+1 yılBu eylemi yapan kadınların daha geleneksel olduğunu ve erkeğe evin reisi nazarıyla baktığını düşünüyorum. Bir şey de söylemiyorum. Sonuçta onların yetiştiği dönemde kafi düzeyde sorgulama materyali ve fırsatı yoktu. Geleneklere uyum gösterdiler.
Bu eylemin kendisi hakkındaki fikrim ise, bana uygun olmayan bir durum olduğunu söylemeliyim. Eşler birbirlerine saygı ve hürmet gösterir. Şahsım olarak bunu eşime gösteririm. Ama bu onun elini öpmeyi gerektirmiyor. Elini öptüğüm insan babadır dededir amcadır falan... Nikah düşmeyen kimselerdir yani. Eşim olmuş bir erkeğe el öpülecek kimse nazarıyla bakamam, tuhaf gelir. Saygıyı göstermek için bunlara gerek olduğunu düşünmüyorum. Meselq saygınızı göstermek için ona verdiğiniz sözün sahibi olmak, dış ortamda insanlara karşı onun yetkin olduğu portresini çizmek, onu güçlendirmek vs eylemlere girişmeniz yeterli olacaktır34 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Alt tarafi el denmis, anal ını öpmek dense ben de sacma bulurdum.
En İyi Cevaplar
+1 yılSaygı dediğin böyle olur.
Eşimin elini ben de öperdim şahsen.85 Yorumla- +1 yıl
Emin misin aşkım 😐😄
- +1 yıl
Yaani😶
- +1 yıl
Güncelleme yapmasana ikide bir😣
- +1 yıl
İlk defa yaptım 😣
- +1 yıl
Sus😣
Bu anlattığın günümüz kadınlarında olmayan bir davranıştır. Eskilerde var ve hala o kadınlar eşlerinin ellerini öperler. Seninde söylediğin gibi saygıdan dolayı yaparlar ki onlar ailesinde aynı davranışı görmüşlerdir. İlla yapılacak diye kaide yoktur. Ben eşim olsa elimi öpmesini beklemem ve istemem.
46 Yorumla- +1 yıl
Görüş paylaşan genç kadınlardan "ben de eşimin elini öpmek isterim/öperim" diyen kişiler var baya :/
Eskiden daha çoktu ama tabii 😄 - +1 yıl
Sen de haklısın 😄
- +1 yıl
👩💻saçma😏
+1 yılBöyle bir şart yok ama öpse ne kaybeder?
Şekil a..
Sevgi ve saygı göstergesi..
Bunu yapmayı kendine zull gören evlenmesin! Yazık o evliliğe..
#Vesselam
101 Yorumla- +1 yıl
👩💻aynen katılıyorum size👍👏🙃
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
Gerekeiz bence illa olacaksa ben operim hatunum elini
20 YorumlaEl öpmekte neymiş ya çok saçma. Asıl erkek karısının elini öpsün bir zahmet.
#Jüpiterligüneș80 Yorumla
+1 yılEl öpmenin çok eski bir Türk geleneği olduğu söyleniyor ta şamanizim geleneklerine dayanıyor. Saçma değil geleneklerimizi neden yok edelim?
Türk geleneği değil diyenlere iki kaynak ;
www.kultbilgi.com/samanizmden-gelen-adetlerimiz/
www.hurriyet.com.tr/.../el-opme-saman-gelenegi-16271811 Yorumla- +1 yıl
👩💻çok saçma bu güzel hareket OSMANLI GELENEĞİDİR sen Hürriyet gibi yalancı gazeteden gelen haberlere inanma bence gülünç olursun 😏
+1 yılBence bu bir tercih meselesidir. İsteyen öper, isteyen öpmez
40 YorumlaSaçma geliyor bana her zaman da gelmiştir. Kadının eğilip bükülmesini sevmem kadın dediğin biraz asi olur dikbaşlı olur. Yani bizim oralarda böyledir.
30 Yorumla
+1 yılBen öperim gayet normal. Gelenek görenek olduğundan değil onu sevdiğimden ve mutlu olmasını istediğimden. Bu kadar bencil olmayın karşınızdaki kişi eşiniz yani ona bile fesat düşünüp, Kendimj ezdirmem modlarina girmeyin o zaman sizi ezecek. insanlarla evlenmeyin zorunda kalmadiysaniz.
50 Yorumla
+1 yılEvet saygıdan ötürü evde büyüklerin eli öpülür eğer kadının yaşı büyükse kadının eli öpülür güzel anlar bunlar bence gericilik diyipte adetlerimizi karalamaya çalışanlara karşıyım (küçükken bende duyunca bı garibime gitmişti ama büyüdükçe bazı şeylerin değerini görüyorsun)
20 Yorumla
+1 yılNe alakası var ya salak salak yorumlar yapmışsınız bir erkek evin direğidir babasıdır hani bazı kadınlar diyolarya bir adam önce bana baba olsun beni sahiplensin ondan sonra eş olsun eee o zaman neden ona bu saygıyı vermiyosunuz ben öperim abi hiçte kendimi aşagılanmış hissetmem bu benim ona duyduğum sevginin saygının göstergesidir heryerini öpüyosun sıkıntı yok eline öpünce cahillik eski de kalmak yürüyün gidin lan
413 Yorumla- +1 yıl
@basak12345 tabrik ediyorum helal olsun beyin bedava ama kulanan yok anlatamasın bunlara
- +1 yıl
Haksızmıyım kardeşim ha şunu da unutmasınlar Allah ilk önce erkeği yarattı onlar Allah katındada öncüdür
- +1 yıl
@basak12345 öncüde demeylim koruyucudur erkekler sizler bizlere emanetsiniz
- +1 yıl
Aynen öyle bro 😉
- +1 yıl
@basak12345 nerelisin sen sorsam merak etim
- +1 yıl
Bitlis
- +1 yıl
@basak12345 şaka yapıyosun :)
- +1 yıl
Walla 😊
- +1 yıl
@basak12345 çok severim oraları neresindensin yav kusura bakma muhabet eder gibi oldu ama tesadüfe bak
- +1 yıl
Heryerini öpüyorsun eline gelince geri kalmışlık oluyor işte çağımızın durumunu anlatan bir cümle daha bravoooo 👏👏👏👏
- +1 yıl
Eywallah kaptan 👏
esninkini öpse neysede kimi kendinde kücük kaynina bile abi dioyr elini öpüyor
biride böyle soru sordu az önce
Kadın dışarı çıkmamalı bence? ↗02 Yorumla- +1 yıl
Çıldırmış o pembiş
- +1 yıl
Bence komplekse girmeye gerek yok , her iki taraf da el opebilir
+1 yılBu gün zaten sinirim attı
İnsanlar birbirinin köpeği olmaya ne kadar meraklı
Kimisi kibar köpek, kimi kibirli köpek... :/21 Yorumla- +1 yıl
Sorma ://
Eril zihniyetin hala cirit attığının göstergesi
Bunu yapan kadınlar hiç mi kafalarının içindekini kullanamıyor merak ediyorum..25 Yorumla- +1 yıl
Sen haklısın canısı boşver oyle diyenleri :D
- +1 yıl
Saçma bulmayan var mı diye merak ettim dedim, saçma bulmayanlar daha çokmuş 😅
Ben de anlam veremiyorum 😄
+1 yılBence eli öpülmesi gereken bir taraf varsa o da kadındır
Kadınların ezildiği su dünyada
😊bence iki tarafta birbirinin elini öpmeli eşim benim elimi öperse bende onun elini öperim saygı iki taraflıdır unutmamak lazım20 Yorumla
+1 yılOperim sorun etmem. Annem babamin elini opuyor agzida aşınmadı.
41 Yorumla- +1 yıl
Helal 👏👏👍
+1 yılÖpülebilir öpülmeye debilir.. annem öper ve evet saygısından öper bunu biliyorum ama opulmemesi saygısızlık mıdır derseniz tabi ki hayır hiç alakası yok
20 YorumlaBayram işte yahu eşini öpersin bu kadar. Adam olanda alnından öper , oohh ver oradan al yazmalım selvi boylum kadir inanır türkan şoray film müziği. Tamam işte bu kadar.
10 Yorumla
+1 yılannem de babamın elini öperdi saçma gelirdi ama yani bilmiyorum eski bir adet çok bir görüşüm yok ama ileride eşimin öpmesini istemem sonuç olarak ben ondan üstünde bir birey değilim :p
10 Yorumla
+1 yılAyaklarını yıkarım diyen zihniyetle el öpen zihniyet aynı. Yani kociş delileri ajsjsj
24 Yorumla- +1 yıl
Evet doğru adhshs 😄
- +1 yıl
eşimin ayağınıda yıkarım elinide öperim götünüde yerim yani çok saçma böyle bir zihniyet diye bahsetmen kocamın deliside olurum ne var bunda beni el üstündede tutar içime aldığım adamın elini niye öpmeyim bir diğer hususta ilerde ne yaşayacağımızı biliyor muyuz belki yatalak olacak altından almak zorunda kalacağız ne olacağı belli mi ne biçim seviyorsunuz anlamıyorum.
- +1 yıl
@curvygirl Bokunu falan da yersin ya nolcak kocan sonuçta. Kocan sonuçta dışarıdaki kadınlara maaal gibi bakarken seni kısıtlar, ama kocan işte sonuçta. Gider başkalarını alır altına, olsun dersin çocuklarımın babası dersin beni seviyor başkasıyla yatabilir, kocan sonuçta. Sonra senden kurtulmak için son çare gitmen için şiddete başvurur, döver de sever de der gidemezsin kocan dimi sonuçta? Bu kadar koca delisi olursanız, bu yazdıklarımın hepsini yaşarsınız. Değerleriniz olsun biraz hayatınızda, siz değersiz olabilirsiniz ama ruhunuzu bari değerli kılın.
- +1 yıl
hayır tepkin çok yanlış ve yanlış bir zihniyet umarım bu tarz şeyler yaşamam ama yaşarsamda tepkim çok net olacaktır ikincisi o benim kocam düşmanım değil en yakınım onunla en güzel şeyleri yaşar ona en güzel şeyleri yaşatır ve hissettiririm eğer dediğin gibi aldatma, şiddet tarzı bir şey olduğunda ise net bir şekilde ayrılırım çünkü artık en yakınım olmaz bilmiyorum ben öyle düşünmüyorum
Annem, babamin elini oper babamda alnindan operdi ne var bunda 😀
Babam gibi harika bir esim olsun su gelenegini devam ettirmezsem adim mavi olmasin 😂😂42 Yorumla- +1 yıl
Bravo çok taktir ettim😊
Kadın tabiatin anası gibiyken neden erkeğin elini opsun ki erkek opsun opecekse ama iki tarafında üstünlük belirten hareketlerini doğru bulmuyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Erkek de kainatin babasi hani anlarsin ya
+1 yılBen nişanlımın elini öptüm neden öperim çünkü bu çok güzel bir duygu ki oda benim elimi öptü olur böyle şeyler güzel tatlı gelenekler herkes yapacak diye bişey yok elinde kolunada kurban olurum öperim tabi sevdiğim adam sonuçta
20 Yorumla
+1 yılEsim karsimda bu sekilde aptalca bir oturusta bulunuyorsa asla egilipte öpmem ama sakayla karişik bir şekilde bayramlasirken ayaga kalksa öpem bey desem o da alnimdan opse olabilir 🙄
30 YorumlaGereksiz buluyorum, erkeğin kendinden üstün olduğunu onaylamak gibi bir şey bu
Hatta mümkünse kimse kimsenin elini öpmesin10 Yorumla
+1 yılEski bir gelenek çünkü kadınlar eskiden 'ekonomik' anlamda bağımsız değildi ve erkeğin açısından bu bir güç göstergesi. Bana kalırsa saçmalık.
11 Yorumla- +1 yıl
Kadinlari calismasin diye zicire vuran yoktu
Bence çok saçma ama böyle bir düşüncesi varsa iki tarafında, karşılıklı olabilir, ben eşimin her yerini öperim bayrama ne gerek var eşim sonuçta djksajkdsa ama tabi bu koyulan örnek fotoğrafta ki gibi değil tabi ki
10 Yorumla
+1 yılAtaerkil toplumun saçmalıkları kadında eşittir erkekte neden öpsün ulan? Gerici zihniyet
30 YorumlaCinsiyetçi bir yaklaşım. Erkeğin kadın karşısında yüceltmek gibi bir duruş sergiliyor.
20 YorumlaÖrf adet bilen bir kadınlar yapar. Sonuç olarak kimseye zorla yaptırmıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılErkek kim de kadına el öptürüyor ya asıl erkek öpsün kadının elini.
42 Yorumla- +1 yıl
Kadının eline kondurulan zarif bir buse hiçbir tarafı küçültmez
- +1 yıl
Hatta erkegi yükseltir bana göre.
Elinden başlayıp duduşuna kadar öperek saygının alasını gösteririm.
44 Yorumla- +1 yıl
Eş dediğin senin gibi olmalı. senin gibi eşi olanın gozude gonlude dışarıda olmaz. tebrik ediyorum. Ve ayakta alkışlıyorum yorumunu👏👏👏👏👏👏👏👍👍👍
+1 yılFotoya bak çok sinir bozucu ama normalde kocanın elini öpmek bukadar itici değil😂
Hem saygıdan değil ki bu el öpmek sevgiden.30 YorumlaBence hoş değil, saygı duyulacak birisi varsa o kadındır, kadın üstün olmalıdır.
20 Yorumla
+1 yılSalakçaa düşünsenize böyle salakk bir eliniz var ayak da yıkar bunlar sjghg
20 Yorumla
+1 yılOyle bir sey olsa "eş" diyor olmazdik. ki zaten bana gelenegin kendisi bile sacma geliyor
10 YorumlaKocası da onun elini öpüyorsa olabilir ama genellemelerin hepsi yanlıştır bence Diğer yandan da iliskiye baglı olarak elini öpebilir eğer eşi farklı bir tavır sergilenmiyorsa içinden geliyorsa neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılBiraz komik duruyo yani üstün biri mi ki el opuluyor
10 YorumlaSaçma ya cidden saçma geldi şimdi, sahip kole ilişkisi gibi. Eş can yoldaş değil de 😕😕
10 YorumlaIyyyy ne salakca erkekler de kadinlarin ayağını yıkasın o zeman 😤😄
10 YorumlaÖpmem ya ne gerek var gelsin benim elimi öpsün 😂😂 saygı sadece el öpmekle olmuyo
10 YorumlaAnnem de babamın elini öptü sabah qwjjwkw 😂
50 lira verdi babam da qkwkwm😂
Çok gülmüştüm 😁11 Yorumla
+1 yılÖpmüyorum eşimin elini. Yanaklarımızdan öper kutlarız birbirimizi
10 Yorumla
+1 yıl1400 yıldan beridir süregelen el öpme geleneği islamda var mıdır? Sorulması gereken soru bu.
10 Yorumla
+1 yılBen şakasına öperim. 😂Onun dışında öpmem sarılırım
10 Yorumla
+1 yılBen opturmem ama opturene de saygı gösteririm diyecek bisi yok
10 Yorumla
+1 yılValla yıllardır annem babamın elini öper babam istemesede. Babamda onu anlından öper bunda abartılacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
40 Yorumla
+1 yılBence de saçma.. Kimse kimseden üstün değildir diyoruz, eşitiz diyoruz ama el öptürüyoruz.
20 Yorumla
+1 yılÖperim ya ne var ki bunda ayak yıkama falan gibi saçma değil bence büyüğüm olmasına da gerek yok saygı duymam yeterli ☺️
20 Yorumla
+1 yılKarşılıklıysa sorun yok fakat öbür türlüyse cinsiyetçi görürüm.
10 Yorumla
+1 yılGelenek ve görenekler ; bir topluluğu millet yapan değerlerdir , bunları sorgulama yetkin yoktur, vede Japonya gibi gelenek ve ananelerine bağlı toplumlar daima güçlü kalır ve ilerlerler.
00 Yorumla
+1 yıl👩💻bence sevginin göstergesidir el öpmek kadın öptüğü gibi erkekte el öper bu sevgiden ve yaşanılmış tüm ilgiden hoşgeriden gelen bir sevgi sevginin içindeki merhametten kaynaklıdır el öpmeler gözlemlerine dayanan bir uzman olarak doğrusu budur bu incelikten ve minnettarlık tam doğan doğal bir duygudur duygu seviyesi kıt olanlar böyle güzelliklerden uzaktır onlardan böyle bir güzelliği beklemek yazın kar beklemeye benzer nokta 😎
00 YorumlaSaçma ve saygısızca bence. Adı üstünde eşsenin diğer yarın arada hiyerarşi oşanilir ama çocuk gibi el öptürülmesi onu aşağılamaktır. anlından yanağından veya en güzeli dudağından öpmek gerek
00 Yorumla
+1 yılBu kadının ezik olduğu anlamına gelmez, saygıdan el öpülür.. sevgilimin elini öptüm ❤️ @by_jaannti
31 Yorumla- +1 yıl
Öperim seni kadın ❤️
+1 yılSaygıdan ziyade sevgi göstergesi bence , seven insana ağır gelmez..
#melankolikduygular•30 Yorumla
+1 yılBiat kültürü, başka bir şey değil.. Gereksiz ve saçma..
20 Yorumla
+1 yılEsinden kucukse normaldir bunuda feministlige alet etmeye gerek yok.
20 Yorumla
+1 yılEşim olsaydı ben ondan böyle bir şey beklemezdim ama öperse hoşuma gidebilirdi. Fakat bende onu dudağından öperdim...
00 Yorumla
+1 yılbiz kadının heryerini öpüyoruz bundan da zevk alıyoruz elerini zaten nezakaten hep opuyoruz o da senede 2 kere bayramlarda opmek ısterse opsun sorun yok ıkı tarafda razıysa neden olmasın kı
10 YorumlaBence sorun yok. Olmamalıda. Aileden öyle gördük. Bence burda birşey aramak cok kötü. Artık karı koca olunmus yani daha ne diyorum ben
00 Yorumlayani bence çok garip. bir cariye gibi fantazi olarak hoş gelebilir ama ne biliyim ciddi ciddi bu tarz takilan zor bence :)
00 Yorumla
+1 yılEl öpmek değil sadece yanaktan öpüşerek bayramlasilmali
10 Yorumla
+1 yılKalben yapiyorsa guzel bence... bu kadinin ezik oldugu anlaminada gelmez...
30 Yorumla- Devamını Gör (155)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat