Bir önceki sorularımda sizlere kilo vermeye mi yoksa kilo almanyamı ihtiyacınız var diye sormuştum çoğunluk cevap kilo vermeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Sizlere kişiye özel değil genel bir diyet programı vericem ve İnşaAllah uyarsanız hedeflerinize ulaşırsınız. Öncelikle Intermitent fasting oruç tutmak demek arkadaşlar vücudu 16-17 saat aç bırakarak yapılan bir diyet çeşididir. Ramazanda yani insalar oruç tuttuğunda vücuttaki yağlı büyüme hormonu olan insulin çok şiddetli baskılanır ve yağsız büyüme hormonu olan growth hormonu üst düzey salgılanır. Insulin = Yağ yapar Growth = Yağ yakar Bu diyeti özellikle Amerikada vücut geliştiriciler çok fazla uygularlar sadece sporcular değil kilolu olan insanlar , kilo vermek isteyenler, yağ yakmak isteyenler , şu atmak isteyenler. Diyetin çok fazla bir detayı olmıycak çok kısa anlatıcam çünkü genel bir program bu. Yapmanız gereken oruç tutmak arkadaşlar hem sevap kazanıcaksınız hemde kilo vermiş olacaksınız. Ama tabiki bu şu demek değil oruç tut ama istediğini ye kesinlikle YANLIŞ. Iftar ve sahur yiyeceğiniz iki öğün tamami ile low carb olmalı. Low carb eğer kısaca sadece protein demek. Çok kısıtlanmış karbonhidrat ( ya da sıfır karbonhidrat) ve sıfır şeker. Öğünlerinizi kendiniz hazırlayın yemeklerinizi hazırlarken tercih etmeniz gereken yağlar: 1. Zeytin Yağı 2. Hindistan cevizi Yağı 3. Spray yağ Eğer yok ben yağıda komple kesicem diyorsanız haşlama tercih edin. Size iki tane örnek low carb öğünü vereceğim İnşaAllah ( vereceğim gramajlara takılmayın ben bir sporcuyum bu gramajları kendinize göre ayarlayın ) 250 gram hindi göğüs 1 kabak ile soteli yanıda brokoli, karnıbahar, kuşkonmaz veya yeşillik salata olabilir benim onerim bu diyeti yaparken domates salatalarınızda olmasın çünkü domates vücutta su tutar. Sahura bir örnek öğün 8 yumurta sadece beyaz haşlamada tercih edilebilir yanında diyet peynir, sodyumu azaltılmış zeytin şekersiz bütün meyve suları ve içecekler içilebilir, yiyilebilir. Sığmadı😂
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar sığdıramadım oraya iftarda ve sahurda mutlaka bir tam ceviz yiyin veya yarim avakado ve her 25 kilo için 1 litre su için yani 80 kilo biri 4 litre su içmesi lazım. Admin Gör beni artık 😁
Ramazanda 1 ayda 30 kilo nasıl verilir? Intermitent Fasting Nedir?
eveeet önemli olan neyden kaçındığımızmış, yani karbonhidrat. 8 yumurta en azından dördü "sarılı" salata olsa olmuyor mu.. tam öğün zaten. peynir, zeytin şekersiz içecekleri verelim gitsin onun yerine : )
Insan neden böyle bir ibadeti yapıyor peki Allah bu ibadeti ne için farz kılmış vcuudu iç organları dinlendirmek için Insanların yağ oranlarını düşürmek için
Açların halinden anlayıp yardım etsinler diye Sağlık bakımındanda faydası var tabii toksinleri atmak gibi Lakin asıl amaç açların halini bilip yardım etmelerini sağlamak
En İyi Cevaplar