Mutluluğum gölgede kaldı annem sürekli söyleniyordu ama ailesi tanışmaya gelelim deyince babama yeni söyledik, çocuğu görünce o da kesinlikle kabul etmem dedi resti çekti. Erkek arkadaşıma henüz söylemedim bunu tabi ama ne yapacağımı bilmiyorum ailemi ikna etmem zor gibi görünüyor şu an ona da nasıl diyeyim saçlarını kes diye off çok zor durumdayım yardımm
Ailem uzun saçlı damat istemiyor, hangi tarafı ikna edeceğim?
Aileni ikna etmek zorunda değilsin. Sevdiğin kişiye Ailem in ön yargıları var ve onları üzmek istemiyorum Babam senin saçından ötürü rahatsız oluyor. ve istemiyor. ancak saçını kesersen bir ilişki yürütebileceğimizi söyledi. sana karşı mahçup kaldım felan de zaten içinde 1 gram sevgi varsa saçlarını keser bu problem bile olmamalı. fakat kesmez ise emin ol onda sevgi namına bir şey yoktur. ve ne olursa olsun kendi aileni ya da başkasının ailesini dara koymamalısın. akışına bırakman daha iyi.
Ne alakası var ya. Onun aileside senin saçların açık örtün derse örtünecek mi? Şimdi böyle bir durumda o erkeğin yerindr olsaydım saçlarımı kestirmezdim kesinlikle. Hakaret etse daha iyi olurdu ve o nasıl baba ya böyle babalık mı olur? Hangi devirde yaşıyoruz? Senin yerinde olsam sorunu babamla çözerdim.
Seni büyüten ve bu zamana kadar koruyan Ailene karşı böyle bir tavır sakınması yalnış olacağını düşünüyorum. Her şeyden önce Ailenin gönül rızasıyla bir evlilik yapmayacaksan ondan ne hayır gelir. Benim nezlimde senin görüşün yanlış ve sap bir görüştür.
Kişinin saçlarının kesilmesini rica eder ve oda madem sevdiğim kızın ailesi böyle bir teklif de bulundu. Zaten kökü bende kesiyim gitsin der. Ama kendi imajından bile feragat edemeyecek kadar yoksun ise zaten o evlilikten hayır beklemek mantıksızlık olacaktır.
Tamam da kardeşim sonuçta ailesiyle evlenmiyorsun ki. Ben de aileye karşı bu tavrı desteklemiyorum ama öyle bir aile de ne bilim. Yani damadın her şeyi dört dörtlük bir saçları uzun olması mı sıkıntı oluyor? Ya da dış görünüşü mü sıkıntı oluyor? Ailenin bakış açısı cahilce bana göre. Kaldı ki kızın o halde sevmiş ve kabul etmiş o adamı, sana da bir baba olarak kızının mutluluğunu devam ettirmesi için bir şeyler yapman gerekir. Örneğin işini gücünü sorarsın damadın, veya kötü alışkanlıkları var mı? Buna benzer şeyler olsa neyse de sen uzun saçlı olmasına takıyorsun. Bu düşünce geri kafalılıktan başka bir şey değildir. Adam sırf seviyor ve evlenmek istiyor diye bu tür dayatmaların yapılması yanlış, her iki taraf için de geçerli.
Saçı uzun olunca karakteri kısa mi oluyor ya da daha kötü biri mi oluyor? Yani erkeklerde saçını uzatabilir , kadınlar da kısa kestiriyor farkı neki, şimdi birşeyler için zorlarsan sürekli zorlamak zorunda olduğunu düşünür bence , ailenin kabul etmesi gerekiyor, etmetse de ailen için daha uygun bir damat adayı bulmalısın, damadı ailene göre şekillendirmemelisin, ortayı bulursun saçının kesilmesini istersin zaten uzuyor fakat , iki taraf arasında ilerleyen zamanlarda arada sanki devamlı arada kalan sen olucakmışsin gibi geldi.
Saçmalığa bak "Erkek adam küpe takmaz, erkek adam saçını uzatmaz, erkek adam ağlamaz, erkek adam eşinden az maaş almaz, erkek adam makyaj yapmaz, erkek adam acı çekmez..." bla bla bla. Bunlar boş işler. Sen ruh eşini bulmuşsun. Saçı kısa biriyle evlenirsin ama şu an aşık olduğun adam kadar seni mutlu edemez belki. Bunun vebalini de ailen öder. Evlenecek olan sensin, onlar değil. Birini saçının değil aklının uzunluğuna göre değerlendirmeyen ebeveynin aklına uymak doğru mu? Bi kendin de düşün bakalım.
@Paramedik_1905 makyaj sadece ruj ve renkli farlardan ibaret degil ve ben BÜLENT ERSOY SAHNE MAKYAJI YAPSIN demiyorum. Toplumumuzda birçok erkek nemlendirici krem sürmeye bile çekiniyor. Makyajın içinde kapatıcı dediğimiz morluk ve kızarıklıklar için kullanılan ürün de var, cildin rengini düzenleyen pudralar da var ki isterse ruj sürsün benim umrumda değil, ruj sürdü diye erkeklik hormonları bitecek değil ya 😆
Saçmalık! Benim de eşimin küpesine çok laf ettiler ama kapı gibi arkasında durdum duruyorum duracağım.♥️ Her haliyle güzel benim sevgilim ve kimse bir aksesuar yüzünden sevgilimi yargılayamaz izin vermem. Damat saçını kesmeyecek siz ailenize onun saçını huyunu suyunu bakışını her şeyini kabul ettireceksiniz. Sevgi saç baş küpe falan bunlar değildir. Siz eğer size ne diyemiyorsanız sevdiğinizin arkasında duramıyorsanız ne anlamı var o sevginin? ♥️
Neden bu kadar zorlanıyorsunki, anlat durumu. Bu tarz farklılıklar başlangıçta nasıl söylesemle başlar hafif hafif hafif yükselerek yoluna devam eder, birşeyleri kapatmaya gizlemeye gizli tutmaya çalışmayın , sen kendi aileni kültürünü değerlerini anlat ve açık açık anlat, ailene kızma kesinlikle çünkü sende her geçen gün içinde yetiştiğin o ailenin özüne döneceksin. Bu gün nasıl etsek halletsek dediginiz çeşitli şekillerde tölare etmeye çalıştığım unsurlar seni daha çok çıkmaza sokabilir. Onda görünen bir uzun saç var , bu sizin için sorun. Peki onlarda bulunan sorunların neler olabileceğini hiç düşündünüz mü ? Duygularınızla değil mantiginizla hareket etmeniz gereken dönemdesiniz. Aşk gözünüzü karartırsa , uyandığınızda dünyanız perişan olmuş olarak bulursunuz kendinizi.
Nefret ediyorum böyle ailelerden. Ebeveyn mebeveyn olmaz bunlardan. Sen aileni dinleme sakın bi şekilde evlenin sakın vazgeçmeyin. Babana sevenleri ayırmanın günah olduğunu ve saç uzatmanında sünnet odluğunu peygamber efendimizin de saç uzattığını söyle ona. Yine olmuyorsa ona olan sevgini haykır. Biebirinizi ne kadar çok sevdiğinizi söyle. Buna hakkı olmadığını söyle. Ne yaptıysan olmuyorsa artık son çare olarak evden kaçmayı dene. Onları dinlemek zorunda değilsin nede olsa evlenecek olan sensin, sana karışmaya hakları yok.
Ben uzun saçlı bir adamım, küpemde var, 39 yaşındayım, bu saatten sonra mesela kimseye kendimi beğendirip yalakalık yapacak değilim, istemiyorsa benden uzak Allah'a yakın olurlar mesela, hayatımda en son ihtiyacım olan şey antropozlu tiribi, babacık'ın kalbi kırılmasın diye biriside zaten kendi kararını değiştiriyorsa o adamdan da hayat arkadaşı olmaz inanın. herkes haddini bilecek imaj danışmanlığı maksatlı bile olsa, siz ailenizde olsa kimseyi elinde koz var sandırıp böyle konularda bir şeyler dayatmalarına ön ayak olmayın.
Ne kadar kızgınım ifade edemiyorum, kılık kıyafet saç sakal ne zamandan beri önemli bir hal aldı? önce insanın özgeçmişine bakılır, karakterine bakılır, para pul mal mülk hepsi bir süre sonra olur ama karakter sonradan gelişmez kalıcıdır. Evet kızım yok ama kızkardeşimi evlendirirken damadınıza tek bir cümlem oldu”her türlü yanınızdayım, bir tek baba evinde nasıl itibar görüyorsa aynısını isterim, ancak sana karşı hatası olduğunda da cezasını yine bem veririm”hiç bir sorunsuz 20 yılı aştılar daha mutlu olsun İyiler
Aileni ikna et, hatta ikna etme resti çek, onlara neymiş ki senin hayatını paylaşacağın insanın saçından?
Hakikaten bu bin yıl geçse de Ortadoğu ilk çağda yaşamaya devam edecek, kafa yapısına bak...
Üzgünüm, biraz sert yazıyorum ama ailenin yapısı malesef çağ dışı, kesinlikle birlikte olduğun insanın yanında durmalısın ve ailen de onu olduğu gibi kabul etmek zorunda.
Uyuşturucu kullanıyor olsa ve ailen bunu istemiyor olsa hak veririm, ama saç, dövme vs.. gibi yaşam tarzını yansıtan fiziksel aksesuarlara kimsenin karışmaya hakkı yok.
Karşımızdaki kişinin tercihlerine mudahale etmemeliyiz nasıl mutluysa öyle giyinmeli, saçını öyle kestirmeli onu birşeylere zorlarsak zaten mutlu olamaaz mutluu olmayan biride mutlu edemez ailen buna saygı duymalı böyle diyorum ama benim babam annemde karşı çıkarlardı eskilerde malesefki buu sorun var onlar nasıl gördüyse öyle olsuun istiyorlar ama bunun doğru olmadığını onlara anlatmanın göstermeninde bir yolu oşmalı ön yargılı davrandıklarını göstemelisin her güzel şeyde bir zorluuk vardır bu zorluğuda aşabileceğinizi düşünüyorum aileniz sevgilinzle bir araya geldiğinde sohbet ettğinde o ön yargıları birazda olsa kırılıcaktıır zamanla tanıdııkça severler uumarım herşey gönlünüzce olur.
Kesinlikle ikna etmen gereken taraf ailen olsun. Cocuk o kadar emek etmis uzatmis ve kendisini oyle begeniyor, ailen icin degismesini istemen hem çok kırıcı hem de ayıp olur bence. Dusunsene onun ailesinin sen makyaj yapiyorsun diye seni kabul etmedigini ve sevgilinin de senden makyaj yapmamani bekledigini. Ayni seyler ve cok sacma. Ayrıca dunyada binbir pislik psikopat insan var; cocugun karakterine, isine gucune odaklanacaklarina sacinin uzunlugu mu batmış onlara? Kizlariyla evlenecek erkek hakkinda uzerinde durulmasi gereken daha ciddi seyler var yani. Evlenecek olan sizsiniz. Bunu anlatmaya calis bence.
Ailenmi evlenincek çocukla sen evlenincen aileni karşına al konuş de ben seviyorum çocuğu ben onu her haliyle seviyorum siz çubukla evlenmiceksiniz bunda olmazsa işte çocuğa güzel bir dile anlatmaya çalış seni gerçekten seviyorsa zaten kesicektir zaten Allah nasip ederse nișanlı olunca tekrar uzatır ailende biși diyemez
Kusura bakma ama aileni en iyi tanıyan sensin yani onların olur vermeyeceğini bildiğin birini neden ciddi ciddi hayatına alırsın baştan ya da karşısına çıkarırsın. Şimdi üzülen sensin. Tabiki gönül senin, karar da senin olmalı ona göre net duruş sergile ve üzülen olma...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkek arkadaşının yerine koy kendini mesela diyelim tesetturlusun bundan vazgeç ya da aciksin tesettüre gir deseler hoş olur mu insanların kararlarına saygı duymak gerekir ve ailenin çok fazla karışması ve tepki göstermesi çok yanlış sen sevdikten sonra ailenin bu kadar yorum yapması tuhaf orta yolu bul herkes olduğu gibi mutlu olsun
Gerçekten birbirinizi seviyor ve aileni ikna edemiyor isen, geçici olarak çözüm bulabilirsin... Yani şimdilik saçlarını kestirip sonra uzatabilir... Bir de ailen uzun saç'a neden karşı anlamadım... Uzun saç; ne dinine, ne ahlâkına, ne erkekliğine, ne sevgili/eş olmasına, ne insanlığına, ne kişiliğine, ... engeldir...
Ayını şeyi Erkeğin Aileside yapar yarın evlenecek olsan oje yapma tek ailene gitme Anneme babama hizmet et emirle evliliğimi olur Huyu kişiliği insanlığına bakmak lazım Pantol giyme uzun etek giy dese en sevdiğim erkek asla kabul etmem bırakırsa bıraksın. saçıda gönlü olsun diye bazen onun istediği gibide keser boyarım
+1 Kimse kimseden bir şey istemeye hakkı yok. Belki saçını seviyordur adam. Şahsen ben 2 yıl emek verip saçımı uzatsam , baksam kimsenin karışmasına izin vermezdim. En nefret ettiğim aile tipi.
Yani bence erkek arkadaşını ikna etmek için uğraşma çünkü birlikte olduğun birini değiştirmek pek iyi bir şey değil yani ben şahsen kendi adıma öyle düşünüyorum aileni ikna edebilirsin Sonuçta bu kötü bir şey onu yargılayabilecekleri bir şey değil istek sonuçta
Onlara onu olduğu gibi kabul etmelerini söyle. Dinlerler mi emin değilim çünkü benim ailem kafasına bir şey koyduğu zaman asla bir daha aksini düşünmüyor ama senin aileni bilmiyorum tabi. Eğer ise yaramazsa sevgiline saçlarını kestirmesini söyle. Bence seven bir erkek seninle evlenmek için kabul edecektir. Ne olacak ki sanki? Kökü onda yine uzar. Evlenince bir daha kestirmez. Ama evlilik bu gidişle zor gibi senin açından. Dil dök bakalım biraz. Ahlakını öv. Umarım ailen ikna olur.
Benim çocuğum olsa saça bakmam karakteri zekası onemli yasam tarzi ve kisilik onemli yani saçı uzun diye istememek sacma. Kel olsa ne derlerdi 😅 benim babam evlenirken uzun saçlıymiş düşün 1980 li yıllarda normal görünüyor simdi anormal görmek. İkna etmen gereken ailen. Karakterini anlat
Ailen saçmalamış karakteri kişiliğine bakmak yerine saçına mi takilmislar yani kıro olsun seni dovsun sorun değil yeter ki saçı kısa olsun elalem ne der zihniyetinde ki insanlardan nefret ediyorum sende etmelisin çocuğun bir karakteri kişiliği var nasıl kes dersin farzedelim zorla kesti evlendiniz ve geri saçını uzattı bu seferde boşan mi diyecekler bencillikleri ile sevgilini bezdirirlerse ilerde herşey daha berbat olur
Bende pek severim yaa yakışmasi lazım ama Din örf ve adetlerinizde yoksa aileni dinlemelisin Hayat kısa onları da üzmeye değmez. Eşine yine uzatrsin kestirsen mi desen aileni hiç söylemeden yanaşman gerek İltifat yağmuruna tutman lazım biraz. İncinir insan oğlu unutmaya bilir bilemyiz.
Benim de uzun ama artık alıştırdım üniye başlarken babamın zoruyla kestirmiştim. Şimdi de uzun bağlıyorum. Hala kız mısın sen falan diyor. Oturma odasına gidince anneme kızın geldi falan diyor ama artık bu saçma düşünceden kurtulmuş gibi çünkü buna karışması çokkkk saçma benim hayatımı ben yaşamayacaksam buyur 2 hayat yaşa. ( Tatlı dille çözersin saçları kesmek gerçekten gereksiz ve saçma.)
Çözümü tek tarafta olan bir mesele değil sonuçta, iki taraftan birini ikna edebilirsin diye düşünüyorum. Ailenin bulundukları yaş ve fikri konum gereği kabullenmeleri zor olabilir ama erkek arkadaşın saçlarını tekrar uzatabilir. Hem kestirdikten sonra ailen de ilerleyen safhalarda eşini tanıyacak ve saçına göre bir tavır almaktan vazgeçeceklerdir.
