Arkadaşlar merhaba. Kullandığınız ve etkili olan bana önerebileceğiniz zayıflatan çay var mı? En iyi ve en etkili zayıflama çayı hangisi? Yorumlar ve öneriler neler?zayıflatan çayDiyet ve spor zaten yapıyorum, yanında destek olsun diye istiyorum zayıflatan çayı, o yüzden sordum :)
En iyi ve en etkili zayıflama çayı hangi marka? Yorumlar ve öneriler neler?
Zayıflama çayı olarak satılan bir çok çayın içerisinde laksatif ve diüretik etkili bitkiler bulunmakta ve sürekli kullanımı durumunda ileriye yönelik bağırsak tembelliğine yol açabilmenin yanı sıra vitamin mineral kayıplarına yol açabilmekte. Öyle ki içeriğini bilmediğiniz zayıflama çayları miktarına dikkat edilmediği taktirde böbrek rahatsızlıklarına bile neden olabilmekte. Bu yüzden tükettiğiniz şey çay dahi olsa içeriğini bilmekte fayda var. İçeriğinden emin olmadığınız, güvenilir olmayan hiçbir şeyi tüketmemelisiniz.
Bunların yanı sıra yeşil veya beyaz çay yüksek antioksidan kapasitesine sahip diyet sürecinde olsanızda olmasanızda muhakkak tüketmenizi tavsiye ettiğim çaylardan. Sağlığa faydalarına ek olarak kilo verme üzerinde oldukça etkin rol oynuyor. Sindirim sistemini rahatlatıyor, antioksidan olması ile oksidatif stresin azalmasına yardımcı oluyor.
Yapılan bir çok çalışmada ise yeşil ve beyaz çayın ihtiva ettiği bir ögenin yağ yakım hızını arttırdığı ortaya konulmuştur. Tüm bunları özetlemek gerekirse en iyi, en etkili ve en sağlıklı zayıflama çayı olarak yeşil ve beyaz çayı söylememiz çok mümkün.
Günümüzde fazla kilo sorunu yaşayan pek çok kişi aynı zamanda bu kiloları nasıl vereceği konusunda da kafası karışık yaşıyor. Kimisi çareyi spor ve diyet ikilisinde bulurken, kimisi ise bıçak altına yatarak ya da kelepçe taktırmak gibi yöntemlerle kilolarından kurtulmaya çalışıyor. Ben ise size özellikle son dönemde zayıflama konusunda adlarını çokça duyduğum en iyi zayıflama çayından bahsedeceğim, hatta çaylarından.
En İyi & Etkili Zayıflama Çayı Hangisi?
1- Herby Detox Tea
en iyi zayıflama çayı yorumları
Herby Detox Tea, özellikle son dönemde diyet ve çay seçeneklerinde ki uygun fiyatlarla gündeme gelen Herby markasının gözde zayıflama çayı markalarından biri olmuş durumda. Isırgan otu, kiraz sapı, biberiye ve yeşil çay özlerine sahip bir karışım olan Detox Tea, özellikle zayıflamak isteyen ama aynı zamanda rahatlatıcı bir bitki çayı içmek isteyenler için de güzel bir seçenek olmuş durumda. Üstelik içerisinde ki yoğun zencefil aroması ile de vücudunuza arındırıcı bir haz verdiğini de belirtmek gerek.
2- Mest Form
en iyi zayıflama çayı hangisi?
Özellikle her yerde bulunması ve oldukça etkili olması ile nam yapmış Mest markasının Mest Form zayıflama çayı karışık seçeneğiyle rağbet görmüş durumda. En etkili zayıflama çaylarından biri olarak görülüyor. İçinde ki antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki fazla toksini atması, metabolizmayı hızlandırması kilo vermek isteyenlerin çok işine yarayan yararlarından. Rahatlatıcı bir çay arayanlar için ise vitamin ve mineral bakımından zengin olması, enerji vermesi ve kan şekerini düzenlemesi de bitmek bilmeyen faydalarından sadece birkaçı.
3- Wess
zayıflama çayı markaları
Ülkemizde henüz çok yeni olan Wess Pharmathree’nin bitki çayları özellikle yurtdışındaki yorumları ile dikkat çekmeyi başarmış durumda. Zayıflama çayı önerisi isteyenler için de önerebileceğim bir çay. İçindeki yeşil kahve, barut ağacı, funda ve mate gibi özleri ile alışılagelmişin dışında bir zayıflama çayı portresi çizen Wess, sabah, öğle ve akşam olmak üzere farklı saatlerde içilmesi gereken çayları ile de bilinenin aksine yeni bir yöntem deniyor.
4- Yes Start
en etkili zayıflama çayı
Son günlerde özellikle internet ile adını pek çok kişiye duyurmuş olan Yes Start markası, detox ve zayıflama çayları ile de daha çok adını duyuracağa benziyor. İçerdiği sandoloz sakızı, beyaz çay ve civanperçemi özleri sayesinde hızlı ve etkili biçimde metabolizmayı düzenleme ve zayıflama garantileri de veriyor.
5- Esila Fantastik Dörtlü
en etkili zayıflama çayları
Ülkemizde özellikle son yıllarda popülerliğini gittikçe arttıran Esila markası elbette bu popülerliğini diğer pek çok çayın aksine rahat bir içim sunan zayıflama ve yaz çaylarına borçlu. Fantastik dörtlü de işte bu yaz çaylarında biri ve özellikle içinde ki kurt üzümü, acı çehre ve chia tohumları sayesinde harika bir deneyim sunuyor.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; %100 zayıflatan çay diye bir şey yoktur. Bu ifade ile satılan çaylara itibar etmemekle birlikte, normalde sağlık için tüketilebilecek çayların zayıflatmaya yardımcı olduğunu söyleyebilirim.
Peki zayıflamaya yardımcı olan çaylar nelerdir?
bitki çayları
Şimdi burada bahsedeceğim çayların zayıflatan çaydan ziyade, diyet ve spor yaparken sağlığına fayda sağlaması ve kilo verme sürecini kolaylaştırsın diye listeliyorum. Dikkatli tükettiğin müddetçe faydasını göreceksin ;)
Yeşil çay
yeşil çay
Yeşil çay, aslında bizim her gün tükettiğimiz siyah çay ile aynı bitkiden yapılır. Aralarında işleme farkı vardır yani yeşil çay, siyah çaya oranla daha az işlem görmüştür ve bu sayede antioksidan özelliği gibi birçok özelliği işleme sırasında kaybetmemiştir. Ayrıca yeşil çayın sindirimi kolaylaştırdığı ve enerji verdiği de bir gerçek.
Kuşburnu çayı
kuşburnu çayı
Kuşburnu çayı doğal bir C vitamini kaynağıdır diyebilirim. Aynı zamanda yağ hücrelerinin yıkımını kolaylaştırdığı için de kilo vermeye etkisi olduğunu söyleyebilirim. Günde sabah veya öğle saatlerinde 1 fincanı geçmemek şartıyla kuşburnu çayını tüketerek zayıflamaya katkı sağlayabilirsiniz.
Maydanoz çayı
maydanoz çayı
Maydanozu taze olarak tüketmek de büyük fayda sağlar tabi. Çay olarak tüketmek isteyenler için maydanozun kendisinden ziyade maydanoz sapını kaynatıp içmenizi önerebilirim. Çünkü maydanoz da C vitaminince zengindir ve antioksidan içerir. Ayrıca ödem atmaya yardımcı olur.
Ananas çayı
ananas çayı
Ananasın kendisi kadar kabuğu da şifadır. Ananasın kendisi zaten ödem atmaya yardımcı bir meyve olarak bilinir ve zayıflamak isteyenlere önerilir. Tabi şekerli olduğu için azami ölçüde tüketmek daha iyidir. Benzer şekilde ananasın kabuğu da kaynatılarak çay haline getirilmekte ve ananas ile benzer etkileri sağlamaktadır. Tabi ananasın kabuğunu kaynatmadan önce iyi temizlenmesi gerekir.
Şöyle diyeyim; zayıflamak istiyorsun ama yağ mı yakmak istiyorsun, ödem mi atmak istiyorsun, metabolizmanı mı çalıştırmak istiyorsun? Bunlar önemli şeyler. Önce sende kilo yapanın ne olduğunu bulman gerek.
Yağ yakan çay var diyorlar, ben pek inanmıyorum. Yeşil çay takviyedir, düzenli bir beslenme programının yanında kullanılabilir, tek başına bir işlevi yoktur.
Ancak metabolizmayı hızlandırıp hazmı kolaylaştıran veya vücudundaki birikmiş suyu atan çaylar var şayet problemin bunlardan biri ise Google'da aratmanı veya sindirim sistemi düzenleyici bitkisel besin takviyeleri kullanmanı öneririm. Forever Living'in probiotic tabletini kullandım, sonuç da aldım, öneririm mesela.
Bir avuç kiraz sapı ve mısır püskülünü sıcak suyun içine at, demlenmiş çay gibi günde 2-3 bardak iç. Yada 9'u bir arada çaylardan al, 3 bardak iç günde.
Tabi bunun yanında tatlıyı, hamur işini kes. Kısa zamanda faydasını görürsün.
Sirke: Sabahları aç karnına ama 1 çay bardağı olmaz, mideyi delersin. Araştırmadan iş yapma.
En fazla 1 çorba kaşığı hafif de pul biber ya da acı biber yemelisin, yağ yakar.
Maydanoz, dereotu, aç karnına ye bol bol hemen her gün olursa, yağ yakıcıdır bunlar.
Yeşil çay, ama tabi o dediğin egzersizleri yaparsan faydalı olur. 1 saatlik tempolu yürüyüş yapmalısın en az, 1 saatin altındaki yürüyüşler hiçbir işe yaramaz. Geldikten sonra yemek yemeyeceksin.
Ya arkadaşım zayıflaam çayı diye birşey yoktur bunlar hep çay manyağı ingiltere ve çinin uytdurmaları zayıflamak istiyorsan YİNE yiyeceksin ama dengeli ve tabii ki UYKU en önemlisi. Sana bir pilates topu bir minder ve 2'şer tane 3 KiloGramlık dumbell almanı ve Ebru Şallı'yı izlemeni tavsiye ederim :)
Arkadaşım çayları o kadar küçümsemeyin ben sarımsak çayı uzun zamandır kayısı ve şimdi de yeşilçay içiyorum çok faydasını gördüm tıka basa dengesiz şekilde yemek yidiğim halde çok şükür çaylar sayesinde kilo almıyorum ve 1 aydır hiç spor yapmadan sürekli abur cubur yediğim halde 2 kilo vermişim
15 Günde 5 Kilo Verdirebilen Maden Sulu Limonlu Form Çayı “Yeşil Çay, Maden Suyu, Limon” İle Yağlarınızı Yakın, Zayıflayın
Malzemeler 1 günlük
Yarım litre kaynar su, 2 Tatlı kaşığı yeşil çay, Yarım limon, 1 Şişe maden suyu
Yapılışı: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile birlikte demlenen yeşil çayın içine atıyoruz. Ardından maden suyunu da ekleyerek çayımızı hazır hale getiriyoruz. Maden sulu, limonlu yeşil çayımızı oda sıcaklığında gün içerisinde öğün aralarında içiyoruz. Her gün düzenli olarak yukarıda tarifini verdiğimiz gibi maden sulu limonlu yeşil çay içmek çok fazla yağ yaktırıyor ve zayıflatıyor.
Hem akademik olarak hem de mesleki olarak tıbbi ve aromatik bitkiler konusunun uzun süredir içindeyim. Bu gibi bitkilerin yetiştirilmesinden üretimine, dolumundan pazarlamasına kadar türlü deneyimlerim sonucunda yazıyorum bu cevabı:
Hiçbir ürün herkeste aynı sonucu ve etkiyi vermez.
Ödüllü detox, bir haftada 8 kilo verme gibi jenerik ifadeleri gördüğün yerden kaç.
İçerisinde Sinameki bulunan ürünlerden uzak durabilirsin. Zira Sinameki laksatif yani bağırsak hareketlerini kolaylaştırıcı bir bitkidir ve uzun süreli kullanımı tavsiye edilmez.
Tatlandırıcı, renklendirici, koruyucu, şeker gibi maddeleri barındıran ürünlerden uzak durabilirsin.
Yüksek bir tüketici bilinciyle hareket edip etiket okumak önemlidir.
Formülasyonda ve kalitede öne çıkan ürünleri tercih edebilirsin.
Yine de bir ürün öner dersen Galeno Vital markasının ürününü tavsiye edebilirim. Şu ana kadar gördüğüm en iyi ve temiz içeriklerden bir tanesi.
zayıflatan cay yoktur ve mu ot çayları sanıldıgı gibi masum değil kesinlikle dikkatli kullanılmalı ciddi hastalık riski içeriyorlar özellikle rezene ve anazona dikkat evet içerdikleri mineral vitamin vs önemli faydaları var ama ölçü çok önemli dikkatli kullınınız.
Çaylardan medet ummayın, en güzeli doğal yoldan zayıflamak. Bunun için bol bol Karatay'ın beslenme önerilerine kulak verin. Ben yaşam şeklimi değiştirmeden sadece beslenme şeklimi değiştirerek hem çok sağlıklı, zinde kaldım(ufaktan nezle bile olmadım), hemde son 5 ayda 11 kilo verdim. Üstüne üstelik kış ayında...
İşte benim bu çaylara ön yargımı tamamen kaldıran bir marka, işte o ödemi mi alan marka ve işte o l cartine spor öncesi yağ yakım shote içtip spordan sonra vücudumu dinlendiren çay hahha tam bir salon seslenişi yaptım size kızlar. Detoks prem. Casvaa çay arkadaşlar. Mutlaka deneyin sonra bana da dönüş yaparsınız.
benim bir çayla hayatım değişti diyebilirim 74den 48e indim bütün ödemlerim ve kilolarım gitti çok çok memnunum bir yakınım sayesinde kullandım ve hala duacılarıyım
2 haftada sevdiğim için 15 kilo vermiş bir adam olduğum için iyi biliyorum :D Hoş şimdi artık hayatımda da yok :D O gidince kilolarımı da geri aldım :D
Kurutulmuş kiraz sapları var onlardan bir avuç alıyosun. Bir tane limonu iki dilim şeklinde kesiyosun. Bir demliğin içine koyuyosun içine sıcak su koyup bekliyorsun fakat sakın içine şeker atıyım falan deme :)
Çayla zayıflayamazsın da mesela diyelim yemeği çok kaçırdın şişkinlik yaptı rahatlatıcı çaylar var liptonun yemek sonrası çayından içebilirsin en etkili tuvalete çıkartan çay a101 de satılıyo mest bitki çayı
Zayıflama çayı olarak satılan bir çok çayın içerisinde laksatif ve diüretik etkili bitkiler bulunmakta ve sürekli kullanımı durumunda ileriye yönelik bağırsak tembelliğine yol açabilmenin yanı sıra vitamin mineral kayıplarına yol açabilmekte. Öyle ki içeriğini bilmediğiniz zayıflama çayları miktarına dikkat edilmediği taktirde böbrek rahatsızlıklarına bile neden olabilmekte. Bu yüzden tükettiğiniz şey çay dahi olsa içeriğini bilmekte fayda var. İçeriğinden emin olmadığınız, güvenilir olmayan hiçbir şeyi tüketmemelisiniz.
Bunların yanı sıra yeşil veya beyaz çay yüksek antioksidan kapasitesine sahip diyet sürecinde olsanızda olmasanızda muhakkak tüketmenizi tavsiye ettiğim çaylardan. Sağlığa faydalarına ek olarak kilo verme üzerinde oldukça etkin rol oynuyor. Sindirim sistemini rahatlatıyor, antioksidan olması ile oksidatif stresin azalmasına yardımcı oluyor.
Yapılan bir çok çalışmada ise yeşil ve beyaz çayın ihtiva ettiği bir ögenin yağ yakım hızını arttırdığı ortaya konulmuştur. Tüm bunları özetlemek gerekirse en iyi, en etkili ve en sağlıklı zayıflama çayı olarak yeşil ve beyaz çayı söylememiz çok mümkün.