Merhaba KScanlar, Saçımın dip boyası geldi, bayram haftasını bekliyordum. Baktım Selin Ciğerci diyor ki "bakım için bayram mı beklenir?" ablam haklı dedim, boyamın paketini açtım. Ama tabii ki boyadan önce diplerimi açayım dedim ve Palette Deluxe Eşsiz Yağ Bakımı Ultra Yoğun Renk Açıcı ile 7 tona kadar renk açma sağlayan renk açıcı boya ile diplerimi açtım. Sorum şu;
Dip açtıktan sonra boya ne zaman yapılmalı?
Palette Deluxe her Jokere lazım benceHemen şimdi boyayı sürebilir miyim, yoksa saçım yıpranmasın diye bir iki gün beklemem daha mı iyi olur? Ne dersiniz KizlarSoruyor'un sahte sarışın uzmanları? Sahte sarışınların başı olan ablanıza bir yol gösterir misiniz?
Saç açıcıyla renk açtıktan sonra hemen saçımı boyayabilir miyim?
Selam, Açıcıyla açtıktan sonra hemen boyayan da var, 2 gün sonra boyayan da var ve 1 ay sonra boyayan da var. Tercih sana kalmış. Saç diplerin çok hassas değilse eğer ve daha önce boya alerjik reaksiyon göstermediyse hemen ertesi günü de boyayabilirsin. Ama üst üste kimyasal işlem saça zarar verebilir. Saç dökülmesi gibi mesela. 🙂 Ben de olsam hemen boyardım ya, kim bekleyecek 1 ayı filan. Yapamayacağım şeyi başkasına yap diyemem. 😅
Ben şöyle yapıyorum; eğer saçlarımı açtıktan sonra kaşıntı, kabuklanma gibi etkilerle karsılaşmıyorsan aynı gün boyayı da uyguluyorum.
Açıcı sonrası saç dipleri kaşınabiliyor, kaşımak da biraz tahriş ediyor. Üzerine boya sürüldüğünde alerjik etkiler gösterebiliyor. O yüzden en az 3 gün beklenmeli diye düşünüyorum. Zaten güzel açıldıysa, insan içine çıkılmalık bir görüntü oluştuysa sorun olmuyor beklemek 😂
Şey o sahte sarışınlardan biri de benim ama evde kendi başıma saçlarımı hiç açmadım açıkçası. :D Açma, boya ve cila işlemini kuaföre yaptırıyorum hep, evde kendi başıma uygunladığım tek yöntem turunculaşma karşıtı olan mor şampuan kullanımı. :/ Ama yıpranan saç için en azından 1 hafta beklemenin doğru olacağını düşünüyorum. :) Şimdiden güle güle ve sağlıcakla kullanın saçlarınızı. :)
Saçımızın doğal dokusu ve rengini değiştirmek adına saçımıza uygulayacağımız her işlem genel saç sağlığımızı olumsuz etkileyecektir. Bu olumsuz etkiyi en aza indirebilmenin yolu da, tabi ki bu işlemlerin aralığını uzatmaktan, daha seyrek hale getirmekten geçiyor. İki saç boyama işlemi arasındaki sürenin minimum 4 hafta, yani 1 ay olması gerektiğini okumuştum. Çünkü bir boyama işleminin ardından saçın ve saç derisinin kendine gelmesi yaklaşık 1 aylık bir dönemi gerektiriyormuş.
Açıcıdan sonra en az bir hafta beklemek gerekir. Bakımlı saçlar istiyorsak... Tabii bu bir hafta içinde de 2 kere yoğun bakım maskesi yapmak ve saça kaybettiği oksijeni geri kazandırmak gerekir.