herkese merhaba. benim tenim normalde hassas değildir. Kan aldıktan sonra bile asla morarmaz iz bile belli olmaz. Ya da çabuk morarma vs olmaz. Geçen gün ev taşıdık. Ve 4 katı 7-8 kere inip çıkmak zorunda kaldım. Sonra da temizlik yaptım. Sonra akşamına bir baktım bacağımda bir kaç çizik var. Ve uyluk kısmında solda 3-4 tane sağda da 1 tane morluk var. Acıyor çok basıtırınca. Bu dediğim 2 gün önce oldu ve şu an geçmeye başladılar. Allah korusun zAten takıntılıyım hastalığa vs. Ara ara tek bir nokta şeklinde deri altı kanamalarım da oluyordu ama takmıyordum. Ama bu morluklar beni korkuttu. Eşya taşırken olmuştur diyorum ama hiç aklıma da gelmiyor bir yere çarptığım. Ya kendi kendine olduysa, ya hastaysam diye takıp duruyorum. Resim de yükleyeceğim tam anlamanız için. Sizce bunlar çarpma morarması gibi mi?
Burası detay yazmak için değildir, sadece görseli açıklayan kısa notunu ekle lütfen...
Faktör eksikliğine bağlı kanama pıhtılaşma bozukluğu olabilir. Tedavisi var. On sekiz yaşından küçüksen çocuk hematolojiye, büyüksen yetişkin hematolojiye git. İhmale gelecek bir hastalık değil. Endişeli biri olduğun için tekrar söylüyorum, te-da-vi-si var.
ara ara nokta şeklinde kanamanın olması normal değil. morluklara bir yere vurmuşsun diyebiliriz de. sen yine de müsait bir ara doktora görün bişey kaybetmessin.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nokta şeklinde derken ben benlerime takıntılı olduğum için tüm vucudumu inceliyorum ve sadece bir tane küçücük peteşi yakalıyorum. Başkası olsa hayatta farketmez. Doktora gittim zaten değerler normal çıkıyor.
En İyi Cevaplar