Bu bayram da sormasak olmazdı 😀

Bazı kadınlar bunu aşağılayıcı olarak görüyor. Bu yüzden öpmek istemiyorlar. Saygı duymak lazım. Bazı erkeklerde kadın elini öpünce egosuna ego katıyor ne alakaysa :)
Ben öperim. Hoşuma gidiyor bilmiyorum saygı duyma olarak algılıyorum. Sonuçta eşin o insan niye öpmeyeceksin ki?
Biz annemle babamın elini öptükten sonra, anneciğim de babamın elini öper. İkisinin de gözleri dolar. Duygusal anlar yaşanır. Annem babamı koruyucu, kollayıcı gece gündüz çalışıp eve ekmek getiren, bu zamana kadar çocuklarının rızkını veren birisi olduğu için minnet duygusuyla beraber, kendine de kocalık yaptığı için saygıyla öper... Gözlerinin hafif yaşlığından hissederim ikisinin de.
Gelenek, görenek, örf, adet, an'ane. Bunlara çok önem veririm. Uymaya özen gösteririm. Fakat kadının kocasının elini öpmesine gerek yok diye düşünüyorum. Evli değilim. Evlenince hanım benim elimi öpsün istemem. Gerek yok yani.
Yani bence böyle bir adet yok bu içinden gelerek yapılan bir şey Tabii bir de genellikle büyüklerin eli öpülür Ama illa ki hani bir yaş farkı olacak ya e el öpse de fena da olmaz tabii 😂😂
Cevap
59Cevap
Meblağnın büyüklüğüne göre değişir. 🤣🤣
öpebilir ama görseldeki gibi değil..
Öpebilir gayet normal mesela annem babamın elini öper bu bir saygı gelenek bu tür şeylerden uzaklaşmamalıyız bence
Saygıdan muhabbetten güzel birşey var mı. El öpmek alçatmaz insanı dudaklarıda eskitmez.
El öpen hatunun anlı öpülür. Ardından kocanın sıcak bir sarılması eritir yüreği.
Saygının sevginin olduğu bir evlilik taçmahal gibidir.
Evet öpmeli
Erkeği de sıkıca sarilip sevmeli kadınıni..
Kedi yavrusu gibi...
Busra Ayaydin gibi tatlis bir hatun bulsak da eşimiz yapıp elimizi öptürsek... 😝
O değil de kankan hesabini neden kapatti?
Kadınlar eşlerinin eline bakmalı mı? ile eşdeğer bir soru.
Alakası yok
Evet takılmıyorum boşsun sende cevabın gibi
Senin neden her ama her gorusun cok aptalca ya sadece bir soru
@Kırlariçindebikız diğer sorularda dikkat ediyorum hep boş
Aynen katiliyorum
10 dakika oynasınlar yeni başladılar oynamaya
Para verecekse evet:)) yaşça büyükse olabilir, kötü bir şey değil eşi sonuçta istediği yerini öper 😂
Gereklilik değil bence, isteyen istediği gibi takılır. Ama ben öperim sanırım, o da opebilir tabii 😀
Kim nasıl istiyorsa öyle yapsın bunun bir zorunluluğu yok ama çocuklara örnek olmak açısından öpmeli bence
Eşini büyük olarak sayıyor seviyorsa öpmeli evin direği sonuçta. Bunu güç gösterisi olarak göstermemek lazım👌
Hayır öpmem ikimiz eşit olmalıyız o öpsün benim elimi bende öpüm ha benim elimi öpmiceksr bende öpmem 😗
Çok saçma eziklik psikolojisini kibirle bastırmak gibi geliyor.
Karım benim elimi öpebilir, aydı hislerle bende onun elinden öperim
Ölmeli bence güzel bir saygı örneği ama sonra erkekte kadının ayağını öpmeli saygıdan
Lan smmsksjndjeienrne
Ben öptürmek istemiyorum ama her bayram zorla öpüyor
öyle bir geleneğimiz yok tabi de şakalaşmak için olabilir.
Hayır öyle birsey yok ama adam adamsa kadının anlından öper nice bayramlara kadınım diyebilir
Eşin o niye öpmeyesin ki? Bazı kadınlar bunu aşağılayıcı olarak görüyor. Ama öyle bir şey değil.
Sevgi ve saygı çerçevesinde öpmesinde bi sıkıntı yoktur sonuçta eşindir ömürlüğündür
Ben sacma buluyorum ki bugun annemde yapti aynini harbi sacmaalik
Hayır , eşler birbirinin elini neden opsun. Normal opussunler.
opsun ne olacak bende onun elını operım sorun degıl bunlar
Eşin her bayram bir bilezik takıyorsa öp gitsin kız. 😃😎
Türk örf adet ve geleneklerinde büyüklerin ve kocaların eli öpülür dini bayramlarda.
Ona kalmış bir önemi yok benim için lakin eşinin elini öpmek ne zamandan belli acizlik, eziklik oldu anlamadım gerçekten çok tuhaf bazıları. d
Bu soruyu sabah, hemde ayni fotoyla mütefekkirseyyah üye sormuştu, sen geç kalmışsın 😅
Ciao🦇
Saçma buluyorum sevdiğini belirtir sarılır öpüşürsün daha iyi.
Para vericeklerse evet
yok ne gerek var ki... kalkıp eşimi öperim yeterli...
kadın yaş olarak büyükse erkek de eşinin elini öpmeli bence :)
Hayır eşi onun büyüğü değil kadın erkeğin aşağısı değil
Ben istemem ama içinden geldiyse öpsün. D eğer o öperse ben de onu öperim elinden yüzünden boynunda offff evlenmek istedim bi an
Kimse kimsenin elini öpmemeli el öpmek aslıda nefsini beslemektir peygamber efendimiz bile elini öptürmezmiş
Eşinin elini normal şekilde öpebilirin her zaman. Bu sevgiden kaynaklanır. Öpüp başına koymak biraz saçma ve gerek yok.
Bemce sarılmalılar dudaktan küçük bir öpucükte olur
O benden 20 yaş büyük öperdim 🖤🤍🤭😂
El opmeyle dudak aşınmaz demiş büyükler 😂😂
Yanaktan öpüp sarılmak varken neden elinden öpeyim? Dedem yaşinda bjrjsj ile evlenirsem elini öperim anca.😂
El öpüp harçlık beklemek bide 😊😊 benden yaşça büyük olsa dahi opmem heralde ama başka türlü öperim sonuçta eşim değil mi?
Çok afedersin ama
Başka zaman zevk için bir yerleri öpen insanlar el öpmeyi neden istemiyor anlamiyorm.
Keşke eşim olsa da ben elini öpsem
Harçlık verecekse öperim 😁
İsterse öpsün de harçlık kısmı biraz saçma :D
Para verecekse öperim😂
Sarılsınlar yaw daha samimi daha içten 😎
Hayır saçmalamayın ya ne saçma şeyler çıkardınız
Hayır ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz
Dileyen öper veya öpmez
Öpsün ama para harçlık beriyorsa
Harclik ister simdi opmesin djsja
Cokta muhim degil bence
Kadınların eli öpülmesi bence bir kadının elini öpmek bir erkeği centilmen kılar gibimsi
Ne isterlerse oyle olsun
Kim nasil mutlu oluyorsa onu yapsin.
Benim annen öperdi😀😀😀😀😀bilemedim
Zorunda zorla degil. Ahlaki saygı adet için tabiki
Ne gerek var normal sarılıp öpüşsünler daha iyi
Diğerlerini bilmiyorum ama ben öpmem.
Valla o onun sayısına bağlıdır bence efendim..
kadın yaşca buyukse erkek olsun elini.
Ben öptürmem kıyamam yanağından öperim😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?