmasının %33 daha fazla,
- Ereksiyon için gerekli penis derisinin olmaması şikayetinin %27 daha fazla,
- Eşit olmayan deriden ötürü penis kıvrımlanması sorununun %16 daha fazla,
- Ereksiyon sonrası kanamanın %17 daha fazla görüldüğü...
Bununla birlikte sünnetli erkeklerin bazı hastalıklara yakalanma olasılıkları da daha fazla olduğu söylenmektedir, bu hastalıklar; Meatal stenoz, Üriner Retensiyon (İsküri), Venöz stasis, Gömülü Penis, Adhezyonlar, Deri Köprüleri, Acılı Ereksiyon gibi hastalıklardır.
(Evrimağacı'dan alıntıdır.)
Sünnetsiz her erkek hastalık geliştirecek diyemeyeceğimiz gibi, sünnetli erkekler de bu hastalıklara mutlaka yakalanır diyemeyiz. Peki ya kesinlikle alıp götürdüğü bir unsur var mıdır? İşte bu sorunun yanıtı biraz ortalığı karıştırmış görünmektedir.
Benim yorumumun devamı
sünnetli olmak estetik açısından güzel bu arada hoş görünüyor bence aileler çocuklarına bunu yapmamalı büyüyünce kendi isterse yaptırmalı veya bir sorun çıkarsa mecbur oluyorsun ztn ama gereksiz yere çocuğa bu yapılmamalı bence ben öyle düşünüyorum daha fazla bilgi için araştırabilirsiniz tam olarak %100 zararlı veya %100 yararlı diyemeyiz çok teori var çocu boş teori özellikle dinle ilgili olanlar iyi göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar malum :)
toplumumuz araştırmaya kapalı herkes duyduğunu söylüyor bilgi kirliliğinden başka bir şey olmuyor bu da :(04 Yorumla- +1 yıl
Yerden goge kadar katiliyorum uzun sure sonra gordugum en yararli yorum oldu bu hakikaten tesekkur ederim. Ayni seyleri anlatmaya calisiyorum ben de
- +1 yıl
insanlar bilgisiz ve ön yargılı maalesef sizde beni sorularıma görüş paylaşırmısınız :)
- +1 yıl
Gercekten seninle uzun uzun konusmak isterim dmden takiplesmek istersen bu konuyu
- +1 yıl
gerçi henüz 1 sorum var ama ona buyurun fikrinizi merak ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılSünnet dinen farzdır ama bunu dışında Rabbim farz kıldığı her şeyde bizim için önemli sonuçlar çıkarılır. Örneğin; Suyu oturarak içmek sünnettir, sağlık olarak düşündüğümüzde ise oturarak içmek mide için hazımsızlığı alır ve rahatlatır. Sünnet farzdır ama sağlık açısından bir çok faydası var. Penis eğriliği, eğri idrar yapma ya da idrar deliğinin dar olması nedeniyle idrar yapılamayıp ağrı yaşandığında sünnet yapılarak bu anormallikler tedavi edilir.• Sünnetin faydaları sünnetin bir diğer faydası hijyendir. Penisin temizliği ve enfeksiyon kapmaması açısından penisin üzerinde bulunan derinin sünnet edilmesidir. Çünkü diğer durumda idrar yaptıktan sonra penisi kaplayan derinin sıyrılıp temizlenmesi gerekecektir. Ama sünnet edilen penis derisinde herhangi bir idrar birikmesi durumu olmaz.• Sünnetin faydalarından bir diğeri ise sünnetin penis kanseri riskini azaltmasıdır. Sünnet edilen penisin sünnetsiz penislere oranla daha az penis kanserine yakalandığı bilinmelidir. Fikirden çok gerçeklik önemlidir.