aileni ikna etmelisin insanları olduğu gibi kabul etmeleri gerkiyor kız evi naz evi olursa millet sizin z2kinize göre de davranması hatalı olur ha dersin sevgiline kestirir saçını amenna ama insanları olmadığı bir şey için zorlarsan mutsuz edersin ailen saçı mahana ediyorsa mahana ettiği saç değildir sevgiliyin kendisidir bugun saçı mahana eden yarın başka şeyleri de sorun edip karşına çıkartır o zaman da mı milletin keyfine göre davranacaksınız
Ailenle ciddi anlamda konuşmalı ve aklın, sevginin ve karakterin saçlarla alakalı olmadığını söylemelisin. Erkek arkadaşına da gerçekten seni istiyorsa saçlarını kestirmesi gerektiğini söylemelisin. Ve iki tarafı da ikna et. Senin için şimdi saçından vazgeçmeyecek adamla evlensen kaç yazar. Ailene de kendi seçimini kendinin yapacağını böyle sudan sebeplerden mutluluğuna engel olamayacaklarını idrak ettirmen gerekiyor. İstemeye geldiğinde uzun saçlı damat bekleyen ailen kısa saçlı damat görünce ailene ve sana saygı duyduğunu fark eder.
Zor durumda olacak bşy yok. Erkek arkadaşınla açık konuşacaksın. Çekinmeyeceksin. Saçların uzun olduğu için ailem kesin bir dille reddediyor diyeceksin. Saç dediğin nedir ki. Kestirirsin uzar. Seni seviyorsa gerçekten istiyorsa kestirir zaten. Burada görev erkek arkadaşa düşüyor.
Ailen evleneceğin erkeğin saçına değil karakterine ve aile yapısına odaklanmalı. Saçı kısa olup karakteri düzgün olmayan bir damat adayı olsa daha iyi mi olur? Bir erkeğin sadece Dış görünüşüne bakarak karar vermek ve buna göre bir ön yargıda bulunmak her zaman doğruya götürmez insanı.
Sanki saçını kestirmeyi düşünüyorsunuz, bakın arkadaşınızın ahlakı güzelmi terbiyelimi karekteri oturmuşmu, işi gücü var mı, sizi seviyormu büyükerine karşı saygılımı, anne babanızın arkadaşınız hakkında ilk izlenimler nasıl sizin bunları bilmeniz lazım, sonrasında anne babanızı karşınıza alacaksınız, onlarla bu yazdıklarmı dile getirin, eyer gerçekten seviyosanız bu kiritrlerde varsa anne babanızı ikna edin
Bu ne saçmalık ya ailen senin için iyisi ister ama bu kadar olmaz bence çünkü önemli olan dış görünüş değil bence aileni değil bunu söylemelerine izin verdiğin için kendini sorgula birini her haliyle sevmelisin uzun saç kısa saç mi mühim olan yoksa kalp mi ailen bence bı kusur bulamamış bari saçını kafa takalım demisler
Geleceğiniz için yapılabilecek en kolay şey eş adayınızın saçlarını kestirmesidir bence. Türkiye'de ailelerin bu tutumlarının kolay değişebileceğine inanmıyorum. Bu yüzden sevgiliniz sizin için bunu yapmaya katlanmayı göze almalı. Kendinden ödün verilmeyen ilişkiler zaten yürümez. Yine uzatır ileride. Bu aynı zamanda eş adayınız için güzel bir sınav olmuş bence. Ben de uzun saçlı bir erkeğim. Ve sevdiğim için saçlarımı kestirmek bana koymazdı.
Açık olmakta fayda var Sevgiline babanın düşüncesini açıkça söyle Seni gerçekten seviyorsa babanın çekincesine hak verir ve saçını kestirmeye razı olur Sonra da babana söylersin saçını kestireceğini ama bunu sen istediğin için daha doğrusu baban istediği için yapacağını söylersin Belki baban bunu duyunca yapılan jesti görüp kestirmesine gerek yok da diyebilir Her türlü pozitif bir çözüm olur
Yani ; ikna edeceğin kişi baban değil Babalar haklıdır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şu resimdeki gibi saçlı biri gelse bende istemem. 😊 her erkwğe yakışmıyor ya neyse gelelim tatlım soruna erkek arkadaşına bi söyle imzayı atana kadar kestirsin saçını sonra uzatır kökü onda seni seviyorsa zaten bunu yapar ama ondan önce babana emr-i vaki yapabilirsin ailesinden önce çocuk seninle tanışmaya gelecek bi bak babacım sonra yine yok diyebilirsin eğwr häla yok diyorsa baban sevgiline imzaya kadar saçını biraz kısaltmasını isteyebilirsin
Bence önce babanı ikna etmelisin yani sevgilim bana babam senin saçını beğenmiyor dese o babayı daha sevmem veiçten içe saygı duymam. Sevgilini önce ikna et. Mesela bizim ailede erkwkte uzun saçı seven yok ya hayatım bize geldiğinde biraz kestirmen mümkün mü yani ben imzaya kadar bir pürüz çıkmasın istiyorum diyebilirsin
Babanada tanımadan önyargılı davranmayalım babacım belki kestirir düğününde ne biliyoruz diyebilirsin ve can evinden vurabilirsin kızını mutlu etmwk isteyen bir adam var baba diyebilirsin idare etmek sende bu süreçte kolau gelsin 😊
@Fightculab birincisi saçın uzun belli aklın kısa kalmış. Yorumu iyi oku anla uzun saçlı erkeklere hakaret etmiş miyim ve bu benim kararım seni onu bunu hiç ilgilendirmez saçının uzunluğu beni hiç ilgilendirmez bilmişlik yapayım dedin ama tosladın bu arada seni gönderirken şunuda söyleyeyim ben seçilmem seçerim hadi şimdi çekilebilirsin?
Bende diyorum ki sen seçmezsin o senj seçer sen kim oluyorsun ki séciyorsun herkesin kriteri vardie benim kriterim 1.80 boy orjinal sarisin beyaz ten bu özelliklerde her kizda bulunmaz unutma sen seçmezsin secilirsin yuksek ihtimal seni sececekte killi göbekli abuzittin abi
Benimde bir tanecik kızım olacak bende istemem çünkü saçlı erkekler itici serseri geliyor bazı yorumlarda ailen cahil filan demişler bence cahil değil uzun saçlı erkekler serseri duruyor bide küpesi varsa tamamdır ailen hayatta istemez sen erkek arkadaşınla konuşacaksın kibarca söyle o seni anlayacaktır bir zahmet saçını kessin köprüyü geçene kadar
@Lycias laflara bak seninde saçın beline kadar herhalde bu benim görüşüm saygı duymak zorundasın bide küfür ediyor bana itici geliyor arkadaşım kızlarda saçlarını erkek gibi kesiyor onlarda itici her saçı uzun erkek modern olsa yakışmıyor
Senin düşüncen saygılı değil saçı uzunsa kesin serseridir hele küpe varsa falan demişsin. Genelleme yapmışsın kimsenin içini bilemezsin bu düşüncen aşırı yanlış dışardan yargı yapmamanı öneriyorum
😂😂ben mi anlatamadım siz mi anlamadınız uzun saçlı erkek bana itici geliyor serseri tipi var ben öyle görüyorum bu benim kişisel görüşüm öyle de olabilir öyle olmayadabilir genelleme yapmadım bana itici geliyor dedim kel seviyorum da demedim o nerden çıktı 😅 konuyu nereye getirdiniz yahu benim görüşüm bu isteyen katılır isteyen katılmaz ama diyorum ki saygı duymak zorundasınız herkesin düşünce özgürlüğü var öyle değil mi niye beni linç etmeye uğraşıyorsunuz biride çıkıp demiyor bu senin görüşün saygı duyuyorum diye hep linç edin böyle yaparak çok modern olduğunuzu mu düşünüyorsunuz asıl modernlik çağdaşlık bu değil soran lafım sana değil üstüne alınma
Ben erkek arkadaşın olsam asla kabul etmezdim saçımı kesmeyi, niye aileler için saçlarımdan olayım ki, sevdiğin içinde olsa kendisinden ödün vermemeli insan, aileler niye karışıyor anlamıyorum, o hatayı zamanında ben yapmıştım, aptal gibi açık olduğum halde gelinliğimi kapalı giydim yakınları sofi diye, sonra noldu söylimmi her haltımıza karıştılar, kıymetimiz bilinmedi,çok pişmanım çok, bence sen aileni ikna etmeye çalış, erkek arkadaşın irite olabilir bu durumdan.
Çok saçma ya şu ön yargılara da uyuz oluyorum. Saçına tipine bakana kadar keşke seni mutlu etmesiyle alakadar olsalardı. Kısa saçlı ama kötü karakterli biri olsaydı daha mı cazip gelecekti acaba.. Umarım ikna olurlar. Keyifli günler.
