Merhaba arkadaşlar, 2 yıl önce gittiğim kuaför saçlarını ıslakken yıkarsan kırılır dedi ama geçen gün gittiğim yerde de asıl kururken yıkarsan kırılır dediler. Bu konu hakkında kesin olarak doğru bir şey bilen, bilgisi olan var mı?saç ıslak mı kuru mu taranmalı
Islak saç kuru saça oranla daha hassastır. Bu nedenle ıslak saçı, özellikle de sert bir şekilde taramak saçı kırar, uçlarının çatallaşmasına yol açar. Ayrıca ıslakken taranan saç, daha çok dökülür.
Saçlarımızı tararken dikkat etmemiz gereken birçok önemli nokta vardır. Tarak seçimi ve saçların hangi anlarda taranması gerektiği saç sağlığına etki eden, en önemli detaylardan bazılarıdır.
Saç ıslakken mi taranır, kuruyken mi?
Saç ıslakken mi taranır, kuruyken mi?
Saç ıslak mı kuru mu taranmalı sorusunun cevabı ''nemli'' olmalıdır. Çünkü kuru saçları zorlayarak taramaya çalışmak saçların kırılmasına, yıpranmasına sebebiyet verebilir. En sağlıklı olanı saçları nemliyken taramaktır.
Saç ıslakken taranır mı?
Islak saç taranır mı konusunda tereddüt etmenize gerek yoktur saçlar ıslakken de taranabilir. Ancak en doğrusu; ıslak saçların fazla suyunu havlu yardımıyla alıp ardından saçları uygun tarakla taramaktır.
Taramak için saçları yıkamak mı gerekir?
Islak saç taranır mı
Kuru saçların taranması saçları yıpratıyor, peki sadece duştan duşa mı saçlarımızı tarayacağız? Bunun için size sprey şişesine su doldurmanızı, tarama öncesinde kullanmanızı öneririm. Bir diğer yöntem ise; durulanmayan saç kremi, saç bakım yağı, sıvı saç kremi gibi ürünler kullanmaktır. Kuru saçları taramak için en iyi yöntem önceden sıvı saç spreyi sıkmak oluyor. Hem saçlar kolayca taranıyor hem de besleniyor.
Tarak seçimi nasıl olmalı?
Saç tipinize göre tarak seçimi yapmak saç sağlığınız için önemlidir. Saçlarınız düzse ince, kıvırcıksa kalın tarak tercih etmelisiniz. Fırça taraklar saçları zorlamadığı için daha çok öneriliyor. Özellikle geniş dişli fırça taraklar saçları kolayca açıyor.
Saç nasıl taranmalı?
Saç nasıl taranmalı?
Saçlar mutlaka tutamlarına ayrılarak taranmalıdır. Gelişi güzel taramalar saçları kırabilir, öncelikle uçlar açılmalı sonrasında dipler taranmalıdır. Çünkü uçlar saçların en çok karışan bölümünü oluşturur. Aynı zamanda saçlarınızı taramadan önce tarağınızın temiz olduğundan da emin olmanız gerekmektedir. Saçlarınız kuruysa suyla ya da sıvı saç kremleriyle tarama işleminizi kolaylaştırabilirsiniz.
key kuaför olarak bu sorunuza en doğru cevabı veriyorz. saç yıkandıktan sonra havluyla nazikçe nemi alınır, taramayı kolaylaştırıcı nem veren rahat taramayı sağlayan ürünler uygulanıp hafif masaj yaparak saçın her yerine eşit bir şekilde dağıtılması sağlanır, geniş bir tarama fırçasıyla saç uçlarından başlayarak nazik bir biçimde tarama yapılır. kuruyken taranan saç yıpranmadan ziyade saçta elektriklenmeye neden olur
Açıklama fazlasıyla kafamı karıştırdı :) Evet, ıslak saçı taramak saça zarar verirmiş dünyanın bilmem kim ünlü kuaföründen duymuştum ama ıslak saçı hırpalamadan taramak için aralıklı dişleri olan bir tarak seçebilirsin.
Islakken yikarsan.. kururken yikarsan yanlis yazmissin ama benim duyduguma göre bir kuaför abla demisti bana saclarin kuruyken taramak saclarini kirarmis..
saçım kuruyken asla taramam kırılıyor. taramak zorunda kaldığımda sıvı krem sürüyorum. banyoda da yoğun nemlendirici saç kremi sürdükten sonra tarıyorum ve saçım kırılmıyor.
Ben djştayken tarıyorum, çok saçım var. Kuruyken tarayamıyorum.😀
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiçbir sese tahammül edemiyorum ortalıkta hiç ses olmucak dalga sesi huzur verir insani dimi banada huzur veriyor ama 1 saatten sonra o ses bile bana batmaya başlıyor o derece