06 Yorumla- +1 yıl
Hijyen acisindan kizlar nasil temizligine ozen gosteriyorsa eekeklerin de sunnetli sunnetsiz farketmez temizligine ozen gostermesi lazim. Penis egriliginin filan sunnetle alakasi yok. Ayrica penis kanseri diye bir kanser de palavra. Sunnetli erkeklerin erken bosalmaya yasadigi ve his kaybina zevk kaybina ugradiklari bir gercek
- +1 yıl
Erkeklerin yasadığı zevk kaybını nerden biliyorsun sen sünnetsizsin ve bubu bilmen için sünnetli olman gerek. Bu zamana kadsr sünnetsiz olup onu deneyimleyim daha sonra sünnet olsan ve onu da deneyimlesen bu söylediğinin gerceklik payı olurdu ama Şu an bunu sende bilemessinki
- +1 yıl
Belirli bir yasa kadar sünnetsiz olup dsha sonra sünnet olmus bir erkeğe sormak gerek
- +1 yıl
@Penolopeeeee bir arkadasim 22 yasinda sünnet oldu pisman oldu ben olmadim kendisi soylemisti. Doktora danistigimda da aynisini soyledi hakli oldugunu soyledi arkadasimin
- +1 yıl
Ama kendin yaşamıs gibi konusuyosun her erkek aynı seyleri yasamaya bilir dimi hem dinimizde olan bir seyinn zararı olmaz aksine faydası olur sende böyle düşünmüyormusun
- +1 yıl
@Penolopeeeee ben vucut butunlugunun bozulmasindan ysna degilim bir hata degil ki sunnet derisi zararli olsa allah onunla yaratmazdi
+1 yılKuranı kerimde sünnet ile ilgili ayet bulunmuyor kardeşim için bende istememiştim canı acır diye ama müslümanlıgın simgesi olarak kabul edilmiş her müsliman erkek sünnet oluyor bence sünnetli daha iyi diye düşünüyorum :)
1913 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarda okudum sağlık açısından bişey olmaz demişsin olmayacagının kanıtı yok smegna diye bir salgı salgıar ve iltihaplanmaya yol açar ayrıca araştırmalara göre sünnet olan kişi lerin hiç biri penis kanseri degil Ya zaten dinimize bakarsakta müslimanların yaptıgı her şey sağlık için iyi namaz kılmak bile bir insanın yapması gereken sporların hepsini içeriyor bence sünnet li :)
- +1 yıl
Arastirmis bir sekilde ozenli dusuncelerin icin tesekkur ederim. Penis kanseri diye bir kanser hic olmadi. Literaturde de dinyada da gorulmedi boyle bir kanser turu. Smegma konusunda da sana sunu soyleyebilirim. Evet dedigin dogru sunnet derisinin altinda uzun sureli temizleme yapilmadigi takdirde smegma adli idrar kalintilarinin birikintisi olusuyor. Ama dedigim gibi uzun sureli temizleme olmamasi durumunda. Yani en kotu 2 gunde bir banyo yapip o sunnet derisini geriye dogru iyice siyirip penis basinin uzerini ve cevresini temizlediginde olusmasi mumkun degil ki hergun zaten bu yapilmali. Oyle extra zaman alici birsey de degil. 3 5 saniyelik bir temizleme olayi. Kiz erkek farketmez cinsel organini temizlemiyorsa zaten o kisi iltihap kapar. Bunun sunnetle ilgisi olmadigini dusunuyorum. Sunnetli bir kisi bile uzun sure 1 hafta temizlemesin banyo yapmasin acikcasi hic bir kizin istecegini dusunmuyorum. Goruslerin cok degerli bu arada tesekkur ederim tekrar
- +1 yıl
Penis kanserini hocam demişti sağlık okuykrum ondan kastı iltihablanmada olabilir ya zaten sende olmak istemiyortsun sanırım o yüzden ne yazsak boş nasıl istersen onu yap başkanların düşüncelerine aldırış etme senin hayatın 🤗🤗
Staj gördüğüm hastanede bu hastalık ile gelen çok kişi vardı krem tedavisi ve penisilin vurulmuştu baya zorlu bir süreç diye biliyorum iltihaplanmanin geneli bakımdan değil sunnetten diye biliyorum tabiki bakım siz kaldığı içinde olabilir sen bence sünnet ol.😌👋 - +1 yıl
Tavsiyen icin tesekkur edrrim 😊
- +1 yıl
Rica ederim😊
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
hadis demek öneri gibi bişey peygamner efendimiz nunu önermiş yaparsanız güzel olur demiş ama yapmazsanız haram gğnah dememiş böyle bir ayette hadiste yok. Bunun özgürlüklede dinlede alakası yok isteyen olur isteyen olmaz geleneklerimizdr olan şeylerdendir.
Off nolucak ya. Müslüman ya da Yahudi değilsen önemli değil. Ama sağlık açısından önemliymiş. Her neyse bana göre değil.
45 Yorumla- +1 yıl
Neden onemli degil senin icin?
- +1 yıl
Tesekkurler
Kızlar Ne Diyor
Sünnet, esasında bir Pagan geleneğidir. Çok eskiden gelen bir şey, ve günümüzde çok az olan bir şey. Esasen bazı üroloji hastalıklarında penis derisinin kesilmesi tedavi olarak kullanılıyor ancak şart değil. Tuvalete çıktıktan sonraki idrar kalıntısının olmayışı, sünnetin bir avantajı olabilir. Fakat sünnet eş zamanlı penis yaralanmalarını %30 arttırıyor. Genel anlamda hem faydaları hem zararlı var. Penis kanseri denilen olay da o kadar düşük ihtimalli görünen bir şey ki, dünya nüfusunun az bir kesiminin sünnetli olması durumunda istatistiksel bir algoritma oluşturursanız, sünnetle alakası olmadığını görürsünüz.
23 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel bir yazi harfiyen katiliyorum. Sunnet derisi bir tek ergenlige giren cocuklarda fimosiz yani sunnet derisinin darligi oldugu zamanlarda kesilmesi mecburidir ki bu da ereksiyon sirasinda agri aci olmamasi icin. Onun disindasunnetin sarti da yarari da hic yok
- +1 yıl
Aynen oyle herkesin icinde pipisinin kesilmesi aci cektiginin herkes tarafindan izlenmesi bunun psikolojik travmasi omur boyu izler birakiyor
Ben bu konuda cok fazla arastirma yaptim sonuc olarak saglik acisindan bir zarari yok hatta sunnetsiz olanlarin cinsel hastalik kapmasi daha kolay ve yayginmis arastirmaya gore. Tek kotu yani sekste zevki azaltiyormus yani sunnetli erkekler sunnetsizlere gore daha az zevk aliyor seksten. Bunun nedeni penisin ucundaki en hassas bolgeyi koruyan deri kesilince hissizlesiyormus orasi.
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen canim sunnetin bir zarari da erken bosalmaya sebep olmasi. Ayni zamanda hastalik kapma olayi dogru degil. Bakimini yaparsan temizligini yaparsan hergun zaten kapmazsin. Bu herseyde kadinlarda da boyle.
+1 yılDr. Haydar Dümen (Seksolog) : “Sünnet bütünüyle olumsuz bir eylemdir. Baştan sona yanlış. Çünkü, adı ister Tanrı, ister doğa olsun, evrenin süreçleri içinde bedenimizde ne bir hücremiz fazla, ne eksiktir. Bu yüzden doğa ya da Tanrı hatalı imalat yaratmaz. Sünnet derisi erişkinlerde 2,5 – 3 mm kalınlığa ulaşabilecek iken, bunun kesilip atılması da çok büyük hatadır.”
Ord. Prof. Op. Dr. Cemil Topuzlu (Cerrah) :“Sünnetten sonra sinir hastalıklarına tutulan çocuklar pek çoktur. Sünnetin asla faydası olmayıp, bilakis kötülüğü ve tehlikesi vardır.”
Prof. Dr. Osman Inci (Ürolog): “Sünnet erken bosalmaya sebep olur. Sünnetsiz erkegin cinsel gücü sünnetli erkeginkinden daha fazladir”
Dr. Tülin Bellisan Sayman ( Aile Hekimi ) :“Penis başının üzerindeki deriyi kesmek, gözkapağını kesmekten farksızdır. Sünnet penisi inceltir, kısaltır, cinsel zevki azaltır”21 Yorumla- +1 yıl
Aynı dusuncedeyim sünnet derisi çok önemli ve çok degerli
+1 yılSünneti eğer dini açıdan oluyorsa erkek körü körüne bir inançtır. Lafım İslam'a değil sadece çoğu şey gibi sünnet de İslam'dan da önce vardı. Ancak tıpta yapılan araştırmalarda sünnetin sağlık açısından faydalı olduğu belirtilmektedir. Ancak sünnet düğünlerine kesinlikle karşıyım. Penisin üstünde bir deri parçası kesildi diye kimse vay arslan oğlum olmuyor. Buna paralar harcamak da çok saçma. Bir de hatırlasın diye 7-8 yaşında yaptıranlar var. Bu da çocuk için şok oluyor. Bebek doğduktan sonra uygun bir zamanda yaptırılır, eğer isteniyorsa. Sonrasında düğün falan yapılmaz.*
*Şahsi fikrim. O zaman bize de regl partisi yapılsın. Düğün salonu tutulsun. Ben pedimi göstereyim teyzelere18 Yorumla- +1 yıl
Sunnetin zararlari var aslinda biyolojik olarak ve farz da degil muslumanlikta yani sunnetsizler dinden cikmis olmuyor
- +1 yıl
Müslüman değilim o yüzden bilmiyorum. bizde çok olan bir şey değildir o yüzden pek araştırmadım sadece bir yerde okumuştum sağlık açısından faydalı olduğunu. Ben daha çok düğün kımıyla kavga ediyorum ofödpsöğdös
- +1 yıl
Hahaha anladim canim tesekkurler
- +1 yıl
Ricaa ederimmm :))
- +1 yıl
Haykırdım şu yorumun sonuna çok doğru bende regl partisi istiyoruum 😂
- +1 yıl
@denizkızı1707 😂 Ayarlayalım ortak bir tane
- +1 yıl
Olur vallahi hayır demem 😂
- +1 yıl
@denizkızı1707 ben de gelirim o partiye😁
+1 yılHic sunnetsiz bir erkege rastlamadim. Bu konuda zaten pek bir bilgi sahibi degilim saglik acisindan vs. Lakin gerekliligi oldugunu dusunmuyorum. Hatta karsiyim bile diyebilirim cunku ( bireyin) kendi istegiyle olabilecek bisi oldugunu dusunuyorum. Kucuk yasta yapiliyor bu sunnet dedigimiz can yakici olay. Cocugun psikolejosini dusunmeden belkide istemedigi dogrultuda. Yabancilarin bir cogu sunnetsiz. Saglik acisindan da cinsel birlesme sirasinda da sorun yasamiyolar demmek ki yani yasanabiliniyor sunnetsiz. bu dinsel bisiymis gibi ama oylede degil. Tabi erkekte gorsel olarak sunnetli daha guzel. Gelelim kadin sunnetine buna da karsiyim sirf kadinlar zevk alamasin diye kucuk yasta sunnet ediliyor cok oncelerde ki bir gelenek mi diyim katliyam mi diyim bilemiyorum da ama hayla bazi yerlerde boyle seyler olmakta. Yani kisaca kucuk yaslardaki bir insan sunnet edilmemeli.
11 Yorumla- +1 yıl
Harfiyen katılıyorum sana sünnet çok zararlı ve zorunlu birşey de değil dinen. hem erkek hem kızlar için çok zararli. ben sünnetsiz olduğum için fikrini merak ettim bir kız gözüyle
Gizli Üye(25-29)+1 yıl(Sünnet olmak bid’at olup dinde yeri yoktur) diyorlar. 1400 yıldan beri âlimiyle evliyasıyla müctehidiyle bütün Müslümanlar toptan bid’at mi işliyorlar?
Sünnet olmak İslam’ın şiârındandır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.) [Taberani]
Sünnet olmayanlarda çeşitli hastalıklar görülür. Fransız kitapları bu hastalıkları Affection du Prepuce adı altında bildirmektedir. Bunlardan birkaçı ise tehlikelidir. Bu sebeple, Avrupa’da ve Amerika’da Hristiyanlar sağlık sebebiyle, kendilerini ve çocuklarını sünnet ettirmektedirler. Artık tabâbet yoluyla varılan sonuç, sünneti bugün tıbbi bir zaruret haline getirmiştir. Nitekim Dr. Dubais Raymond’un; “Sünnet çiçek aşısı gibi bütün erkeklere mecbur edilmelidir” sözü de bu hususu vurgulamaktadır.
Sünnetin tarihi çok eskidir. Çünkü Peygamberlerin âdetidir. Peygamber efendimiz, sünnet olmayı fıtrat olan beş şeyden biri olarak bildirmiştir.03 Yorumla- +1 yıl
Adı üstünde sünnet farz değil ama
Cevap sahibi+1 yılokursan anlarsın ayrıca uzatılacak bir şey yok gerçek bu
- +1 yıl
Peki teşekkür ederim
+1 yılSağlık açısından sorundur. Temizlik açısından da öyle. Mikrop kapma olsılığı ve çeşitli böbrek hastalıkları yaşama ihtimali vardır. Kaçınmak gerekir. Dini açıdan önce tubbi açıdan önem arz eder.
32 Yorumla- +1 yıl
Yabancilarin buyuk cogunlugu sunnetsiz hastaliktan kivrandiklarini pek soyleyemeyiz ama
- +1 yıl
Nasıl biliyorsanız öyle yapın o zaman. Brn bir doktor olarak yaşanabilrcrk sorunları söyledim burda sizi telkin etmek desteklemek zorunda değilim. O kadar insan da bola sünnet olmuyor😉
+1 yılSünnet olmalı dinimiz de olması gerektiğini belirtmiştir.
63 Yorumla- +1 yıl
Neden olunmali peki
- +1 yıl
Yazdım yorumumı zaten. Teşekkürler.
- +1 yıl
Peki
Estetik olarak bana kalırsa gerek yok. Ama dini görüşe göre isteyen yaptirabilir benim pek ilgim yok o konuda
717 Yorumla- +1 yıl
Estetik olarak da sunnetsiz olmasi sorun degil diyen ilk kez seni goruyorum
- +1 yıl
Sana katiliyorum ben de oyle dusunuyorum gordun mu hic sunnetsiz
- +1 yıl
Kimde gordun nasil gordun?
- +1 yıl
Merak ettim sadece hic gormeyenler nasil oldugunu bilmeyenler var cok goren kisi denk gelmiyor
- +1 yıl
Erkek arkadaslarinda gordun o zaman
- +1 yıl
O yuzden cok erkek gordun kac yasindan beri peki?
- +1 yıl
Anladim daha seksi gorunuyor mu peki sunnetsiz yoksa normal mi
- +1 yıl
Tesekkur ederim tecrubelerin hakkinda aslinda ozelden birkac birsey sormak isterim
- +1 yıl
Bosver burdan atlayanlar oluyor tesekkur ederim
+1 yılPek bir bilgim yok açıkçası ve umrumda da diyil. Ailen bence en iyisini yapmış kararı sana bırakarak..
49 Yorumla- +1 yıl
Her erkek bu konuda ozgur olmali. Zorunlu yapilan sunnet vucut butunlugune de saldiridir.
- +1 yıl
Yani dediğim gibi pek umrumda olan bir mesele olmadı ben olsam çocuğuma bırakırdım o kadar versin hayatına o yön versin isterim
- +1 yıl
En guzeli takdir ettim ozgurlukcusun sen de
- +1 yıl
Yani her birey kendi öz düşüncesine saygım var kim olursa olsun kolay kolay yargıda bulunmam ve geniş düşünürüm
- +1 yıl
Cok guzel birsey kadin erkek farketmez herkes kendi vucudu ile ilgili karari kendi vermeli
- +1 yıl
Ayn ama zarar veriyorsa da müdahale edilmeli bazı durumlarda..
- +1 yıl
Sagliga zararli bir durum varsa tabiki ailesi mudaha edicek ama sunnet bence bunlardan biri degil
- +1 yıl
Ya tabi sünnet işini çocuğa bırakmak bence mantıklı o düşünsün mantığını kullansın içinden ne geliyorsa yapsin
- +1 yıl
Bir de herkes bakiyor ya sunnette cocugun mahrem hic bir seyi kalmiyor
+1 yılsünnetli ya da sünnetsiz diye yargılamak kadar saçma bir şey var mı ya... kişinin kendi özgür iradesi isterse olur isterse olmaz ben de yargılamam yani
32 Yorumla- +1 yıl
Takdir ettim cok guzel dusunce ozgurlukcu anlayis
+1 yılSünnet gerekli değil bence. Zamanında çok arastirmistim. Hatta 18 yaşından küçükler için ailenin yaptırması istismar olarak geçiyor (medeni toplumlar için geçerli) . Çünkü sağlıklı deri alınıyor. Sağlık açısından diyenler içinse sunnetsiz milyonlarca erkek var.
13 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum sana erkekler sakat bırakılıyor hem manevi hem fiziki
- +1 yıl
Evet. Küçüklükten bir travma olarak kalabiliyor. Mesela sünnet olunca kutlamalar yapılıyor altınlar oyuncaklar veriliyor. Küçük bir çocuk bunu anlamaz ama beyin cinsel organa yapılan bu işlemi çok önemliymiş gibi algılıyor. İleri yaşlarda karşımıza kötü şekillerde çıkabiliyor
- +1 yıl
Ayrıca sağlık olarak da zararlı bir işlem cinsel olarak
+1 yılTabikide gerekli sünnetsiz bir penis düşünemiyorum iğrenç..
43 Yorumla- +1 yıl
Neden igrenc?
- +1 yıl
Bana iğrenç geliyor nedeni yok sünnetsiz insani yanıma yaklaştırmam
- +1 yıl
Anladim tesekkur ederim
+1 yılSünnet gereklidir kesinlikle çünkü görüntüsü daha tahrik edici bana göre niye böyle bir soru sordun sen sünnetsizmisin
23 Yorumla- +1 yıl
Evet sunnetsizim ve kizlarin bu konudaki bakis acisini merak ediyorum. Aslinda zarardan baska bir sonucu yok sunnetin
- +1 yıl
Zararı yok aksine faydası var bence sen biran önce sünnet ol neden daha önce olmamısım dicrksin emin ol
- +1 yıl
Yok ben bu sekilde daha mutluyum bence boyle daha degisik ilgi cekici
Peygamber efendimizin hadislerinde yer aldığı için gerekli diye düşünüyorum ama olmayan biri olursa kendi kararı derim yargılamam
27 Yorumla- +1 yıl
Sunneti bilimsel tibbinyonden arastirdin mi peki hic
- +1 yıl
Kendi istegini belirtip yine de sin karari erkege birakmani ozgurlukcu anlayisin icin takdir ettim
- +1 yıl
Sunnetli ve sunnetsiz iki halini de gordun mu biliyor musun ayirt edebiliyor musun
- +1 yıl
Hmm tamam ben gordun sandim
+1 yılBilimsel olarak ve sağlık açısından bakmak gerekiyor, dinle ilgili olup olmadan önce bu yüzden ne doğruysa odur. Ama küçük yaştaki bir çocuktan ziyade bunu karar verebilecek yaşta olduğu vakit yapilması en iyisi, yapilan kişinin fikrinin de alınması yani. Bir de kutlama tarzi bir sey yapıyorlar bana göre o apayrı bir saçmalık zaten de.
01 Yorumla- +1 yıl
Bastan sona sana katiliyorum dusuncelerinde cok haklisin
+1 yılBen erkeklere de olmasını çok gerekli diye düşünmüyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
Hem sunnet derisindeki sinirler tahrip edilip kesiliyor boylece alinan zevki azaltiyor. Hem de penis basi acikta kaldigi icin cinsel birlesme sirasinda sicak ve nemli ortama girdigi icin erken bosalmaya sebep oluyor diye biliyorum.
+1 yılMüslüman bir ailenin kızı olarak evet, ama tabii ilerde sorun yaratmayacaksa pek de bir önemi yok
21 Yorumla- +1 yıl
Aslinda sunnet sadece zarar veriyor hic bir yarari yok
Saglik acisindanda dini acidanda görüntü olarakta sünnet gerekli bence 😀
31 Yorumla- +1 yıl
Zarari var saglik acisindan aslinda dini olarak da zorunlu degil adi ustunde sunnet gorunume birsey diyemem senin gorusun
+1 yılE herhalde gerekli benim evleneceğim adam sünnet olmuş olmalı
35 Yorumla- +1 yıl
Neden gerekli neden sunnet olmus olmali peki?
- +1 yıl
Çünkü bn Müslümanım müslüman olmayan bir erkekle evlenemem hemde erkek için sağlık konusu bu
- +1 yıl
Musluman olmasaydin? Yine istermiydin sunnet olmasini
- +1 yıl
O zaman bilmiyorum değişirdi tabi dusunceler
- +1 yıl
Tesekkur ederim
+1 yılNe bileyim ben siz erkekler kullanıyorsunuz çükünüzü siz karar verin bize arada geliyor o deri ha uzun olmuş ha kısa fark etmez benim için 😜😜😜
11 Yorumla- +1 yıl
Iste istedigim cevap ozgurlukcu dusunce
+1 yılSünnet tamamen dinî bir ritüel den ibaret ve ilkelliktir. Hiçbir gereği yok ayrıca erkek içinde zararlı dir.
17 Yorumla- +1 yıl
Neden zararlidir peki?
- +1 yıl
Cinsel hayatına büyük darbe vurduğu için. Google da makaleler var okuma ni tavsiye ederim.
- +1 yıl
Yok ben biliyorum da extra bildigin birseyler var diye merak ettigim icin soruyorum. Sen de sünnetsizligi savunuyorsun anladigim kadariyla
- +1 yıl
Evet, sünnet insan haklarına aykırı ve artık bu tarz ilkelliklerin bitmesi taraftarıyım.
- +1 yıl
Sana aynen katiliyorum hic gordun mu bilmiyorum ama erkeklere buyuk aci cinsel eksiklik ve manevi yaralar aciyor
- +1 yıl
bir kere şöyle düşünelim milyonlarca sunnetsiz erkek var Dünya da onlara niye bisey olmuyor? bizim insanımız tutturmuş sünnet fayda li da faydalı. Hiçbirşey bilmeden konuşuyoruz işte...
- +1 yıl
Takdir ediyorum cok mantikli dusuncelerin var. Faydasini say dediginde genelde estetik gorunum penis kanserine karsi onlem ve temizlik denir. Bunlar gercekten sunnetle mi ulasilabilir seyler? Yani sunnetsizler penis kanseri mi oluyor pis mi oluyor? Cok mu cirkin gorunuyor
Sağlık açısından önemli dikkate alınmalı ve zaten eskisi gibi değil ve bir hafta da iyileşir kurtulunut
11 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim
Benim için farketmez karşı tarafın özgür iradesi sonuçta ve çocukların küçükken yaptırılmasına karşıyım o büyüyünce kendi kararını vermeli
13 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel dusunceler ozgurlukcusun
- +1 yıl
Tesekkur ederim
Sünnet olmalı tabiki her erkek ama bunu kızlara neden soruyosun erkekleri ilglendryor
31 Yorumla- +1 yıl
Kizlarin gozunu bakis acisini merak ediyorum bu konuda
Kimsenin dini görüşü beni ilgilendirmez ama sünnetsiz penis görüntü olarak hoşuma gitmiyor
23 Yorumla- +1 yıl
Sirf bu yuzden mi sunnetli diyorsun?
- +1 yıl
Tesekkur ederim
? Dinizim e Göre olunmalı ben sünnetsiz bir (adam) istemem
31 Yorumla- +1 yıl
Neden olunmali peki?
Sünnet sağlıksızdır ve erkekteki hissi azaltır daha az zevk alırlar maalesef sünnet olmayanlara göre.
13 Yorumla- +1 yıl
Ayni zamanda erken bosalmaya da sevep oluyor. Keske butun kizlar senin gibi bilgili olsa
- +1 yıl
Keske butun kizlar senin gibi arastirsa dusunse. Ayrica kuranda da sunnet yazmiyor
+1 yılDini açıdan olmalı bence karşı daki inançlıysa, sünnetsiz de bişey fark etmiyor çok
110 Yorumla- +1 yıl
Yani sunnetli ya da sunnetsiz senin icin sorun degil her ikisi de kabul diyorsun takilmiyorum buna diyorsun
- +1 yıl
Takılmam, ama evlilik açısında durum değişir
- +1 yıl
Nasil yani
- +1 yıl
Normalde manit durumlarında takılmam, ama evlilik yoluna gideceksem olmaz çünkü dini açıdan uyuşmadığımızı gösterir, islamda Müslüman erkeğin gayrimüslim kadınla evlenmesine izin veriliyor, fakat Müslüman kadının g. Müslim erkekle evlenmesine sıcak bakılmıyor, ama manit olurum takılmam bu duruma hatta merak ederim değişik olur
- +1 yıl
Sevgiliyken sunnetsiz olmasini tercih ederim degisik oldugu icin ama evlenceksem sunnet olmali diyorsun
- +1 yıl
İlla olsun demiyorum yav denk gelirse fark etmez
- +1 yıl
Anladim evlenirken sunnet olmak zorunda diyorsun ama
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Anladim canim tesekkur ederim acik acik fikrini belirttigin icin
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılMutlaka gereklidir. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz sonuçta
11 Yorumla- +1 yıl