Erkek arkadaşımın saçları omuz hizasında ama genelde topluyor zaten saçlarını, o kadar göze batacak bir şey değil. Dün akşam ailemle tanışmak için bize geldi yemek yedik, her şey güzel sanıyordum akşam boyunca. Ne zaman çocuk gitti evden annem de babam da bu ne böyle demeye başladılar. Saçlarını kestirmesi gerektiğini, yoksa onaylamayacaklarını söylediler. Bunu nasıl söyleyebilirim ki sevgilime? Arada kaldım hangi tarafı ikna etmek için uğraşmalıyım sizce ailem haklı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
genelde topluyor zaten saçlarını niye uzun o zaman makulu zaten kestirmek cillop gibi erkek kafası olsun yoksa topanmış başında köfte gezdiren erek itici oluyor. Gelelim sizin durumunuza. Kolay değil tabi ebeveynlerinize beğendirmek çok önemli ama toplumumuzda. Ben çoğu zaman bıyıktan sakaldan vazgeçen erkek gördüm sevdiği kız beğenmiyor diye. Ama işin içinde aileniz var. Yani sizi anlıyorum o şekilde beğenmişsiniz onnla yaşayacak olan da sizsiniz hoşunuza gitmeseydi sizin için kestirirdi bunu ona zorla yaptırmak anlamsız zaten.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ya bu resmen bahanedir ama. Yani var içkisi sigarası var olmaz demek, var da böyle asla kimseye zararı dokunmayan tercihe laf etmek. O saç sonra uzamaz mı? Şimdi kesip sonra uzatsa hoş olur mu?
Neyse, ailen böyle kriter koymuşsa söyle sevgiline. Şimdi kessin evlenince uzatır yine. Benim sevgilim de biraz uzun saç kullanıyor ve bağlıyordu ama ailemle tanışmaya gelmeden kesmişti, babamın bunu sorun etmesine ihtimal verdiğinden. Yani zor bir şey değil, seninki de seviyorsa yapar.11 Yorumla
+1 yılNe oluyormuş saçı uzun olunca anlamıyorum millet olarak kıla, tüye, sakala neden bu kadar takıntılıyız kıl mk işte lan kıl yani bu memleket meselesi değil :D haksızlar kendilerini ilgilendirmez kızlarını mutlu edecekmi etmeyecek mi buna odaklanmalılar, zira ananı değil seni koynuna alacak tövbe tövbe :D
10 Yorumla
+1 yılKarakteri iyiyse saçı uzun kısa takılmamak lazım. Karakteri iyi insan kolay karşımıza çıkan bir şey değil. Bence erkek arkadaşına açıkça durumu anlat. Ailenin böyle tepki gösterdiğini söyle bilmeye hakkı var. Erkek arkadaşının durumu alttan alıp saçını kestirir ya da kestirmek istemez.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
64Cevap
Uzun saçlı olunca noluyormuş haklı değiller tabiki
61 Yorumla
+1 yılSevgilinizin saçlark gayet normal bence. Birini ikna edecekseniz ailenizi edin. Farz edelim ki sizin saçlarınız boyalı sevgilinizin ailesi de saç boyanız olduğu için sizi kabul etmiyor (illa boya olmak zorunda da değil aklınıza her ne gelirse, mesele sizin kişisel bir özelliğinize karışmaları). Kırılmaz mıydınız? Siz onların oğlunu sevmişsiniz, emek vermişsiniz evlenmek istiyorsunuz onlar ise sadece fiziksel bir özelliğinizden dolayı size karşılar.
Yanlış anlamayın lütfen burada sizin kendinizi suçlamıyorum asla ama aileniz hatalı davranıyor.
Ailenize sevgilinizin o uzun saçlarına vurulduğunuzu 😂onu öyle sevdiğinizi anlatabilirsiniz uygun bir dille. Bu da olmazsa eski Türklerde saç uzatma geleneğinden, MeteHan’dan, bunun aslında çok köklü bir geleneğimiz olduğundan bahsedebilirsiniz ailenize21 YorumlaAilenin ikna edilmelik bi durumu yok çünkü düşünce saçma. Benim sevgilimde bi kulağına küpe takıyo ve bizimkilerde bunu sorun yapıyo ama umrumda değil ben onu öyle seviyorum. Elle tutulur bi sıkıntısı varsa ailemi dinlerim ama saçı uzun küpesi var pembe giyiyo. Erkekliğini bununla ölçmeye çalışmaları büyük cahillik. Ailene şey desene. Onun ailesi saçını kestir yasa uzat dese tepkiniz ne olurdu de. Beni olduğum gibi değil de istedikleri gibi biri yapmaya çalışsalar hoşunuza gider miydi de
36 Yorumla
+1 yılKestirsin ne farkeder, evlendiginizde yeniden uzatir, sikinti olmaz. ben boyle bir durumda kalmistim. Kupem var diye kizmisin falan demislerdi... Bende kibarca onume bakmistim.. gerci benimki oylesine bir yemekti ama bu tip takintilari var olanlar var, sizin ki ciddiye binmis artik aile tanistirmalari falan kestirsin gitsin ya.. cok zor degil...
11 Yorumla
+1 yılaileler bir problem olunca cozemiyor ama kendilerine göre istemedikleri bir şey olunca hemen problem çıkartıyor. Saçları kısa olsayi okey verdeydiler ama hergun sizlere ve ailenize dunyayi zehir etselerdi daha mı iyiydi.
Bunun adı düpedüz sorun çıkarmak10 YorumlaMillet eskiden karakterine bakardı oturuşuna, konuşmasına bakardı. Şimdi saçına sakalına mı bakmaya başlamışlar?
Ataerkil diye diye iyice pisliğini çıkardılar bence.
Ailen haksız görüşlerine katılmıyorum. Kimse kimsenin saçına sakalına karışamaz. Sen bakarsın karakteri düzgün mü benim evladıma mutlu edebilecek mi diye.
Saçta, sakalda keramet olsa ohooo.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakma da sizinkiler haksız, onun ailesi de sana kapan dese bu onların isteği yüzünden olacak senin isteğin yüzünden değil , saçtır yani kesilir gider sırf bunun için onaylamayacaklarsa ne onu yor ne kendini bence. Bunu sevgiline söylediğinde ne kadar kırılacağını bir düşün
11 Yorumla
+1 yılBence erkek arkadaşına annenle babanın erkek arkadaşını sevdiklerinden bahsedebilirsin. Hani ortamı yumuşatma ve kırmamak için sevgilini. Sonra saç konusuna girip saçlarını garipsediklerini ve onayı sadece saçlarını kestirince verdiklerini söyleyebilirsin.
Benim abiminde saçları o uzunlukta. Şimdi korktum vallahi🤣 annemle evde neredeyse her gün tartışıyoruz abimin saçlarından dolayı😅02 Yorumla- +1 yıl
Böylede kavuşmaları zor gibi
Aileni ikna etmek için uğraşmalsın tabi ki. Hangi çağda yaşıyoruz? Onun tarzı ve zevki oysa, sen de onu öyle sevdiysen afdersin ama ailene b. k yemek düşer...
Tavrını koy, seve seve kabul edeceklerdir...11 YorumlaAilen haksız bence saç bu arkadaşım ya bir gün beline kadar olur bir makine vurursun 0 olur yani buna degilde huyuna suyuna karakterine bakmak lazım acaba ailen başka birşeye takıldılarda sana başka bahane mi uydurdular
10 Yorumla
+1 yılHaklı değiller bence yani sürekli açıp gezmiyosa ya da bi kadın edasıyla saç savurmuyosa, gerektiği yerlerde topluyosa, gerekli bakımını yapıyosa tepki vermemeler lazım fakat büyüklerimiz ne yazıkki normalin dışında bir dış görünüşle karşılaştıkları zaman sadece oraya odaklanıp bunla beraber o kişiye gereksiz bir duvar örüp sadece kınıyolar 🤷🏻♀️
21 YorumlaTek sorun saç ise şayet çok saçma bir karşı çıkış. Diriliş izlerken naralar atmayı bilirler ama. Neredeyse bütün karakterlerin saçı uzundu. Kızlarını verecekleri adamın saçına başına değilde karakterine, yüreğine, merhametine bakmalılar.
