Merhaba, Saçlarımız kuruyken taramak onların dökülmesine hatta elektriklenmesine sebep olabilir. Fakat ıslak durumdayken de yanlış taranırsa dökülme ve kopmalara sebep verebiliyor canım. Peki saçları taramanın bizlere yararı nedir?😊
Duşta saç taramak sağlıklı mı?
Duşta saç taramak sağlıklı mı?
Tabi ki doğru tarak seçimi ve doğru tarama yöntemi sonrası saç ıslakken taramak yıpranmalara daha az sebebiyet verir. Saçlarımızı tararken bir de ihtiyaç olacağımız saç dostumuz olmalı öyle değil mi?
Saçlarına anında bakım yapacak ve güçlü bir parlaklık verecek, saçlarının nem ihtiyacını karşılayacak Elidor 1 Minute Güçlü ve Parlak Saç Bakım kremi senin ihtiyacın olan şey.💕 Ben de kullanıyorum ve her duş sonrası saçlarıma ihtiyacı olan nemi ve parlaklığı kazandırıyorum. Saçlarımı daha kolay tarayabiliyorum ve olduğundan daha canlı görünüyor.
Bunun yanında saçlarının seyrek veya kalın olmasına göre seçeceğin tarak tipi de önemlidir.
Peki tarak seçimi neden önemli?
Tarak seçimi neden önemli?
Canım bildiğimiz gibi tarak boyutları saç tiplerine uygun olarak üretiliyor. Gür ya da kalın saçlı bir bayan seyrek saçlar için üretilen tarakları pek tercih etmezler. Bu da saçlara zarar verir çünkü. Seyrek saç tipine sahipsen sık ve ince; kalın ve gür saçlara sahipsen geniş aralıklı taraklar kullanman doğru olur.💕
Selam, Saçlarını ne zaman taraman gerektiği elbette ki senin tercihine bağlı. Saçları kıvırcık olan kişiler daha çok duşta saçlarını taramayı tercih ediyor ve onlara da bu öneriliyorken genel olarak hepimiz saçlarımızı duştan sonra yıkamayı tercih ediyoruz.
"Saçlarımızı duşta mı yoksa duştan sonra mı yıkamalıyız?" sorusuyla ilgili hem sana biraz bilgi vermek istiyor hem de saçlarına iyi geleceğini düşündüğüm iki ürün önerisinde de bulunmak istiyorum.
Saçlar Duşta Mı Yoksa Duştan Sonra Mı Taranmalı?
Saçlar Duşta Mı Yoksa Duştan Sonra Mı Taranmalı?
Saçları duştayken taramak, saçın elektriklenmesi, yıpranması ve birbirine karışmasını önleyen bir işlemdir. O yüzden de saç duştayken saç bakım kremi ile birlikte tarandığında olası saç dökülmelerinin de önüne geçilebilmektedir. Saçlarını dikkat ettiysen kuru haldeyken taradığında saç elektriklenmesi ve kabarıklık sorununu yaşayabiliyorsun. Bu yüzden saçı kuru haldeyken nemlendirici ve durulama gerektirmeyen bir bakım kremi kullanarak da tarayabilirsin. İki türlü de saçlarında olası dökülmeleri ya da elektriklenmeleri önlemiş olacaksın. Tamamen saç tipine göre tercih edebilirsin saçlarını duşta mı yoksa duştan sonra mı tarayacağını. Eğer duştan sonra saçlarını taramak zorlaşıyorsa benim önerim duşta bakım kremi uyguladıktan sonra saçlarını taraman olur.
Durulama Gerektirmeyen ve Saçın Taranmasını Kolaylaştıracak Bakım Kremi Hangisidir?
Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri Serisi
Her zaman duş alma fırsatımız olmayabiliyor. Bu yüzden de durulama gerektirmeyen ve saçını taranmasını kolaylaştıracak bakım kremlerine yönelebiliyoruz. Sana da bu konuda önerim Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri olacaktır. Kıvırcık saçlara sahipsen yeşil olan 7/24 Belirgin Bukleler Saç Bakım Kremi'ni, elektriklenmeye yatkın saçlara sahipsen pembe renkteki Elektriklenme Önleyici Saç Bakım Kremi'ni, yıpranan saçlara sahipsen de turuncu tüpteki Onarıcı Etki Saç Bakım Kremi'ni kullanmanı öneririm. Avuç içine az bir miktarda alarak saçlarına uygulayabilirsin. Daha sonra saçlarını dilediğin gibi şekillendirebilirsin
Şampuan Sonrası Kullanılabilecek En İyi Saç Bakım Kremi Hangisidir?
Elidor By Elvin Levinler Bakım Kremi
Elidor By Elvin Levinler Bakım Kremi, şampuan sonrası saçlarıma uyguladıktan sonra çok memnun kaldığım bir ürün oldu. Çünkü uygulaması çok kolay ve saçımdan arındırdıktan sonra da etkisini hissedebildiğim bir ürün bu yüzden en sevdiğim yönü kullandıktan sonra da saçlarımda etkisini hissedebilmem oldu. Sana da gönül rahatlığıyla önermek istiyorum.
Saçını duşta veya duştan sonra ıslakken yıkayabilirsiniz. Kuruyken yıkarsanız o zaman zarar verir saçlarınıza. Ancak tarak seçiminiz de çok önemli. İri ve geniş dişli ya da yumuşak taraklar tercih ederseniz saçlarınız zarar görmeyecektir. Duşta kesinlikle saç kremi uyguladıktan sonra saçınızı tarayın böylece saçınız daha kolay açılır ve kaarışmaz.
Duşta denedim bir kaç kere çok döküldü. Duştan sonra biraz saç bakım yağıyla havluyla bekletip sonra tarayınca az dökülüyor. Bakın herkese vermem bu tüyoyu yine iyisiniz.
Bilirsiniz ve genel bir durumdur erkeklerin saçları kadınlardan daha hızlı ve erken dökülür ve kellik başlar ama bilinçli hareket ederseniz iki taraf içinde dökülme geç ve az olur. Dökülmeye sebeb olan önemli eylemlerden birisi de TARAMA işlemidir. Bu konuda dikkate alacaklara en önemli tavsiyem, saçları kuru ya da yaş taramak istediklerinde kesinlikle diğer elleriyle saç köküne doğru, tarağı ilerlettikçe baskıyla kopmasını engellesinler. Yani saç köklerine tarağı hareket ettirdikçe bastırın, destek olun. Fön çekerken veya fön mqkinası ile kurutma esnasında tarayacaksanız önce bir iki dakika parmaklarınızla karıştırarak nemini ıslaklığını alın, daha sonra saçı çekiştirmeden yüzeysel ve hafif olarak ilerletip, fönü dibine tutmadan kudurun ve açmaya çalışın. Kazır gibi kesinlikle çekiştirerek taramayın
Doğru mu yanlış mı bilmiyorum, ama ıslak saçı taramak kırılmasına neden oluyormuş diye duymuştum. Bu yüzden saçımı havlu ile hafif kurulayıp doğal olarak kurumaya bırakıyorum. Sonrasında tamamen kuruduğu zaman tarıyorum saçlarımı.
Duşta çünkü sonra çabuk kırıla biliyor saçlar. Yıpranıyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Saçlarımı hiç taramıyordum. Bunu söylediğim zaman aşırı garipsendi diye artık duştan sonra taramaya başladım. 😄 Bakıyorum ama hiçbir şey farketmiyor. Saçlarım yumuşak ve çok uzun değil zaten o yüzden dolaşmıyor birbirine.