Sağlıklı ve lezzetli diye günde 2-3 tabak yediğim oluyor. Zayıflamak gibi bir amacım yok ama çok yersem yulaf ezmesi kilo yapar mı? Ayrıca 100 gram yulaf ezmesi kaç kalori biliyor musunuz?yulaf kilo aldırır mı?
Yulaf çeşitli ve birçok besin değerine sahip, kilo vermek isteyenlerin de sık sık diyetinde uyguladığı ve tükettiği bir yiyecektir. Şimdi size daha detaylı bilgi vereceğim.
Yulaf ezmesi kilo aldırır mı?
yulaf ezmesi kilo aldırırmı?
Her besin gibi belli porsiyon miktarının dışına çıkılırsa ve porsiyon kontrolü sağlanmazsa tabii ki çoğu besin gibi bize kilo olarak dönebilir. Ben yulafın kilo aldırma gibi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum çünkü genel olarak yulaf tüketen insanlar açlık duymazlar ve zararlı yiyeceklerden uzak dururlar. "Yulaf kilo yaparmı?" diye soranlar için, yulaf kilo aldırmaz aksine kilo verilmesine yardımcı olur. İçerisinde yer alan mineraller, vitamin ve diğer tüm besinler yulaf tüketmek için bir nedendir.
1 tam çorba kaşığı 15 gram yulaf ezmesi 56 kaloridir.
1 fincan 60 gram yulaf ezmesi 222 kaloridir.
1 kase 100 gram yulaf ezmesi 370 kaloridir.
1 tatlı kaşığı 5 gram yulaf ezmesi 11 kaloridir.
1 su bardağı yulaf ezmesi 259 kaloridir.
Gece yulaf yemek kilo aldırır mı?
yulaf ezmesi kilo alma
Yukarıda bahsettiğim gibi belli porsiyon miktarının dışına çıkılırsa ve porsiyon kontrolü sağlanmazsa aldırabilir. Gece yulaf dahil hiçbir şey tüketmemek daha faydalıdır. Günlük porsiyon miktarınızı belirleyerek gece yemek yemeyi engelleyebilirsiniz.
Yulaflı omlet kilo yapar mı?
yulaf kepeği bim
Bu soruyu soran kişiler için en doğrusu yulaflı omletin kalorisini öğrenmek olacaktır. Bir porsiyon yulaflı omlet 209 kaloriye eşittir ve düşük kalorili ürün grubundadır. Düşük kalorili yemek grubunda bulunduğu için kilo aldırmaz ama unutmayın ki, her şeyin fazlası zarar, her gıdanın fazlası da kilo aldırmaktadır. Ben bununla kilo almam diye porsiyonu abartmamak gerekir.
Yulaf süt muz kilo yapar mı?
lifalif yulaf ezmesi kalori
Bu soruyu da daha önce görmüştüm. Buna da cevap vermek istiyorum. Yulaf sevmeyen insanlar içerisine karışım yaparak yulafı tatlandırabilir, bu da tüketmeyi kolaylaştırabilir. Örneğin meyve ya da yoğurt eklemek gibi.. Süt ve muz karıştıranlar da çok fazla çünkü lezzetini arttırıyor diye düşünüyorum. Yulafı süt ve muz ile tüketmeniz size kilo aldırmaz ama doğru porsiyonda tüketmeniz halinde aldırmaz. Yukarıda belirttiğim gibi her şeyin fazlası zarar olacağı için kendinize ve kilonuza göre doğru porsiyonda tüketmelisiniz.
Yulaf Ezmesi Hem Lif Hem karbonhidrat hemde Protein kaynağıdır. Tabiki Herşeyin Fazlası Kilo aldırır. Sonuçta Kuru baklagillerden. Bol bol Su tüket Yulaf ezmesinden Sonra Hazım Sorunu varsa ortadan kaldırır. Kendim Bir vucüt geliştirici olarak söylüyorum 2 günde 1 150 gr ya da 4 günde bir 300 gr tüketiyorum Ayrıca tadını biraz Güzelleştirmek istiyosan içine 2-3 Çay kaşığı Hakiki bal koyabilirsin. Sabah kahvaltıları ile alabilirsin 2 tane yumurta birinin sarısını çıkar biraz süt koy çırp içinede 150 100 gr yulaf at ve tavanın dibini kaplıcak kadar sıvı yağ ile yağla güzelcene omlet olarak kızart ekmeğe ihtiyacın bile olmucak inan bana ve yulaf ezmesi günün büyük bir kısmı Seni Tok tutar Kaslarını besler (Spor yapanlar için Harika bir kas yapılandırıcı Besin Öğesidir.) Ayrıca okadar Besin Öğesini bir almak yerine ayrı ayrı saatlerde al mesela sabah yulaf ezmesi yedin öğlen ara öğün olarak meyveyi ye. Böylece kendini daha zinde hissedersin.
100 gramında 78 küsür karbonhidrad var buda kilo yapması için geçerli bir sebeb, ben body sporu ile ugraştıgım için spordan önceleri yiyorum saglam enerji veriyor ama spor yapmayıp yulaf ezmesi yenmesi kilo yapar. artı nasıl lezzetli dersin :( her yediğimde işkence çekiyorum meyvesuyu ile falan anca yutabiliyorum tatsız tuzsun berbat birşey bu
ben yulaf ezmsi değil de yulaf kepeği daha uygun kilo vermek için fazlaca lif bulunuyor lifde çok yararlı hemde un gibi istersen ekmek yapıyorsun istersen kurabiye istersen yoğurdun içine koyuyorsun yulaf kepeğini tavsiye edebilirim
1
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
hmm peki denicem canım teşekkürler :) peki bu küçük marketlerdede satılır mı?
Ben diyetisyene gidiyorum özel ders fitness haftada 3 gün ve diyetisyene gidiyorum ama hatlarımı çıkarmak ayda 2 kilo almak. Sabah spordan önce yulaf patlağı fıstık ezmesi spordan sonra yulaf muz süt karışımı yap dedi (kilo almak içimde yazıyorlar )
Ben size sağlıklı olanı vereyim. İsterseniz. Değişik çay diyet veya kür verebilirim. Yürüyüş ya da koşunun (Spor, dans) yanında sağlıklı iştah kesme diyeti ile 1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar. 2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur. 3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği ya da kurusunu biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır. 4. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 Dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. 5. Öğünler arasında acıktığınız da kuru Erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var. 6. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar. 7. Enerjisiz kalmamak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yakımını kolaylaştırır.
herşeyin fazlası zarar. yulaf ezmesi sağlıklı evet ama sen biraz fazla tüketiyorsun. miktarını azalt bence. ayrıca su hariç herşeyin kalorisi vardır bunu unutma. bağırsaklar için iyi geliyor diye biliyorum
Tek yersen kesinlikle kilo yapmaz, yulaf iyi bir diyet maddesidir. Nedeni ise; vücut yulafı sindirirken yulaftan alacağı enerjiden daha fazla enerji harcar. Yalnız yanında kullandığın bal ve meyve kilo yapar fazla alındığında. Karıştırırsan da aynı şekilde kilo yapar.
Tum diyetlerde yulaf ezmesi yulaf kepegi ve unu oneriliyor sabah uyandiginda sutle ya da yogurtla tuketirsen harika kilo verdiriyor zaten sabah yedigin bir tabak yulaf ezmesi tum gun tok tutuyor ama emziren anneler icin bir gun arayla yenmesi oneriliyor
yulafda kaliteli karbonhidrat vardır. karbonhidrat kilo aldırır ama aşırıya kaçmamak kaydı ile. makarna ve pilavda da kaliteli karbonhidrat bulunur çok yenirse yağa dönüşür.
görsellere eti lifalif yaz bak. sütle içince tadı biraz kötü yenilmiyor ben omletin içine döküyorum öyle yiyorum. ya da meyvelisi oluyo müsli ondan alırsın tadı güzel.
kilo alıyorum ama ben vücut geliştirmeyle uğraşıyorum tek başına yulaf denemedim. sen kilo aldırmaz diyenlere bakma içinde yüksek oranda kalori vardır emin olamıyorsan dediğimden gidip bir beslenme uzmanına sorabilirsin.
Kilo verdiriyormu diye birşey yok sadece normal yediklerine göre kalorisi daha düşük spor yapmalısın spor sadece diyetle sıkma kendini yarım saat spor yapmak zor birşey değil
Nasıl yiyorsun onu ya ? Çiğne çiğne bitmiyor. İnsanın ağzını yoruyor. Yağ oranı hemen hemen sıfıra yakın. Tam bir sporcu besini. Kalorisi oldukça fazla ama kilo aldırmaz sanıyorum. Öyle duymuştum.
3-4 kasik yulaf ezmesini derince bir corba kasesine koyuyorum. Icine yarim elmayi dogruyorum. Yarim tatli kasigi bal ve agzina kadar soguk sut koyuyorum. Ilik sut salya gibi yapiyor berbat.
Yogurtlu yiyende var ama ben yiyemiyorum. Icine tarcin, hindistan cevizi,pekmez, kuru meyve Falanda koyabilirsin
Diyet listem yok. Genellikle salata, yorğurt, çorba, ızgara. Sabah dsalata, peynir zeytin süt. Bazen peynir yerine haşlanmış yumurta falan. Haftada bir gün izin. Tatlı yuiyorum. Dodnurma vs.
Lezzetli mi ? O hayatımda tattığım en garip ve rezil tat. Ancak protein oranı fazla. Bu nedenle de kilo yapabilir. Tabi günlük aldığın kalori ile de doğru orantılı.
verdirir de üzerine yemeğe devam edersen biraz zor. tok tutuyor. otelde çalışırken yabancılar hep yerdi türkler ise hiç yemez. ac acına gitmiş gibilerdi hepsi
Diyetisyen bana gunde 1 paket yulaflı bisküvi onermisti. Bunun dışında tahin pekmez çok işe yarıyor. Yatmadan once 1 bardak sut filan. Tabi en doğrusu bir diyetisyene gitmen.
Bir besini ele alarak zayıflamaya yardımcı olur mu veya kilo aldırır mı diyemezsin , günlük kalori ihtiyacının üstüne çıkarsan alırsın , inersen verirsin
Her sabah üç kaşık yiyorum yulafa kahve kakao da koyuyorum üzerini kiraz muz şekersiz fıstık ezmesi koyuyorum ef sa ne oluyo bayılıyorum kilo aldırmasa süreki yerim ama malesef fazlasi kilo yapıyo oyuzden tadımlık tüketiyorum 😌
öncelikle sporu asla ve asla bırakmayın diyeti arada bozabilirsiniz ama sporu asla aksatmayın ben spor salonuna gittim 4 ay boyunca gün aşırı spor yapıyodum hafta 3-4 gün ekmek kesinlikle yok belki günde 1 dilim abur cubur yok şeker yok hiç bir şekilde :) ben çok canım isterse haftada bir gofret filan yiyodum ana öğünlerde herkes gibi yiodum sadece bu kadar ekstra bişey yok
olmazsa olmaz dersen baştan kaybedersin en fazla haftada 1 yiyeceksin o da öyle bir koca kare çikolata değil küçük boy filan ye çok fazla da kasma ben herşeyden yedim ama haftada 1 bak daha çok değil
Kızmadım böyle şeyleri sevmiyorum zaten kendinin yakışıklı olduğunu düşünmüyorum. özgüven noktasında da problem yaşıyorum zaten sadece kilo alarak ciddiyete giderek felan kendime bakıyorum Allah Allah sadece şu hayatta bir sevgilimiz olsun dedik
kardeşim ben halise diyom sana bişi demedim ki bazen böle baştan savıyo shop yapmıyo adam akıllı sana bişi diyen oldu mu? tipinle dalga geen veya kilona bişi diyen. seni rencide eden bir söz kullandım mı
En İyi Cevaplar