02 YorumlaSevgilinin saçlarının uzun olması bir sorun olmamalı neticede benimde kızım var yarın talini uzun saçlı diye itiraz edecek değilim benim için mühim olan sevgi saygı ve uzattığı saçlarına olan bakımıdır
00 Yorumla
+1 yılSaçlarından anne babana ne? Yani kriter nedir. Bunlar eski den kalma takıntılar.
Kriterler nedir?
- seni sevecek
- iş
- belki ev veya araba
- senin içinde peennnniiiiisssss 😅
Adamın saçı ailene dert olmuş00 Yorumla
+1 yılÇok fazla uzun olmamalı bence ama kendi tercihine kalmış. Aileni dinlemeli eğer seni gerçekten seviyorsa. Saçları uzun diye de ailenin istememesi biraz bahane gibi olmuş. Saç bahane zaten seni vermek istemiyoruz gibisinden olmuş.
01 Yorumla
+1 yılAilen biraz geri kafalı galiba ya da belirli bir sınır içinde büyüdüler örneğin erkek dediğin saçı kısa olucak gibi bir çerçevede büyüdüler ama sen sevdiğin kişiyi olduğu gibi seviyorsun onlar onu sevmek zorunda değil
00 YorumlaAilenin oğlanın dış görünüşüne değil karakterine bakmalılardı bence
41 Yorumla
+1 yılHaklı değiller, ailen erkek arkadaşının tercihine karşı çıkamaz saygi gpstermeliler.
41 YorumlaAilen haksız. Her şey onların istediği gibi olamaz olmak zorunda da değil ki görünüşten önce keşke fikirleri on planda tutabilseler
20 YorumlaAilen haksız. Yine de bunu erkek arkadaşına anlatan gerek. İsterse saçını keser ailenin onayını alır istemezse de onay monay beklemez dalganıza bakarsınız.
02 YorumlaAilen büyük ihtimalle muhafazakar bir aile söyle peygamberizin de saçı uzunmuş de onlara bunu söyle belki inanırlar ayrıyetten kızların ki gibi çok uzun kirli değilse niye sorun olsun
02 Yorumlabayaa açık açık söyle.. erkek zaten sonuçta.. kestiriversin.. yarın evlendikten sonra uzatır tekrar ne olacak.. iki tutam saç seni almaktan daha mı kıymetli?
02 Yorumla- +1 yıl
@kirazzz evlendikten sonra laf etseler ne olur.. adamın nikahlı karısı olmuşsun.. ailenizi kurmuşsunuz.. saçı tekrar uzadı diye , boşanmalısınız diyecek halleri yok.. en fazla ara sıra laf sokarlar o kadar.. veya alışırlar zamanla.. ama şu an için saçlarını kesmesi doğru bir strateji olur.. en baştan veto edilmesini engeller :) köprüyü geçtikten sonra, uzatır tekrar olur biter :)
+1 yılşu an nasıl bir ikilemde olduğunu anlayabiliyorum zor bir durum fakat ailenle konuşup bunu ona söyleyemeyeceğini o şekilde kabul etmeleri gerektiğini bilmeleri gerek , erkek arkadaşından eminsen onları daha da samimi yapabilirsin eminim onu tanıdıkça saçı da gözüne batmayacaktır ailenin.
00 YorumlaAilen belli ki muhafazakar insanlar. Haklı değiller. Uzun saçlı olması hiçbir şeyi göstermez. Çocuğa da söyle bir ne tepki verecek bak. Çok uzatırsa ailen kesiversin o da çok büyük bir şey değil bu.
00 YorumlaHer zaman için uzun saçlı erkeklere aşırı ilgi duymuşumdur eğer sen kendin bizzat onun saçlarından rahatsız değilsen aileni ikna etmeye çalış onu her haliyle seviyorum diye eğer ki sende uzun saç sevmiyorsan sevgiline açık açık söyle bu durumu bir aile olacaksınız aranızda sır olmasını istemezsin bence
01 Yorumlahaksızlar, bırak onaylamasınlar geri kafalı anadolu öküzleri
310 Yorumla- +1 yıl
Anadolu öküzleri diye bir ifade kullanman doğru değil.
AVRUPA MANDASI SENİ - +1 yıl
@Mustafa7997 batılıların da kendi iğrençlikleri pislikleri kötülükleri var, ama anadolular gerçekten de cahil öküzler, kültürümüz bunu yüceltiyor
ama dediğim gibi batılılar da aynı böyle sadece daha iyi saklamasını biliyorlar - +1 yıl
Sen yaşadığın toprakların insanını tanıyamamışsın. Orijinal Anadolu İnsanı insanın dışıyla ilgilenmez içiyle ilgilenir. Anadolu insanı, Anadolu kültürü, Anadolu tarihi apayrı bir şeydir. Sen başka bir insanın cahilliğini burada gelip tüm Anadolu İnsanının karakteristik bir özelliğiymiş gibi aşağılayamazsın. Sen önce kendi cahilliğinden kurtul. Git de Anadolu insanı, tarihi, kültürü hakkında biraz araştırma yap. Ailene, çevrene bakıp Anadolu insanını aşağılama.
SENİ AVRUPA MANDASI ÖZENTİSİ - +1 yıl
Milliyetçilikte yaparım. Çünkü Anadolu çocuğuyum ben. Ben burada evet Anadolu Milliyetçiliği yapıyorum. Ne yapacaksın zoruna mı gitti. Git şikayet et. Ahahaha 😄
- +1 yıl
@Mustafa7997 of avrupa özentisi değilim direkt bütün tarihi kültürlerden nefret ediyorum
şikayet edecek bir şey de yok sdklfjsşdlkf kafamda dalga geçerim ne düşünüyorsan düşün - +1 yıl
- +1 yıl
@Mustafa7997 olabilir bakarım aklıma estiği zaman, bilmediğim konusunda haklısın
- +1 yıl
👏👏👏👍👍👍
+1 yılÇok saçma makas ✂️ diye bir şey icat edilmiş keser olur biter. Evlendikten sonra uzatır köprüyü geçene kadar sabretsin.
11 YorumlaYıl 2021 , saçı uzun küpesi var, ya adam mı, seviyor musun gibi önemli sorular varken saçı uzun. Söyle 3 numara yapsın iyi gider.
10 YorumlaAilen saçma ve cahilce düşünüyor sonuçta o beden bir başkasına ait yani kime neee
Haksızlar tabii ki21 YorumlaNiyetiniz ciddiyse seninle evlenene kadar kısa takılsın seninle evlenince Kurt Cobain uzun saçlarla gibi Baba n'aber diye gider :)
00 Yorumla
+1 yılBu tarz bir önyargı var toplumumuzda ama haklı değiller
12 Yorumla- +1 yıl
Eğer ailenin dedigini yaparsan bu konuda ilerde hep baskı kurarlar aile evlilik konusunda s
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilenin zihniyeti biraz geri kalmış. Bugun sen sevgiline söyledin kestirdi diyelim, siz evlendikten sonra ne olacak. Her saçını uzattığında ailen karisacak mi
11 Yorumla- +1 yıl
kes ln
+1 yılKestirsin evlendikten sonra uzatır bir şeyde diyemezler
12 Yorumla- +1 yıl
O zamanda ben beğeniyorum size noluyor der köprüyü geçene kadar ayıya dayı dkdkdk
+1 yılAy millet ne kadar saçma sapan şeylere takılıyor ya. Burada önemli olan senin mutluluğun.
11 Yorumlae normal tabi kim kime kız verecek karıştırıyorlardır :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka? Lxwpglp2pf
Gizli Üye(25-29)+1 yılKanka ailen dindar ise Hz. Yusuf'u örnek ver kafalarsın onları😂 Hz. Muhammed'i de örnek verebilirsin. Çünkü saçları uzun oldukları biliniyor. Bence şansını dene sksjdsa
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAslında şöyle de olabilir: Çocuk kendi zevklerinden ve karakterinden ödün vermek zorunda değil ve kimse kimseden bunu bekleyemez. Fakat çocuk seni gerçekten seviyorsa en azından köprüyü geçene kadar saçlarını kestirebilir. Evlenince uzatır inadına😂
Erkek arkadaşın seni seviyorsa saçlarını kessin senin için bir zahmet
02 YorumlaSaçlarının uzun olması sıkıntı değilde kültürümüzde erkeğin saç bağlaması biraz tuhaf kaçıyor
00 Yorumla
+1 yılHaksizlar saç uzun olunca insan olmuyor mu yani ne kadar küt dusunceli ailen var
02 Yorumla- +1 yıl
Evet
aa bende uzun saclıyım. kessın saclarını seni aldıktan sonra tekrar uzatır :D
01 Yorumla
+1 yılEvet haklılar sonuna kadar erkek adamın saçı uzun olmaz
00 Yorumla
+1 yılOnun ailesi de senin için saçlarını kesmeni isterse ne dersin.
00 Yorumla
+1 yılbu ne ya herkesin kendi tarzi saci uzunsa nolmus yani
01 YorumlaKanka ailen ile erkek arkadaşını ortaklaşa kullanacaksanız bişey diyemem. Ama buna ailen değil sen karar vermelisin. Yani aile içinde de hür fikrimiz olmayacaksa niye yaşıyoruz ki.
32 YorumlaNeden istemiyorlar? G*tünü saçlarıyla sildiğini falan mı sanıyorlar?
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUzun saç bende sevmiyorum ama ailenin karışmaya hakkı yok çocuk iyiyse ciddi olarak yürü saçına değil aklına baksınlar bence
10 YorumlaAilen haklı değil bunun sebebi ise ailenin erkek arkadaşının iç görünüşüne değilde dış görünüşüne bakması saçı kısa olur ama çok kötü bir insandır seni mutlu edemiyecek bir kalitedir saçı uzun olur iyi insandır seni hep güldürür mutlu eder
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOff benim babam gibi eski kafalılar sanırım, üzüldüm😢benm sevgilim de uzun saçlı ve bu yüzden tanıştrmadan devam edicem böyle😃
00 Yorumla
+1 yılAilen, insanı insan olduğu için sevmiyorsa işin var demektir.
00 YorumlaKestirsin evlenince uzatıp onların evinin önünde. Saçlarını sallaya sallaya geçsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeygamberlerin bile saçı uzunmuş, bu durumda neyin haklılığından bahsedebilirler ki? Uzun saçlı erkekler candır.
10 YorumlaBence sadece bahane bulmuşlar muhtemelen beğenmedikleri çok farklı şeyler var 😏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOyşh yerim onun saçlarını ben yavrum benim iki kulak yaparım saçını oynarım
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl😀😀
anlattıkların doğruysa çok sayğısızca bi insanın saç zevkine saçlarına ailesi bille karışma hakına sahip değil bence bu saygısızlıktır hiç kusura bakma
01 Yorumla
+1 yılXper kazanmak için mi sordun bu soruyu anlamadım
Bu çağda uzun saçlı olduğu için bir erkek dışlanır mı?
10 yy da bile böyle bir ayrım olduğuna inanmıyorum02 Yorumla- +1 yıl
Çok saçma ya önemli olan insanlık sadakat vicdan
+1 yılSakın ailenin böyle bişey istediğini söyleme tavsiyemdir açıkça sen iste uzun saçlı halin güzel ama bi kısa halini de görmek isterim falan bişeyler uydur şöyle ya da aileni ikna et
00 Yorumla
+1 yılSen seviyorsan bence sorun yok hem o onun tarzı ve istediği neden kendini değiştirsin ki birileri için sen böyle gördün böyle sevdin oda aileni ikna etmelisin
00 YorumlaBence kestirmemeli şahsen kendi ailem dese onlara karşı çıkardım dış görünüş yerine biraz iç güzelliğe baksınlar ayrıca bana böyle bir şey deseler onlara da karşı çıkardım
00 Yorumla
+1 yılHayır, haklı değiller. Evet onlar ailen ama saçına bakmak yerine karakterine bakmalılar. Bence ailenle uygun bir dille konuş. Aynı şey senin başına gelse sevgilin sana dese kötü hissederdin.
01 YorumlaAilene erkekliğin uzun saç ile ölçülmediğini anlatmalısın.
01 Yorumla- Devamını Gör (86)
Devamını Gör(131)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem