Merhaba arkadaşlar, ben 2'si bir arada içiyordum, onda da bir miktar şeker varmış o yüzden Gold'a geçtim. Bunu sade içmek neredeyse imkansız. O yüzden sıcak sütle karıştırdım. Herhangi bir zararı olur mu yani sütlü Nescafe zararlı mıdır?sütlü Nescafe
Sütlü kahvenin bir sakıncası olmaz fakat buradaki önemli detay; kahvenin kalitesi. Çünkü sütlü Nescafe yaparken kullanılacak olan granül (suda çözünen) kahvenin diğer kahve çeşitlerine nazaran daha kalitesiz olduğu araştırmalarla belirtilmiştir. Şöyle belirtirsem daha anlaşılır olacağına inanıyorum:
- Granül kahveler, suda kolay çözünebilmesi için çok sayıda işlemden geçer. Özellikle kahve çekirdeği veya öğütülmüş şekilde satılan kahvelere nazaran, suda çözünebilmesi ve tortu bırakmaması adına daha çok işlemden geçer. Bu işlemler de kahvenin kalitesini ciddi oranda düşürür.
- Aynı zamanda kahveler; yetiştirildiği bölgeye, iklim koşullarına, aşılama ve koruma yöntemlerine ve işleme şekline göre de kalite bakımından birbirinden ayrışır. Özellikle granül kahveler, bu saydığım özellikleri ambalajında barındırmadığı için nereden ne şekilde toplandığını bilememekteyiz. Bu da aklımızdaki bir soru işaretidir.
- Kahve çeşitlerini sağlık için tercih ederiz çoğumuz. Özellikle antioksidan ve kafein bakımından günlük hayatımızda olumlu etki yaratmasını beklediğimiz kahveler, granül kahve ile bu özelliklerini bize yansıtamamaktadır. Çünkü Nescafe gibi granül kahveler, granül hale getirilirken geçirdiği işlemlerden ötürü antioksidan özelliğini yitirir, aromatik yağı kaybolur ve kafein miktarı da büyük oranla düşer. Yani siz bir granül kahve içtiğinizde, sadece acı bir su içmiş gibi olursunuz.
- Granül kahvelerde ne yazık ki bol miktarda akrilamid isminde zararlı bir madde bulunur, daha doğrusu gördüğü işlemler neticesinde bu madde ortaya çıkar. Akrilamid maddesini patatesi, eti veya kızartılacak her şeyi fazla kızarttığımız zaman da görebilmekteyiz. Bilinen o ki; akrilamid, kansere yol açabilecek bir kimyasal maddedir ve bu sebeple kızartma yaparken fazla kızartmamaya, granül kahveler yerine filtre kahveler içmeye özen göstermek daha doğru, daha sağlıklı olacaktır.
Gelelim sütlü Nescafe'ye... - Doğru kahveyle beraber sütlü kahvenin sağlık açısından bir zararı bulunmamaktadır. Özellikle günde 2 fincanı geçmemek, akşam saatlerinde tüketmemek (uykusuzluk yapabileceği için) önemlidir. Sütlü kahve yapmak için kaliteli kahve ve taze süt almaya da özen gösterilmelidir.
Kahve zararlı. Ben kahve içmeye başlamadan önce tam kan sayımı yaptırdım. Böbrek fonksiyonları iyi olduğu için içmeye başladım. Ancak şimdi geçen yine test yapıldı. Bazı değerler düşmüş, o yüzden bıraktım. Tuz ve baharat zaten pek fazla tüketmiyorum. Ayrıca şeker yemeden önce mutlaka açlık glikoz ölçümü ve hdl ldl ölçümü yapılmalı.
Yoo ne zararı olacak ki? 2'si 3'ü bir aradalardan içme yeter. Şekersiz sıvı içmeye alıştıktan sonra alışabildiğim en zor şey nescafe içmekti ama şimdi ona da alıştım daha güzel geliyor. Biraz zor ama imkansız değil. Bol sütlü yapsan da olur. Light sütle yapabilirsin. Suya bile gerek kalmaz.
eğer ideal yağ oranını geçmiyorsa veya aşağı inmiyorsa zararlı olduğunu söyleyemezsin öyle 1-2 gramlık şeylerle insan kalpten gitmez her gün yapsa da gitmez
En İyi Cevaplar