Uzun saç artık gayet normal ama hala bu duruma karşı çıkılabiliyor. Her iki tarafın anlayışlı olması gerekiyor. Bence ikna etmen gereken taraf ailen. Zor bir durum eş adayın anlayışlı olması lazım ama ben olsam kendimden taviz vermezdim
Bir sürü sanatçı var saçı uzun onları dinlemeyi biliyorlar ama işin ucu kendilerine damat almaya gelince mi böyle oluyorlar sinir bozucu. Uzun saçlı bir şekilde evlensen bile torunu olunca yufka yürekli olurlar emin ol 👍
Köprüyü geçene kadar syıya dayı diycen işte. Kestirsin saçını. Evlendikten sonra istediği kadar uzatsın. Kökü onda yine. Senin için saçının bir telinden vazgeçemeyecekse hiç adam diye yanında gezdirme.
İnan böyle düşünen insanlar Türkiye'de çok fazla var. Sen seviyorsan oda seviyorsa ailenizi niye dinliyorsunuz onlar mı evlenicek pardon da senin kararlarına saygı duyucaklari halde işte Türkiye'de böyle ya bazı aileler ne diycem hiç bir fikrim yok
Vallaha daha neler duyacagiz okadar kadin katili varken dis görünüse bakip damat begenmemek te nedir ben anlamiyorum yani neolmus saclari uzunsa önemli olan adam olmasi karakteri güzel olmasi aileni al karsina konus düzgünce bir cok kisi yazmis sevgiline söyle saclarini kessin falan diye bana kalirsa böyle birsey söyleme bile derim cocugs cok ayip olur ama son care eger ikna olmazlarsa bunu yap..
Adamın kafasında ki saçın uzunluğundan ailene ne ne acayip insanlar var lan beğenmiyorlarsa gözlerini yumsunlar o zaman inşallah saçlarıma laf edecek tiplerle yola çıkmam.
Evlilik gibi ciddi bir olayı böyle sudan sebeplerle engellemek çok ahmakça. Ben de erkeklerde uzun saç sevmiyorum hiç hoşuma gitmiyor ama herkesin kendi zevki kendi düşüncesi. İnsan olsun yeter
Evlenmeden önce kessin evlenince tekrar uzatsın aklınızı kullanın böyle saçma bişeyden ayrılık olmaz evlendiğiniz zaman kimse size karışamaz eğer çok seviyorsan saygılı terbiyeli düzgün Bi adamsa şimdi kessin senin için evlendiğiniz zaman uzatsın o adamla baban değil sen evleniceksin çoğu aile eski kafalı olduğu için kızımın evleneceği adamın karakterine bakmak yerine orasına burasına bakıyo sen o adamdan eminsen böyle yapın evlenince de isterse popona kadar uzatsın kimse size karışamaz ❤️
Sen onu o şekilde beğenmişsin ve ailenin sırf bi saç yüzünden onu damat olarak kabul etmemesi saçmalık!! Ama eğer damat adayı seni çok seviyorsa saçlarını da kesiversin canım yine uzatır sonuçta evlenince 😄
Toplumdaki genel erkek saç tipine uymadığı için ailen tepki gösteriyor bende olsam istemem yani ama tercih sizin sonuçta kökü onda evlendikten sonra yeniden uzatabilir istiyorsa o zaman size kimse bir şey demez.
Boş işlerle buraları meşgul etmeyin dertlendiğin şeye bak gören duyan da dünyanın sonu geldi ah vah edecek ne var konuşacaksın anlamak zorunda anlamıyorsa da baksın yoluna bu kadar basit ne de derlenmişsin böyle ya abartmayın bu kadar
Kabul etmem ne demek baban bu yetkiyi kimden alıyor. İkiniz de reşit olduktan sonra kimsecikler karışamaz. Aileni ikna et olmadı çocukla konuş o da olmadı son çare ya aileni karşına alırsın biter bu iş ya da çocuğu karşına alırsın 🤷♂️
Aileni ikna etmen gerekmiyor cunki SEN evleniyorsun onlar degil ailene kibar bir dille izin isteme vb bir durum olmadigini sadece mutlulugunuza ortak olmalarini istedigi soyle yerlerini bilsinler kiz tarafi da erkek tarafi da.
Nasıl olsa ilerde saçını kesecek evlenince tekrar uzatır. :). Söylemekten çekinme babam böyle yapıyor diye anlat. Yok yapmam derse nedenini sor. Mantıklı bir sebebi yoksa inattır. Herkesin bazı durumlarda bir adım geri gitmesi gerekebilir.
Asıl erkekler de saçlarını uzatırlardı eskiden. Peygamber efendimiz (sav)'in de saçlarının uzun olduğu söylenir. Ama şöyle birşey var. Günümüzde saçlarını uzatan çoğu erkeğin serseri filan olduğu algısı var. Belki bu yüzden istemiyordur babanız.
Ben uzun saçı sevmem ama ailenin karşı çıkması yanlış. Eğer muhafazakar bir aile isen peygamber efendimizin de saçı uzundu ve sünnet ama. Diye söyleyebilirsin. Birde eğer kabul görmezse damat bey saçını kessin bi zahmet.
Dış görünüşe göre insanları yargılayanları anlayamıyorum kim bilebilir ki kalbindekileri 🤷🏻♀️ Ve bir de maddiyata göre insan ayrımı yapanları da anlayamıyorum neden böyle bir dünya'da yaşıyoruz ki? where is the eşitlik?🤔
kusura bakma ama ailenin isteği çok saçma. benim ailemde böyle bir şey diyemiyoruz onlara da çünkü onlarında yetiştirilme tarzı böyle. böyle görmüşler alışkın değiller erkek de uzun saça küpeye vs. ama bu davranışları cidden yersiz. onları kırmadan bir şekilde ikna et bence konuş açıkca
Ailenin karışmasına izin verme. Daha evlenmeden karışıyorlarsa kim bilir evlendikten sonra nelere karışırlar. Bir insan dış görünüşü yüzünden geri çevirilir mi ya? Bu nasıl bir zihniyet? Uzun saçlı diye kötü mü olacak? Evlenip hayat sürecek olan sensin onlar değil.
Peygamber efendimiz sünneti bir de erkeğin saçını uzatması bunu onlara söyleyebilirsin 😊. Birde erkek arkadaşının ailesi mesela senin saçın kısa diyelim bunun için seni reddetseler senin üzülrceğini ve onunda aynı şekilde üzüleceğini ailene anlat sen seviyorsun o seviyor anlayış göstermeleri gerek inşallah sorunsuz bir şekilde yuva kurarsınız
Büyüklerle uğraşmak sadece ilişkinize zarar verir. Bu yüzden bazen büyüklerimizden daha olgun olmak lazım. Babanın gönlü olacak şekilde kısaltsın. Saç elbet uzar manevi olarak yıprandığınıza değmez.
Karakteri kısa olmasın yeter ki. Uzun saç da sevilir. Ama seninle evlenene kadar anne babanı hoş tutmak adına belki bir fedakarlık yapabilir damat adayı. Hayırlı olsun şimdiden.
Eğer ki ailen islam dinine mensup ise şunu söyleyebilirsin Hz Muhammed'in saçları omuz başlarına kadar değmekte idi ve eşit bir şekilde peygamber efendimizin ki gibi saç uzatmak sünnettir. Eğer değilse senin için problem olmadığını söyle ve senin için ve onun tercihi oldu için saygı duymaları gerektiğini soyle.
benim babam da istemezdi ama kardeşim hayır ya ben öyle seviyorum deyince bişi demedi ben uzattırıyorum zaten dedi. Her iki tarafta ikna edilebilir arada kalmaya gerek yok küçük mesele
Zamanında kız arkadaşımın annesi saçlarım için sıkıntı yapıyordu. Karı gibi deyince birlikte olduğum kızları getirip elini öptüreceğim onlara sorarsın karı gibi miyim diye demiştim. O da önünde bir kilo mal olan erkek midir deyince kafasında bir kilo saç olan da karı değildir dedim. Yıllar sonra saçları kestirip kızıyla nişanlandım. Sonra tekrar uzattım :)
Bence ilk başta erkek arkadaşına söyle tatlı bir dil ile ailenin biraz sıkıntı çıkarabileceğini zaten seninle evlenme gibi bir niyeti varsa keser, onun haricinde baktın sorun oluyor aileni ikna etmeye çalış babana biraz empati kurabilicek tarzda cümleler söyleyebilirsin ama sorunun o kadar büyük değil kolayca hallolabilir