Gizli Üye(30-35)+1 yılOnun anlamı var. Yani evin direği. Çalışıyor sana ekmek getiriyor. Seni koruyor. Eşi de saygısından evin babası dıye öpebilir. Bu kadını köle durumuma düşürmez. Aşağılamaz. Şimdiki insanlar neden garipsiyorlar ki. Saçma bulan var. Ne anlar züppe kılıklılar. Onlar ancak bel altı düşünsün sadece.
92 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👑👸🏻
- +1 yıl
Aferim kız 🖐
En İyi Cevaplar
Bence öpülür. Bunu kadını aşağılayan bir durum olarak görmüyorum. Eşine saygı duymaktır bu bence. Elini öper, harçlığımı alırım. 😊
110 Yorumla
+1 yılBenim anlayışımda sadece bayramda değil istenilen her an kadın erkeğinin elini erkek de hatununun alnını öper. Bu ne kadını ne erkeği küçültür. Bana göre en saf sevgi budur iki kişinin birbirine duyacağı.
70 Yorumla
+1 yılEvet öpmeliler eğer içinlerinden geliyorsa. Çok hoş bir durum olur. Sonra ben eşimi öperdim tabi elini değil. Hayali bile güzel. Bekarlık üzüyor şu an 😑😑😑
1510 Yorumla- +1 yıl
@birsenxx amin inşallah 🙈🙈🙈 eş olması zor ama sözlüm nişanlım olur umarım.
Dua için teşekkürler Rabbim tüm dileklerini kabul eder inşallah. ☺ - +1 yıl
Denerim bu dediklerini 😊😊
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Sonra eşinizi öperdiniz ama elini değil. Neden peki?
- +1 yıl
@iamdarlene yüzünde bir yeri öperim
- +1 yıl
Neden elini değil diye sormuştum. Belki benzer sebepten kadinlarin da hoşuna gitmiyordur kim bilir.
- +1 yıl
@iamdarlene bu benim düşüncem.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
130Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılPara vericekse öperim ne olmuşş
10 Yorumla Öpmelidir bence de. Bunu bir büyüklük, üstünlük gibi dünyevi ve fiziki bir olay olarak görünce elbette saçma gelir insana. Gayet normaldir, yadırgamiyorum.
Ama manevi olarak, kadına, erkeğinin, evinin diregi, reisi oldugunu hissettirmesi, erkeğe de, kadınının kendisine Rabbinin emaneti olduğu bu nedenle de başının tacı olduğu hissini vermesi, düşündürmesi için güzel bir fırsattır kadının, kocasının elini, eşinin de karısının anlını öpmesi. Sart mıdır, değildir elbette, ama olsa da fena olmaz bence..00 Yorumla
+1 yıleşimin öyle bir şey yapmasını istemem yaparsa da derim sen ne yapıyorsun diye :D hazır başlamışken ayaklarıda yıka sosyal medya da şu tarz şeyler paylaş derim
http://i.hizliresim.com/oVpp1X.jpg30 YorumlaEşim olursa elimi öpmesin çocukmu çocuklara elimi öptürmüyorum farlkı tarzada selamlaşıyorum eşimlede farklı tarzda selamlaiırdım sanırdım
https://youtu.be/THv2TLNZ2iA22 YorumlaEskiden çoğunlukla karı koca arasında yaş farkı olmasından dolayı oluşan bir gelenek olduğunu düşünüyorum. Günümüzde bu yaş farkı azaldığı için hatta bazı durumlarda kadının erkekten büyük olmasından dolayı artık garip kaçabilecek bir durum bence. Ama yine de çok da gurur yapılacak bir şey değil bana göre, öpmek isteyen öper harçlığını alır.
10 Yorumla
+1 yılHayır. Eşleri kadınlarımızdan üstün değildir ve bayramda sadece büyüklerin elleri öpülür. Eşinin elini öpüp alnına koyan kadının kendine saygısı yoktur.
24 Yorumla- +1 yıl
@sallagec Ben zaten gelecekteki eşimin bana evlilik teklifi ederken diz çökmesini bir gereklilik olarak görmüyorum?
- +1 yıl
@sallagec Almasın kardeşim ben şart koşuyor değilim zaten sen bunu anlamak istemiyorsun herhalde 😂
+1 yılEl öpme hareketi bana çok saçma geliyor. Kültür vb şeyler deyip beni linç etmeye çalışanlar olacak ama gözünüzü seveyim böyle kültür mü olur? El öperek mi?
80 Yorumla
+1 yılöpmeli. bence bir sakinca yok. insan sevdiğinin elini de öper hem geleneklerimiz boyle. eger eşim boyle mutlu olacaksa normal zamanda da operim nolcak ki
52 Yorumla- +1 yıl
@denikole teşekkür ederim
+1 yılÖpmeli 😊annem babamın elini öperdi. O'na olan saygısını göstermek için. Ailenin reisi sensin iyi ki varsın! Anlamında. Bizler de ablam ve ben küçükten büyüğe doğru giderek el öperdik.
En son da babaminkini öperdik..30 Yorumla
+1 yılAilemden ne gördüysem o. Evet öperim çünkü annemde babamın elini öpüyor. Batı özentisi olmaya gerek yok.
60 Yorumla
+1 yılHerkesin zannetiği aksine yaş ile alakası yok. El öpme saygı göstergesi. Eh evin erkeği sonuçta öpmek gerekir. Gurur yapıp öpmemek saçma geliyor bana. Hatta bu kadar basit bir konuyu feminiştlik ile filan karıştırlanlar var. Komik
21 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum efenim 👏🏻👏🏻👏🏻👑👑👸🏻👸🏻
+1 yılİslâm'da böyle bir şart yok..
Bu "lâtife" olsun eşler arasında diye yapılır.. Muhabbet artsın diye..
El öpmek, hürmet göstergesidir..
Biz hanımların elini "nezaketen" öpmüyor muyuz?
#Vesselam20 Yorumla
+1 yılİsteyen öpsün. Ama ben öptürmezdim. Saçma geliyor.
270 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖpmeli. Ben böyle gördüm, böyle öğrendim. Kadın kocasının elinden öper, erkek karısının gözlerinden ❤️
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 969 cevap paylaştı. Bu kadar büyütmeye gerek yok. Öperim o da alnımdan öper. Elini öpmeyle incilerim dökülmez ya 🤷♀️
60 Yorumla
+1 yılÖperim seve seve.
Tabi o da beni alnımdan öpecek.60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe saçma ya, el öpturmeyi bile seviyorken, eşin elini öpmenin ne mantığı var. Sadece yaşlılara hürmet açısından onların eli öpülmeli ve tabi ki çocuklara da öğretmek amaçlı gelenekleri onlar öpmeli
210 Yorumla- +1 yıl
Konuşmaaa öpüceksin gelenek bu 😂
- +1 yıl
@Gogo_latte kocanın elini öpmek, ne zamandan beri gelenek sayın latte 😂😂
- +1 yıl
saygıdan senden büyükse öpersin öpmek zorunda değilsin o sana kalmış ama öpülmesi caizdir
- +1 yıl
@Gogo_latte böyle bir fetva yok. İşi caize bağlama. Saygı ölçüsü olarak da bunu yapmak gerekmez. Saygı, sevgi hayatın her anında bunu görmeliyiz. Büyükse derken zaten genelde erkek büyük olur ama yine de olmamalı
- +1 yıl
Eksileyenler, el öpturmeyi seviyorsunuz anlaşılan. Size de #İyibayramlar
- +1 yıl
Yani demekki görüşünü sevmemişler öpceksin işte 😄
- +1 yıl
@Gogo_latte kimse sevsin diye yapmıyorum yorumlarımı. Sorun değil. Belli ki, el öpturmeyi sevenler eksilemiş, bunlardan biri de sensin ama yine de fikrim değişmez. No problem 😂
- +1 yıl
Ben öpmeli diyorum 2 tane senede bayram öpmüşün çokmu yani öpen öper öpmeyen öpmez benim annem babam sagken hep öptünü gördüm mesela bunda bişey yok🙈
- +1 yıl
@Gogo_latte sen öptureni bulursun inşallah ben öpme taraftarı değilim. Konu kapanmıştır
- +1 yıl
Benimle olan heryerimden öpcek 😄
+1 yılBen çocuklara öptürmüyorum yanaklarından öpüyorum ya da başlarını okşuyorum ufacık çocuklara dayatmak yanlış birşey bence. (bu arada harçlıkta vermemiş oluyorum jaajajajajaja :D )
10 Yorumla
+1 yılEl öpmenin saygıyla alakasını kuramadım? insan sevdiğini her zaman öper sayar sever ama bunu geleneksel bir seramoni haline getirmek itici ve çirkin görünüyor.
11 Yorumlaeşim elimi öpmesi onu yüceltir alçatmaz. bende alnından öperim bir sahibi koruyucusu olduğunu hisetsin. bunlar saygi ve sevgi çerçevesi içerisinde olur. ayrıca bende eşimin elini öperim. keşke olsada yapsam
10 YorumlaTabii ki öpülür. O da alnımdan gözlerimden öpecektir.
40 Yorumla
+1 yılNe dar kafalısınız yahu Türk kültürünün en ponçik hareketlerinden biridir bu eşler birbirinin ellerini öpebilir ne var bunda çok tatlı bir hareket bence ❤ bu arada bayramınız bayram olsun❤
00 Yorumlael öpmek saygı ifadesidir. bence bir insan eşine saygı duymalı. öpmesi güzel bir davranış. öpmüyorsa canı sağolsun mecbur değil, ama öperse de harçlığı kapar :D
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Öpünce ne oluyor yani çok mu zorlarına gidecek?
Basit şeyleri kadınlar neden bu kadar abartıyor anlamıyorum.20 YorumlaGerek yok ya. Birbirimize sarılıp, şükretsek yeter.
30 Yorumlaelimi öpmesinde kıro gibi bir zahmet istediği heryerimi öpebilir
30 Yorumla
+1 yılÖpmesin bence. Ya da öperse erkek de kadının elini öpsün.
39 Yorumla- +1 yıl
Olur
- +1 yıl
Etsin yüzük de alsin
- +1 yıl
@sallagec eşin neden elini öpsün ki
- +1 yıl
Evlenme teklifi eden kadınlar da var
- +1 yıl
Gurur yapıp cevap vermez miyidim? haha😂sen kimsin oyle istesem öyle yazardım gururla ilgisi yok emin ol😂
+1 yılEl öpme geleneği bana gereksiz gelmiş her zaman iyi bir sarılma yeterli el öptürecek kadar yaşlanmadik daha.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Eşim Elimi Öperse (sadece saygıdan) bende onun Alnından öperim, Ruh Eşim olduğundan.
Öpmek zorunda gibi bir algı yok..10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın bayram namazından sonra gelir ben elini o yüzümü.. bu benide onuda eminim ki mutlu eder
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yılsaçma bir gelenek
yeri gelince peygamber elini öptürmedi diyenlerin elini zorla tutuşturup öptürmesi saçmalıktır10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 617 cevap paylaştı. El öpmenin manası ; bu elden çıkan her iş her fiil takdir edillesidir işte o el öpülüp baş üstüne konar başımın üzerinde yeri var deriz yani o elden çıkan herşey dosdoğrudur gurur duyulasıdır
00 Yorumla
+1 yılEl öpmekten hayatm boyunca nefret ettm ama bu sevdiğim adamın eliyse durum değişirr: )
20 YorumlaAmen efenim ne hacet. İncileri dökülür, aşağılanır, küçük düşer felân.
21 Yorumla
+1 yılKadın erkeğinin her yerini öpüyor yeri geliyor elini öpmek neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum. Ha öperse saygısından, sevgisinden öper erkek bunu kendini üstün saysın diye değil.
30 Yorumla
+1 yılAbi ben karimin ayagini yikamayi dusunurken burada kadinlar elini opmem diyor, hemen feminist duygular kabariyor beni eziyor diyor.
00 Yorumla
+1 yılGerçekten öpmesi saçma olur fakat elimi gırgırına öpmeli. Hem mizah olur gülüp eğleniriz hem de karşı tarafa duyduğum saygıyı arttırır.
00 Yorumla
+1 yılÖpebilir tabi oda saygıdandır yapmazsa saygısızlık değildir tabi ama Hz. Aise annemizde peygamber efendimizin elini öpermiş
00 Yorumlaellerden başlayarak ayaklara kadar öpüp yalamalı 😌
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence saçma, ben öptürmem ama öptürene de saygı duyarım.
10 Yorumla Saygı sevgi göstergesidir kadınları aşağılama amacı yoktur
10 Yorumla
+1 yılAradaki muhabbeti arttirmak
Saygiyi gostermek adina pekala olabilir11 Yorumla- +1 yıl
- atanlara bak hele...
Yatakta erkegin her yerini oper ama bayramda saygidan elini opmeye karsi gelir vayyy be guzelmis...
+1 yılKadın dediğin el öpecek, ayak yıkayacak, masaj yapacak, çorap giydirecek ve gocunmayacak🤪
17 Yorumla- +1 yıl
İroniydi 🤪
- +1 yıl
🤟✌️😬💓
- +1 yıl
Teşekkürler sana da iyi bayramlar😂
- +1 yıl
Emoji yanlış olmuş ☺️ yapacaktım😜
- +1 yıl
😂😂🤒
hayır doğru değil. bu itaat etme oluyor. düşünsene birde kadın erkekten büyükse
11 Yorumla- +1 yıl
Zaten Dinimiz kocalarınıza itaat edin diyor. Bunu ben söylemiyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 950 cevap paylaştı.
+1 yılKadınler eşlerinin elini öpsün erkeklerde kadınların ellerini öpsün ne farkeder ki
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben öpmeye diye yeltenip. o da öptürmesin. böyle daha tatlı olur.
18 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
hepiniz alıngansınız bugün neyse özür dilerim
- +1 yıl
yaptığın yorum güzel diye güldüm kötü bir netim yokdu
- +1 yıl
tamamdır iyi bayramlar
- Aşk İlişkileri konusunda 841 cevap paylaştı.
+1 yılÇekirdeklerimi aldım geldim burası karışır :D Feminenler gelmeden hemen ::D
10 Yorumla
+1 yılÖperim yani ne var bunda bayram yılda 2 kez. kocamımı kırıcam
10 Yorumla
Bu bile sizin gücünüze gidiyorsa bir şey demiyorum daha. Amma da gururunuz varmış...11 Yorumla
+1 yılİşin ucunda para var ben bile karımın elini öperim 😂
10 YorumlaBen eşimi öperim ne öyle ya hayatimi cizgide tuttugu için
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,8b cevap paylaştı. Öpmesinde bir sakınca yoktur. Ama istemezse de öpmez.
Zorla değil.00 Yorumlaİsteyen öpsün isteyen yalasın. Ben tokalaşıp harçlık alma taraftarıyım. İyi bayramlar💋
00 YorumlaHayir nicın annesimı babasını Ya o benım eşim elını öpmem Yanagi dururken
00 YorumlaO da benim elimi öpücekse neden olmasin saçmalık ama bence
00 Yorumlaİçten olduktan sonra standart bayramlaşma normaldir.
00 Yorumla
+1 yılarada çok yaş farkı varsa belki ama bir yandan da karı koca şimdi sanmıyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılO da benim elime öperse olur 😂😂 şaka bir yana öpmem
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 328 cevap paylaştı. İsteyen öpsün istemeyen öpmesin. Ben daha hiç denk gelmedim böyşe bir şeye
00 Yorumla
+1 yılÖpmeyenler zaten bayramı kutlamıyor da. Beni germeyen bir dert.
00 Yorumla- Devamını Gör (181)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat